- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
King Unique #8204 üzenetére
Az infó tőlem van. XP-Vista-Win7 is hajlamos második partíciónak extendedet csinálni, a Win10-re nem emlékszem, Win8-at meg nem particionáltam még.
Amúgy én nem gparted-del vagy parted-del vagy fdisk-kel, hanem cfdisk-kel szoktam particionálni, igaz ilyen partícióátmozgatást nem szoktam csinálni. Egyszer particionálom meg a meghajtót, de akkor azt olyan átgondoltan, hogy hagyok helyet későbbi lehetőségeknek is, mindenben hagyok kellő tartalékot, általában nem is kell soha többet hozzányúlnom, vagy ha igen, akkor csak partíciót kell shrinkelni (azt már Gparteddel), és nem particionált területen létrehozni újat, de ezt is csak akkor, ha +1 OS-t kell telepíteni rá. Az is igaz, hogy soha nem szopattam magam extended-logical partíciókkal, így ha nagy ritkán hozzá is kellett nyúlni a partíciókhoz, nem volt vele szívás. Plusz azóta már nem kell hozzányúlnom a partíciókhoz, mióta csak Linux van, sőt, mióta öntitkosítós SSD-m van, már LUKS-ot és LVM-et sem használok. Csak egy EFI partíció, egy root ext4, és egy home ext4, mind elsődleges. A játékra tartott laposon ugyanez, de ott van még egy elsődleges NTFS partíció a Win10 Profnak, amire nagyon ritkán bootolok át. Az elsődleges gépemen nincs is más, csak Arch Linux. Mióta 8 meg 16 giga RAM van, már nemhogy swap partíció nincs, de swapfájl sem.
Bár még az extended partíció is jobb annál, mint ahogy a Windows automatán particionálja, egy 100 megás indítópartíció, meg az egész maradék lemezterület egy partícióként, aztán ez nagyon happy addig, míg a Wint újra nem kell húzni, mert akkor aztán meg megy a sírás, hogy el kell vinni a gépet adatot menteni vagy HDD-t kell kölcsön kérni. Bár a mai megbízhatatlan meghajtók világában mindenképp érdemes mindenről backupot tartani, nem drágák már a terás külső HDD-k, meg a felhős tárhelyek sem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Tőzsde és gazdaság
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest