Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Ha a Linuxtól egy informatikus is fázik, akkor mit vársz a looserektől?! Az elmúlt 10 évben azt a szart tukmálták az emberekre a boltokban és az iskolákban. Éppen emiatt még csak nem is lehet okolni őket, hiszen nem a számítógéppel nőttek fel, mint mondjuk azok, akik már a 80-as évek végén is láttak elektromos kütyüt. Sajnos ez van, ebből csak az értelmesebbek, esetleg kalandvágyóbbak képesek kilépni.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
N0zer0
senior tag
Most nyújtottam távsegítséget egy Windows 7-es gépnek. Tragédia! Spyware, adware, toolbar hegyek, még prüntyögnek (!), zenélnek is, kitakarják alway on top az egész képernyőt, bezárás gomb nem működik, lehet kínlódni registryvel (és azok ágaival), msconfiggal (aminek az ablaka nem átméretezhető), Program Files és C:\Programdata mappákkal, és ez a sok szemét frissített, legális Windowsra ment fel, frissített Microsoft Security Essentials mellett. Órás kínlódás után lehetett csak legyalulni őket. Aztán még a Linux bonyolult a terminálozással és a csomagkezelőzéssel, meg az ördög műve. Persze-persze.
Mondjuk a gép gazdája használ Windows only programot, azért nem linuxozik, de azért durva, hogy átlag felhasználó mennyivel jobban járna egy linuxszal az esetek 99% százalékában, ha driverhiány nem akadályozza meg a Linux telepítését.
-
_Dumber_
őstag
Alakul.
Letöltöttem hozzá a grml csomagot, csak azt nem találom, hogy a prompt beállításoknál a grml, grml-large, grml-chroot configfilokat honnan szedi.
A többi megvan, és már egy find-ot végigfuttattam a gépen, de passzolom.. -
_Dumber_
őstag
már virtuálison kezelgetem
promptot csináltam -- szineset (root: piros : user zöld)
azt jól látom, hogy bash alatt $, zsh alatt % a user jele?szerk:
qjóóóó...
sudo systemctl enable smbd.serviceminden szóval működok a TAB... már cserélem is a rendszeren.
Egy dolognak kell még utánnanézni (de ha segítetek lehet gyorsabb lesz ).
Exit után elfelejti az előző parancsokat, és újra belépve már nem tudok visszakeresni. Hogyan leget megjegyeztetni??[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
Én igazán nem tudom mi a szakmai különbség, vagy hogy melyik a jobb.
Amit én tapasztalok:
systemd: nekem jobban nyomonkövethetőbbek a folyamatok. (lehet, hogy keveset töltöttem init alatt)
INIT... könnyebb az indítás, leállítás, újraindítás..stb (nem kell annyit gépelni, mert kiegészíti tabbal és utánna jön a parancs)[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nincs értelme a rókás topikba mennem, ugyanis Debiant használok, amire a támogatott Iceweasel csak az ESR verzió, a többi viszont saját felelősségre. Itt csak elmondtam nagy bánatomat
Igen van sok "kényelmi" kiegészítő, de én ezt inkább úgy mondanám hogy praktikusabb, növeli a browsing perfomance-t
Azért noscripttel böngészni elég nagy szopás, hogy finoman mondjam. Tilt mindent a rákba, csomó weboldal be sem jön tőle, vagy abnormálisan működik. Így amit nem tudok megnyitni de nagyon kéne, átkopizom a linket krómiumba.
De amúgy ezzel, meg a ghostery használatával látszik igazán, mennyi vérszívó, hiéna kémkedő van a neten.(#1884) colomb2: Jajó, csak már szinte úgy éreztem, hogy IE usernek tituláltál
Egyet tudok mondani, ami közismert és rossz: Adblock plus. Korrupt banda.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fritz Teufel
addikt
oops... kivéve...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Penty
tag
válasz Apollyon #1878 üzenetére
Ahogy elnézem a noscript az egyetlen, ami közös a kiegészítőinkben. Nálad elég sok a "kényelmi" dolog, amik ki vannak egészítve egy-két biztonságival, míg nálam az egy-két "kényelmi" közé elsősorban biztonsági és ganéjszűrő dolgok vannak telepítve.
Mivel írod, hogy frissítés után lassult be a rókád, így valószínű, hogy valamelyik kiegészítőd nem lett jól letesztelve az adott verziójú rókával. Szerintem egyesével tiltsd le a kiegeket, és nézd meg, hogy melyik letiltásánál gyorsul vissza a böngésző. Ha nem történik érdemi változás ezek után sem, akkor mehetsz te is reklamálni a rókás topikba.
Nálam alapból egyelőre még a 24.8.0 van, de ha itt is frissítik majd a következő ESR-re, akkor lehet, hogy én is csatlakozom hozzád a fenti topikban... Már előre félek attól, hogy a jelenlegi jól megszokott 24-es verzió óta hogyan krómosították/butították le a böngészőt...
-
Apollyon
Korrektor
Ez túl körülményes, itt jobbklikkelni kell meg minden.
Én kijelölöm, és a szöveg fölött azonnal megjelennek egy pici buborékban a gombok, és ha van, még definition-t is tol hozzá: [link]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Kikérem magamnak, egyik sem bloatware, a classic theme restorert leszámítva mindegyik kiegészítőt évek óta használom. Van amelyiket korlátozottan, pl. a Fastestfox arra jó, hogy ha kijelölök egy szöveget, akkor megjelenik fölötte halványan egy buborék, amiben az általam beállított gombok vannak, amelyekre rányomva pl keres az oldalon. Pl imdb-n, wikin stb.
Az lehet, hogy a kiegek miatt lassabban indul a fox, de az fix hogy ezek miatt nem lassú a működés. Ugyanis amíg nem frissítettem a 31-es verzióra (amihez amúgy külön repó kell .p) addig az ESR Iceweasel tökéletesen működött ugyanezen kiegészítőkkel.
Igen használom, de minden bizonnyal eltérnek a felhasználási szokásaink, így lehet hogy ami neked nem jön be az nekem igen és vice versa
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Úgy látszik most érte utól a végzete a 4.2-es skypeomat.
Na ha ráérek megnézem, nem lehet-e csinálni a libpulse-ból olyan verziót ami csak egy közvetlen kapcsolat az alsa réteghez, démon nélkül.Jester
-
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1871 üzenetére
Nem sokáig, mert megenné a bookodat! Ami elpusztíthatatlan, az nem lehet slim!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Fritz Teufel
addikt
Ellenben ez jóval egyszerűbb, mint egy fájlt szerkesztgetni. Vagy tévedek? Az 5-ből nálam is AdBlock és ABP üzemel. Itt nem nekem kell vesződni a nem kis adatbázis megszerkesztésével.
-
Apollyon
Korrektor
Nálam nincsenek flessel teli oldalak, ugyanis az ABE tiltja őket, ha az nem akkor a noscript
Aztán még az about:configban is vannak mókolások, bár azok inkább security megoldások.Másrészt, a ghostery is nagyon sokat javít a böngészési sebességen.
(#1865) F34R: Raptorok már nincsenek, ugyanis kihaltak SSD-k korában nem éri már meg gyártani őket, ezt a kategóriát a WD Black váltotta ki, igaz csak 7200-esben, de már az adatsűrűség és a SATA3 miatt már nem veszed észre a különbséget.
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1864 üzenetére
Akkor javaslok egy 10k-s raptor-t
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem összesen 5 azaz öt kiegészítő van telepítve, de nálam is vannak merevedési zavarai a böngészőnek. Igaz, nálam is 5400 rpm-es a a tároló.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1860 üzenetére
A hideg indítás az olyan 5 mp.. de azt tegyük hozzá, hogy csak 5400-es vinyóm van
-
Apollyon
Korrektor
Feltoltam Debianra a legújabb iceweaselt, mert közeleg az október, és az új ESR verzió már a 31-es FF-ra fog épülni amiben új a sync, és nem akartam babrálni később ezzel.
Na szal most a legújabb FF pont 31-es, és egy nagy szar. Néha belassul, de úgy, hogy elkezd beszaggatni a görgetés, de olyan idegtépő szinten. Aztán van, hogy el sem indul, a folyamatok között annyi van hogy "sleeping", amit ki kell lőni és újból elindítani.
De van, hogy zombie marad, és akkor várni kell amíg ki nem sorvad onnan. Egyébként pedig ugyanolyan lassú, mint a régi, bár ez lehet hogy a rakás kiegészítőim miatt van.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
[link] kiváló cikk, ki is tört a balhé miatta a debian users listán
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tvamos
nagyúr
Feladom... szerzek egy VGA monitort valahonnan, es azon felinstallalok valamit, valahogy...
Mondjuk a cegnel van monitorom, az tud VGA-t, csak ott meg nincs net, csak akkor hogy tudom beallitani az SSH-t? Erre van megoldas? Most elso korben Debian wheezy-ben gondolkodom.(#1847) tvamos válasza F34R (#1836) üzenetére
Sok biztato hirt nem olvasok. Mondjuk nincs most force feedback-es kormanyom ugyse...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
bambano
titán
válasz lionhearted #1844 üzenetére
"Just make sure not to install any proprietary drivers"
-
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #1840 üzenetére
a squeeze-ben még relatíve kevés hülyeség van, és ahhoz még van support is.
-
F34R
nagyúr
Ruhellem a forkokat, foleg hogy minden Archbol indult ki.
#1834) bambano
neked(is) vagy a gentoo vagy a LFS kell. ennyi. En mar meguntam a rolling-t es a sok hulye valtozast.
A legtobb app amit hasznalok meg mindegy mi alatt van igy is ugy is megy remekul.
Wayland-re meg kb sosem fogok valtani foleg ha nem fogja az x11-s libeket sem tamogatni. -
BoB
veterán
Nem tudom hallottatok-e az Operating System U -ról. Ez egy új disztró ami - talán - most fog indulni. Egy merész 17 éves srác vezetésével
Kickstarter -en indítottak pénzgyűjtő kampányt.
Röviden: Manjaro alap, módosított XFCE desktop. Weboldaluk.
Személy szerint sok sikert kívánok nekik.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Jester01
veterán
válasz lionhearted #1829 üzenetére
Ha terminálból nem tudta megjavítani, akkor meg is érdemelte
Jester
-
bambano
titán
válasz lionhearted #1829 üzenetére
ok, akkor wifi és ethernet driverre szűkítsük a kijelentést, mert eredetileg erről volt szó.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #1826 üzenetére
Sajnos annyira sok gondolat van a fejemben... ez valami betegseg. Elnezest a tul sok kerdesert!
AT5NM10T-I
Most szereztem be.
Szeretnem kiprobalni, csak ugye nincs monitorom, meg kabelem se. (Van egy HD TV, azt hasznalom jobb hijan, egy androidos stick-kel, de ahoz nem kell kabel. A kabel meg ott maradt HU-ban.)
Es hat... vegul is a felhasznalasban is monitor, meg kabel nelkul menne.... egy darabig biztosan. Bar elobb-utobb jo lenne osszevonni a NAS-t, meg a media lejatszot...[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Jester01 #1824 üzenetére
Korábban a kézi nálam is stabil volt, pár frissítéssel ezelőtt jött elő és azóta sem oldódott meg a dolog. Egyébként az is felettébb érdekes, hogy az Ubuntu 13.10 atom stabil volt az automata dpm-mel is! Semelyik másik disztró sem. Az Ubuntu 14.04 LTS is összedőlt mint a kártyavár. Ott felvettem a kapcsolatot a fejlesztőkkel, de ők sem tudtak segíteni. Korábban a javaslatukra kipróbáltam az akkor még rc1-es 3.15-ös kernelt, de nem volt jó megoldás.
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #1823 üzenetére
Nekem csak az automata dpm fagyott a kézi sose. qBittorrentet nem használok és elképzelni sem tudom az milyen szörnyűséget művel hogy fagyást okoz.
Jester
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Jester01 #1820 üzenetére
Kézzel állítom három fokozatban, de erre csak Gnome alatt találtam megoldást, sehol máshol. Egyébként, ha visszaveszem a ventilátorokat a 'low' fokozatra, akkor szépen csendes a gép, kicsit belassul. Ha azonban rányitom a qBittorrent-et, pár másodperc múlva az egész Linux lefagy, mintha folyékony hidrogénbe mártották volna. Néha csak a xorg, de nem lehet manuálisan kilőni és kénytelen vagyok rebootolni, mintha minden lefagyott volna.
Azon gondolkodtam, hogy talán az lehet a baj, hogy a laptop 6 éves elmúlt és még nem volt kitakarítva soha. Azonban látom, hogy a 2-3-4XXX-es ATI kártyákkal mások is szívnak. Nos, ezért nem fogok venni többet ATI kártyás gépet venni. Esetleg az lenne még megoldás, ha én is valami régi Linuxot tennék fel. A Debian 6.5 nem volt elég régi, az is fagyott. Igaz, ott soha nem a teljes rendszer, csak a xorg. Ebből is látszik, hogy mennyire stabil vagy mi.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #1819 üzenetére
Szeretnem kiprobalni az alaplapot, csak nem tudom monitorra kotni.
Az volt az otlet, hogy biztos lehet ezt is ugy, mint a RPi-t, hogy csak valamit felmasolok USB stickre, es etherneten ssh-val... elkezdtem guglizni, de semmit nem talaltam, ami megfelelo.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #1811 üzenetére
Kapcsold ki, akkor nem fagy. Oké, nem automata váltós, ha 3d-s cuccot indítasz akkor neked kell magasabb fokozatba kapcsolni. Így viszont stabil. (up 62 days, 3:03)
Ja, 3.15-ben ne reménykedj, max 16-ban vagy újabban, mert nekem 15 van és az is fagy bekapcsolt dpm mellett.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #1815 üzenetére
Hat b@szki! Ez k..rva jo!
Elnezest! Ez nagyon tetszik! Nagyon ugyes vagy! Pont ez volt a vagyam! Koszonom szepen!
Ezzel kinlodom mar orak ota. Mondjuk ez is jo lenne, ha nem dobna millio hibauzenetet.
$ sudo rsync -a -H –exclude=TRANS.TBL tmp/ debian-7.6.0-i386-netinst-mod
rsync: link_stat "/mnt/–exclude=TRANS.TBL" failed: No such file or directory (2)
rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous errors) (code 23) at main.c(1070) [sender=3.0.9]
$ sudo md5sum `find -follow -type f` > md5sum.txt
find: File system loop detected; `./debian' is part of the same file system loop as `.'.
bash: md5sum.txt: Permission denied[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
És Te tudod? i5-2520M HD 3000
Egyébként a desktop procik között sem csak a K -sok kaptak.
Nagyon is jól fog jönni ez az X220-asomba.
bambano: nehogy már ne használjam ki a nagyobb teljesítményt ha elérhető. Ehez nem kell hekkelni.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
tvamos
nagyúr
Ez mekkora lenne, ha mukodne:
Serial Console when booting?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz bambano #1810 üzenetére
Olvasom... Ez kellhet nekem?
Create a full-auto terminal server for headless box?
No, ezt nem szeretnem csinalni... ez a vakon gepeles minositett esete.-----
Ezzel lehet valamit csinalni?
$ sudo mount -o loop -t iso9660 /dev/sdc1 tmp
mount: block device /dev/sdc1 is write-protected, mounting read-only[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
A 3.15-ben reménykedek, abban valamit buheráltak az ATI dpm-mel kapcsolatban. Talán nem fagyna le a x.org... nem teszem fel, megvárom a következő LTS kernelt.
-
bambano
titán
knoppix?
(#1801) lionhearted: hogy a halálba ne tudna telepíteni bármilyen drivert? nem fog semmi megállni tőle.
(#1807) Iscariah: 2.6.32-n. egyszer összeraktam, azóta évente kétszer portalanítom a belsejét oszt jónapot. nem fizeti meg senki, hogy állandóan hekkeljek.
-
Apollyon
Korrektor
Bambano meg asszem még 2.6-tal csapatja, na az a hárd. Bár valóban minek, ha nincs szükség újabbra .)
(#1806) bob.zxr: Nálam a Sandy szerintem amúgy is ki fog maradni, nem sokkal utána jött az Ivy ami már azért talán jobb energia management terén. Aztán lehet keverem a kettőt.
-
tvamos
nagyúr
válasz lionhearted #1801 üzenetére
Na jo, az oke, hogy nem indul a wifi, de miert baj az, hogy ott az a driver?
Ha nincs X, akkor is telepiteni akarja a display drivert?Oupsz... a google a keresesemre, csupa olyan talalatot dob, ahol az a gyikja a felhasznaloknak, hogy nem megy a GUI. Azt meg nem talalom, hogy hogy ne menjen direkt. Tul mutat ez a feladat, az en kepessegeimen, es nem is jo topikban vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest