Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz bambano #3012 üzenetére
nem estem hasra egyátalán. de sztem akinek jutott tisztított ivóvíz meg gyógyszer a Bill pénzéből az -még- pont leszarja hogy mi gmo és mi nem szvsz.
persze tudomén ő a patás ördög de legalább csinál valami a pénzével. v.ö. "akinek nincs semmije, az annyit is ér"Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz DittyCat #3006 üzenetére
tudom hogy hipotetikusan mondtad, de. nem ennyire fekete fehér a dolog szvsz. finoman szólva sem kedvelem a desktop windowst különösebben. de Gates a soksok pénzéből messze a legtöbbet adományozza jótékony célra. ki állna oda azok elé akik részesültek a lóvéjából és oktatás meg gyógyszer lett belőle biztosítva számukra, hogy "bocsi de nem szerettük a mecénásotokat ezért >mennie kellett< álljatok meg a lábatokon. mostmár."
én biztosan nem tudnék.[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz Fritz Teufel #2777 üzenetére
mer valaki megígérte hogy "2 héten belül rend lesz"
ez volt 2010-ben.
nem mehet le hírként, mert akkor még neaggyisten kiderülne az igazság mármint hogy nem feltétlenül van rend. az meg milyen már.
nincs hír nincs probléma.
(Noam Chomsky és Orwell úgy forognak a sírjukban hogy ha generátort kötnének rájuk ellátnák árammal Pestet)hozzáteszem a baj nem itt kezdödik/dött
-
duo
addikt
hosszú hétvégém volt így csak nem hagyott nyugodni a debian dolog( és brahiból lett ismét egy wheezy netinstall derék eredményekkel. a végeredmény 960 csomag, lxde a jessieből. ismét beléptem a sub100-as klubba 92Mb memory footprinttel.
mindenesetre. sebességre UGYANAZ mint a hasonlóképp telepített trusty, csak az időjárás pluginnem működött sehogyan sem. továbbá, backportolt kernellel nem fordult le az nvidia driver (dkms ide vagy oda.) bootolás-leállás lényegesen lassabb. slim vs lxdm szintén van különbség az ubuntus lxdm javára.
egy szó mint száz, trusty mentés ment vissza, ugyanúgy, 1009 csomag, 125MB memory footprint ugyan, de jobban működik. nem tehetek róla.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz #33253120 #2581 üzenetére
na az is szép hajrá!
@F34R: én sem vagyok verziókergető, de a stable debiannak a beckportjai ha megvannak jó. ez működik is ugye. de a wheezyben lévő lxde elég gány. a mostanihoz képest. a pcmanfm nagyon komoly fejlődésen esett át, jó használni és az újabb lxpanelnek meg van időjárás pluginje. nem is kell a conky. (én u.i. csak arra használtam.)
a trustyban sincs meg még ez de a lubuntudev team daily builds eklg friss és stabil cuccokat szállít arról lefrissítettem az lxde néhány csomagját amit használok openbox mellé és már le is tiltottam a tárolót. és megy köhögés nélkül. illetve itt van lxdm is ami tán a legkönnyebb amivel eddig találkoztam. könnyű konfigurálni stb.
més tekintetben tökéletes a debian stable illetve az ubuntu LTS.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz bambano #2579 üzenetére
érted: vagy így vagy sehogy
a samsung 840 evo-mat megcsináltam. nem vártam a dosos verzióra felraktam egy win7-et és lefuttattam a programot. (hupon hír volt, hogy firmware-t kell frissíteni azokon az ssd-ken) akkor aztán mondom megadom a módját, 64bit debian 7.7 netinstall commandline expert mode. ahogy illik.
backports, ésatöbbi. előszőr nem akart felmenni a flashplugin installer. backportos frissítés után másodszori nekifutásra már ment. Az nvidia installer sem a binárisból sem csomagból nem ment rendesen 3.16-os kernel alatt voltam, telepítettem az nvidia glx-et, reboot, nouveu blacklist-en,errefől fekete képernyő. bebootoltam a 3.2-es kernellel és oda betöltődött a 3.16 alól(és arra) telepített a modul. ilyennel sem találkoztam még. aztán az lxde-t pl frissítettem a jessie tárolóból (kellettek az új funkciók meg az újabb pcmanfm.) de ez hozta magával frissebb libc6-ot na onnantól pár dolog csak kínkeservesen ment ( a gimphez pl újra kellett engedélyezni a jessie tárolót -mert mindig letiltottam ugye- és a 32bites libek nem mentek fel.(playonlinuxhoz kellettek volna.) aztán a teamviewernek kellett volna a libasound32 na az sem akarta az igazságot.
túl rövid az élet ahhoz hogy ezzel szívjak ennyit. trusty netinstall vissza a (32 bites) és elsőre minden oké. mostmár bizonyos vagyok abban hogy nem szopatom magam a stable jessie-ig.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
Ebben a formában nem lesz ebből semmi. Emlékeztek az "amikor a farok csóválja" c. filmre? (Anne Hache, Dustin Hoffmann) az amcsi elnök szexbotrányba keveredik. az ellenzék előretör mint a fene, és akkor a kormány beveti a saját propaganda/valóságformáló gépezetét. csinálnak filmstúdióban egy fasza kis háborút az albánok ellen mintha igazi lenne. sőt egy amcsi hadifoglyot is prezentálnak akiért aggódhat a nép. kiszivárogtatják, tele van vele a sajtójuk... és hopp el is felejtkeztek arról hogy az elnök épp mikor kibe ejakulált bele.
Na ez is olyan. meg az elkövetkező napok/hetek jelentősebb hírei is ilyenek lesznek.
és már is habzik a szánk a gigabájtoktól és elsikkad a beutazási/korrupciós botrány vagy hogy a die welt felteszi a hasábjain a kérdést: kell e nekünk (t.i.: az eu-nak) Magyarország?
-
duo
addikt
Én sem szeretem a horrort. Épp elég szörnyű tud lenni a valóság. nem kell még b@szatni az ember lelkét ilyenekkel szvsz.
Azt meg nettó fasságnak tartom a horror kedvelőktől hogy "korrajz" meg "társadalomkritika" a filmben a belezés kínzás stb.
majd ha azt akarom olvasok idevágó elektronikus és nyomtatott sajtót.Timnek van igaza: félelemkeltés és/vagy nyomasztás. bizonyára van különbség érdekes háttérsztori és mögöttes tartalom tekintetében is, aki szereti lelke rajta, nekem ugyan nem kell.
Pl erőszakból nekem elég volt a Banshee első évadában is. nem is néztem meg a másodikat. pedig az csak egy krimi.
-
duo
addikt
válasz Apollyon #2271 üzenetére
nem viccelek. én voltam a legjobban meglepve. nem is hittem el, 2x is végigcsináltam a telepítéseket netinstallal. (pár napom ráment) hátha csak rosszul konfiguráltam be valamit. ebben a sorrendben: debian, ubuntu, debian, aszencségit, ubuntu.
nekem egy dell optiplex g760 van kimaxolva rammal meg ssd-vel,
ugyanebben a környezetben történtek a telepítések.félreértés ne essék a debian is nagykirály csak az én vasamon (és főleg az általam használt csomagokkal) egy ideje a másik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
nálam amúgy az ubuntu az egyetlen ami zökkenőmentesen megy.
időnként rápróbálok a debianra sokáig azom volt, de 7.4 től problémás hol a zárt nvidia driver, hol a flash plugin és lassabb mint az ubuntu. a jessie tárolóját ha beteszem nekl és frisseb openboxot vagy lxdet teszek fel konstansan megugrik a memory footprint 200Mb-al. remélem a jessie stable már nem ilyen lesz mert az is fel akarom rakni majd.
persze én mint az már írtam, ubuntu esetén netinstallal+openbox+pár lxde csomag dolgozok.
ugyanakkor már a lubuntu is produkált érdekességeket a prekonfigurált szarjaival és a sok eltávolíthatatlan sallanggal. nemhogy a nagy nehéz DE vel szállított cuccai úgyhogy én 10.10 től kezdve nem a default ubuntut használom..Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
Ez azért van, mert nem átallottad debianra dugni és Bill messziről rádvuduzott.
duo
addikt
válasz DittyCat #2174 üzenetére
Köszönöm szépen! Tetszetős darab. Mondjuk én lézert akarok a szülőknek, ezért egy monokróm samsung-ra esett a választás kb ugyanennyiben van kiszállítva. a gyártó oldalán szintén ott volt hogy linuxxal barátok és van egy repójuk is driverekkel. Így megrendeltem azt, és meglátjuk. (Ez is milyen már kérdeztük: mit kértek az 50. házassági évfordulóra? -Nyomtatót.)
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Topiktársak!
Szüleimnek vennék nyomtatót. lézert(sima fekete
téntásattonereset)
újat, olcsóért. linux kompatibiltás kulcsfontosságú, mert wheezy van a gépükön.mit ajánlanátok 20K körül? kevesebb is lehet mert szegény az eklézsia.
köszi!
-
duo
addikt
bunyó! bunyó!
-
duo
addikt
válasz Fritz Teufel #1629 üzenetére
vagy azért nem megy megy nincs a gépedben elég fájl. (sajnos ez true story, márhogy ez így elhangzott)
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz Apollyon #1367 üzenetére
A Nokia régen király volt, ezzel a WP-vel romba döntötték az egészet.
Ezerszer át lett beszélve a fórumokon. elóbb volt a romba döntés aztán jött az MS és stabilizálta őket anyagilag sok sok pénzzel; cserébe ugye.->Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.
De hogy romba döntötte volna, azt nem hinném. Nokia köszöni jól van, csak most Telefont nem gyárt egy darabig. Az már jobban zavar hogy az európai piacot pont leszarják a redmondiak; tök jó dolgok vannak és US only.
Mindenesetre nekem a google mára sokkal unszimpatikusabb mint az MS.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
kb ez lenne [link]
spoiler: mikor a rokon félrenyeli a levest egy win-logout hang kiséretében, besírtam__________________________________
más:
ez a winfosozás buguntuzás, szvsz nem menő. csak egy újabb dolog, ami éket ver az emberek közé.nem használok asztali wint egyátalán, de bátyám laptopján karbantartok , illetve adatmentek néha és meglepően jól használható win7-től fölfelé.Magam nem használnám, de nincs vele semmi baj.
WP-t viszont használok és meg kell mondjam eddig ez a platform jött be legjobban.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
Mekkora poén lenne ha azok a droid-like nokiák kapnának egy frissítést wp8.1-re.
-
duo
addikt
most egy időre elegem lett a debianból. pont úgy telepítettem mint eddig bármikor, netinstall command line expert mode. csak az alaprendszer, majd grub, reboot és kézzel belakás. ahogy fentebb írtam én a gyártó oldaláról származó nvidia installert szeretem, a dkms regisztrálásánál és modul építésénél azonban elszállt minduntalan. "bad return status." vagy valami ilyesmi. uninstall, a csomagok közti nvidia-current-el ugyanezt csinálta synaptic-al.
ha aptitude-al vagy apt-get-el akartam telepíteni akkor is. 3.2 és 3.14-es kernellel is kipróbáltam. a szükséges csomagok, meg kernel header fent volt.
hozzáteszem közel egy évig nem használtam de előtte 3 évig meg igen. akkor minden jobb volt. de hát már a nosztalgia sem a régi.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz Apollyon #899 üzenetére
nekem meg most van egy kis időm hogy rakjak egy debian stable netinstallt. csak van pár dolog ami miatt ódzkodom. nincs lxdm csomag. ami van az glibc verzió miatt sír. nem elég friss az lxde, erőltethetem a lubuntu daily buildet de glibc miatt az sem megy. a többi dolog viszont oké lenne. van egy tartalék partícióm lehet h arra teszem. de amúgy a trusty meglepően stabil. lehet hogy az a bajom hogy unatkozok.
-
duo
addikt
-
duo
addikt
így igaz PAE kernelt kell használnod. 32 bites rendszereknél a pae kernel az ami több Ramot kezel mint 4gb. (és előfordul hogy ha nincs annyi ramod akkor is azt kell választanod különben nem bootol.) nem tudom ez éles telepítés e vagy virtualboxos nekem jellemzően virtualboxban jött ez elő.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
sysvinit meg upstart van. de van amúgy itt a trustyban van systemd-services meg systemd-shim csomagok is.
a policykit1 hez kellenek. anélkül nincs se pendrive csatolás, se shut-down/restart gombok.öszvér cucc ez a javából. de 5-7s alatt bootolok, így hogy debian-like használom és lassan belakom.
-
duo
addikt
válasz Fritz Teufel #745 üzenetére
azt köszönöm szépen , de ez a lightdm display manager beállítása. nekem egyrészt lxdm-van, másrészt azt sem akarom. símán csak karakteres felületről lépnék be. arra irányult a kérdés. de mégegyszer köszi!
-
duo
addikt
Az a kérdésem hogy display manager nélkül hogy kell beállítani az ubuntut autologin-ra?
pl wheezy alatt az etc/inittabot kell szerkeszteni ubuntunál valamelyest másképp van, amit howtot találtam az még régebbi ubuntuhoz volt ahol még szintén létezett az inittab.
a disztró ubuntu 14.04 kicsontozott LXDE-vel. (a jelenlegi display manager az lxdm)köszi
-
duo
addikt
a biosodat belőném defaultra, aztán fognék két lubuntu live cd-t egy 32 biteset és egy 64 biteset és bebootolnék mindkettővel. úgy hogy zsinóros netet használok.
tesóm laptopján egyszerűen inaktív volt az nm-applet én rootként beléptem, beállítottam, úgy ment is. aztán sudoval indítva ment csak ugye jelszót kérne, ezt meg úgy oldottam meg hogy a /etc/sudoresben beállítottam hogy az nm-applet nél ne kérjen jelszót, és az automatikus inditáshpz betettem hogy sudo nm-applet.
na onnantól megy a wifi.tudom kicsit favágó módszer, de egy próbát neked is megér.
-
duo
addikt
No pár nap Manjaro után éles rendszernek visszament a 14.04 netinstall.
van egy másik rendszerpartícióm (az HDD-n) majd arra felteszek megint egyet és tanulom.
Szép és jó, meg gyors de annyira nem állt kézre így elsőre, és kellett volna aurból pár csomag ami nem volt a asaját repókban (gmtp pl.)Azzal meg nem akartam vergődni. ráadásul a slim is bénázott. 'cant execute login cmd.'
meg érdekes módon 100Mb -al több a memory footprint. szolgáltatások gyomlálásában meg még nagyon új nekem ez a systemd.
mindentől függetlenül tetszik, csak úgyérzem ennyi kevés tudással mint amim van, még korai lenne migrálnom.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
"vagy 6 játék - halál rájuk!"
-
duo
addikt
Na feleim hosszas tépelődés után raktam egy manjarot. openboxos verziót, lxdevel.
eddig korrekt, de azért érdekelne hogy aki arch-ozik vagy akár a manjaro-t használja az mit csinál ha hirtelen összefossa magát a rendszer egy frissítés alkalmával elszáll az X, pánikor a kernel, ésatöbbi. Az eddig olvasottak alapján nem gyakori de ettől függetlenül az ördög nem alszik.
Létezik olyasmi amivel pikkpakk helyre lehet állítani egy ilyen összeszakadt rendszert? reinstallon kívül.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
64 bites rendszert most használok először. ubuntu netinstall lxde-vel boot utáni memory footprint 190Mb. az szeinrtetek jó? 110mb körül volt 32 bittel ugyanez az összeállítás. kiváncsi lennék mennyire lehet leskálázni még. szerintem már csak kernel modul blacklisttel lehet faragni.
fölösleges cucc nem indul, fölösleges tty-k letiltva bum-al és sysv-rc-conf -al szintán kikapcsoltam pár dolgot ami nem kellett.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz lionhearted #300 üzenetére
hivatalos repóban? sosem néztem. elnézést.
Akár forrásból is felteheted az egészet, még csomagod sem lesz. olyat csináltam még debian sarge alatt kiváncsiságból: azt az önszopatást
Vagy írj egy saját csomagkezelőt.
Ha időmilliomos lennék és értenék hozzá (humán területen dolgozom, ez csak hobbi), saját disztrót írnék, ami összesen egy csomagból állna, örökéletsupportja és frissítései lennének,saját magának írná a frissítéseket, meg minden. olyan lenne mint tony stark-nak Jarvis, csak Hacser Józsa hangján
vboxpci 23194 0
vboxnetadp 25670 0
vboxnetflt 27613 0
vboxdrv 339502 3 vboxnetadp,vboxnetflt,vboxpci
snd_hda_codec_hdmi 46207 4
snd_hda_codec_analog 15049 1
hid_logitech 26709 0
ff_memless 13573 1 hid_logitech
hid_generic 12548 0
gpio_ich 13476 0
dcdbas 14928 0
usbhid 52616 0
hid 106148 3 hid_generic,hid_logitech,usbhid
uvcvideo 80885 0
videobuf2_vmalloc 13216 1 uvcvideo
videobuf2_memops 13362 1 videobuf2_vmalloc
coretemp 13435 0
videobuf2_core 40664 1 uvcvideo
videodev 134688 2 uvcvideo,videobuf2_core
snd_hda_intel 52355 1
snd_hda_codec 192906 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec_analog
snd_hwdep 13602 1 snd_hda_codec
snd_pcm 102099 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel
kvm 451511 0
snd_seq_midi 13324 0
snd_page_alloc 18710 2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_seq_midi_event 14899 1 snd_seq_midi
snd_rawmidi 30144 1 snd_seq_midi
snd_seq 61560 2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
serio_raw 13462 0
snd_seq_device 14497 3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer 29482 2 snd_pcm,snd_seq
lp 17759 0
snd 69238 13 snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_hda_codec_analog,snd_seq_midi
parport 42348 1 lp
dell_wmi 12761 0
sparse_keymap 13948 1 dell_wmi
lpc_ich 21080 0
nvidia 10699336 29
e1000e 254433 0
soundcore 12680 1 snd
drm 302817 2 nvidia
ptp 18933 1 e1000e
pps_core 19382 1 ptp
wmi 19177 1 dell_wmi
ahci 25819 4
libahci 32168 1 ahci
-
duo
addikt
válasz lionhearted #298 üzenetére
egy szóval sem mondtam hogy etalon amit csinálok. a dkmst szoktam feltenni az mindenképp kell neki anélkül nem települ. nem tartalmazza. csak legfeljeb keresi és ha van rakva akkor telepítés során rákérdez, hogy összedrótózza e a modullal.
a dkms húzza magával a gcc-t a make-t fakeroot-ot stb. az egyértelmű. szól is az installer ha gond van.telepítés után pedig a fenti a csomagok frissülnek csak az nvidia nem frissül. de akkora verziókat nem ugrik az egy lts verzióban.
ráadásul 304-es a trusty verziója és 331-es a honlapról leszedett.ha lehet más ne telepítse így.
így jó e?
-
duo
addikt
válasz lionhearted #289 üzenetére
ebben így van valami amit mondasz ha deb-ekról van szó, de ez jelen esetben egy .run kiterjesztésű file. szóval itt lehet hogy ez egy takarékosabb mutatvány.
..másfelől a fétis és a józan ész élesen szét szokott válniSyl:
-
duo
addikt
válasz lionhearted #287 üzenetére
nem az a baj, ha ugyanazt teszi föl. de nem ugyanazt teszi föl. mondom: felrakom az nvidia-currentet. szedi magával az acpid-et is. oké. el akarom távolítani, erre leszedné az nvidia csomagot is. wtf?nekem ennyire azért ne legyen egybedrótózva minden mindennel.
a kevés csomag meg az én fétisem. van ilyen
-
duo
addikt
jaja synaptic kiírja. és amit a kollega írt fentebb. kevesebb kisebb gyorsabb jobb
bob.zxr 1013 csomag kde-vel(!) az komoly. komolyan mondom ha archból lenne point release verzió már rég váltottam volna (nem a manjaro nem elég outdated nekem)
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz lionhearted #277 üzenetére
pont a fentiek miatt.
az nvidia current acpid-ot meg ki tudja még mit szed le.1 csomag vs ~10.
libreoffice dettó.
ha pár dolgot még kiszednék kényelmi funkciók főleg. gdebi update-manager és hasonlók akkor 1000 környékére le tudnék menni. de hát 120Gb az ssd és csak / van rajta. el fogok férni[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz lionhearted #275 üzenetére
neeem nem.
az ránt magával egy valag csomagot. nem igazán szeretem hogy olyan mennyiségű függőséget járulékos szutykot tartalmaz, hogy netovább.
most 1074 csomagnál megálltam. command line expert mode ban raktam. és csak valóban a legszükségesebbeket raktam fel. az alaprendszer X-el alsával, meg a gyártótól letöltött és felrakott nvidia driverrel kb fél lxde-vel 500 csomag volt. (mondjuk az arch illetve manjaro egy prekonfigurált rendszert is ennyiből ad ki openboxxal.olyan 600 körüli csomaggal. de debian/ubuntu tekintetében ez jó. erre raktam egy csomó multimédiás programot meg gimpet meg resrtricted-extrast meg libreofficet azt is a weboldalról amit évek óta használok. mindent a --no-install-recommends kapcsolóval; aztán a végén sinaptycban egyesével végigmentem és ami semmitől sem függött és nekem ugyan nem kellett azt is elimináltam
továbbá rá szoktam engedni egy ilyet:
sudo deborphan | xargs sudo apt-get -y remove --purge
meg a bleachbitet is.Amit még csináltam hogy sysv-rc-conf segítségével meg a bum-al az induló szolgáltatásokat megszelektáltam, és blacklistre raktam pár kernelmodult meg kikapcsoltam a terminálok közül tty2-tty6 ig mindet.
és folyamatosan olvasok lehet e még valahogy többet kicsikarni a rendszerből.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz lionhearted #270 üzenetére
úgy tudtam ubuntu esetében a kettő ugyanaz.
-
duo
addikt
meglehet hogy a bloat-king ubi melegszik, (nem is csodálom annyi minden van belezsúfolva. nem leszólni karom persze csak nekem túl sok.) ez a netinstall egy fél lxdevel és openboxxal húvös. persze lehet h a vasamat is szereti az OS. (Dell Optiplex)
Lassan kész a userland-em. 1045-csomagnál járok. kb 500-at raktam fel tehát a csupasz alaprendszer 530 csomag volt. ezeket a dolgokat egy lubuntu telepítésre is fel kellett volna raknom csak az 1165 csomagról indul. és ebből az 530 ból 450+ tuti kellett volna. az több mint 1600 csomag. szóval elég jól állok.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Több oka is van. többek között mert a debian alapú rendszereket ismerem jobban. perpillanat a debian kilőve mert az mtp libjei meg a libc6 régi ahhoz, hogy rendesen menjen a gmtp pl.
az ilyen apt-pinningben meg testingből experimentalból telepítésekben nem hiszek, nekem valamilyen szinten mindig inkonzisztens lett a rendszer tőle.
a *buntu meg hülyebiztos. erőforrást relatíve nem kér többet. wheezy vs 12.04 lxde-vel 105mb alap memory footprinttel dolgozott,32bites, netinstallból telepítve belakva 4GB körüli kicsi feszes rendszerek voltak. csak az utóbbi kicsit frissebb és szerintem jobb a backportja. de legalábbis bőségesebb.
de használtam jesse-t is az is erőforrásigényesebb volt valamelyest. most 64bites rendszert raktam fel az alól írok hamarosan elkezdem telepíteni a programjaimat.(virtualboxban használtam egy darabig manjarot, colomb házigazdánk sokat segített, de fostam élesben felrakni mert olvastam azért hogy egyszer egyszer nem bootol és heggeszteni kell.az otthoni desktop meg többfelhasználós és kapnék a pofámba ha nem menne a jútúbról a bogyóésbabóca...)
@lionhearted- de én nem lubuntu desktopot rakok hanem egy herélt rendszert síma lxde-vel
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Sziasztok! valaki próbálta a 14.04-es ubuntut lxde-vel? Csak nálam nőtt az alap memory footprint 40-50Mb-ot?(tiszta telepítés ->lubuntu kiherélva)
most fogok csinálni egy netinstallt is, hátha úgy jobb.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest