- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Rossz oldalról közelíted meg a dolgokat. Miért KELL, hogy az alaprendszer írható legyen, miközben a felhasználónak ott semmi keresnivalója, a programoknak meg bőven elég, ha read only módban érik el?
Amióta léteznek operációs rendszerek, azóta törekednek rá, hogy a rendszerfájlokhoz lehetőleg senki se nyúljon. Az összes modern rendszer (MacOS, iOS, Android, ChromeOS, stb.) immutable, és nagyon is jól teszik, hogy azok.Mondom, én elsősorban nem a security miatt szeretem, de security szempontból is ad valamennyi plusz az immutabilitás, nyilván nem fog megvédeni mindentől, de ha már egy valamitől véd, az is több, mint a semmi.
Nézd, amellett, hogy nagyon tisztelem a tudásod és a munkásságod, néha azt érzem, hogy te csakazértis minden ellen vagy, ami új. És sokszor nem gondolod át, amit írsz.
Azt írod, hogy a Linuxnak kernel szinten van hypervisora, de nem gondolsz bele, hogy a docker (és így a distrobox is) éppen erre épülve működik.
Azt írod, hogy a virtuális gépet csak kikapcsolod, ha nekiáll rendetlenkedni - de hát a konténerizált szoftverrel is pontosan ugyanezt meg tudod csinálni... és ugyanúgy el tudod szeparálni a konténerizált szoftvert, mint a virtualizáltat.Nem tudom pontosan, mit te értesz application image alatt. Én konkrétan docker imagekről beszélek, azokból meg elég sokat használnak szerveren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest