- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
-
PROHARDVER!
Autós topik
-
radi8tor
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Június 9. (hétfő) 15:00 kezdéssel autóstalálkozó a nyári rezidencián.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
radi8tor #249998 üzenetére
Ha mar Volvo, nem valoszinu, hogy ennyit osszeszedunk rovid ido alatt, de ez a belter tetszene.
Viszont kepbe kerult az Alfa Mito is. Ezt nem nyulnam le, de a Volvot minden bizonnyal.
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #249992 üzenetére
Jaja, 6030D mar kiszurt.
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #249857 üzenetére
Na jó, de egy éve megy a rögzített ár, eddig mindig meghosszabbították. Szóval hinni nem lehet nekik, csak ha tényleg kimondják, hogy végleg vége
"Kb mint a Black Friday. Sokan csak azért vásárolnak, mert olcsó. Nem azért mert szükségük van rá."
Akkor majd erről is leszoknak az emberek(legalábbis engem már nem hat meg a black friday, pár évvel ezelőtt új volt még itthon, akkor mindig nézegettem az akciókat)
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #249857 üzenetére
Ezt nem mondtak. Csak annyit mondtak, hogy dec 31-ig marad a korlat, utana barmi lehet.
#249856 barnam_: Hat ha szavazni kell, akkor toroljek el tegnaptol, hogy minel hamarabb visszaalljon az import.
#249858 K Norbi: Sok szo volt rola, nincs import, igy egy labon all az egesz orszag ellatasa, ami most nem tudott mukodni. Eddig azert volt, mert a tartalekokat eltuk fel, bufferkent. Csodaorszagunk az egyetlen, aki egy energiavalsag kozepen megnovelte a fogyasztasat a rendkivul alaposan atgondolt intezkedeseknek hala.
-
barnam_
nagyúr
válasz
radi8tor #249827 üzenetére
Pontosan: ez a kereslet nem általános, ezt semelyik hálózat nem tudja lekezelni időben. Illetve lehetne, de mért akarna a MOL extra erőfeszítést tenni, ha amúgy ez a pánik az ő malmára hajtja a vizet?
Amúgy utoljára ilyen benzinkútnál kígyózó sorokat Puerto Ricoban láttam 2020-ban. De ott az akkor egy hónapja tartó kisebb nagyobb földrengések miatt alakult ki. Mivel az elektromos hálózat amúgy is gyenge volt a hurrikánok miatt, ott mindenki benzines vagy gázolajos áramfejlesztőt használ.
-
válasz
radi8tor #249794 üzenetére
ezt szerintem rosszul látod, vagy nem akarod látni. ha nem tudok venni valahol x helyen akkor hiány van. ezt nehéz megmagyarázni pánikvásárlással. biztos van ennek is hatása de közel sem akkora, hogy 10 kútból 3 működjön csak, ahol valamelyiknél nincs csak dízel, a másiknál meg csak benzin.
-
brumi1024
veterán
válasz
radi8tor #249799 üzenetére
Nem ugyanez volt. Lecsökkent a stratégiai készlet (ezek még csak októberi adatok, azóta panaszkodtak alacsonyabb számokra) és a finomító sem üzemel, az importot meg látszatintézkedéssel kinyírták.
-
válasz
radi8tor #249768 üzenetére
Az automata kisfoscivic 8,4-et eszik, a tiedhez képest jó vagyok
Fél tank alatt kaptam meg péntek reggel, már csak negyedig van, azért kicsit aggódok. Majd késő este nekiindulok a sötétségnek, hátha találok valamit...ma végre dolgoztak Bömbivel, 2x töltöttek bele, az első végét láttam, ott 100%/30km-t írt, amin röhögtem, most a második után 100%/20km-t ír. Ez már reálisabb...
-
-
válasz
radi8tor #249593 üzenetére
Stifttel ne állj neki. Nullás ecset (valami "művészellátóból"), esetleg hegyes fogpiszkáló.
Pár hete javítgattam egy kedves ismerős autóján a fényezést, ő hozott a Carcolortól a javítószín mellett mini ecstet, pici szivacspamacs egy műanyag pálca végén - nem rossz, sőt! Arra kell figyelni, hogy a festék leoldja a pamacs ragasztását egy idő után, így jobb többet venni belőle. A legjobb egy jó minőségű nullás ecset. -
e.vid
senior tag
válasz
radi8tor #249562 üzenetére
Kb. egy hónapja az M2-őn, Vác felé a belsőben, 110-120 mellett elkaptam a jobb elejével egy EPS tábla darabot (olyan 15x15-ös hasábnak nézett ki). Lökösről lekapta a festéket elég szépen.
Volt nagy csattanás és dobott az autó elején nem kicsit, de sikerült megtartani és nem lett nagyobb baj. Roppant dühítő az ilyen.
-
brumi1024
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
radi8tor #249528 üzenetére
köszi.
annyira éreztem h baj lesz, mert út már nem tapad, de még csomóan aszt hiszik, h nyár van. fasztuggya. ha szivem szerint tettehem volna, beverek neki, mert nem elbámészkodott, hanem abszolút nem útviszonyoknak megelelő sebességgel ment. szlalom,túlzott sebesség..nem az volt, h satuztam, hanem szépen nyugisan lelassítottam. néztem is tükörben előtte, hogy piros jön, és nem jön mögöttem senki, hát megállok... majd kivágott a másik sávból, és telibe vert.
-
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #249367 üzenetére
Na akkor leírom másképp.
Az akksi mérete adott, nyáron mondjuk 200km egy feltöltéssel, télen 100km egy feltöltéssel, a fogyasztásra tegyük fel mindkét esetben 17 kW-t ír,de a valóságban 2x annyi lesz mert az akksi feltöltéséhez ugyanannyi energia kell. Vagy rosszul gondolkozom
Vagy bele számolja azt is, hogy fűtesz, meg az akksit fűtisosem volt elektromos autóm azért kérdezem
-
válasz
radi8tor #249367 üzenetére
Szerintem a fogyasztás sem pontos, de meglesz a fogyasztásmérőm (talán még ma megjön), első körben ezt fogom trackelni. Mondjuk még ki kell találnom hova teszem, lehet kell csinálni egy új dedikált/rövid vonalat a szekrényből.
Ezért jó garázsból indulni, meg hosszabb út előtt garázsban előfűteni az utasteret is, természetesen töltőn lógva közben. -
válasz
radi8tor #249254 üzenetére
Köszi.
A tetősínre nem lehet felfogatni valahogy?Modjuk ahogy nézem én max a VW logóra tudnám a nózit felpattintani, akkor meg nincs tempomatom. Esetleg alá a hűtőrácsra.
Nem az én képem, nem az én kocsim, google keresés, de ugyan ilyen kocsim van ugyan ilyen színben és ugyan ilyen felnivel. A barnához sztem illene a téma. -
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #249222 üzenetére
Ne is mond piribe jobb első ablakemelő kapcsoló behalt 35eFt, a szürkébe kellene jobb utas elöl és jobb utas hátul (típus hiba) már 2 hete várom, elvileg a 2db meglesz 42eFt-ból és akkor a fenekemet a földhöz verdeshetem
Vezető oldalról szerencsére mind a 4db működik.
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #249219 üzenetére
egyszerű, ne használd és szép marad
szabonagyur: Na igen. Amúgy édesapám szerencsés ilyen ügyekben, műszaki analfabéta és ennek ellenére még egyszer sem maradt ott semmilyen autóval műszaki hiba miatt sehol.
A kötelező szervizekre szépen eljárt minden évben, aztán annyi.
Azt hozzá kell tenni, hogy 3 évente cserélte az új trabikat, majd az új suzuki swifteket, majd az 1999-es honda civic következett, ami 22 év 380ekm-t megvolt és ez idő alatt mindig az lett cserélve ait a szerelő mondott, hogy kell. (hozzá hordom én is az autóimat)
aztán 3 év kia carens és most 1,5 éve a kia niro
Ő megmaradt ázsiai vonalon -
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #249207 üzenetére
Amúgy mikor egy autóm volt, azért is favorizáltam, hogy új autó legyen, 2006-tól 2016-ig volt egy újonnan vett skoda fabia és utána 2011-ben vett kia pro ceed, egyetlen egyszer sem kellett szervizbe mennem az éves szervizeken kívül abban a 10,5 évben és 150e km-ben.
A két fiat tipo összesen 2,5 év és 36ekm alatt sem kellett csak a kötelező szervizekre menni.
Csak manapság már annyira kiforratlan és bonyolúlt autókat gyártanak, hogy ez már az új autókra sem feltétlenül igaz
Amúgy 2006 skoda még mennyire más világ volt, bent voltam a szervizben, a szerelő mellett álltam és néztem, hogyan cseréli az olajat, a szűrőket stb.Igaz most már sok helyen üveges a műhely oldala.
-
kisza25
félisten
válasz
radi8tor #249207 üzenetére
Szerencsére jelenleg van három autó amit tudnék használni, amúgy 300 méterre van a szerelőm, szóval én haza szoktam sétálni, ha kész megyek érte gyalog.
Ráadásul az ovi útba esik, szóval még egybe is tudom kötni azzal, hogy megyek a gyerekért, meg 8-ra oda szoktam vinni az autót, aztán a gyerekkel meg vissza sétálok az oviba hazafele
Az ovi a kapunktól 70 méterre van, a vicces az, hogy a ház a kaputól szintén 70 méter, szóval a kapuban vagyok félúton az ovihoz -
-
-
válasz
radi8tor #249157 üzenetére
Amúgy nem értem, hogy az ársapka eltörlése miért jelentene megoldást az üzemanyaghiányra?
Attól még be kell jönnöm dolgozni.
Attól még be kell vásárolni.
Max nem megyek el külön vásárolni, hanem elintézem munkába menet/jövet (-10%)
Max nem nyomom annyira a gázt hogy kevesebbet egyen (-10%)
Jelentős megtakarítást én már nem tudnék csinálni, főleg, mióta egy helyen dolgozunk a gyerekkel, és hol az ő kocsijával jövünk, hol az enyémmel. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #249036 üzenetére
Nem reagáltam, mert nem akartam szétoffolni a topikot, pedig anno úgy tanultam a Telekomnál dolgozva, hogy 1 db IPTV fHD stream 8 mbps sábszélességet kér. Mikor Pestre költöztem, hoztam magammal az előfizetést, de nem tudtak adni, csak 10 mbps csomagot ADSL-lel a réz érpáron (telefonvonal). Már a 20 mbps-ot sem tudták telepíteni, mégis volt IPTV-m STB-szal és stabil volt. Aztán amint lejárt a hűségidő, lett UPC többszörös sebességgel és PCMCIA kártyával.
A gigabites net akkora maszlag, mint a gmail megjelenésekor a 15 GB-os tárhely. Egy átlag magánszemély ma sem használja ki, nemhogy 20 éve. Marketingfogás volt a google részéről, nem kellett valós teljesítményt mögé tenni. -
BigBlackDog
veterán
válasz
radi8tor #249019 üzenetére
Ha már így felmerült...
Az újabb fejegységekbe beépített e-simes kapcsolatok milyen sebességűek? Próbálta már valaki internetmegosztással használni?
Mindig elgondolkozok, hogy valami lassú, instabil kapcsolatot kap csak az autó (2-3 havonta néhány napig nem is tud felmenni a netre), de ahhoz képest pl. a szoftverfrissítések egész gyorsnak tűnnek (persze esélyes, hogy előre letölti ezeket, csak erről a folyamatról nincs visszajelzés).
-
válasz
radi8tor #248996 üzenetére
koszii, megnezem akkor en is ezt a hires mosot
Kisza: becsbol jottunk, s1 aztan a hatar fele, nem tudom mar hol volt ez. na mindegy, kicsit utana nezve az, hogy villant nem jelent egybol buntetest is, meglatjuk. majd kicsengetem a berlo cegnek legfeljebb, a lenyeg, hogy tul vagyok a koltozes nagy reszen
a netes resz meg igaz, ha egybol a technologia fejlettseg magasabb fokan csatlakozol be valahova
gruziaban is mindenhol szuper 4gs mobilnet volt evekkel ezelott, ok kimaradtak az edge, meg 3g korszakbol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal 140cmx60cm
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged