Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Warton

őstag

válasz IstvánLászló #101781 üzenetére

Na ma délután már nem indult... :U Fekete képernyő, villogó kurzor egér nyilacska. Mondom mi a f**?! :(( De már nem ijedek meg az ilyesmitől, úgyhogy billentyűzet ráköt (mivel az F billentyűk ezen a macbookon furcsán vannak) Ctrl + Alt + F3 aztán login, aztán startplasma-wayland és lám elindul a grafikus felület, amiben egyből visszaállítottam az SDDM nyitóképernyőt Breeze-re. Úgy látszik a KDE-ben ezt az egyet nem lehet piszkálni. :F

Közben furcsa volt, hogy a letöltés nem megy 30 kbit/s fölé, sőt igazából úgy küzd a wifi mint disznó a jégen. Kicsit kutakodtam az interneten és az archwikin és azt láttam, hogy ennek a típusú Macbook Airnek nincs benne a broadcom-os wifi adaptere a kernelben és hogy azt külön csomagként kell felrakni: broadcom-wl a neve. Na mindegy most már ez is jó. Aztán megnéztem a Macbook Pron is ilyen wifis izé van csak ott az MX Linux alapból felrakta azt a csomagot. Az Arch meg nem fogja a kezed, hogy ezt csináld vagy azt csináld, hogy jó legyen, hanem csinálj, amit akarsz és csak rajtad múlik, hogy működik vagy sem.

Eddig lekopogom nem annyira szörnyű ez az Arch btw.

Új hozzászólás Aktív témák