- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
growler #14064 üzenetére
Az SSD vezerloje particion belul nem sorrendben rakosgatja az adatokat.
Ez tény, mivel nem is látja sem az OS-t sem a particiókat, kizárólag NAND/cella szinten lát és pakolássza az adatokat. Ha az SSD nem hibás, akkor kizártnak vehetjük, hogy OS szintű particionálással adatvesztést érjünk el! Max annyi történhet, hogy már meglévő adatmennyiség/partició függvényében tovább tarthat az adatok pakolászása, mint egy majdnem üres meghajtónál, de SSD-nél ez az idő elhanyagolható a HDD-hez képest. Különben a modernebb vezérlők üresjáratban kb folyamatosan pakolásszák az adatokat a cellák kiegyenlített terhelése miatt.
Ez esetben viszont valóban célszerűbb az elejétől normálisan felépíteni telepítés előtt a szükséges particiókat.
Anno én is megcsináltam az üres helyeket 30gigás particiókra, és nemrég csökkentettem őket, mert kellett még egy OS-nek hely, de kb minden partición volt már rendszer, nincs ilyenkor mitől tartani.
(#14066) csixy
Nekem az 5 már belakott partició 30GB-ról csökkentése megvolt 5-6 perc alatt. Nem HDD ez, hogy órákig szuttyogjon!
Egy mezei SATA Samsung 860 EVO az eszköz, nem egy PCIe 4-es NVMe SSD!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Star Wars rajongók
- Jogász topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Programozás topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest