-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyrin
addikt
magyarázat, ha a dvd kódolt, ezek szerint az volt, akkor kell ez a csomag.
-
Hm, mostanában elég sok eredeti dvd-t játszottam VLC-vel, ami nem túl jó menüs DVD lejátszásra, de semmi gond nem volt...
@Lacc : Home azért, mert ha újratelepíted az OS-t, akkor a külön levő home-odban megmaradnak az adataid.
Swap meg a virtuális memória, ugyanaz, ami Windowson a pagefile.sys .
Monduk ha van 8GB RAM-od, akkor nem annyira kell. -
Dave™
nagyúr
Megnéztem a kedvedért, Ubuntu 16.04 + Kodi simán lejátssza a gyári Foutain DVD-t. Általában képfájlként tárolom őket mert úgy kényelemesebb, de most lemezről megnéztem, megy. Nem varázsoltam vele semmit sem. Tehát disztribúciófüggő lesz a dolog, vagy valami egyéni probléma.
spammer: ebben is van valami
Keresgélnem kellett DVD lemezt is meg külső meghajtót is, mert belső már semmiben sincs
-
klepto
addikt
Köszi!
Egyébként 3 éves
Ezt az oldalt már láttam, de engem nem fogott meg, és a gyerek is sok hülyeséget tud elkövetni, ha nem teljes képernyős egy játék (mondjuk akkor is, ha az)...
Szóval Mint alatt, jól olvastam valahol, hogy működik alkalmazásbolt?
És a Mint különböző verziói csak kinézetben térnek el, vagy másban is? -
-
Hoppa, sorry akkor a kérdezőtől, én is a sima 15-re gondoltam. Először a 14.4-re, mert nem tudtam, hogy már kijavították a nonPAE-val kapcsolatos bugot a 15-ben!
Köszi, én a Bunsen-t találtam meg először, érdekes ez a párhuzamos folytatás.
(#43071) Sonja Miért nem váltasz át más repo-ra? Ki is kommentelheted, úgyis archív.
-
Lathronos
őstag
A 4-es kernelből is szinte hetente jön új verzió, a 3.19 is kap frissítéseket, a 3.16 meg le van ejtve. Olyan ez mint a Google android stratégiája: "minek adjunk ki frissítést, javítást a 4.2-re és 4.4-re(amik mellesleg tele vannak biztonsági résekkel) mikor már a 6.0-nál tartunk. Tessék évente új telefont venni és haladni a korral". Nevetséges, komolyan mondom.
-
IstvánLászló
őstag
Szia! Cyrin
A bőség zavarában megfeledkeztem sajnos segítségedről mert figyelmetlen voltam.
Még utólagosan bár megkésve köszönöm a fáradságodat hogy segítettél.
Köszönöm a letöltő helyeket és a korrektségedet is.
Fenyő és Ubyegon2
Köszönöm a segítségeteket nektek köszönhetően is, a gép működik rendesen linuxmint-17.1-xfce-32bit verzióval.
Nagyon jó a kezelő felülete de még sokat kell ismerkednem hogy mit hogyan kell csinálnom.
Üdv, István
-
Az tényleg jó kis rendszer kevés ramos gépekre, nálam egy 512mb -32mb integrált S3-as förmedvényes (csak vesa módban megy) Pentium M-es laposon fut a 12-es verzió, amin még az xp sp3 is használhatatlanul lassú volt (böngésző egy nyitott lappal alig több mint 150 megát eszik, szóval akár több fület vagy ezt azt még meg is nyithatok mellette, míg xp-nél még teljesen lebutítva is 300 mega felett evett a rendszer, esélytelen volt bármire is használni megőszülés nélkül
);
-
Szerintem teljesen megnyugtató a Chakra induló kinézete. Egyedül az a kis pack manó zöld.
Qurva W7 meg leette a partícióját az SSD- ről!
(#32588) Cyrin Kapitány valamiért el akarja risztani a népeket a Chakótól.
Hasonló zöld rondaság volt legutóbb Arch Cinnamonnal, pedig a kedvenc DE- m.
-
DittyCat
tag
A Puppyra is gondoltam, de mivel a Mintet már valamennyire ismerem, de egyetlen másikat sem (még), ezért inkább olyat raknék, amihez azért hozzá tudok szólni
! De azért megnézem azt is, köszi!
Decepticon:
! Ki tudja még
! Ma már azon jár az agyam, hogy el kéne menni egy számtech suliba, valamit komolyabban tanulni ezen a téren
!
-
herdsman12
őstag
Letöltöttem az első állományt (Driver Install Tool) és a leírás alapján eddig jutottam:
ggy@ggy-901:~/Downloads$ dir
linux-brprinter-installer-2.0.0-1 linux-brprinter-installer-2.0.0-1.gz
linux-brprinter-installer-2.0.0-1.gz
ggy@ggy-901:~/Downloads$ clear
root@ggy-901:/home/ggy/Downloads# bash linux-brprinter-installer-2.0.0-1 Brother DCP-195C
Driver-packages cannot be found.
Confirm the model name.root@ggy-901:/home/ggy/Downloads#
Mit bénázok el?
-
Apollyon
Korrektor
Szerintem most már lesz kernel verzió váltás is, aztán ki tudja. Egyébként mindegy, mert nagyon egyszerűen lehet már kernelt cserélni.
(#26247) CPT.Pirk: Nem hiszem hogy aludnának, mert a blogjuk viszonylag aktív, egy hete frissült utoljára egy videóval, amiben bemutatják hogy hegeszd fel most ezt az új LXQT-t.
(#26251) Decepticon:
"A Debian sem olyan naprakész, mégis használható."
Ez így van, viszont ha majd Debianozni akarok, akkor felrakom azt. Ez viszont Arch vonal, ez a nem érkezik frissítés kb olyan sokk, mintha Debianra hetente jönne valami rendszerszintű update
-
didros
senior tag
Szerintem a videokártyával lehet valami gond.. Lehet, hogy az újabb disztribúciókban már nem támogatott az ilyen régebbi nvidia?
Az X felület bejön ugyan, de nem minden asztalelem jelenik meg. Lehet, hogy a 3D támogatás hiányzik és akkor a MATE valóban jobb lehet. Franc se tudja... -
teleahocipöm
senior tag
Nekem a Peppermint feltuneoen lassu volt LiveCD alatt, es nem is fogott meg annyira.
Igazabol olyan Linux kellene, ami magyar, alapbol van benne -vagy legalabb a csomagkezeloben- tuzfal, virus, malware stb. vedelem.
A Lubuntu tetszik, teljesen magyar, allitolag van benne tuzfal, letoltheto virus ellen vedelmet sem talaltam, de sok idom nem is volt mert .....
Noti-ra PCLinucOS-t raktam win melle egyszerubben felment, mint a Lubuntu, csak ok, ok, ok, de nem teljesen magyar, babralosabb, viszont konnyen megtalalhato tuzfal. Kasperskyt es Clam-ot felraktam, de valamiert nem fut egziksem. -
teleahocipöm
senior tag
Tehát akkor az smplayer kell telepítem (synapticban megvan) és annak menüjében indítható az smtube?
Ha tényleg kisebb erőforrás igényű akkor ez kell, mert a flas Player telepítése óta lassabban töltenek be az oldalak, persze még így is veri az xp-t.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy kell sudo-s dolgokat telepíteni, tegnap sokáig próbálkoztam, de nem jött össze, nem fogadta el sem a felhasználó sem a root jelszót. -
Fritz Teufel
addikt
Azt kell, hogy mondjam, szakmai tévedés van az érvelésedben. Mindjárt meg is magyarázom, tehát:
Azt állítod, hogy
1. a vizet mindenki issza, mert az kell az élethez (vagyis nem mérgező)
2. a zösszes többi hülyébbé tesz, mégis isszákAkkor én azt mondom, hogy a víz lehet a hibás, hiszen már eleve hülyének kell lenni ahhoz, hogy szándékosan mérgezzük magunkat. Vagyis elképzelhető, hogy a víz is mérgező, attól függően, ki mennyit iszik belőle
-
gtamate2
veterán
Én a peppermintet asztalin próbáltam na ott se nyűgözött le annyira, bár gyors az tény. A manjaro pedig tényleg nagyon gyors, egyszerre 10 tab megy és még így sem szaggat a rendszer. A youtube sem akadozik ha más van megnyitva és a torrent is megy rendesen (nekem azzal is voltak problémáim pár linux disztró esetében). Az ubuntus szoftverközpontot hiányolom egyedül hogy böngésszek az alkalmazások között, de kibírom
Képekről nekem se jött be annyira, de így használva nekem tetszik.Régebben még a Fuduntut használtam, az is gyors volt és tetszett csak a Fedorát nem bírtam megszokni (ugye a sok parancssorozás nem valami felhasználóbarát)
-
elodman
aktív tag
poén az idézet.
Nekem is túl csilli-villi a KDE, de a leginkább ellenszenves a Kickoff app launcher = start menu.
Nem teccik Lxde után, h e menü nem bontogatja szárnyait, hanem minden tartalom egy kis részen cserélődik, azaz kevésbé áttekinthető. Főleg a menüben visszalépés zavar.Most a Gnome-mal próbálkozom majd Debian-on, sokkal szolidabbnak tűnik.
-
siebener
aktív tag
Részemről erről nem tudok nyilatkozni.
A fazon, akitől a gépet vettem¸ újratelepítette, állítólag azóta nincsen meg az 1024x600-as felbontás, szóval Win alatt is 1024x768-on használom (állítólag az újratelepítés előtt jó volt).Próbálkoztam már - windows - újratelepítéssel én is, de ugyebár nincsen a gépben optika, a win pendrive-os telepítése meg felejtős.
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, túl nagy elvárások nincsenek a telepítendő rendszerrel szemben, mert csak netezni kell, viszont egy huszonéves lány a leendő felhasználó, tehát igencsak nem árt ha felhasználóbarát
Közben nézelődtem én is: a linux mint milyen? vannak valakinek tapasztalatai vele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Path of Exile (ARPG)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest