Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon
    Topikgazda

Szia!

Van arra lehetőség/van értelme, hogy jelezzük az Nvidia driver (390/470) problémakört?

Háttérinfó/motiváció: közel kezdő linux-os vagyok és belefutottam én is abba a problémába, hogy egy régebbi dedikált laptop videókártyát (GT650M) már nem támogat az új kernel. A linux filozófiája pont az (volt), hogy kisebb erőforrásigényű, mint a Windows, ezáltal régebbi hardvereken is szépen, gyorsan elfut. Az a lépés, hogy ez már nem támogatott (nem látom át a hátterét ennek) pont szembe megy ezzel az elvvel. Kár.
    Üdv: G.

Szia,

már nem támogat az új kernel

A kernelben a Nouveau szerintem benne van és azzal kell, hogy képet adjon, a zárt driver támogatást vehették ki a régebbi chipeknél. Nem igazán vagyok képben az Nvidia driverekkel, viszont olyanba magam is belefutottam a közelmúltban, hogy egy GTX 750 Ti videókártya a zárt driver telepítése után nem adott képet. Másik élő Linuxból letöröltem a zárt drivert, vissza lett állítva a Nouveau és úgy volt kép megint.

Nem tudom, hogy ezzel mit lehetne csinálni így, valószínűleg nálad is hasonló lehet a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák