- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Luskan #51354 üzenetére
A leírtak alapján inkább másik gépet néznék, ez így gáz. Esetleg a nem kezdő topicban kérdezz rá erre a dologra, hátha valaki vágja fejből mi lehet a megoldás, vagy kérdezd meg attól az arctól.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
spammer
veterán
Ha ez igaz, az elég gáz. Nekem még régebbi Acerem van (ES1-512), külsőre dettó ugyanez és ebben még van legeacy boot, úgy is telepítettem.
Na de a lényeg, hogy a leírtak végén ott van az is, hogy lehet telepíteni és működik. Szerintem próbáld felvenni a kapcsolatot az idézet írójával. Továbbá az Acer hivatalos supportját is megkérdezheted, magyart is, külföldit is: Acer Service & Support Olyan nincs, hogy a gyártó ne tudjon válaszolni egy ilyen kérdésre.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
lev258
veterán
A konkrét problémát nem ismerem, de normál esetben UEFI módban, még secure boot-tal együtt is megy az Ubuntu. Másrészt mi van akkor, ha formázod az ESP partíciót? Mert attól annak még működnie kellene, viszont már nem lesz rajta semmi nyoma a gyári machinálásnak. Kivéve persze, ha BIOS szinten van beépítve, ami elég fura lenne.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
törölt tag
Elvileg megoldható.
Egyik a rEFInd boot menedzser, én még sosem használtam, de állítólag jól működik.
A másik lehetőség, hogy mappolod a telepítő stick EFI-jét, a telepítés végén meg manuálisan létrehozod az Ubunak az EFI bejegyzését.Mind kettő macera, szal ha rám hallgatsz, akkor nézel másik gépet, van még 1000 a piacon...
-
törölt tag
válasz Luskan #53138 üzenetére
Sajnos nem tudom, de nekem is csinálja, sőt képes volt 1-1 beletekerésnél csontra fagyasztani magát. Csak killelni lehetett. SMplayer sosem csinál ilyet.
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt update
sudo apt install smplayer smplayer-skins smplayer-themesCsak, hogy ne a gusztustalan alap kinézetét kelljen bámulni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Luskan #67102 üzenetére
Logot akkor csinál, ha az adott játék futtatási opcióihoz beírod ezt: PROTON_LOG=1
És akkor az appID-val kezdődő log fájl létrejön. Mondjuk abból nem egyszerű kibogozni, hogy mi van mert elég hosszú fájlt készít, sok szöveggel.Frawly: ez ennyire problémás? Debianon is csak egy firmware-realtek csomag felrakása...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs