-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #11244 üzenetére
Az a gép ezek szerint tudja az EUFI-t. Az ne tévesszen meg senkit, hogy karakteres BIOS-szerű felülete van, és nem grafikus, attól még nem BIOS, hanem UEFI van a gépen. Szerintem UEFI bootlehetőséget azért nem lát, mert CSM/Legacy boot van bekapcsolva, és nem vegyes/UEFI boot.
Meg ez egy Fossiccu, annak nem tudom mennyire szabványos az UEFI implementációja. De a telepítő is lehet trágya. Az Ubuntu-vonal megoldhatná már végre, hogy normálisan kezelje az UEFI bootot, erre a fejlesztők valahogy még nem képesek.
Szerk.: ááá, látom megoldódott. Nem tudom mivel lett kiírva a Mint, mert elvileg annak univerzális lemezképe van, ami képes UEFI/Legacy bootra is. Szerintem csak el lett csesszerintve a lemezkép kiírása. Windows alatt a Rufus ajánlott, Linux alatt a dd parancs, ezek biztosan nem cseszik el a kiírt lemezképet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPad topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest