Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

Hozzáférhetetlen lett az egyik mappám (folder-em), kb 2 GB adattal.
    Nautilus csak annyit jelez: NOTHING (a tartalma), de mindig figyelemmel követem, mikor épp mennyi GB szabad helyem van, és legalább 3 napja nem változott ennek mértéke. Ma tűnt fel, hogy egy bizonyos mappám -nevezzük XY-nak- tehát üres tartalmat jelez, kb. 2 GB tartalom van benn elvileg, ÉS TEHÁT NEM SZABADULT FEL ÜRES HELY. Tehát véletlen se töröltem ennek tartalmát, ezek szerint. A mappa módosításának ideje látható a Nautilusban, ez jan.20. (másodperc pntosan jelezve van amúgy). Tehát nincs 3 napja, hogy módosítottam a tartalmát, azonban legalább 3 napja ezen a partíción végig ugyanannyi volt a szabad hely, még most is ugyanannyi.

Nautilussal rákerestem oylan mappanéve, amely 100%-ra van benne, tökéletes helyesírással, de sehol nem találta, tehát véletlen átmozgatásról sincs szó.

Gondoltam ma egyet, megnéztem a mappát Windows-omból is, mivel ugyanezen HDD-re XP-t is telepítettem hónapokkal ezelőtt. A Win jelzi is végre, mi történt! Csak hogy nem értek ehhez ilyen szinten.
    Kérek szépen segítséget tőletek ahhoz, hogy vissza tudjam állítani a mappa tartalmát. A Windows XP-m, amikor a mappába be akartam lépni, a következő hibaüzenetet adta:

"XY is not accessible.
    The file or directory is corrupted and unreadable."

Szó szerinti fordítását értem: XY nem elérhető. A file/mappa megsérült és olvashatatlan. De fogalmam sincs, hogyan orvosolható. HDD helyreállítás oldja meg, vagy vmi más? Ha igen, miylen alkalmazással állítható helyre és hogyan?

Mi okozhatta?

Új hozzászólás Aktív témák