Új hozzászólás Aktív témák

• Llew

senior tag

Olyan gondom van, hogy Linux Mint 17 MATE alatt kéne beüzemelni egy Samsung CLX-3185 nyomtatót/scannert, de nem igen akar sikerülni.

Körbe gugliztam a kérdést, de nem lettem okosabb. Alapvetően ott elakadok a megoldásnál, hogy a Nyomtató hozzáadása opciónál nem jelenik meg a nyomtató az eszközök között. Mindenféle portokat felsorol, aztán jön a hálózati nyomtató rész, de a Samsung sehol. Lehúztam USB-ről majd vissza dugtam hátha felismeri, de semmi.

A gyártó oldalán van linux driver, leszedtem, de kezdő linuxosként nekem annak az installálása sem olyan egyszerű (nem egy run exe aztán helló).
    Gugliztam, hogy mit lehet kezdeni ezzel a *tar.gz kiterjesztéssel, de arra is kb ahány leírás annyi válasz. Kitömörítettem, terminálon keresztül elméletileg telepítettem is végül, de továbbra sincs nyomtatóm.

Néztem még ezt az Internet Printing Protocol-os megoldást, de ott meg olyan lépésen bukok el, hogy honnan kéne tudnom a nyomtató IP címét, illetve PPD filet, vagy mit sem találtam a nyomtatóhoz.

Új hozzászólás Aktív témák