Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Frawly #9616 üzenetére

*King Unique, *Supernova8, *growler

Van egy PC is Win7-el és MS Office-al, ami rendesen működik. A munka túlnyomó részét azon végzik. Ezt egyelőre nem kell piszkálni, úgy néz ki. A másik noti még nem volt megnézve liszenc ügyben, azt is akkor piszkáljuk, ha azon is ilyen mennyiségis Win10 van.
    A fő mondanivalóm az lett volna, hogy nem csak az a jellemző, hogy menekülnek az átlag userek a Linux hallatán vagy pár napi használat után. Itt egyértelműen pozitív reakciók voltak már a rendszer bemutatásakor ( más fél órát töltöttünk vele ). Ez csak megerősítést nyert a további használat során.
    A jóárasított, e-bayes és egyéb nem az általános liszencelési áraknak megfelelő példányokat nem szoktam ajánlani senkinek. Megemlíteni szoktam, de annak én nem járok utána és nem is segítek a beszerzésben. Csak a standard OEM és dobozos verziók áraira szoktam utalni és azok beszerzési lehetőségeire.

A Win10-Linux dualboot telepítéseket sem javaslom és nem is csinálom átlag usereknek. Számtalan eset van amikor a Win10 update után elkeféli a Grubot és hadd ne soroljam a többi nyalánkságot. Ezekre már nincs kapacitásom és nem is akarok ezzel foglalkozni.
    Ez már nem átlag user felhasználás szerintem és ennek folyamatosan képben kell lenni a folyton változó problémáival, innen meg már nem kellek, ha a linuxot vagy a 10-et újra kell húzni.

Az elindulásban szivesen segítek és az alternatívák felsorolásában. A két rendszer alapvető különbségeinek az érthető bemutatásában. De a hosszútávú kézfogással történő használatra nincs kapacitásom. És ne feledjük, jelen esetben nem magán ember otthoni gépéről van szó, hanem egy szervezet eszközéről, csak nincs semmilyen üzemeltető infrastruktúra mögöttük.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák