- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valoban, a felhasznalonak nincs keresnivaloja a rendszeren, de altalaban veve nem is csinal ott semmit. Arrol viszont nem a felhasznalo tehet, hogy ha telepit egy openssh-server-t, akkor a megfelelo lib-eknek oda kell kerulniuk, ahova, vagy eppen a binarisoknak. A konfiguracio elvegzese utan a usernek tenyleg semmi dolga nincs a sajat szemetdobjan kivul.
Az egy tevedes, hogy minden ellen vagyok, ami uj, sot, talaltam olyat is mondani egy magas szintu meetingen, aminek hallatan mindenki levegoert kapkodott legalabb 1 percig. (olyan otlet volt, amire addig nem gondolt senki). En az oncelu es a corporate Linux fele vezeto ujdonsagok ellen vagyok, meg azok ellen, amik security-t hirdetnek, majd olyan megoldasokat kinalnak ezen belul, ami gyengiti azt, felrevezeti a felhasznalokat es hamis biztonsagerzetbe ringatja oket.
Csak ugy poenkeppen beirtam G keresobe, hogy immutable Linux, elso talalat ZDNet. Mit ir? Increases safety and security, majd kb. 20 sorral lejjeb flatpak, snap es appimage...
"Azt írod, hogy a virtuális gépet csak kikapcsolod, ha nekiáll rendetlenkedni - de hát a konténerizált szoftverrel is pontosan ugyanezt meg tudod csinálni... és ugyanúgy el tudod szeparálni a konténerizált szoftvert, mint a virtualizáltat."
A virtualis gepen ujabb vedelmi megoldasokat tudok huzni a VM kore alkalmazasretegben, halozati retegben. Ha egy kontenerizalt alkalmazast futtatok (es akkor egyertelmusitsuk: a kontenerizalt alkalmazas alatt en azokat ertem, amelyek dockerben vagy vele egyenerteku kontenarizalt kornyezetben futnak), akkor kifejezetten csak az adott kornyezetre keszitett vedelmi eszkozeim vannak (pl. Palo Alto Prisma), a sokkal szelesebb koru OS oldali vedelmek nem allnak rendelkezesemre. Ha feltesszuk, hogy a kontenerizalt alkalmazas LB/HA konfiguracioban fut, maris sokkal nehezebb fejbecsapni, plane, ha nehany instance egy olyan remote rendszeren fut, amivel elvesztetted a kapcsolatot.
Application image-ek alatt pont ezeket az ujhullamos vackokat ertem, mint a snap, a flatpak, meg az appimage.
Meg egyszer: ha sikerul ugy megcsinalni egy immutable rendszert, hogy nem rugja fel az akar tobb evtizedes konvenciokat es megmarad a valasztas szabadsaga is, hajra, en is szivesen fogok ilyet hasznalni (noha egyebkent nincs ra szuksegem), ha nem lesz mas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest