- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszend
újonc
Sziasztok, még uj vagyok a bányászatban.Úgy döntöttem,hogy csak scrypt bányászattal fogok foglakozni. Radeonos riget,ami elég erős,kicsit pénzigényesmegépíteni. jelenleg csak két kicsi voltmodos gridseed hozza a dogekat. Viszont sok ár/Mhash kalkulációt végeztem.Aktuálisan ugy tűnik hogy kb. 18-20000 Huf/Mhash az ár a piacokon. Tehát nekivágtam és rendeltem egy ilyet, free DHL .A tracking number alapján már feladták. A többi árunál feltüntették a vámot is, ennél nem.....majd meglátjuk, azt hiszem ez jó áron van, ha még vámot is nyomnak rá, akkor is
-
Reggie0
félisten
Na latom valamelyik modnak mar megint nincs humorerzeke.
-
janos666
nagyúr
válasz
Osiris #18547 üzenetére
Lehet a multipool-októl jobb eredményt elérni ... ha nagyobb kockázatot vállalsz.
Ők néhány kivételtől eltekintve olyat fognak bányászni, amiről egész jó eséllyel meg tudják saccolni, hogy mikorra mennyit bányásznak ki, és hogy azt milyen áron tudják majd még az általad választott kimenetre váltani (ami általában alt->BTC, esetleg LTC, DRK, stb) és ezt azonnal meg is teszik, ahogy csak sikerül.
Ha te vállalkozó kedvű vagy és úgy érzed, hogy "jó napod", vagy örökletes intuíciós adottságod (esetleg egy TÜV tanúsítvánnyal rendelkező varázsgömböd) van, ami megmondja az altcoin-ok jövőjét, akkor bányászol valamit valameddig és majd eladod valamikor valamennyiért, remélve a legjobbakat.
Itt esetleg javítja az esélyeidet, ha rendszeresen bújod a bitcointalk fórumot, hogy legyen valami ötleted arról, hogy melyik altcoin kaphat majd később egy kisebb-nagobb pumpát, aminél most még viszonylag alacsony az ár és a network hasrate.Ahogy én néztem, az utóbbi egy-két hónapban már inkább csak nyers aratás zajlott, most pár napja pedig már a jól megérdemelt nyáriszünetet töltik az altcoin piac főbb szereplői (miután fiat-ra váltották pár ezer BTC-t). Persze lehet, hogy ez a teória abszolút téves és sohasem tudhatjuk, hogy mikor jönnek vissza a szép idők akár a régi veteránokkal, akár új arcokkal. De szerintem a konkrét hash-számolgató bányászás talán kissé háttérbe fog már szorulni.
-
Osiris
őstag
válasz
Elbandi #18544 üzenetére
Most egy 28-30Mhs sebességű asic gépem van olcsó szerverhotelben. Eszem ágában nincs vgakkal vacakolni. A mostani helyzetben napi 5-6 dollárt keres a gép. A kérdésem arra vonatkozott, hogy tudok e ennél többet kihozni belőle...? Ahogy írtam multipoolokban és a nicehash-en probálkoztam eddig, de az eredmény kb mindenhol ugyanez. Jobban járnék ha magam váltogatnék a valuták között? ...gondolom a pool tulajok azért értik a dolgukat.
-
MaxTorque
tag
válasz
Mesterlovesz #18502 üzenetére
Nagyon off: Debrecenben a gépészmérnök szak úgymond legfőbb iránya az épületgépészet. Bár főleg lég- és hőtechnika a tanagyag alapja felépült nemrég egy demonstrációs ház. Négy szoba van benne, a négy égtáj felé, a tetőn sík- és vákumkolletkorok hasonlóan elhelyezve. Minden szobában tető, padló és falfűtés. Energiatakarékos légrendszer, kiváló szigetelés, masszív fém árnyékolók, ha teszteket szeretnének végezni. Ez az egész távvezérelhető, és egy informatikai rendszer folyamatosan monitorozza. Itt pl. ebből írhatnád a szakdogát, hiszen ezért épült. (Csak az építészek szabadultak el megint, de ez egyéni vélemény)
Én is voltam ott többször, de gépjárműves vagyok, így csak "ez nagyon érdekes" szinten foglalkoztat.
Videó -
Osiris
őstag
Abból amiket mostanában itt olvasgatok az derül ki, hogy egy multi poolba betenni a gépet nem a legjobb megoldás. Én most a nicehashbe tettem be az enyém. Egy ideig váltogattam a poolok között, de teljesen véletlenszerüen ingadozik a hozamuk, talán még a nicehash a legmegbízhatóbb.
Kezdőként érdekelne, hogy mostanában mi más megoldás van ami ennél kifizetődőbb? Azt kéne figyelnem milyen új coin (scrypt) jön ki és azt elkezdeni bányászni és eladni ha van kinek? Jólértem, hogy ezen lehet keresni többet? -
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #18508 üzenetére
Kicsit visszatérve a kérdéshez:
http://www.coindesk.com/citi-miners-merchants-keeping-bitcoin-prices-check/ -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Mesterlovesz #18538 üzenetére
Épp azért írtam, hogy 1 videókártyával, és úgy hogy valaki megmondja mit bányássz és azt bányászod hetekig
Így nem jön ki több 1-2k / hónál.
Reggie0:
Akkor le vagyok maradva, köszi az infót (igazából pár hete csak nagyon felületesen követem az eseményeket). -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Jok3r1985 #18536 üzenetére
Hmm, azért 2 280x nem 1-2 ezer Ft-ot hoz havonta! Olyan persze nincs, mint régebben, hogy ráállsz egy érmére és hónapokig bányászod, itt inkább az a helyzet állt elő, hogy minden érdekesebb új érmére rá kell bányászni és amit felkerül egy váltóra gyorsan eladni!
Néha azért vissza vissza lehet térni egy egy régebbi, még mindig futó érmére, de csak akkor, ha nincs egyáltalán olyan érme amit bányászni érdemes. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jok3r1985 #18534 üzenetére
Csak ha nem kell befektetned (pl. van már VGA parkod csak korábban leállítottad). Befektetés záros időn belül biztos nem térül meg, illetve egy VGA-val nagyon minimális pénzt tudsz csak szerezni (1-2.000 Ft havonta). Ha van valami farmod és ingyen áramod, akkor meg gyakorlatilag bármelyik multipool, esetleg nicehash megfelelő.
Fentiek alól kivétel ha hit alapján akarsz bányászni (most nem éri meg, de majd egyszer hátha jó lesz), vagy ha hajlandó vagy 0-24-ben fórumokat bújni és azonnal traderre felkerüléskor dumpolni. De az a véleményem, hogy ha most nem vagy annyira benne a témában, hogy kérdezni kelljen, akkor ilyesmibe nem éri meg az energiát belefektetni. -
Jok3r1985
tag
Sziasztok!
Régi koca ltc minerként kérnék egy kis segítséget, mivel már rég nem vagyok benne az iparban.
Amennyiben adódik egy lehetőség ingyen áramra van olyan coin amit manapság érdemes bányászni vga-val?köszi előre is
-
Mesterlovesz
aktív tag
Haha, az olyan kutakra gondolok ahol a kútba építve van egy kártyaolvasó terminál! 8))) Ez nálunk pl. a Törökbálinti Auchan benzinkútjánál van, az egyik állás ilyen, éjjel-nappal lehet tankolni, előre meghatározott mennyiséget, ezt kártyával ki kell fizetni, aztán indul be a pumpa és lehet tankolni.
Máltán, Olaszországban, Majorcán láttam ilyen kutakat, volt, hogy nappal sem volt személyzet!
-
htc07
addikt
válasz
Mesterlovesz #18531 üzenetére
én azt hittem eddig, hogy reggelente európában szoktam tankolni, pedig mégis tankolás után csoszogok be rendezni a számlát
-
janos666
nagyúr
válasz
Mesterlovesz #18525 üzenetére
Itt is van még pár ötlet:
6 Cool Machines that Accept BitcoinBár benzinkutas terminált nem értem, hogy miért előre kell fizetni.
Honnan tudjam, hogy pontosan mennyi fér majd a tankba?
Jó, persze, besaccolható, hogy mennyi az, ami biztos belefér a tankba, de közelebb lesz vele a tetejéhez, mint a feléhez, viszont egy ilyen jellegű dolgoknál nekem sokkal természetesebb, hogy először kimérik, hogy mennyi kellett, aztán kifizetem, nem fordítva és saccolva. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Reggie0 #18527 üzenetére
Jaja, dehát én megélhetési bányász vagyok, én minden hónapban felélem a gyűjtött BTC-t, szóval sajnos, ez a része engem nem érint, mert én még mindig azt hiszem, hogy lesz ez még 10-20 ezer dollár is darabja. Remélem addigra sikerül valamit alakítanom a bányászat fronton.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #18522 üzenetére
Ja, de ha lemegy 100 dollarra akkor siras lesz, hogy nem most adtad el
-
Mesterlovesz
aktív tag
Aki a PHoolban bányászott az lépjen be és nézze meg a legfrissebb híreket!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #18522 üzenetére
Ez nem egyirányú folyamat. Az üzemeltető természetesen folyamatosan veszi a BTC-t a kapott fiatnak megfelelő összegért, így max pár százalékot bukhat[de jó eséllyel annyit sem], a maradék meg instant profit.
A "hagyományos" pénzváltók is így működnek, így akár 400is lehet az eurohuf, ők akkor se fognak bukni rajta.
Szumma: Az árfolyam ingadozás nem befolyásolja annyira a pénzváltókat. -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
szurmakotium #18519 üzenetére
Hmm, ez az érme már jó ideje forog a váltókon. Nem igazán scamcoin, inkább egy darkcoin féle fejlesztés, vannak mögötte normális emberek. persze ettől még bedőlhet csúnyán. Manapság semmi sem biztos.
-
gyuszaa
őstag
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #18518 üzenetére
Na az jo biznisz, ki tolti bitcoinnal?
-
szurmakotium
tag
Ezt ismeritek? Bitcoindark
Végre nem egy új scamcoin ... -
D@reeo
aktív tag
válasz
Reggie0 #18516 üzenetére
Bitcoin topicba linkeltem... Bitcoin Drinkup
Thursday Aug 21, 5:00 PM - 8:00 PM
Anker Klub -
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #18515 üzenetére
Egyszer meglesnek en is egy ilyet.
-
Mesterlovesz
aktív tag
[moderálva]
Én hetente járok már a budapesti Bitcoin drinkup-ra, nagyon érdekes dolgokról beszélgetünk és a 2 hely ahová megyünk (HQ Cafe és An'kert) már elfogadnak Bitcoin-t a Coin of Sale app segítségével (ez egy kereskedőknek készült app, ami minden tranzakciót rögzít így könyvelés kész az egész), nagy buli volt Bitcoinnal fizetni! 8)
[ Módosította: radi8tor ]
-
janos666
nagyúr
válasz
Elbandi #18512 üzenetére
Nyilván rossznak nem rossz hír, csak szerintem vannak más olyan külső tényezők, amik kisebbnek tűnnek, mégis nagyobb mértékű közvetlen hatásuk lehetne akár az árfolyamra (nem csak kilengésszerűen), akár arra, hogy mennyien szeretnék spekulatív kereskedésen és gyűjtögetésen kívül hétköznapi jószágtápolásra is használni.
Egy Ebay jellegű dolog szerintem sokkal nagyobbnak hangzik, mikor így emlegetik, mint amekkora közvetlen szerepe ténylegesen is lehet, tehát "nagyobb a füstje, mint a lángja". Főleg, hogy nyers értelemben igazából a közvetlen hatás passzív és negatív közt mozog (ha top buy áron konvertál fiat-ba és esetleg megmozgat némi alvó BTC-t is - ami idővel ugyan kimúlik) és csak a közvetett hatások ("reklám" és használhatóság javítás) a pozitívak (de ez csak idővel érik be).
-
Elbandi
aktív tag
válasz
janos666 #18510 üzenetére
ez jo hir:
lehet hogy most egybol mindig visszavaltja a kapott btc valami valutara, de kesobb megjelenhetnek a beszalitok kozott olyanok is akiknel btcvel is lehet fizetni (posta, futarceg), de akar lehet hogy a dolgozok fizeteset is valaki btcben fogja kerni. es majd a beszalitonak is lehet hogy lesz egyszer egy olyan kiadasa amit btcvel fog tudni fizetni.
ugyanigy, ha nekem van egy szolgaltatasom, es valaki btcben fizetett, akkor most mar nemkell valutara valtanom, mert az ebay-en el tudom kolteni.ha minnel tobben kezdik el hasznalni a btc a lancban annal inkabb kevesbe fog fuggeni az arfolyamtol a btc arra, es annal inkabb stabilabb lesz (= nemfog hullamozni az arfolyam). ha pedig stabil az ara (ami akar azt is jelenti hogy stabilan felfele novekszik), akkor kiszamithato, igy egyre tobben fognak vele foglalkozni.
-
Reggie0
félisten
válasz
janos666 #18510 üzenetére
Akiknel alszik a bitcoin, azoknal azert alszik, mert befekteteskent tekintenek ra. Tehat azok erre a lehetosegre nem ugranak elo, csak a novekvo arfolyamra, magyarul arfolyam stabilizalo hatasa van az ugras nagysagatol fuggoen kulonbozo mertekben. Ha en arra gondolok, mint itt joparan, hogy ez fog meg 10x ennyit erni, akkor nem fogom elkolteni ebayen.
Aki pedig termel es penzt akar belole az elobb utobb ugyis atvaltatotta, csak most helyette kozvetlen fizethet is.
Egyedul uj bitcoin usert tud behuzni egy ilyen kedvezmenyezest, mert azok akik csak kivancsiak voltak, de nem lattak a gyakorlati hasznat, most kedvet kapnak a hasznalatahoz. Akar csak azert mert egyszer ki akarjak probalni, hogy mi is ez es hogy megy, vagy nem biznak a bankokban, stb. stb..
A lenyeg, hogy egy ilyen hir csak vonzani tudja a felhasznalokat tehat szuksegszeru, hogy a felhasznaloi tabor novekedjen.A kupon az mas kerdes, az csak egyiranyu tranzakciora jo, mig bitcoint ide oda lehet valtani fiatra.
-
janos666
nagyúr
válasz
Reggie0 #18508 üzenetére
Számomra közel sem ilyen egyértelmű.
Most is biztos kínál pár "alternatív" fizetési módot sok kereskedő, de nem is igazán tudom, mert abszolút nem érdekel. Alapvetően normál hétköznapi használatra (a szürke/fekete tevékenységeket most hagyjuk, mert itt alapvewtően nem azokról lenne szó és amúgy is eredendően felmérhetetlen az ilyesmi külső szemmel, különben nem lenne fekete, ha pontosan tudnánk ki mikor mennyit mire...) nem veszek kuponokat, zsetonokat, utalványokat és hasonlókat (hacsak nem kötelező ezeken keresztülmenni, de olyankor is minimális energiabefektéssel akarok átvergődni a procedúrán, nem akarom beleásni magam, ha csak rá lettem kényszerítve), nem járatom körbe a pénzem az "okos szolgáltatás"-okon, stb.
Minél közvetlenebbül, minél kevesebb lépcsővel, minél egyszerűbben és gyorsabban át akarok jutni attól a ponttól, hogy venni akarok valamit addig, hogy átveszem. Nem akarom bonyolítani a dolgot, a hétköznapokban az csak unalmas kínlódás. Még készpénzt számolni is utálok, mert robotmunka.Ha nem ismerném a Bitcoin-t, de látnám a hírt, hogy most már BTC-vel is fizethetek az Ebay-en, akkor talán rákattintanék a FAQ linkre, ha lenne hozzá és röviden átfutnám, talán beírnám a google-be, hogy mi az Bitcoin, de alapvetően nem állnék neki fiat/BTC váltóra regisztrálni, wallet-et indítani és hasonlók, csak hogy BTC-re váltsam a fiat pénzt, mielőtt elköltöm valami termékre/szolgáltatásra. Abszolút felesleges dolognak tartanám és csak keveset gondolkodnék rajta, hogy kinek és miért lehet ez jó, amit lezárnék annyival, hogy azoknak, akiknek valamiért és valahonnan már van BTC-je.
... és innen jön ez a konklúzióm, hogy ez inkább csak úgy mozgatja át a BTC-t egyik zsebből a másikba, hogy pillanatnyi árfolyamon, sőt, pillanatnyi vételi ajánlatnak megfelelő szinten cserél gazdát a BTC, ami egyébként nem vett volna részt a napi körforgásban, az ilyen jellegű mozgás pedig általában lefelé hajtja az árat, de biztos nem felfelé.
Ezért gondolom, hogy ennek pozitív hatása inkább csak hosszabb távon lehet és inkább csak közvetve, mint közvetlenül. Egyetlen valóban pozitív szerepe, hogy egyre több ember hall róla, méghozzá olyan formában, hogy hasznosságot is láthat mögötte, ráadásul számra ismert, megbízható forrásokon keresztül.
Nyilván nem zárom ki a puszta hype faktort, ami akár nagyságrendekkel túllőhet azon, ami egyébként természetes lenne. Így, hogy ilyen fiatal még a BTC és még mindig ilyen mozgékony, manipulálható az ár, így bármi elképzelhető, olyan is hogy a negatív hír hatására felfelé megy az ár, vagy fordítva, akár duplázhat vagy felezhet még az ár látszólag ok nélkül is, akár pár napon belül...
A spekulánsok biztos figyelembeveszik valamilyen szinten az ilyen híreket, de én nem lepődnék meg, ha valaki direkt megszopátná ilyenkor a többieket és inverz helyzetet generálna (direkt lefelé próbálná verni az árat, mikor tela vagyunk jó hírekkel, mert arra "senki" nem számított...).Itt csak arra céloztam, amit közvetlenül és természetes módon gondolok, hogy okozhat, pontosabban okoznia kéne. Valahol mélyen, a manipulációk és lengések alatt márpedig mégis csak egy természetes vonalat követ a dolog.
-
Geller72
veterán
Én is Reggie0 kollégának adnék igazat. Hiába váltódik át rövid időn belül, azoknak a száma, akik használják, egyre gyarapszik.
-
janos666
nagyúr
válasz
Geller72 #18506 üzenetére
Ezek azok a dolgok, amik rövid, vagy akár közepes távon épp úgy lefelé is nyomhatják az árfolyamot. Annak nincs sok értelme, hogy valaki csak azért vegyen fiat-ból BTC-t (ami nem is túl gyors / egyszerű annak, aki még nem csinált hasonlót), hogy azonnal elköltse egy ilyen teljesen legális, még csak nem is "szürke" helyen, ellenben a kereskedő valószínűleg azonnal (szó szerint, vagy kis késéssel kisebb-nagyobb csomagokat képezve és valami alapján szétütemezve) átváltja fiat-ra (tehát az árfolyamot meghatározó piac inkább olyasmit érzékel, hogy valaki eladja a BTC-jét... olyan vásárol valamit, akinek már volt BTC-je, csak még nem tudta mire elkölteni és nem volt még kedve fiat-ra cserélni, de tovább sem szeretné már őrizgetni).
Ez inkább arra jó, hogy minél több ember halljon róla minél sűrűbben, és olyan hejen olvashasson róla, amiben már bízik és köze van az általa ismert és lebonyolítani kívánt üzletelési formákhoz. Ennek viszont több éves átfutása is lehet, mire "beérik" és (jelentékeny részben) ennek hatására használni is akarja/fogja majd.
Persze egy-egy ilyen bejelentés napi-heti-havi ciklusban felránthatja hirtelen az árat, ami csak lassan kúszik vissza. -
Geller72
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #18504 üzenetére
Hat nem tudom mennyire eri meg egy ennyire specifikus szakra menni. Az energetikaban a megujulo meg fele sincs az egesznek. Egyben lenne erdemes megtanulni.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Reggie0 #18503 üzenetére
Reggie, én tavaly előtt néztem, Megújuló energia termelési és hasznosítási szakokat, akkor csak a SZIE-n és a Dunaújvárosi Fóiskolán volt ilyen szak, de a tanulmányis azt mondta, hogy nincsenek elegen, hogy elinduljon, de most nézem az energiagazdálkodási szakmérnök is ezt a témát fedi le!
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz #18502 üzenetére
Milyen kurzusra gondolsz? Szerintem a BME Villamosmernoki Karan sok ilyen indul. Pl. ott van a Villamos Energetika Tanszek, teli van ilyen orakkal nappali MSCn. (Pl. Megujulo energiak villamos rendszerei, Megújuló energiaforrások, Energiatarolok, stb..)
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Reggie0 #18501 üzenetére
Nagyon jó a téma, én pont ezekkel a szerkezetekkel akartam foglalkozni, megújuló erőforrások, passzívház, stb. De Magyarországon el sem indultak azok az egyetemi kurzusok ahová jelentkezni akartam. 8(
Majd megkérdezem, hogy a barátomnak milyen rendszere van és referálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Vicces videók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adóbevallás
- Magisk
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest