- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Vagy hol lehet ezt beállítani?(OpenCore SMBIOS)
Link Link2(Összefoglaló OC része) - az összefoglaló fő részét lásd az smbios kiválasztásához, majd az összefoglaló opencore részét a beállításhoz- és persze a dortania guide-t is érdemes átnézni.
Tipp: Próbáld meg a MacPro7,1 SMBIOS-t(Nekem azzal megy a Monterey/Ventura), nem integrált vga-s gépekhez tán ez az egyik legjobb, bár neked ryzened van ha jól látom, az bonyolíthat a helyzeten -
attilav2
őstag
-
Nite
őstag
tessek, eleg a hfsplus, drivers/UEFI mappaban legyen: https://github.com/acidanthera/OcBinaryData/blob/master/Drivers/HfsPlus.efi
bar ez benne van a fo leirasban is. bizos hogy kimaradt? ha igen, lehet erdemes lenne atnezni az egeszet megegyszer!
-
kushwavez
senior tag
Jobb ha magad rakod össze
tudni fogod mik vannak benne
Egyébént egy ivy bridge buildre nem nehéz feltenni, nekem is hasonló buildem volt, teljesen fejfájásmentes volt a telepítés.
A leírás ami itt készült jónak kéne lennie hozzá, leteszteltem anno azon a buldemenAz Ivy Bridge, meg a Skylake eléggé jól sikerült széria volt hackli téren, nem nagyon kellett mókolni semmit sem velük
Most összeraktam az utolsó hackli buildemet az utolsó supported generációból (10th gen), itt azért már voltak gondok, pl az USB a lapon nemigen akart működni, de találtam egy nagyon jó toolt USB mappingra Windows alól, ajánlom mindenki figyelmébe:
https://github.com/USBToolBox/tool
ezzel le lehet generálni egy USB mappingot, létrehoz egy kextet. olyan mint az USBInjectAll vagy a többi ilyen dolog.Már csak az 5700 XT kártyámmal kell játszanom, az még nem akar működni. pont egy MSI kártya van ami known nem működik OOB macOS-el, mókolni kell..
-
kushwavez
senior tag
szerintem kövesd az itt levő leírást
pre-built efivel, ami egy laptophoz készült nem fog menniannyi, hogy az összefoglaló Monterey-re szól.
de minden ugyanúgy megy Big Sur-hoz is, csak a Windows összefoglaló résznél a telepítő letöltésénél ez helyett: -b Mac-E43C1C25D4880AD6 -m 00000000000000000 download
ez kell majd:
-b Mac-42FD25EABCABB274 -m 00000000000000000 download
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest