- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #8981 üzenetére
Neki nem hiszek.
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8878 üzenetére
Szia!
Linux alól azért mégsem olyan egyszerű az abev. összehozása (nekem)...
Az Ügyfélkapus regisztráció azért nem jön össze, mert jelenleg csak Int. Explorer alól futtatható az SDX Browser. Erre a dig. aláírás miatt van szükség.Egyébként meg olvasom, hogy minden op. rendszer alól megoldható a kérdés...
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8892 üzenetére
Na, végre, megoldódott a dolog. Mostmár fur a progi.
Rájöttem, hogy érdemesebb terminálból telepíteni, mert felajánlásra kerülnek az egyéb (ajánlott) csomagok is. Valószínűleg valamit kihagyhattam első nekifutásra... -
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8892 üzenetére
Próbáltam indítani terminálból, folyamatosan jelennek meg az üzenetek, de nem tudom elolvasni, mert hirtelen bezáródik az "ablak".
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8889 üzenetére
A korábbi verziót (5) feltettem (és a hozzá tartozó plugin-t) - elindult, ezzel egyidőben leszedtem a 6-ost (ami nem ment).
Elvileg ezzel is mennie kellene...
De még nem akar elindulniLehet, hogy le kéne pucolni az egészet és újra install?
-
pc-user
senior tag
válasz
Nagyon köszi Major Major!
Átnéztem, hogy minden fel lett-e telepítve a leírásod szerint. Most már valami mocorgás legalább van, a proc. haszn. felmegy 100%-ra, aztán meg szépen le...
Szóval nem megy.
Átnézek újra mindent.
(Kiwi 8.12.) -
fairi
őstag
válasz
Major Major #8885 üzenetére
nekem rendesnek tűnik
Ubunta 9.1 ennyit ír ki.... -
fairi
őstag
válasz
Major Major #8883 üzenetére
fogalmam sincs mi aLiveCD,nekem alapból fent volt a linux,ubunta 9.1 fent van, Lemezkezelő szerint nincs hibás szektor!
terminál hol van,vagy milyen név alatt fut?
-
fairi
őstag
válasz
Major Major #8881 üzenetére
telepített ubunta egy kis külön partición....
ubunta látja a win mappáit,de fordítva nincs..win hibakód szerint lehet badsector,de nem tuti..
ubunta működik a wincsiről,lehet ő annyira nem kényes...jobb klikk után nem látok jogosultság menüpontot!
na mindegy most települ a 9.1 remélem jó benne a badsectorkereső.... -
fairi
őstag
válasz
hdsentinált nem hajlandó telepíteni,nem ismeri a fájltípust,pedig linuxos progi...
-
fairi
őstag
válasz
9.1 frissítés melyik meüpontba van,totál nem ismerem aubuntát..
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8875 üzenetére
Igen, az lesz az (abevjava)!
Gond nélkül feltelepült, de nem tudom, hogy miért nem megy?
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #8834 üzenetére
wbar nagyon jo, minden Linuxomon azt hasznalom, de dock-kent nem mukodik, tehat alkalmazasokat rahuzni, stb nem lehet, az csak egy 'inditosav'
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Major Major #8801 üzenetére
Most így megnéztem emesene-t és sokkal jobban fest, mint az aMSN vagy a Pidgin.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
fent van az értesítési terület,de nincs kint a hang
Másnak is így van a dock,hogy nem lehet kitenni nagyba az ablakokat?
Használ valaki dockot? Ha igen ki milyet és hogy állította be? -
lorcsi
veterán
válasz
köszi, megnézem az amsn-t
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Major Major #8795 üzenetére
Hello!
Hang van,a Fn billentyűkre is über jól reagál,csak épp nem jelenik meg az óra mellett és kicsit zavaró! Sok jó dolgot tettek bele a 9.10-be.
Hadd kérdezzek olyat,hogyha én a saját gépemből szeretnék FTP szervert csinálni azt,hogyan tehetem meg.Illetve milyen programot ajánlotok FTP szerver létrehozásához.
Még annyi,hogy ha én Youtube-ról szeretnék leszedni számot,milyen progi van hozzá? -
cellpeti
nagyúr
válasz
Major Major #8761 üzenetére
Wine-val telepítettem a Project Torque-t,de utánna néztem,hogy nincs benne a Wine adatbázisban.
Akkor most milyen tömörítő/kicsomagoló progit tegyek fel,ami még a darabolt RAR-okat is kezeli,mert a filmek ilyenekbe vannak általában!
-
siti
őstag
válasz
Major Major #8749 üzenetére
köszi! az első kettő kipipálva, sudo -nál pedig user nevét írja ki root helyett, de megoldom majd ezt is.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Major Major #8751 üzenetére
Köszönöm szépen!
Más:
milyen jó filmlejátszó progit tudnátok ajánlani,mert Linuxon a VLC nem olyan megnyerő,mint Windowson. Olyan kellene,amibe bele van építve a kodek,ha lehet!
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #8733 üzenetére
Jóvan na
-
Tibisz
aktív tag
válasz
Major Major #8708 üzenetére
Megnéztem, mind a kettő telepítve van, de nem megy ennek ellenére sem. Ilyenkor mi a teendő?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Major Major #8705 üzenetére
nekem annyira megtetszett a Krusader, hogy Gnome alatt is azt használom
-
Tibisz
aktív tag
válasz
Major Major #8694 üzenetére
Minden homályos, de megnézem a karakterek élsimítását is, köszi az ötletet.
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8666 üzenetére
A script doc-tól származik, amit utólag is köszönök neki, de a probléma megoldását Vladi mesterre bízom, mivel én még igencsak zöldfülű vagyok Linux téren, szóval fogalmam sincs, mit hova és hogyan kell "ráereszteni".
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8658 üzenetére
albi@Albiszerver:~$ sudo pppoe-start
[sudo] password for albi:
pppoe-start: Cannot read configuration file '/etc/ppp/pppoe.conf'albi@Albiszerver:~$ sudo netmegosztas
No parameters, using defaults
pppoe-start: Cannot read configuration file '/etc/ppp/pppoe.conf'Na most mit csináljak, ez eddig nem volt hiba!?
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8656 üzenetére
Beállító fájl: `/etc/ppp/peers/dsl-provider'
==> A rendszeren lévő fájlt Te, vagy egy másik parancsfájl írta.
==> A fájl a karbantartó által készített csomagban is létezik.
Mit tegyünk ? A lehetőségek:
Y or I : a csomagkarbantartó változata telepítése
N or O : jelenlegi változatod megtartása
D : különbségek megtekintése
Z : a kérdés háttérbe rakása a mérlegelésig
Az alapművelet a jelenlegi változatod megtartása.
*** dsl-provider (Y/I/N/O/D/Z) [alapművelet=N:nem] ??? -
Bencexp
tag
válasz
Major Major #8653 üzenetére
köszi sikerült megoldani annak ellenére hogy tök hülye vagyok hozzá
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8653 üzenetére
De már működik a netem, mert a telepítés után rögtön futtattam a Rendszer-Adminisztráció menüben lévő "ADSL/PPPOE kapcsolat" menüpontot.
HA lefuttatom az általad írt parancsot, akkor az nem fogja érvényteleníteni az összes már meglévő (pppoeconf) beállításokat? -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8608 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült, végre el tudom érni a vinyókat, írni-olvasni!
A netmegosztás viszont sajnos nem működik, hiába örültem, mivel újra kellett indítani a Linuxot és az összes beállítás alapértékre visszaállítódott. Ezt becumiztam rendesen...
Így most azon ügyködök, amikor szabadidőm engedi, h. egy olyan graf felületű progit találjak, amivel megoldhatom ezt a netmegosztást végérvényesen. Firestarter nem jó, mert vagy az eth0 vagy az eth1 nem áll készen, csak akkor megy a tűzfal, ha fix ip-t állítok be vmelyik eszközre, de ekkor meg a Linuxon sincs net, szóval ördögi kör.Szerk.: Kipróbáltam a Kiwi Linuxot is, mivel mondták, h. ott nagyon egyszerű a netmegosztás és nem kell parancssorozni, uccu neki lássuk...
Szép, sok progi van benne, de vhogy sehogy sem ismerte fel a ppp0 kapcsolatot, mindig azt írta ki, h. a hálózat nem működik, kábel nincs bedugva???
"sudo pppoeconf" paranccsal minden beállítva, "ifconfig ppp0" parancsnál láttam a szolgáltatótól kapott ip-t, de net nem volt a Linuxon és nem is sikerült megosztani sem, így vissza az Ubi és most stagnálok. Netem van, de a megosztás nem megy. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8597 üzenetére
Sajnos még mindig nem tudom írni a partíciót...
Ezt írtam be:albi@drgenya:~$ sudo chown albi /media/Otthon_28_GB
chown: cannot access `/media/Otthon_28_GB': No such file or directory -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8597 üzenetére
Nem, még nem oldódott meg... 5 perc múlva ma vmikor megpróbálom! Előre is köszi a segítséget!
Nagyon tetszik ez a Linux, mivel végre teljes sávszéllel tudok feltölteni és nincs semmilyen korlátozás! A mappamegosztásokat is megcsináltam, holnap megnézem, működik e win7 alól.
Akkor egyedül ez a WebUI felület maradt, amit feltétlen szeretnék még megoldani péntekig, aztán utána végre azzal is foglalkozhatok, ami igazán érdekel: Mélyebb kapcsolat a Linuxal!!! -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8570 üzenetére
Lehet kicsit sok volt így elsőre egy egész délutánt eltölteni a Linux-al
Most a feladás küszöbén állok, de egy kis pihi és vacsora után nekifekszek még1x és még1x és még1x...Pontosan milyen kábelcserére gondolsz?
Már fáradok, bocsi.
UTP jön be a lakásba, ami a Linux szerint eth0-ba megy, majd egy eth1-től UTP megy a nagygépbe, amin win7 van. Na ott állok, h. nincs net sehol.
Nem tudom, h. h. csináltam délután netet, de ez a KDE Hálózati modul összekutyult mindent...sztem' újrarakom a Linuxot.
Igen nagy fába vágtam a fejszémet, már látom! -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8568 üzenetére
A Network Settings-nél miért akarja mindenáron az "osztó" (esetemben eth1) hálókarit beállítani a pppoe kapcsolatnál, mikor az eth0-ba van dugva a netkábel?
A hálókarik roaming mode enabled-en vannak és van egy pppoe kapcsolatom a megfelelő jelszóval és felh.névvel megadva.
Itt a pppoe-nál ethernet interface: eth1, de eth0-nak kellene lennie, nem engedi átállítani...
(Még jó, h. a szomszéd wifirouterezik, így tudom lopni a netet és segítséget kérni tőletek..) -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #8563 üzenetére
Az Ubuntu netet osztana szét és erre ajánlották a firestarter-t.
PPPoE kapcsolatot kell szétosztani, vmint hálózatot csinálni Ubuntun, amit a többi xp-win7 -es gép látna is.u.i.: le is törlöm a kde control module-t...
-
jFox
addikt
válasz
Major Major #8455 üzenetére
erről a super grub disk-ről még nem hallottam.
kifejtenéd?
USB-n csak floppyról képes bootolni, sajna CD-ről nem.
A beépített DVD-t meg nem látja az ULTRABAY hibája miatt.
Tehát bootolás csak floppyról lehetséges. -
Sakab
senior tag
válasz
Major Major #8447 üzenetére
Az Aircrack az egy program csomag ha minden igaz ami az alábbiakból áll:
Aircrack-ng suite
aircrack-ng
airdecap-ng
aireplay-ng
airmon-ng
airodump-ng
airtun-ng
packetforge-ng
airdecloak-ng[link]
Na most amit belinkeltem kép az CSAK az airmon-ng re vonatkozik és az a parancs működik is,de a többinél azt írja ki h ismeretlen a parancs.Bocsi ha kicsit érthetetlenül magyarázok csak még nekem is van 1-2 homályos rész -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #8243 üzenetére
Próbából tettem alphát, de jeletek majd a köv. bootnál
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #8219 üzenetére
beindult a Slacki-tema? van am neki kulon topic itt a PH-n
gnome valoban nincs jo ideje Slackware-ben (addig is szerettem, de ezzel a lepessel meg egy kicsivel kozelebb kerultek a szivemhez), de van vmi kulso repo, ahonnan fel lehet tenni gnome-os csomagokat
de minek?SLD:
Akkor azóta változott a Slackware... még valamikor, amikor próbáltam, akkor KDE 3.5-el települt, aztán utána szólhattam bele bármibe is (de nem kizárt, hogy valami felett elsiklottam
a 10.1-es verziorol irtam anno cikket (hu de gyermetegnek tunik igy utolag, arrol nem beszelve milyen fejem van a kepen) ott mar lehetett valasztani telepitesnel ablakkezelot, es akkor mar jo ideje igy volt
zodo
ha Slacki telepitesre adod a fejed, fusd at a fenti cikket. ugyan azota eltelt 3 major verzio, de nem hiszem hogy sokat valtozott volna az installer -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Major Major #8223 üzenetére
Nagyon szépen köszi
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #8223 üzenetére
Én meg nem, komolyan kérdeztem.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #8219 üzenetére
Országfüggő?
-
ZCoyote
őstag
válasz
Major Major #8217 üzenetére
Francba, pedig én jobban szeretem mint a KDE-t. Bár úgyis csak most ismerkedek a Slackware-el arra meg jó a KDE is.
Apropó, tud valaki jó kis leírást a Slackware-ről ha lehet magyarul, ha magyar nincs jó az angol is.Köszi!
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #8200 üzenetére
Igen, gnome csak a numlock miatt került fel ,mert az alatt már pikk-pakk sikerül beállítani.
Az erőforrásigény sorrendből úgy nézz ki, hogy csak az első kettő közül választhatók.
Én írtam, hogy 10-es flash-hez 128 MB vram kell az adobe honlapján feltüntetettek alapján, de nálam is beígazólodott, hogy nem kell annyi.
Köszi a Cool 'n quiet-es tippeket. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Ma egész nap nem ment, vagyis valami 10 órától, pedig most is ugyanaz a server
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Major Major #8203 üzenetére
Nyugi, velem is volt olyan pl. hogy félzombin már bacsis nevét hacsisnak olvastam, és azon gondolkoztam, hogy nade ez ki????
Ja és köszi a választ.
-
válasz
Major Major #8203 üzenetére
Holnap visszatérünk rá!
Jó éjt!Üdv. Core2
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
A 64bites rendszert az adatlapomon lévő konfigra kérdeztem.
,,Másik: az adatlapomon lévő konfigra 32 vagy 64 bites verziót érdemes feltenni Ubuntuból?"De ha újonc lennék, akkor most azt mondhatnám, hogy jééé tényleg
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #8108 üzenetére
Beírtam ,de rosszul !
Nem világít a led bekapcsoláskor, de ha kézzel bekapcsolom akkor pont úgy viselkedik mintha kikapcsoltam volna.
Szóval bekapcsolt állapotban van a num lock, ha nem aktív a led.
Szerk:
a fájl végén lévő IF útán írtam be a következő sor elejére: numlockx on
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #8089 üzenetére
Jól van...., de nem jó ahogy csinálom ?
Már magam sem tudom most,hogy van ez a kubuntu = ubuntu vagy a kubuntu a kde-s ubuntu ?
Kinit-es téma akkor lezárva, megnyugodhatunk.
Köszi az usplash témát,majd holnap megnézzem.Szerk:
Köszönöm doc és ZCoyote a válaszokat. Megértettem a mondandojuk lényegét, majd igyekszem meg tanulni a szerkesztősdit is.
Jó északát!
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #8068 üzenetére
na de azt valami el kell hogy inditsa
persze az konnyen meglehet, hogy a csomagtelepiteskor beallitja magat -
ZCoyote
őstag
válasz
Major Major #8046 üzenetére
Na hülyeséget írtam az apt-get-et nem is néztem
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #8041 üzenetére
Néha azért ledobom a láncot, hogy honnan a nyavajából szeditek ezeket a parancsokat.
Szóval az enyém: 2.6.24-24-generic
Gondolom, ezer éves ?
Szerk:
ezzel a verzíóval próbálkozom:
sudo apt-get install opera-9.64.gcc295-static-qt3.i386.deb -
doc
nagyúr
válasz
Major Major #8035 üzenetére
ezek alapjan en inkabb maradnek a dosemunal, ha megy alatta az a program ami kell
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #8032 üzenetére
nem tudom, dosboxbol tud-e nyomtatni (nem probaltam sosem, szoval lehet hogy mukodik)
-
pc-user
senior tag
válasz
Major Major #8017 üzenetére
A régebbi kernelekkel mi az alapvető probléma?
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7986 üzenetére
Tudom mit javasolsz, de az a jobb klickes menüm eltünt az lxpanel érkezésekkor.
Gnome téma:
Már késő a figyelmeztetés ,mert feltettem. Szerintem nem lassította a gépemet a gnome-os környezet. Az előzőekben kipróbált mini live cd-s rendszerek és a mostani között nem érzek akkora különbséget.
Magyar nyelvhez kelett még néhány cucc azért nem sikerült eddig beállítani ,de a language-selector elíntézte nekem.
Szokásos opera bőngésző is felkerült. Egy-két automatikussan induló deamon-t már letiltottam.
Szóval szerintem kezd alakulni a kis rendszerem.Az miért van ,hogy létrehozok a saját mappám alatt további mappákat ( mert most alapból üres ) akkor ugyanezeket kiteszi az asztalra is ?
Mindez fordítva is igaz amit az asztalra teszek az bekerül a home mappába.
Mit kell beállítanom,hogy ezt ne tegye és csak a home mappában látszodjanak a mappáim ? -
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7984 üzenetére
Amit írtál az nkem most eltűnt valahová.
Az openbox configuration manager-ben pedig nem láttam ilyen lehetőséget.
Most megpróbálom feltenni a gnome panelt ,legalább már lesz egy ismerős dolog a rendszerben. -
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7981 üzenetére
Én olyan "start"-os panelra gondoltam. Jobb klick panel valóban van ,de abban szinte csak editorok lévén szerkeszthető minden beállítás amihez én nem értek. Amúgy van valami panel féleség 2 db virtuális ablak választóval ill. hangerő , network connection , óra és dátum.
Most ,hogy felkerült a lxpanel már kicsit kényelmesebb, de a régi panel féleség is ott maradt a PcmanFm valóban elükerült ,de még mindig nem magyar semmi. -
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7956 üzenetére
" pedig az lenne a legjobb neked, Lite verzió kevés programmal, könnyű, és ott van a már ismert Ubi kényelme "
Feltettem a light-ot, de hogy az ubi kényelmét hol találom azt nem tudom.
Panelom sincs ,magyar sem lett ,pedig azt kértem a telepítéskor.(#7977) leviske Sejtettem én,hogy az is kelleni fog.
-
leviske
veterán
válasz
Major Major #7965 üzenetére
Kösz! Egyszerűbb volt, mint gondoltam. XP és Vista is látja.
(#7964) zodo: Bár nem ez kellett, de attól még kösz, mert ez is jól jött.
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Major Major #7975 üzenetére
köszi szépen a rengeteg infót,
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Major Major #7973 üzenetére
Csak azért kérdeztem az NTFS-t mert amikor Ubuntut telpítettem akkor volt olyan lehetőseég is hogy NTFS-el formázom. Amúgy itt megnézheted, hogy mennyien szedik inkább seedelik a gentoot. Ubuntuhoz honnan szedhetők le az ilyen programcsomagok? Hallottál már a debian Linux szerverről?
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Major Major #7971 üzenetére
Csak egy informatikus barátomtól hallottam hogy egy Windows szerver 200ezer Ft míg egy Linux szerver ami ugyanolyan jó nem kerül semmibe. Itt most akkor milyen OP rendszerekről lehetett szó? Szeretnék hálózat üzemeltetési dolgokat tanulni gyakorolni. Ja és milyen fájlrendszert ajánlsz Linux alá? Tudja már biztonsággal írni az NTFS-t mert az UHU 1.2 még nem tudta.
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
Major Major #7969 üzenetére
Akkor mindenképpen ezt ajánlod? Linux csomagokat honnan leshet leszedni? Linux szervernek mit használhatok? Milyen Windows szerver létezi?
-
zodo
nagyúr
válasz
Igaz már olvasni sem tudok csak a " fájl "-t láttam .
Akkor valóban nem jó a tippem. Az ntfs fájlok mozgatása,másolása ugrott be.Amúgy ,mert említetted most mégegyszer megnézem a Crunchbang lite verzíót.
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
UHU-Linuxal régen lehetett csinálni olyat hogy egy Floppy segítségével bootol be a Linux ha nem rakom be a Floppyt akkor meg bejön az XP. Ubuntunál nincs ilyen ugye? Szerintem ez az Ubuntu Linux elég szegényes a programokban, a Gentoo Linux nem jobb nála? (egyébként a gentoo-t töltik a legtöbben torrentről) és köszi a segítséget
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7956 üzenetére
Xfce változatott próbáltam. Gyorsnak véltem cd-ről, de az installnál ismét sikerült valamit félre nyomnom. Valószínű, hogy a Cruncbang-nál is valami hasonló próblémám volt.
Ma mint ígértem ,feltettem a Vektor linux light verzíót ,hát a telepítés nem volt egyszerű, de legalább felment. Sok kiegészítőt feltettem ,mert itt nem írta a "space" gomb használatát az egyénileg választható összetevők kiválasztásánál így felkerült minden, talán nem is baj. Sajnos a nyelvterület beállítást még nem találtam meg ( tényleg csak 20 perce él a rendszer ) ,de legalább a monitor felbontás kafa amit még a telepítéskor állítottam be. Opera bőngésző alapból ami a kedvncem ,már testreszabva.
Billentyűzet is magyar úgyhogy jónak tűnik, a honosítást meg majd csak megtalálom.
Jó volna ha lenne egy synaptic-om.doc
Köszönöm a fáradozásod, hihetetlen segítő kész vagy.
Megnézzem mire jutok a mostani rendszerrel, de az az érzésem,hogy nem ő lesz az utolsó amelyiket kipróbálom, bár jó volna már megtaláni a tuti.
Még rengteget kell próbálkozak ahhoz ,hogy pikk pakk bármelyik rendszer üzemképessé tegyek, de próbálkozom. ( Ma ismét cfdisk-et kelett használjak ( a tegnapi bénázások miatt ) és az már szerintem jól megy,csak azért,hogy legyen egy kis sikerélményem )
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7809 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7806 üzenetére
Köszönöm ,mindjárt próbálom.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7781 üzenetére
Neharagudj ,hogy raboltam az ídődet ! ,de azt hiszem feladom. (még egy párat kipróbálok,de ez mára most sok volt nekem.
Megcsináltam amit kértél ,ki volt jelölve másolásra a tartalom / elkezdtem írni a 2 soros válasz üzenetet és lefagyott a gép .
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7778 üzenetére
Még nagyobb gáz van
ha normál terminált nyitnék akkor fekete képernyőny "videó színzörejek" csíkozódnak és újraindul a login képernyővel ,ha Rendszergazdai terminált akkor feljön a jelszó kérő ablak / megadom és semmi -
rtom
senior tag
válasz
Major Major #7762 üzenetére
Arra az időre kell csak benthagyni, amíg a telepítés lefut, aztán a Szoftverforrásoknál kivenni előle a pipát és mehet tovább az élet.
-
rtom
senior tag
válasz
Major Major #7759 üzenetére
Jelzem, kötözködöm:
ma ilyen napom van, no meg nem szeretek forrásból feltenni dolgokat, nem gentoo ez
és egy Debian unstable repót hozzáadva nem lett volna egyszerűbb a 2.0-át telepíteni? Az Audacious honlap szerint ott már elérhető.
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7756 üzenetére
Van 1.5-ös fordítva ubira? hol? link?
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7753 üzenetére
nem akarom fordítani (mi az, hogy fordítani?), csak állítólag hiányzik. Már azt sem tudom, hogy hol a fejem.
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7745 üzenetére
Amikor benyomkodtam a ./configure-t, kiírta, hogy hiányzik a glib2. Rákeresek, de attól még valaki dobhatna egy ubis linket, ahonnan gyorsan lekaphatom.
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7745 üzenetére
Attól menni fog a make?
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7738 üzenetére
aham! Akkor jöhet a Knoppix &co
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7736 üzenetére
Az legalább stabil, mint a beton. Csak nem kezdőknek való, nem mindenki tud shellben dolgozni, vagy éppen telepíteni bármit is. Pölö én.
-
geprombolo
őstag
válasz
Major Major #7733 üzenetére
Nekem kihozott vagy hat disztribet százasra, suse az első, ubi az utolsó, de ez mindegy. Kipróbálom a Mint-et, állítólag az ubira épül, csak benne van minden kodek, ami nekem kellhet, meg flash, meg egyebek. Egy próbát megér. Ubi már ki van írva, most kipörkölöm a mintet is, aztán majd lesz valami...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Major Major #7733 üzenetére
"Fedórát meg süsüt hozta ki 100%-ra "
Naugye! Itt az idő a disztró váltásra.
-
petersonal
tag
válasz
Major Major #7708 üzenetére
Annyit mondok köszönöm -
broaff
tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
Sikerült, minden okés. Najó nem minden. Miután kilépek Frets On Fire-ből elcsúszik teljesen a kép méghozzá balra-fel és nemtudok semmit csinálni még a gombot se látom hogy visszaállítsam a felbontást, szóval resizni kell a gépet...
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
Törölhető.
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7671 üzenetére
Elvileg már kintvan. Letölthető a hivatalosról.
Megint problémába ütköztem, Pidgin-ben ha valaki rám ír akkor néha berecseg a hangszóró. Végig csináltam minden tutorialt már és sikerült még az 5.1 em is beállítani hogy úgy szóljon. Sajnos viszont ha valaki rám ír pidginen néha berecseg a hangszóró. Ez mitől van? A linuxos skype se működik rendesen, probléma a playback-el. Ugyanakkor elkezdtem használni a wine-t, ventrilo-t akartam megcsinálni de csak odáig jutottam, hogy őket hallom de ők engem nem.
üdv. thx
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7669 üzenetére
Értem, nem akarok minden hülyeségnél irogatni de azthiszem komolyabb problémába ütköztem. Csomagkezelővel felraktam az alap ATI drivert amit kínált újra indítottam a gépet és most nem jön be az oprendszer. Először tölt egy kicsit az ubuntus betöltőképernyővel, eltűnik majd szépen kb. 2-3 s es delayel villogni kezd mindenféle karakterek össze vissza majd megáll fekete képernyővel.
Utána józan paraszti ésszel próbálkoztam a boot menüben a try to fix graphic problems de nem megy.
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7667 üzenetére
Köszönöm, már működik a csomagkezelő. Viszont nem értem a dolgot. Ha simán kattintva nem engedi eltávolítani mert nincs jogom rá akkor parancsból miért engedi?
Ati HD4850
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7665 üzenetére
Beírtam kidobott egy linket ahonnan letölthetem a pidgint de ha letöltöm abban csak szöveges fájlok vannak. A csomagkezelőt továbbra se tudom megnyitni, sőt a frissítés kezelőt se.
Sajna nem tudom mit értesz sima tárolóban levő pidginen .
ATI driver nem sikerül, leszedtem hivatalosról:
ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.runÉs nem tudom elindítani. Á bakker remélem hamar beletanulok.
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7663 üzenetére
Nah jöttem megint kérdezősködni:
Nem működik, nem jelenik meg a listában. Pidgin msn-el kommunikálni tudó progit nem tudom feltelepíteni. .package fájlokat se tudom felrakni, mindenre valami hibát ír. Most a program hozzáadás eltávolítást se tudom megnyitni mert:
[I]A telepített és elérhető alkalmazások ellenőrzése meghiúsult
Ez a szoftverkezelő rendszer súlyos hibáját jelzi. Ellenőrizze a törött csomagokat a Synaptickal, ellenőrizze a fájl jogosultságait és az /etc/apt/sources.list fájl helyességét, majd töltse újra a szoftverinformációkat a „sudo apt-get update” és „sudo apt-get install -f” parancsok kiadásával.[/I]
A Synaptic csomagkezelőt se tudom megnyitni:
E: A(z) 1. sor hibás /etc/apt/sources.list.d/pidgin-ppa.list forráslistában (dist feldolgozó)
E: A források listája nem olvasható.
A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot
E: _cache->open() failed, please report.Leszedtem a Frets On Fire nevezetű gitárszimulátort ami winen nagy kedvencem volt és szerencsére van linux installja is. Ezzel az a problémám hogy leszedem és nem tudom mit indítsak el, mert tulajdonképpen nincs mit elindítani. Max a forrásokat tudom megnyitni azzal meg nem jutok tovább.
üdv.
szerk: ja és jogom sincs kitörölni az adott fájlt
szerk2: Hogy adhatok magamnak ide jogokat?
http://kepfeltoltes.hu/090615/ize_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #7660 üzenetére
ja tenyleg, ext4
broaff:
nem tudom ubi mit hogyan csinal, de szerintem ha a /etc/fstab file-ban a /mnt/adat-ot atirod /media/adat-ra, jo lesz
(kell egy ujramountolas hogy tenyleg ott is legyen, vagy egy reboot) -
broaff
tag
válasz
Major Major #7660 üzenetére
Működik! Thx! És most már utólag nem tudom csatolni a mediaba? Vagy valami megoldás nincs rá?
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7652 üzenetére
ext4-esre mind a 2-t. Az a bajom igazából, hogy most használok először linuxot és nagyon nem látom még át a könyvtár struktúráját.
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7639 üzenetére
Csináltam már úgy is, hogy van mindegyik gép kapott egy-egy IP-t. A Winwosoknál akárhogy variálom van kapcsolat, megy a net és minden OK, csak az Ubi x@raxik
Egyébként nem gond, hogy a cuccokat pendrive-ról kellene átpakolni, sőt az audacious eddig is a hardon volt... áttettem pendrive-val és úgy sem találja meg -
total90
veterán
válasz
Major Major #7637 üzenetére
Net nélkül nem lehet telepíteni semmit ? Ez milyen hülyeség ? No mindegy... Beírtam az ifconfig-ot ésaz error-os részeken mind 0 szerepel. A hálózatkezelő ikonnál egy kis piros x van a 2 monitor előtt.
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7634 üzenetére
Ezt írja ki: katt ide
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7634 üzenetére
Ezt a sudos dolgot próbáltam is, el is jutok a jelszóhoz és onnéttól hiba van. A hardon bárhova tehetem, a programot, megtalálja ?
Ezt a synaptic dolgot is már próbáltam de semmi.A hálózatos dolognak meg úgy kellene kinézni, hogy Ubuntun is tudjak netezni, de a wireless kártya a Vista-s gépben van. Switchen keresztül kötöttem össze a gépet és a switch azt jelzi, hogy minden OK, csak éppen nem lássák egymást a gépek. A switch biztosan jó, mert a laptopom(XP SP3) és a Vista-s gép együtt megy és nincs gond a hálózattal. Valami az Ubuntuval lesz...
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Major Major #7630 üzenetére
viszont ha valaki tenyleg szeretne megerteni a dolgot, akkor ez a Nowhere to run to, Baby elonyere valik...
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #7624 üzenetére
Viszont abszolút kezdőként graf felület nélkül parancssorokkal érdemes lenne nekifeküdni?
Annyira nem lételem a böngészés, csak reggelente mikor még barátném alszik, addig kimentem volna netezni a p3-on...
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #7615 üzenetére
a /24 az "egyes bitek" parasztul megfogalmazva, vagyis a /24 = 255.255.255.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Asztalos klub
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vezetékes FEJhallgatók
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged