- Steam Deck
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Philips LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. A gépemben 2 db SSD van. Az egyiken Windows 11, a másikra pedig feltelepítettem a Bazzite-t. Utóbbi egy Fedora-alapú Linux, ezt megtudtam – bármit is jelentsen.
Most a Steam Deckemen hasonló a felállás, és ott meg tudtam oldani a dual bootot úgy, hogy indításkor bejön egy grafikus felület, ahol nyilakkal válthatok a két rendszer között. Ezt szeretném itt is elérni.
Feltelepítettem a rEFInd-et, de semmilyen változás nem történt. Utána próbálkoztam a GRUB-bal, de hasonló eredményre jutottam.
Nincs esetleg valami super easy leírás vagy program, ami ezt beállítja nekem? SteamOS alatt valamilyen programmal oldottam meg, de ha jól olvastam, az nincs Fedora-ra. -
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, van egy steamdeck-em amin ugye linux fut, és Lutris alatt feltelepítettem az EA Play-t. Ezen belül pedig pár játékot feltettem, Szeretnék közvetlen elérést a játékokhoz oly módon, hogy az asztalon lenne a játékokhoz egy parancsikon. Alapesetben ugye bekell jelentkezni az EA Launcerbe és onnan tudom csak indítani. Ezt a plusz kört szeretném lerövidíteni. Találtam is egy erről szóló reddites posztot, de nem tudom értelmezni:
"After you install a game with the EA app, make a duplicate of the EA app shortcut in Lutris, change the target .exe to the game's main exe while keeping the prefix folder the same. The game .exe will automatically open the EA app in the background. You can then add this duplicated shortcut to Steam via right clicking on it.
Right click on the game's shortcut in Lutris, Configure, Game Options, Executable."
[link]Ha jól gondolom ide kellene beírni valahova magát az ea launcer közvetlen exe elérési utját, ill valahova a játékét is. De hiába írom bárhova is nem indul el :
-
Sakab
senior tag
Hát ezt nem hiszem el kb 1 hete pakoltam fel azt a ki..szót Win7et szépen beis laktam feltettem minden szájba rakott programot drivert minden erre annyira linuxoztam h 2nap után mondom csak át jelentkezek már azalá a sz*r alá mert kellet volna vmi...és hát nem KÉK HALÁL? De semmi gond drága kezes bárányom felajánlotta h ha már a vinyóból lenyisszantott magának vagy 5gigát rendszer vissza állítás címszóval majd ö helyre rakja csak futtassam le...leis futtattam kb 5x és ugyan az
szétb az az ideg....
na most már jobb bocs az OFFért de kikellet adnom
létezik vmi olyan progi Mandriva alá ami csomag kezelőből könnyen elérhető és ha újra rakom a wint letudjam menteni és ha esetleg megint alakít vmi ügyeset akkor vissza tudjam állítani?Ja meg még 1 madwifis drivert még azóta se találtam
-
Sakab
senior tag
Szeretem ezt a linuxot...1problémával tökölök 1,5napot mire megoldik és kapásból jön a következő
Most a madwifi drivert szeretnék leszedni de az oldal nem elérhető addig meg megvok lőve...[link]
Vki nem tudja véletlen honnan tudok leszedni atheros ar5007eg-hez madwifis drivert?Mert góóglival sokra nem jutottam -
Sakab
senior tag
Váváváá sikerült
találtam egy ilyet miközben itt linkelgettem
RPM
WARNING!!! Currently, neither of the repositories hosts the latest version of Aircrack-ng. It's recommended that you use the first method instead.
If you are using a system which is rpm-based then you can take the easy way to install aircrack-ng. (Example for Redhat Linux 4)
su
rpm -ihv http://dag.wieers.com/rpm/packages/aircrack-ng/aircrack-ng-0.7-1.el4.rf.i386.rpmIMPORTANT: Check http://dag.wieers.com/rpm/packages/aircrack-ng/ for the latest version of the aircrack-ng suite and change the command above to reference the latest version.
és már megy is, köszi szépen a segítséget mindenkinek
-
Sakab
senior tag
válasz
Major Major #8447 üzenetére
Az Aircrack az egy program csomag ha minden igaz ami az alábbiakból áll:
Aircrack-ng suite
aircrack-ng
airdecap-ng
aireplay-ng
airmon-ng
airodump-ng
airtun-ng
packetforge-ng
airdecloak-ng[link]
Na most amit belinkeltem kép az CSAK az airmon-ng re vonatkozik és az a parancs működik is,de a többinél azt írja ki h ismeretlen a parancs.Bocsi ha kicsit érthetetlenül magyarázok csak még nekem is van 1-2 homályos rész -
Sakab
senior tag
válasz
ngabor2 #8443 üzenetére
na szóval ezeket irja ki miután kitömörítésig eljutottam, utána példaként beírtam a 2 parancssort hogy az 1ik működik a másik meg nem
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ ./configure
bash: ./configure: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ make instrall
bash: make: command not found[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ aircrack-ng
Aircrack-ng 1.0 rc2 - (C) 2006, 2007, 2008, 2009 Thomas d'Otreppe
Original work: Christophe Devine
http://www.aircrack-ng.orgstb...
[sakab@localhost aircrack-ng-1.0-rc4]$ airodump-ng
bash: airodump-ng: command not found -
Sakab
senior tag
Tudom az alap csomag kezelőbe néztem is meg is találtam...aircrack-ng fel is telepítette de csak azt...pedig igazából ez egy program csomag lenne amivel eléggé sok wifivel kapcsolatos dolgot lehet okoskodni. Telepítés után az az aircrack parancsa már működött is a konzolba de a többi az nem. Próbáltam azt is h RPMbe szedtem le a 1,5megás csomagot fel is telepítette,de még utána se működött a többi parancs. Innen gondoltam volna h akkor jó ha eddig a tar.gz vel működött akkor vhogy ráerőszakolom a Mandrivára. Csak nem gondoltam volna h ilyen tökölős
Viszont van még 1 5letem lehet h baromság söt eléggé nagy rá az esély de háha..win alatt ez néha működött...szóval van egy live cdm amin alapba fent vannak ezek a programok ha minden igaz maga a rendszer az Debián alapú (most is hülyeséget modtam lehet de így rémlik) szóval ott megkeresem szépen ezt a progi csomagot kimásolom és átmásolom a mandriva alá,vagy így ez teljesen felejtős a függőségek miatt? -
Sakab
senior tag
Ajaj,hozzá kell tenni h még nagyon kezdő linuxos vagyok
Köszi az alábbi linkelt elolvastam és addig elis jutottam h kitömörítem...de ahogy kiadom azt a /conf parancsot kiírja h :
bash: make: command not found és itt megakadok :SItt az Install tartalma ami nekem megint nem mond semmit se [link]
-
Sakab
senior tag
Sziasztok,olyan kérdésem lenne h Mandrivára ami ugye Red hot vagymien alapú hogyan lehetne tar.gz-progít telepíteni?MIvel az agt vagymien parancsot nem ismeri
-
Sakab
senior tag
Sziasztok,megtudnátok mondani h mien paranccsal tudok csatlakozni a konzolba egy kiválasztott ruterhez wifin?Addig eljutok h megmutatja a nevüket meg a mac-jüket de tovább nem megy
eddig a Wicd Network Managert használtam amivel k*vajól grafikus felületen 2 kattintás volt az egész de tegnap óta az istennek se akar elindulni.semmi hiba ablak semmi rákattintok és mint ha semmit se csináltam volna kb
próbáltam azt is h ideiglenesen UTP vel majd hátha beledugtam de ugyan úgy semmi se...pedig eddig semmit se kellet állítani beledugtam és ment kapásból most meg...pedig nem állítottam el tudtommal semmit. Ja és BT4 -
Sakab
senior tag
válasz
geprombolo #7743 üzenetére
Sziasztok olyan kérdésem lenne h fent van a notimon egy XP egy Mandriva és mellé szeretnék velteni egy 3adikat ami jelenleg csak egy Live CDn van meg (BackTrack4) na már most találtam ezt a linket[link] ahol addig jutok h a particiók kész vannak 10+1 giga. de már az elején elakadok mivel amikor a BlackTrackmapába akarom másolni a dolgokat akkor kiirja h nincs jogom csak rendszergazdi ként max.Végig néztem a beállításokat de semmi erre utaló dolgot nem találtam amivel ezt a korlátozást kitudnám kapcsolni átjelentkezni a rendszergazdaként nem tudok.
Vkinek vmi 5let?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Mobil flották
- Steam Deck
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Philips LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest