Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat. Miért KELL, hogy az alaprendszer írható legyen, miközben a felhasználónak ott semmi keresnivalója, a programoknak meg bőven elég, ha read only módban érik el?
Amióta léteznek operációs rendszerek, azóta törekednek rá, hogy a rendszerfájlokhoz lehetőleg senki se nyúljon. Az összes modern rendszer (MacOS, iOS, Android, ChromeOS, stb.) immutable, és nagyon is jól teszik, hogy azok.Mondom, én elsősorban nem a security miatt szeretem, de security szempontból is ad valamennyi plusz az immutabilitás, nyilván nem fog megvédeni mindentől, de ha már egy valamitől véd, az is több, mint a semmi.
Nézd, amellett, hogy nagyon tisztelem a tudásod és a munkásságod, néha azt érzem, hogy te csakazértis minden ellen vagy, ami új. És sokszor nem gondolod át, amit írsz.
Azt írod, hogy a Linuxnak kernel szinten van hypervisora, de nem gondolsz bele, hogy a docker (és így a distrobox is) éppen erre épülve működik.
Azt írod, hogy a virtuális gépet csak kikapcsolod, ha nekiáll rendetlenkedni - de hát a konténerizált szoftverrel is pontosan ugyanezt meg tudod csinálni... és ugyanúgy el tudod szeparálni a konténerizált szoftvert, mint a virtualizáltat.Nem tudom pontosan, mit te értesz application image alatt. Én konkrétan docker imagekről beszélek, azokból meg elég sokat használnak szerveren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest