Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #20249 üzenetére

    Így van, ez a gond ezekkel a nátriumban nem olyan gazdag sókkal. A sónak az a lényege, hogy sós legyen, a sós ízt pedig a nátrium adja. Annak tényleg nincs sok értelme, hogy 8-ad annyi nátriumtartalom, de az ember emiatt 8× annyit is tesz bele, hogy ugyanazt a sóssági szintet tartsa. Nincs értele a sókat reformálni, a só az só. Mindegy, hogy tengeri, himalája, vagy csak tiszta vákuumsó.

    MX Linuxra is fel lehet tenni a Cinnamont, KDE-t, stb., csak értelme nincs sok, mert valóban az erőforrások kímélése lenne a lényege, és aki azokat kímélni akarja, nem full bloat DE-t fog használni, utóbbiakra már ott van a kismillió másik disztró, amikben ilyen full extrás DE-k vannak.

    (#20250) Aweriot: én részemről az ultrafinom szemcsés jódozott vákuumsót preferálom. Kevés kell belőle, marha sós (mivel nagy tisztaságú), nincs mellékíze, és relatíve nagyon olcsó, plusz a jódhiányt is pótolni tudja. Sokan pont ezért nem szeretik, mert túl kicsi szemcséjű, túl sós, és könnyen elsózzák vele az ételt.

Új hozzászólás Aktív témák