Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Core2duo6600

veterán

válasz Frawly #56847 üzenetére

Hogy tudsz fájlrendszert tenni partició nélkül ?
    Milyen progival ?vagy hogy ? és ez miért jó ?

• Norby86

őstag

válasz Frawly #56847 üzenetére

A Gparted-ben nekem nem engedte partíciós tábla nélkül ext4-re formázni a lemezt. Azt írta előbb hozzak létre partíciós táblát. Végül maradt az MBR. :) Bootolni erről úgysem fogok, és sokan inkább a bootolás szerepéről beszélnek meg a rendszerről ahogy olvasom. De itt nincs ilyen ezen a vinyón. Ha valamikor lesz is, úgy is leformázom előtte újra. De ez sima tároló lemez, amin lehetne akármi, a lényeg nekem hogy az írási és olvasási sebességem legyen minél jobb. Most egy érdekes példát hozok, persze sokaknak biztos ismeretlen amit írok, de mikor megrendeltem a xiaomi routerét, azon volt gyárilag openwrt alapú kínai rendszer (szó szerint kínai mert mindent fordítani kellett). NTFS vinyó rádug, írási és olvasási sebesség letesztel, áll leesik...nézem olvasási sebesség 80 MB/s, írási meg 45 MB/s. De sajnos se DLNA szerver, se semmi extra nem volt abba a firmware-be amit gyárilag rátettek így jött képbe a Padavan. Feltesz, NTFS vinyó bedug, szomorkodás... olvasási sebesség 35-40 MB/s, írási 25-30 MB/s. Mondom akkor irány az ext4, ekkor csatlakoztam be a topik témába. Most hogy MBR-es a partíciós tábla és ext4 a fájlrendszer rajta, olvasási sebességem újra 80 MB/s, írási viszont nem lett 45 MB/s, csak 30-35 között (döcög). Ezért kezdtem el gondolkodni hogy esetleg a GPT partíciós táblával nem e lenne gyorsabb, de hamar felvilágosodtam hogy ez nem befolyásolja a sebességet. :) Így végül sok tanács hatására amit ubyegon2-nek is köszönök, döntöttem az MBR mellett. Remélem nem döntöttem rosszul :)

Új hozzászólás Aktív témák