Új hozzászólás Aktív témák
-
Dano58
tag
válasz
abridabri #9989 üzenetére
Lenne még egy kérdésem. A Z-5500 mellett van még 1 Roccat Kave, aminek van 4 analóg csatija (1-ik mikrofon), szóval azt a 3-at elosztóval kéne szétosztani. Így nem romlana a minőség? Még amikor Z-2300-am volt közösen mentek, de amikor a Roccatot a vezérlőjén némítottam, akkor a hangfal is elnémult, és ha a hangfal szólt akkor a fejhallgató is mindig. Ezt nem lehetne kiküszöbölni?
-
Dano58
tag
válasz
abridabri #9971 üzenetére
Én hátul lekapcsolom esténként a Z-5500-at, mert van valamicske apró zaja, ami engem zavar. Nekem volt a gépemben egy 500W-os noname táp 2 éven keresztül, megbirkózott a túlhajtott q6600-al is, amikor szarakodott akkor meg azért mert nekem is ki/be kapcsolás, de 1 alaplapi elem csere végleg megoldotta a problémát. Csak a GTX570 miatt váltottam komolyabb Corsair tápra, mert itt már aggodalmaim lettek volna.
-
Satyricon
addikt
válasz
abridabri #9692 üzenetére
Régen sok koncertet megjártam, úgyhogy bírom a hangerőt... Volt olyan, hogy egy nagyobb beltéri koncerten sík részegen a hatalmas hangfalak mellett álltam... Akkor nem vettem észre túl sok mindent, de amikor kijöttünk, olyan fülzúgásom volt, hogy 5-6 napig is kísértett!
Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem fogok a színpad széle felé állni. Am eltaláltad! A fülemmel tényleg van 1 kis gond, de csak a ballal. Valamivel gyengébben hallok rá, de nem vészes a dolog(szerencsére az audio vizsgálatok szerint a jobb fülem több mint tökéletes!) És mielőtt azt hinnétek, hogy a koncertek miatt van a halláscsökkenés, elárulom: A rohadék középfülgyuszi miatt van.
-
cickanyalien
csendes tag
válasz
abridabri #9627 üzenetére
hát vagy két- három filmemnél van így, és azon belül is csak egy két helyen, de én is a film hibájának gondolom. és van egy nagyon jó minőségű zene számom, ami flac formátumú, egy részen az is recseg egy kicsit, egy két másodpercre, de valószínű ez a számban van direkt, csak már én képzelem be magamnak.
viszont te milyen hangkarival szólaltatod meg? összekötöttem xbox 360-nal optikai kábellel, és szerintem sokkal szebben szólt. lehet jobb lenne lecserélni a hangkarimat is? köszi a választ.
-
törölt tag
válasz
abridabri #7779 üzenetére
Hopp, ezt nem tudtam, a sztereó erősítőket nem ismerem. Ahogy néztem, S/PDIF bemenetesek sem nagyon vannak. Akkor az alaplapi kártyával sehogy sem jársz jól.
Ha 10K a keret, akkor maradnék egy használt Audigy 2 ZS-nél, ebben a kategóriában ez az, amiről tudom, hogy szépen szól, s Xp alatt nincs vele gond. Viszont - ezért lehet, itt rám szólnak, de - ha tényleg alig filmezel, ne vegyél Z-5500-at.
Kis zöld izé:
Házimozi erősítőn is lehet zenélni, de amelyik felér egy jobb fajta sztereó géppel, annak már igencsak combos ára van!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
abridabri #7783 üzenetére
Kifejtenéd az álláspontodat, egy kicsit bővebben?
Állítod, hogy egy HM erősítő nem jó zenére. Miért is nem jó? Pláne ha valami jó kis "zenei" hangfal van rákötve. Az erősítőt sztereó módba állítod és nagyjából ennyi. Már ez esetben is inkább elérsz valamiféle "HI-FI feelinget", mint mondjuk az 5500-as rendszerrel.
De javíts ki, ha netán tévednék! Amúgy nem kötözködésnek szántam.
Az, hogy ebben a dologban nem értek egyet veled, még nem számít kötözködésnek.
Mindjárt jön Bacylus, ő majd megmondja a frankót! -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
abridabri #7779 üzenetére
Miért lenne ritka?
Van egy rakat belőlük és ahogy elnézem, nem is olyan borsos az áruk...
[Házimozi erősítők]
Biztosan lehetne találni még egy jó pár darabot... -
törölt tag
válasz
abridabri #7380 üzenetére
Hirdesd meg, ha már aktuális.
raskolnikoff:
Ma rohanásban vagyok, de holnap estig küldök majd egy privátot.
-
törölt tag
-
Játékos
addikt
válasz
abridabri #7274 üzenetére
5.1 füles?
Akkor inkább néma legyen! Még ha jó minőségű fülest is lehetne kapni, akkor is. Osszak ki mindenkinek egyet???
zolynet
nekem is kinyílt!De mint mondtam, mostmár örülök, hogy így alakult, mert lecserélem a francba! JBL hangfal lesz, meg HK, vagy Denon erősítő. 85k-ból megvan. Nem hiszem el, hogy jobb a Z-5500 tőle, pláne, hogy beszarik kettőből egy...
szerk.:nem csak mondtam, olvass vissza a fórumban, hogy mennyien panaszkodtak! Volt, akinek nem is egy halt meg! És egyre inkább! Írtam már, hogy nekem a legjobb barátomnak is 5500-as van, és vagy 3 éves, kifogástalan állapotban van!
-
Játékos
addikt
válasz
abridabri #7272 üzenetére
Na ne szivass!
Nyílván szeretnék rajta mozizni is, meg játszani is. Evidens, hogy kompromisszumra kényszerülök, illetve mindenki, aki mozizni, és zenélni akar. Ezzel tisztában vagyok!
De! ALogi Z-5500 már önmagában is egy nagy kompromisszum!
Bár még most is vallom, hogy ANNYIÉRT nem lelni jobbat! -
Turbolada II
őstag
válasz
abridabri #3923 üzenetére
Kipróbáltam és valamennyit tényleg segít, de torzít is rendesen ez az X-Bass effekt. Itt senki nem gondol arra, hogy mégsem a lejátszók hibásak és ennek a Z-5500-nak ennyire nincs mélye? A Geniusnak lehet hogy volt valamennyi dobozhangja, de hangerőre a mély 2X durvább volt.
-
törölt tag
válasz
abridabri #3786 üzenetére
Jájj, drágán vetted sajnsos, már 70 alatt lehet kapni, ingyenes kiszállítással. A fuvart azért meg lehetne oldani, ha arra kerülne a sor, de így tényleg macerás és anyagilag nem megérős.
mert_csokis:
Ezt inkább, másutt kérdezd meg. Mondjuk segítenék benne, ha tudnék, de ezekhez sajnos nem értek.
-
Hammon Serra
senior tag
válasz
abridabri #3597 üzenetére
Erre van a lakásbiztosítás......Kifizeti a biztosító.
Nyújtsd be a kárigényed.
Ha a huzat betöri az ablakodat azt is kifizeti.Nekem kb 2 hónapja amikor volt az a rohadt nagy szél pesten a parabola antennát görbítette rá a tartócsőre.
Benyújtottam a kárigényt és számla ellenében csengették.
Még a felszerelést is.
Ezért fizetek minden hónapban biztosítást. -
csizzah
aktív tag
válasz
abridabri #3519 üzenetére
sajna foobar be se tudja olvasni a DTS fileokat , legalabbis nalam nem jo, egyik CD-met se veszi be
akkor sajna az ön készülékében van a hibaNa majd jovohonapban veszek vmi draga hangkartyat..remelem azzal mar mukodni fog rendesen
és gondolom a digit kimenetet fogod rajta használni....mikor ott figyel a lapodon azALC889a...No mindegy ti tudjátok gyerekek mire költitek a pénzetek.
Üdv.
-
Kleroo
veterán
válasz
abridabri #3466 üzenetére
Igen. ez pontosan így van
De a jel. : Maga a jel ami megy ,az tartalmazhat rossz cuccokat. vagyis a fény tökéletesen továbbítja a jelet. de a jel ami megszületik,és neki vág a hosszú útnak, eleve gázabb minőségű, mert egy olcsóbb gyengébb chip generálta.Érthetőbben nem tudom megfogalmazni -
Kleroo
veterán
válasz
abridabri #3464 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy a hang hiába megy optikai úton, attól még lehet gagyi minőségű. tehát itt is számít a jel minősége.ami pedig a hangkártya minőségétől függ. valamint a jel hangereje sem mindegy.
ettől függgetlenül a mai alaplapok digikimenete tényleg egészen jó. Sőt, kielégítő.
Na de...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest