- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Notebook hibák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurike
tag
Oh igen!
A Logitech Z-5500-as fórumának 5500. hozzászólása!
Örülök, hogy ilyen szép karriert élt meg ez a fórumtopic, és még sokszorosát kívánom!
Valóban megérdemli ez a rendszer, hogy így kibeszéljük.
Logitech Z-5500. Mindenki erről beszél!
-
Gyurike
tag
válasz
Henker2 #5495 üzenetére
Elvileg működnie kellene. Ezt a módszert még nem próbáltam ki, még nincs 2 hete, hogy Z-5500-am van.
. De mivel a rendszerben van Dolby Pro Logic II, így minden sztereó hangot felkever 5.1-be. Ráadásul ez nem aféle upmix, hanem a beszéd tényleg csak a centerből szól(nagyrészt), a surround hangszórókra pedig megpróbálja "kitalálni" az odaillőt (vokalisták, vagy akciófilmben bizonyos jeleneteknél). Néha tényleg olyan jól működik, hogy szinte fel se tűnik, hogy nem DD5.1-es a hang, csak ProLogic-kal kevert (pl sorozatoknál
rison Break). Van benne Stereo 2x mód, amely tényleg afféle upmix, vagyis a sztereó hangot kiküldi az első illetve hátsó kettő hangfalra, a center csendben marad. A mélynyomó minden esetben szól, ha adsz rá hangot. Én főként dvd-lejátszón használom koaxiális kábellel, illetve a laptop fülhallgató-kimenetén keresztül. Még a hangkártyám nem az igazi, egy sima Realtek ALC 861-es, de egyelőre nem gondolkodom bővitésen, mert elég drága egy usb hangkártya. Tapasztalatok alapján mondhatom (Genius SW5.1 Home Theatert cseréltem Z-5500-ra), hogy középső állásban (ezt a kijelzőn kis rombusszal jelöli) számomra tökéletesen megfelel a basszus mennyisége, főleg dvd filmeknél. Zenénél tényleg érdemes a minél nagyobb bitrátára törekedni, mert tényleg hallható a különbség, főleg olyan téren, hogy a ProLogic jobban tudja tenni a dolgát
.
-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II #5489 üzenetére
Ajjaj
Soundblaster Audigy 7.1 ([link])
-
s7ry
tag
Hát én a Westend-be mentem el, előtte felhívtam őket, hogy ki lehet-e próbálni, és mondták hogy igen, és tényleg ott volt
ami idegesítő volt, hogy ilyen szar minőségű mintazenére volt rákötve, így nem szólt jól
ami még idegesítőbb, hogy voltam Electro Worldbe (mert közel van az edzőteremhez, ahova járok), és pont egymás mellé volt rakva a genius 5.1 meg a z5500, csak egyik se volt rákötve valamilyen zenére -
Gyurike
tag
válasz
Henker2 #5493 üzenetére
Nekem hirtelen az alábbi csatlakoztatási forma jutott eszembe:
Szükséges eszközök:
-Scart-RCA átalakító
-RCA-RCA kábel
-2RCA-3.5jack kábel
-Coax digitális audiokábel
TV Scart kimenetére rácsatlakoztatnám a Scart-RCA átalakítót, amin van egy RCA video,S-Video csatlakozás a képnek, és 2RCA a hangnak, az oldalán pedig kapcsoló, hogy input vagy output módban akarod-e használni. Erre csatlakoztatnám rá a DVD lejátszót az RCA-RCA kábellel(bár S-video kábellel jobb lenne, de azt nem írtad, hogy van-e ilyen a dvd lejátszón). A DVD lejátszó digitális hangfolyamának továbbitásához a Coax digitális audiokábellel összekötném a DVD lejátszót a Logitech SoundTouch-al. A TV hangját meg úgy vinném ki a Logitechbe, hogy a 2RCA-jack kábel RCA vége megy a Scart átalakítóba, a másik vége pedig a SoundTouch tetszőleges bemenetébe.
A PC elvileg ettől függetlenül digitálisan illetve analóg módon is csatlakoztatható a SoundTouch-hoz, hisz marad még analóg illetve digitális bemenete is.
Bár szerintem ennél átgondoltabb megoldást is fognak írni, de ennek elvileg működnie kellene, hátránya annyi, hogy a Scart átalakítót kapcsolgatni kell attól függően, hogy most DVD-t nézel(input), vagy pedig a tv hangját akarod kiküldeni(output).
Üdv: Gyurike
-
Henker2
addikt
Hali! Ha tudtok segitsetek!
Adott a Logi Z-5500-as hangcuccom. Ha minden igaz, és játékokhoz is tudom majd használni, akkor egy ASUS Xonar D2 hangkeltő eszköz.
Amit a Xonar D2 tud:
– ASUS AV200 HD hangprocesszor
– Egy Cirrus-Logic CS5381 D/A konverter
– Négy BurrBrown PCM1796 D/A konverter
– Dolby Digital- és DTS-dekódolás
– Dolby Digital Live és DTS Connect-kódolás
– EAX 2.0 / OpenAL / ASIO-támogatás
– Négy kimenet és két analóg bemenet LED-megvilágítássalSegitsetek 1-2 kötési módszer megvalósitásán. Van egy SAMSUNG 72-es TV-m. Van rajta 2 SCART csati az egyik ebből AV. És van rajta 3 RCA csati, ami a video és az audio. A SCART1-en ami nem az AV ugye azon most a DIGI TV csatlakozott rá a csatival.
Van egy Thomson DVD lejátszóm. Van rajta egy SCART csati (TV audio - video out), van rajta a 2 audio RCA, 1 video out RCA, és a COAXIAL DIGITAL AUDIO OUT.
Na hogy kellene ezeket összehoznom, hogy még a TV hangja is "ál"5.1-ben szóljon. Mert azt olvastam, hogy a Xonar D2 biztosan szétdobja 5.1-re. Bár a hangkártyát szeretném kikerülni a TV-vel, mert ugye kicsit csak gáz, hogy azért kell bekapcsolnom a PC-met, hogy a TV-nek legyen hangja.
Köszi a válaszokat. Meg esetleg ha tudtok, még olyan topikot, ahova ezekkel a kérdéseimmel fordulhatok, adjátok már meg.
Köszi -
hossszú
őstag
Valamilyen szám alapján be lehet azonositani, hogy melyik a hibás szária?
-
Turbolada II
őstag
Valószínűleg hibás darab volt. Ilyen az enyém is a mély 7 kocka felett talál magára, kis hangerőn nem túl élvezetes. Fél hangerőnél 7-10 kockán már normálisan szól, de valahogy nem az igazi. A Genius 5000-es egy kalap szar minőségre és mélyre egyaránt. Nincs még egy olyan hangfalrendszer amiből ennyit vittek vissza. A Geniusnál a fél hangerő is fülsüketítő szobai környezetben. Az a baj, hogy nem hiszem hogy találsz régi szériás Geniust. Arról lehet megismerni hogy a hátsó satok kis kocka alakúak. A YouTube-os videókat meg olyan barmok csinálták akik Boost állásba tekerték fel a hangerőt, úgy érthető a brutális mértékű kilengés.
*A Reloop az DJ termékeket gyárt, ami technohoz,trancehez, goához jó de máshoz már nem annyira
-
-
s7ry
tag
válasz
Turbolada II #5483 üzenetére
(kivágtam a fejhallgatós OFF-ot, a lényeg: nekem nagyon bejön ez az új reloop, ha tudodm, próbáld ki majd)
Régi szériás Genius?
Én ezt a Genius SW-HF 5.1 5000 -et néztem ki... te melyikre gondoltál?
Találtam egy videót youtube-on, [link]
igaz nem a legjobb minőségű a felvétel, de én semmi különbséget nem hallok a 2 hangfal között....Voltam a múlt héten a Media Marktban, ahol kipróbálhattam mindkettőt, csak volt egy bibi...a Z-5500 ilyen rossz minőségű tesztzenére volt kötve, a genius meg jó minőségű rádióadásra...A geniuson viszont az volt hogy fél hangerőn már elég hangos volt szerintem, de ha feljebb csavartad,akkor picit már elkezdett torzítani....
A Z-5500 meg nem szólt szépen, viszont volt rajta 1 bizonyos TEST mód, ami úgy istebigazából megszólaltatta a mélyládáját, hát én majdnem helyben elélveztem....
Úgy kellett volna szólnia, mint abban a tesz módban, de a felét se közelítette meg...ez azért volt mert hibás darab volt, vagy mert rossz minőségű volt a zene? Illetve, ha megveszem és itthon egy roszabb minőségű hangkarival hallgatok egy 128 kbps minőségű számot akkor ugyanolyan "gyenge" lesz a basszus?Más: régebbi játékoknál, mint például Quake3, működi fog az 5.1? Illetve, milyen kábelek kellenek ahhoz, hogy minden passzoljon? Remélem valaki elolvassa ezta kisregényt, sry hogy hosszúra sikeredett..
jah és: miért lenne hátrány a sok mély tánczenében? nem tudja lekövetni a mélyláda mert gyors? vagy elrontja az összképet? mert akkor megkímélem magam plus 50ezertől..
mondjuk nézegettem sok youtube-os videókat, és egyáltalán nem volt semmi gond a basszussal szerintem -
Turbolada II
őstag
Reloop?
Az az egyik leggagyibb márka. Hangfalban kb. SAL szintű dupla áron, fejhallgatóban meg igénytelen technohoz még elmegy, ha csak a basszus számít. Hallottam Reloop hangfalat, meg fejhallgatót is. A Sennheiserrel ne vegyük egy kalap alá a Reloopot, maximum az AKG jöhet szóba.A Logitechet meg hallgasd meg mielőtt megveszed, nehogy hibás darabot kapj.
Neked meg a Genius jobban bejönne (szigorúan a régi széria), techno zenére simán elmegy a mélye. A Logitech mélyebbre lemegy, de ez technonál nem kifejezetten előny. -
s7ry
tag
válasz
Turbolada II #5480 üzenetére
hehe!! már van egy nagyon jó minőségű fejhallgatóm, Reloop RHP-10, 18.500 FT volt, és szvsz sokkal szeeben szól mint a Sennheiser.
Hangfalakat 5.1 miatt szeretnék venni, de fontos a minőség is -
s7ry
tag
válasz
Salvador20 #5479 üzenetére
Köszi a választ!
Hát azért nem 5 %on akarom hallgatni majd, szerintem elég lesz olyan negyed-fél hangerőn is, gondolom azért kijön úgy is a minőségbeli különbség, nem?
Csendháborítás: akkor ok, azzal nem lesz baj, nyílván este már nem fogom üvöltetni...köszi a felvilágosítást, azt hiszem döntöttem...Z-5500 oldalán méghozzá
-
Salvador20
őstag
1. Renben, hogy olcsóbb, de számolj majd a minőségbeli különbséggel is(és a loginak nagyon korrekt a vevőszolgálata, nem mondható el teljes mértékben a geniusra)
2. Nem biztos viszont, hogy a basszusa jobb lesz a kifogsz egy újfajta gyöngyszemet ezzel a "nincs basszus, basszus" dilemmával.
3. És a legfontosabb! Nincs olyan, hogy kevésbé zavarja, vagy nem annyira zavarja, vagy nem hangos még annyira, nem....a szomszédot minden zavarja, viszont a logit sem csak max kakón lehet hallgatni, ezer módszert feltaláltak már a megzabolázására, pl st hangerőszabályzó, basszus szabályzó, windows hangerőszabályó. Másrészt ha hallkan akarod hallgatni akkor tényleg genius, mert olyan hangerőn, ahogy sejtem hallgatni akarod a szomszédok miatt, mindkét rendszer ugyanúgy fog szólni. A logi-t kínzod azzal, ha nem adhatja ki, amit tud(albiból vágom már én is)
Ja és még: reggel 6-tól 22 óráig bármennyire nyomathatod a hangot, mert nem jelenthetnek fel csendháborítás miatt. Annyi kijön a rendőr, " jelentést kaptunk, hogy hangos volt a zene, lejjebb halkítanád?" Te: oké rendben, elmennek, föltekerheted újból. Ezt is csak tapasztalatból mondom. Ja és a szomszéd meg jobban szeret személyesen anyázni, ezt meg onnan tudom, hogy én is csak a szomszédja vagyok valakinek....
-
Kleroo
veterán
Ezzel kapcsolatban, egy szubjektív vélemény.
Én úgy vettem észre, hogy a "nextgen"digitális zenéknél, a "bit" sokkal többet ér mint a hz. vagyis ha: meghallgatok egy zenét 44/16 majd 48/24 ben akkor hatalmas különbséget hallok. de ha ezt utána 96/24, majd 192/24 en , akkor amit különbségnek hallok, sztem azt is csak behaluzom. jó persze van különbség, de nem nagy.
Egyébként 1 szakfórumon írták, hogy a 192khz es mintavételezés szinte lehetetlen.legalábbis az eltárolása. vagy nem is tudom elég kínai volt nekem, pedig eléggé jártas vagyok a témában, meg rég volttt.....
tehát: szinte lehetetlen, mert kb pikoszekundum pontossággal kéne analizálni a jelet, hogy valódi 192/24et kapjunk.ha megtalálom a fórumot, linkelem, mert érdekes rájönni, hogy a 192khz az már csak dísz. valójában csak" 96+ " -
Borkai
tag
Igen igen ez így van, ez épp kiment a fejemből! Ugye az emberi fül becsapható a hangnyomásokkal, DE a felharmónikusokra hiperérzékeny, gondoljatok csak bele:
Ülsz a hangversenyen, sose hallottad a művet, de azonnal meghallod, hogy ha hamis a banda! + a nagyobb mintavételezés frekvencia, a nagyobb frekvenciájú hangokat javítja, míg igazából a nagyobb bitnyi felbontás a basszustokat íveli meg szépen, mivel a tudatalattim a mélyeket szeretiezért kezdtem a lépcsőkről regélni...
-
s7ry
tag
Köszi szépen, ma is okosodtam
Amúgy, nem igazán tudok dönteni.... Z-5500 vs Genius 5.1.
A dilemmám az, hogy szívem szerint z5500at vennék.Viszont több érv is a Genius mellett szól:
-3szor olcsóbb (Z-5500: 68.000 Genius: 22.000)
-szépen szól, bár a basszusa közel sem olyan jó, mint z-5500nak.
-viszont pont a 2. pontból következik a 3. előny, hogy ez talán még nem zavarná a szomszédokat annyira, mint a Z-5500, ettől tartok a legjobban, hogy megveszem a z-5500at, aztán ki sem tudom használni, mert feljelentenekVki tudna segíteni a döntés meghozatalában?
-
B.A.T.
tag
[URL=http://img208.imageshack.us/my.php?image=sf12000zs1.png]
Szinusz 12000 Hz így néz ki 44,1 kHz-es mintavételezésnél. Már itt is jól megfigyelhető a "torzulás", nem éppen egy szabályos sin. jelre emlékeztet.
-
B.A.T.
tag
Azért annyit hozzá fűznék, hogy a digitális jelnél éppenséggel a jelszintek lépcsőzetessége jelenti a legkevesebb problémát. Sajnos (vagy szerencsére) az emberi fül nagyon bunkó módon reagál a hangnyomásbeli különbségekre. Gondolj bele, hogy már fél dB-ekkel milyen könnyen átverhető az ember füle, itt még szinte észre sem veszed, hogy változott a hangnyomás. Ezeknél a digitális felvételeknél ettől jóval sűrűbben rögzítik a jelszinteket. (az viszont sajnos jellemző, hogy általában a mai pop zenékben eléggé kókler módon használják ki azt a CD audio által nyújtott 16 bit-es - 96 dB-s dinamikatartományt, klasszikusoknál jobb a helyzet.)
A nagyobb probléma sztem inkább a kis felbontású mintavételezéssel van. Pl. a 44,1 kHz-es mintavételezésnél már 5000 Hz felett észrevehetően elkezd "háromszögesedni" a jel. És ettől lesz digitális ízű, "hideg" hangja az egésznek. Ezt valójában egyfajta torzításként is felfoghatjuk, mivel itt már nem korrekt a jelalak.
-
Borkai
tag
Egy kis analóg és digitális fogalom meghatározás s7ry-nek és mindenkinek akit érdekel, aki vágja a témát attól elnézést, de biztos van akinek jól jön!
Az analóg az egy időben állandóan változó amplitúdójú villamos feszültség ami rángatja a hangfal membránját, vagy pistikét ha belenyúl a 220ba.. Ugye a számítógépről tudjuk 2es számrendszert ismeri, és ezzel tud dolgozni, tehát digitális. Sajna ez a jó hang szempontjából nem jó, ezért is volt nagyon sokáig szar a hang a pc-ken. Aztán jött a SoundBlaster és az mp3
Na már most amikor egy analóg jelet átalakítunk digitálisra, akkor az úgy történik, hogy mintavételezünk a jelből bizonyos időközönként pl.:96kHz azaz 96ezerszer másodpercenként, majd a mintavett értékeket !kerekítjük az előre definiált jelszintekre amiből lehet 8,16,24bit-nyi például (16bit 65536 lehetséges érték, a 24bit már 4miliárd!) Tehát a digitális hang sosem jobb minőségű, DE lehet annyira jó, hogy a fülünket becsapja, vmint zajok belépése nélkül továbbítható, és további minőségromlás nélkül tárolható, sokszorosítható (másolás). Ezért szeretjük
Na de ez a digitális jel nem rángatja a mélynyomót, helyette csak ciripelés van a szatelitekből
szóval vissza kell alakítani szépen analógra, hogy hallhassunk zenét. Ennek során kialakuló jel pici lépcsőkből alakul ki, de ha elég jó a mínőség (96/24) akkor meg nem mondod, hogy lépcsős!
-
s7ry
tag
válasz
Salvador20 #5468 üzenetére
jahhh oké ....és ha rádugom analógra z5500on? ááá bocs nagyon nem értek ehhez
-
B.A.T.
tag
válasz
Salvador20 #5462 üzenetére
Logitech Z-5500:
"Támogatott digitális hangformátumok:
Dolby Digital
DTS és DTS 96/24
PCM (tömörítetlen sztereó): 44,1 kHz-es, 16 bites jeltől 96 kHz-es, 24 bites jelig"Ahogy ebből is kiderül dekóder a probléma, nem kezeli a 192 kHz-t.
-
B.A.T.
tag
válasz
Salvador20 #5462 üzenetére
Elég furi....
-
B.A.T.
tag
válasz
Salvador20 #5460 üzenetére
Nekem is!
-
Salvador20
őstag
amugy elhiheted, hogy nem szólalt meg a logi 192khz-en csak vibrált a ST és néha-néha reccsent 1-et, ahogy beállítottam 96khz-re onnantól működött rendesen. Ha a xonar belső dolby dekóderét használtam, akkor meg nem volt ilyen gond,mert akkor autón állította be magának a frekvenciát.
-
Henker2
addikt
válasz
Salvador20 #5459 üzenetére
Bármelyik Xonar-on van optikai kimenet?
-
Kleroo
veterán
válasz
Henker2 #5453 üzenetére
Én nem cserélném le. ha pedig driverproblémák miatt cserénléd le, akkor asus.
Az x-fi konkrét hangminőségben nem olyan nagy előrelépés.A szolgáltatásokra lett inkább kihegyezve, csak nem nagyon "értek" be az idő folyamán.
Asushoz nem volt szerencsém.de ha jóval drágább, akkor nem éri meg szvsz, mert nekem az xtreme music is bőven elég a z5500hoz. -
B.A.T.
tag
válasz
Salvador20 #5450 üzenetére
Jééé 1 szarvasi!
A Logi, mint minden más hszóró azt hozza ki magából amilyen jelet kap. Más lesz ott a probléma!
-
B.A.T.
tag
Nem jól gondolod! A 192 kHz ebben az esetben mintavételezési frekvenciát jelent, azaz a felvétel felbontását határozza meg. Úgy is mondhatnám, hogy az éppen lesugárzott freki jelalakját 192000 pontból rakja ki az ebben a mintavételezésben dolgozó hangkártya, DAC, DVD játékos, stb....
Ez persze csak akkor alkalmazható sikerrel, ha a felvétel is ezt a mintavételezést tudja.
Tehát: Ezt csak a jelforrás, és a felvétel milyensége határozza meg, a hangszóró nem befolyásoló tényező ebből a szempontból.
-
Henker2
addikt
Segitsetek! Melyik a jobb hangkari? Melyik a jobb választás?
Creative X-Fi XtremeMusic
Asus Xonar DX
Egy Logitech Z-5500 lesz a hangkártyára kötve. Film, Zene, Játékra egyaránt használni szeretném majd.
Most egy SB Audigy2 ZS hangkarim van. Egyáltalán érdemes lecserélni?Várom a válaszokat.
-
s7ry
tag
válasz
Salvador20 #5450 üzenetére
192.000 Hz ? Úristen az mi?
de most komolyan....ilyenről én még nem hallottam...
Jól gondolom, hogy azt sem a z-5500as, sem más régi cucc (pl füles, vagy 2.1es szar hangszóró) nem tudja megjeleníteni?
-
Salvador20
őstag
válasz
Gomi_Wilde #5449 üzenetére
nem lehet már szerkeszteni, de a 2. kérdésedre, ha tényleg csak zene és film, akkor xonar d2/d2x mindenképpen, én csak az előnyeit látom.....egyedül játékok alatt marad alul a c***-on
-
Salvador20
őstag
válasz
Gomi_Wilde #5449 üzenetére
nem az a baj véletlen, hogy a hd az 192khz-en akar szólni, a logi meg csak 96khz-et tud kihozni magából? Nekem a xonaron lehet állítani 192-re de akkor a login már optikain csak hasonló hangfoszlányok hallhatóak.....
-
Gomi_Wilde
csendes tag
Sziasztok! Logitech z-5500 -m van.
Szedtem le HD filmet DTS hanggal. Elindítom a filmet, Coax-ra kapcsolok a konzolon, és csak a nagy sistergés hallható. Állítgatom 10 percig a media player classicot, aztán nagynehezen kicsikarok belőle érthető beszédet, de akadozik! Jelenleg K-Lite Codec Pack-ot használok, de ahogy látom, nem sokat érek el vele. Valaki leírná hogy milyen codec-eket rakjak fel külön külön, hogy tudjak nézni divx-es filmeket, és HD-t DTS hanggal egyaránt? Jah és persze szeretném használni az SpDif kimenetet. Már sikerült elérnem hogy kiírja hogy a konzol hogy DTS digital, de a hang akadozik. Jelenleg egy Audigy SE karit használok!Még egy kérdésem lenne: főként filmezek és zenét hallgatok. Milyen karit érdemes vásárolni? Szemeztem az X-Fi Extreme Music kártyával, valamint az Extreme Music PCI-E karival. Használom az analóg és digitális kimenetet egyaránt.
Előre is köszi!
-
fox4
csendes tag
gondba vagyok.
valyon miért lehet az, hogy a mélyláda gagyin szól?
szinte minden számnál, de legalábbis mindenszám egyes részeinél meg akar halni. de egyébként, pöfögős dobozhangja van. tök idegesítő. apám mondta, hogy a szobán kívül még jobban hallaccik a mély és nagyon idegesítő. egyáltalán nem tiszta. bizonyos zenéknél, mind1, hogy mp3, vagy flac(kitsit jobb) már akkora hangerőn is szét akar esni, amit lazán bírnia kéne, de nem hajtottam szét, nem hallgatom sokszor hangosan, tudom mit kéne bírnia. -
Henker2
addikt
Emberek! Elszomorodtam
. Eltűntek a Z-5500-asok a használt piacról. Úgyhogy én sem kaptam ilyet. Mindig pont az orrom elől vitték el. Most meg itt ülök kukán a gép előtt, mivel az én cuccomat elvitték, a Z-5500-at meg már elvittél előlem. Nem akarja valaki véletlenül eladni a sajátját? Potencionális vevő lennék egyre.
Egyébként lenne egy Z-5400-as eladó, csak azt nem tudom érdemes-e megvenni. Ki mit hallott erről?
-
szaszapi
őstag
Ezt már régebben én is kérdeztem de nem kaptam választ, hagyományos tv-vel hogy hozom össze a logit?
-
Kleroo
veterán
válasz
Henker2 #5436 üzenetére
Szia!
Hát a pixmániát, mint mindenki, én sem ajánlanám. azért nem, mert ha "rossz/halk" szériásat kapsz, akkor szerintem ki se tudnád cseréltetni.De ha csak erre van pénzed......
Azt nem mondom, hogy gyűjts tovább, mert a forint romlása miatt, az abszolút értéke a vagyonodnak nem nőne.
Pc-hez a logihoz adott analóg kábelekkel kösd
tvhez, egy 2rca -> 3,5 jack dugós kábel kell(Amit a soundtouch oldalába kell majd dugnod)
a thomsonhoz meg coax vagy optikai kábel(nem írtad melyik van rajta) -
Henker2
addikt
Sziasztok! Segitsetek már nekem. Jövő héten én is venni akarok egy Z-5500-at. Hol lehet legolcsóbban hozzájutni? A Pixmania-nál a legolcsóbb jelenleg. Érdemes ott vásárolni? Ha máshonnan venném arra már nincs pénzem. A másik: Szeretném a PC-vel , TV-vel , DVD lejátszóval is összekötni. Milyen kábeleket és tartozékokat kell vennem, hogy ezekkel össze tudjam kötni? És szerintetek, hogy lehetne megvalósitani azt, hogy mindhárom rajta legyen egyszerre, persze mindig csak 1 használatával. A PC-ben egy Audigy2 ZS hangkártya van. A TV-hez csak RCA-val tudok csatlakozni, a DVD lejátszó pedig már nem annyira új, egy Thomson-om van. Ezen csak stereo RCA van és egy digitális audio kimenet.
Segitsetek! Hogy hozhatnám össze ezeket?Köszi
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Hol kapom meg legolcsobban most ezt a cuccot?
Kb ugyan annyi minden webshopban,de nincs rá valami okosság?Üdv: Hero
-
bzoley
veterán
válasz
Játékos #5430 üzenetére
Pontosítsunk. Amikor az ST a videóra, vagy DDL üzemmódra kiírja, hogy Dolby Digital, akkor a settings menüben nincs Night mode, illetve nem kapsolható, esetleg nem történik semmi?
Skizz:
Ahogy nagyjából leírtam. DD tartalom esetén érhető el a távpiszka, vagy az ST settings menüjéből. Érdekes, hogy mondjuk DTS esetén nem elérhető. Mondjuk érthető, DTS mellett nincs helye ilyesminek -
Gyurike
tag
Sziasztok!
A nemrég feltett kérdésemre sajnos nem érkezett válasz, de gondoltam most egy új témában újra írok.
Szóval sikerült a héten beszereznem egy ilyen hangfalszettet, nagy az öröm.
Lenne is most egy technikai jellegű kérdésem.
Szeretném a hátsó szateliteket szépen a falra szerelni, szögbe fordítva, viszont az összes szatelit talpa csak ugyanabba az irányba fordul, nekem pedig úgy lenne szimmetrikus, ha az egyik balra, a másik jobbra fordulna.Kérdésem, hogy valahogy át lehet szerelni a lábát, hogy a másik irányba forduljon?
Várom segítő válaszaitokat!
Üdv:
Gyurike -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem működik DD-nál a night mode? -
hossszú
őstag
Ma beüzemeltem a cuccot, egyenlőre csak a DVD-vel tudtam összekötni kábelhiány miatt de ez is elég volt a állam leeséséhez.
Egyszóval ütős kis cucc.
-
Henker2
addikt
Egy ilyen Z-5500-hoz az én hangkarim megfelelő lesz ? : Audigy2 ZS ???
-
blambun
tag
válasz
manutdzoli #5416 üzenetére
hm az érdekes. nagyot néznék, ha ez a hang, amit akkor kapok, mikor DD-re állítom a játékot, tényleg DD lenne, mert annyiban különbözik a sztereótól, hogy halkabb...
tehát abszolút nem tapasztalom, hogy igen ez DD, mert sokkal jobb minőség vagy bármi, amitől DD a DD...
Akinek X-Fi Xtreme Gamere van, és Xp-t használ annak milyen verziójú driver van felrakva ? működik normálisan ? Csak mert a Creative driverekkel előfordul, hogy el van szúrva bennük valami. Nem akarok úgy járni, hogy felpakolok egyet, aztán vissza az előzőt, de lehet nem ártana egy driver frissítés. Elvileg van itt valami Dolby Digital Live opció is.
-
Henker2
addikt
Sziasztok. Segitsetek. Egy ilyen Z-5500 hangrendszer megvásárlásán gondolkodom. A Z-5400 mennyivel gyengébb nála? Hol tudom legolcsóbban a megvenni a Z-5500-at? Esetleg nem akarja valaki eladni:?
Vagy tud-e valaki esetleg kéztől eladót.
Köszi
Üdv -
blambun
tag
válasz
manutdzoli #5412 üzenetére
abridabri & manutdzoli:
analógon is próbáltam, de semmi. SPDIF-out beállítási lehetőséget meg egyszerűen sehol sem találtam, pedig számtalanszor kerestem már. sem a gamer driverében, sem a hangok és audioeszközök között. a DVD-filmeken lévő DTS és DD hangok lejátszását anno úgy sikerült megoldanom, hogy felraktam egy bizonyos SPDIFER ([link]) programot, amit az Ac3 filter oldalán találtam. így már az ST is kiírta, hogy DD/DTS, de játékban nem reagál a DD-re, semmi, egyszerűen nem írja ki...
tegnap találtam ezt a progit: [link]. ez talán jelentheti a megoldást ? egyelőre nem tettem fel, mert félek, hogy többet barmol el, mint amennyit helyrevág. plusz elegem van már abból is, hogy minden film és zenei DTS/DD-ért valamit játék DD-ért két külön bizbaszt kell felpakolnom, mert egyszerűen sehol sincs az a krva SPDIF out
-
emre33
addikt
Az alsó az milyen csalakozó?
-
s7ry
tag
Hát igen
Főleg, hogy nekem ilyen ősrégi 2.1es hangfalaim vannak
Kb olyan élményt várok el tőle, mint mikor megvettem az N95ösömet, Nokia 3200-s után
Egyébként hol érdemes megvenni? Pixelmania.com-ról rosszakat hallottam.
vagy www.ready.hu-n 64.500.- de csak rendelésre.
Én max 70et adnék ki érte..egyébként nekem nem fontos a házhozszállítás, kimegyek én érte BP-en belül, a benzin olcsóbb mint a kiszállítási díj..
-
s7ry
tag
Köszi a gyors, részletes választ!
A jobbfajta hangkarik nélkül ne is várjak akkor jó hangzást?
Az utolsó bekezdésben kis ellentmondást vélek felfedezni..Az addig tiszta, hogy ha itthon vannak akkor zavarná őket a nagy basszus. De nekem pont az is egy szempont, hogy ne csak nagy hangerőn szóljon szépen, hanem viszonylag alacsonyan is.
"ennek a hangcuccnak a melye nem valik erotlen trutyiva alacsony hangeron"
pont ezért fogok ilyet venni, és nem gagyi 5.1-et. hiszen ha jól értelmeztem, akkor még kis hangerőn is élvezetes a Z-5500 hangzása, és nekem pont ez a fontos.
"nagyon levenni a melyet pedig barbarsag 25 centis tb membrannal"
Tudom, hogy ez olyan mint ferrarival 50km/h-val "lépegetni", de azért ott is megvan az érzeted, hogy 1 ferrariba ülsz, ha kicsit odalépsz neki akkor húz, mint az állat, és kényelmes benne ülni.
Remélem valami ilyesmire gondoltál te is
-
Skizz
addikt
Mindenekelőtt, nekem egy ~18négyzetméteres szobám van, a téma elején le volt írva, hogy 20-25 nm alatt nem ajánlják a hangfalat, mert nem hozza az elvárt teljesítményt. Ezt mennyire kell komolyan venni?
Semennyire.
Aztán: nekem egy Soundlaster Audigy SE kártyám van, szerintetek kéne venni ehhez egy jobbat? Kipróbáltam egyik ismerősömnél a fejhallgatómat (Reloop RHP-10), neki egy 16ezres Audigy hangkarija van, és sok különbség igazából nem volt a 2 kártya között.
Illene benevezned minimum egy jobbfajta Audigyra, de inkabb egy Xfi (gamer, music) vagy xonar dx hangkartyara.
Végül, de nem utolsósorban: Én egy olyan lakásban lakom, ami 2szintes (én a fölső szinten vagyok). Alattunk vannak szomszédok, és eddig nem nagyon szóltak a hangerő miatt, pedig én szeretem jó hangosan hallgatni a zenét,bár nem egy z-5500 szintű hangfallal, az igaz. Mellettünk van még szomszéd, de ők nagyon ritkán vannak otthon. Tehát szerintem max anyuékat zavarnám, ha nagyon dübörögne a zene, a kérdésem az lenne hogy lehet-e élvezni ezen a zenét kis hangerőn is, ill megéri-e nekem egy ilyen szintű hangfalrendszert venni? (A pakliban persze benne van az is, hogy egyszer elköltözünk innen egy családi házba..)
A duborges mindenkeppen idegelni fogja oket, mert a tobbi komplett 5.1-el ellentetben ennek a hangcuccnak a melye nem valik erotlen trutyiva alacsony hangeron, nagyon levenni a melyet pedig barbarsag 25 centis tb membrannal... akkor inkabb nevezz be egy kisebb rendszerbe, vagy allits ossze egy sajat rendszert erositovel, aminek nem tul eros a melye de torzitas mentesen tudod kuldeni neki a hangerot.
-
s7ry
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyen hangfalszettet, de előtte a biztonság kedvéért szeretnék megkérdezni 1-2 dolgot tőletek. (Elhatároztam, hogy végigolvasom az összes HSZ-t, de sajnos már a 200adiknál besokalltam, ezért határoztam el, hogy írok, így gyorsabb, és remélem lesz valaki olyan kedves, hogy válaszol
.
Mindenekelőtt, nekem egy ~18négyzetméteres szobám van, a téma elején le volt írva, hogy 20-25 nm alatt nem ajánlják a hangfalat, mert nem hozza az elvárt teljesítményt. Ezt mennyire kell komolyan venni?
Electro World-be ki lehet esetleg próbálni? Láttam, hogy raktáron van, ám ez még nem jelenti azt, hogy ott van 1 mintapéldány kirakva. Szeretném összehasonlítani más 5.1es hangfalakkal.
Aztán: nekem egy Soundlaster Audigy SE kártyám van, szerintetek kéne venni ehhez egy jobbat? Kipróbáltam egyik ismerősömnél a fejhallgatómat (Reloop RHP-10), neki egy 16ezres Audigy hangkarija van, és sok különbség igazából nem volt a 2 kártya között.
Végül, de nem utolsósorban: Én egy olyan lakásban lakom, ami 2szintes (én a fölső szinten vagyok). Alattunk vannak szomszédok, és eddig nem nagyon szóltak a hangerő miatt, pedig én szeretem jó hangosan hallgatni a zenét,bár nem egy z-5500 szintű hangfallal, az igaz. Mellettünk van még szomszéd, de ők nagyon ritkán vannak otthon. Tehát szerintem max anyuékat zavarnám, ha nagyon dübörögne a zene, a kérdésem az lenne hogy lehet-e élvezni ezen a zenét kis hangerőn is, ill megéri-e nekem egy ilyen szintű hangfalrendszert venni? (A pakliban persze benne van az is, hogy egyszer elköltözünk innen egy családi házba..)
Válaszaitokat előre is köszönöm: Milán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest