Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz szazbolha #34293 üzenetére

A D1800M projektről.
    Ez egy 2 magos alacsony fogyasztású CPU-val integrált olcsó alaplap. 4GB ram-ot vettem hozzá, összesen 25.000 Ft volt, .(HVkerben vettem mindent) + 250-es HDD és MX3300-x kétkamrás házikó +5 db ventilátor.
    Az alaplapon: 1 db pcie X16 és 2 db pcie x1
    A cél: 3 db 1060 PC házba építése. Kb. 300 W fogyasztás, közepes-erős hűtéssel és hanggal.

2 napos szenvedés után kijelenthetem, hogy 1-nél több VGA-t nem sikerült elindítani a lapban. Tételezzük fel hogy nem hibás a lap, az összes alkatrész pedig más bányagében működik.
    Minden variációt és trükköt kipróbáltam amit olvastam és más gépeken sikerhez vezetett (pl. H81 BTC) 1 és 2 Gen, integrált VGA letiltása, 1,2,3 slot használata, USB letiltása, stb, stb.

Nem az a probléma hogy op. rendszer alatt nem látszanak a VGA-k, hanem, hogy a BIOS-on nem jut túl induláskor. Hiba esetén lassan indul, majd megjelenik a bios údvözlő és belép a biosba. (egér, bill nincs)

Összefoglalva.
    1 db VGA-val x16-ról működik, de GEN1 esetén 10-20%-al csökken a hasítás, és akad az usb-s egér és wifi is.
    1 db VGA-val riserrel, bármely slotból elindul, ha aktív az integrált VGA / csak 1 db VGA-val
    1 db VGA-val riserrel, csak x16-ból indul, ha NEM aktív az integrált VGA, de nincs monitor kimenet, csak 1 db VGA-val

Egyéb: Az alaplap teljesítménye bőven elég volt bányászatra, max 10W-ot fogyasztott. (most 1 db 7870 megy benne)

Új hozzászólás Aktív témák