- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz metalbambi #5499 üzenetére
pendrive-ot lehuztad rola amivel telepitetted?
-
metalbambi
tag
sziasztok! most vett a bnőm 1 lenovo y510p lapost, (free dossal persze), telepíteni akartam rá a win 7et, és miután kéri a telepítés során a dátumot, konfig nevet és belépési jelszót, és utoljára indul újra a gép, nem bootol a vinyóról... boot beállítások ellenőrizve, bios belőve. mit hagytam ki? vagy mi van a lenovoban, amit lenovo szűz fejem nem tud? előre is köszi a helpet
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
marilllyo
veterán
Rám is rámjár a rúd. Én egy hardveraprós sráctól vettem bele ramaxel ramot. Pont olyan mint amilyen benne volt. Bukta. Kekhalál.. Amit akarsz. Furcsa... Mondjuk a srác készséges volt azt mondta kicseréli... De ezt így vidékről intézni k@rva nagy macera.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
godfella69
tag
Ugrik a garancia, küld el szervizbe, másrészt pedig itthon nehéz lesz alkatrészt találni a géphez és sokkal drágább lesz bár ha telibe öntötted az egész gépet kb vehetsz egy teljesen újat...
PSN ID: godfella1990; Batte.net: arabsejk90#2613
-
banmarcee
csendes tag
Sziasztok!
Óriási balszerencsémre az 1 hónapos y510p gépemre sikeresen ráborult egy adag folyadék (általában nem vagyok ekkora nyomorék, de sajnos most ez így jött ki..). A gép azonnal leállt, közbe sistergett természetesen egyből megfordítottam töröltem stb stb..
Kérdés, hogy ezt milyen szervizben érdemes megcsináltatni? Garancia nyilván nincs rá, de ha nem fontos, nem küldeném ki 2 hétre szervizeltetni. Ha itthon sima szervizbe beviszem akkor ugrik a garancia?Kösz előre is a válaszokat!
-
Ghoula
senior tag
Valaki, akinek 3.xx-es bios-a van, fel tudna dobni egy képet, hogy néz ki nála az XTU?
Köszi. -
taboros
tag
Sziasztok,
Megtennétek - akinek már van Y510p-je -, hogy megnézitek a következőt:
Az én gépemen 50-80%-os fényerőnél, egy szürkés/barnás textúra jellegű képnél látható leginkább, hogy a kijelző vibrál (mint "régen" CRT monitornál alacsony refresh rate mellett).
Itt egy teszt kép, amin jól látható (a barnás háttéren):Tesztkép
Ha külső monitort kapcsolok rá, akkor nincs. Akkor sincs, ha az integrált Intel 4600 videót letiltom (de akkor egy csomó dolog nem megy, pl. fényerő állítás).
Szóval megnéznétek, hogy nálatok is vibrál-e (típus- vagy sorozathiba) vagy csak nálam, azaz darabhiba és akkor szerviz?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
Lenovo fórumán írták, hogy ha később vennél bele második vga kártyát, akkor nem fogja automatikusan felismerni, vissza kell küldeni a gyártóhoz mókolásra! Ez mekkora már....
Én is ilyet nézegettem, de alapból sli-vel, i5-el + van egy ultrabay y500 odd 19 ezerért, boltos srác szerint jó hozzá. Ha holnap vagy kedden nem kapok jó 17"-es gépre ajánlatot akkor megveszem.
-
GPT
csendes tag
Nekem egy kártyás gt755-ös i7 verzióm van. Nekem semmi gondom nem volt a wifijével.
Ami nyűg: van ugyan egy utrabay, de belevaló dolgokat azért nehezen lehet beszerezni (szóval nem úgy van mint a thinkpadnél)
4Gb rammal volt szerelve - ezt bővíteni kellett, az sshd meghajtót is érdemes ssd-re cserélni. (persze a sshd mehet tokba, vagy ulrtabaybe, tehát nem veszik kárba)
a tapipad része még nem olyan vészes, a gond, hogy egybe van építve az egér gombokkal: a jobb egérgomb lenyomása nem mindig sikerül.
Nyűg még, hogy 15,6"-os laptop táskába nem fogod bepréselni a gépet, a maga 46cm-es átlójával .
Ami az sli-nél nagy gond az az sli hűtése itt ugye nem játszik. Nem mintha olyan hűvös lenne a gép játék közben, de azért megoldja a gép - nyárra azért egy hűtőpad ennek is jól fog esni.
Az akku kb 3 órát vészel át.Ezen kívül a magam részéről tudok nyűgről beszámolni. Vannak hibái, de az ára nincs elszállva és előnyei is vannak bőven. (főleg a matt kijelző és a billentyűzet amit szeretek benne, a hangszóró is jó laptophoz képest)
[ Szerkesztve ]
-
Thewi
tag
Sziasztok!
Most tervezem, egy egy videokártyás Y510 beszerzését.
Olvastam, hogy voltak gondok a wifi-vel és,hogy a touchpad használata nehézkes. Ezeken időközben tudtak javítani?
Most 240 ezer alá ment az ára az Iponnál, esetleg más olcsóbb, megbízható boltot tudnátok ajánlani?
Az egykártyás gt755m-el szerelt változatnak van valami nyűgje, ami miatt esetleg nem ajánlott a vétele?
Erről a típusról szinte semmi infót nem találtam, csak az i7 SLI változatokról olvastam teszteket. -
GPT
csendes tag
Amúgy a y510p egy 17" laptop csak 15,6" kijelzővel szerelik.
-
Balázzs
senior tag
válasz taboros #5474 üzenetére
Igen, ipon-nál láttam. Tegnap beugrottam laptopszalon-ba, hogy megnézzem élőben, van nekik igaz y500-hoz odd-jük is ultrabay, állítólag jó bele. Hétköznap odd, ha kell akkor 2 vga menne, szóval ez a terv, egy hátránya van a gépnek nálam, hogy nem 17"-es, előző notimnál megszoktam a jót
-
Anubris
őstag
Valahol azt olvastam hogy 860M gtx kártya lesz hozzá, aminek a megjelenése szerintem semmiképpen sem 1-2 hónap.
Más: Rome 2 total war új beta patch állítólag jelentős fps javulást eredményezett a csatáknál. Valaki már kipróbálta esetleg? SLI-t továbbra sem támogatja sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Ezt nehéz megmondani, mivel kb akkor sose kéne venni gépet mert úgy is fog jönni az újabb és újabb vas
A Lenovo-t is nehéz kiszámítani, hiszen az Y500 ősz végén érkezett meg, az Y510 meg nyár elején, de ősszel úgy szint jött egy picit újabb verzió belőle. Nehéz megjósolni mikor érkezik be hozzánk az Y50 (ha jól rémlik?!).
Plusz ha jól rémlik volt vagy 2-3 hónap amikor kb egyiket se lehetett kapni, mert a Y500 kiment, de az Y510-ből meg alig volt 1-2 darab ezért az árak is felszaladtak.
-
depe95
tag
Sziasztok, tervezem egy ideje a laptop vásárlást és jelenleg az igényeimnek a leginkább megfelelő az y510p lenne. Viszont érdekelne, hogy még mindig megéri-e megvenni?
A hét elején a laptopszalon engedett 10.000-ret az árából. Gondolom mivel közel fél éves a gép és az utódja is be van jelentve. Gondolom jóktól kérdezem , de szerintetek megérné megvárni inkább az utódját vagy még mondjuk megérné március elején is megvenni a gépet? -
M.T.
senior tag
válasz marilllyo #5472 üzenetére
Hát "elvileg" minden Dx11 et támogató kártyával lehet használni a Mantle képességeit, persze nem mindet.
De nekünk nem AMD kártyánk van a gépben, tehát mi a segítségével kapnánk kb 10% pluszt, míg az AMD kártyák 40-50% ot is gyorsulhatnak....
Szóval a Nvidia nem fog szárnyalni egy konkurens cég újításával, mert hiába nyílt meg szabványt akarnak de az egész Mantle a GCN -re lett kitalálva ami csak az AMD -nek van.[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Az új AMD Mantle....rajtunk segíthet valamit?
-
marilllyo
veterán
válasz Cyber_Bird #5470 üzenetére
Jha...Fel sem tűnt amikor telepítettem...fura...! Most le akartam acronisolni és lám ott van...és tele van...kíváncsi lettem mi van benne
-
marilllyo
veterán
válasz Cyber_Bird #5466 üzenetére
Hát ezaz, hogy DOS-al kaptam, de van egy 15 gigás partícióm ami tele van.
-
marilllyo
veterán
-
marilllyo
veterán
Van elrejtve egy "Recovery" partíció. 15 gb. Azon mi van?
-
marilllyo
veterán
Ahogy nézem játéka válogatja melyiken fut jobban. Perdöntő különbség szerintem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz Death666 #5461 üzenetére
Hát 20.000-ret biztos nem ér meg. Notebookcheck szerint átlagban 5-10 fps-t dob a játékokon. De olyan játék nincs ami 750-en akad 755-ön meg már simán fut. Inkább várj...tegyél hozzá még és vegyél bele SSD-t. Nem is értem igazából, hogy miért gyártják még ezzel is és azzal is. Vicces, hogy most komoly összegeket kérnek a 755-ért nem rég meg puszta szerencse kérdése volt, hogy melyik változatot kapod
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Ha jól olvastam korábban valaki kapottt sli-s y510p-hez optikai meghajtót is, ez hogy lehet? Lehet venni egyébként külön hozzá?
üdv
B. -
Death666
csendes tag
Sziasztok.
Egy Y510p laptop vásárlása előtt állok és lehet kapni Nvidia GeForce GT 750M, és 755M videókártyával. Az a kérdésem lenne, hogy van értelme plusz 10-20 ezret ráfizetni az 755-ösre, vagy nincs nagy különbség a kettő között? Természetesen csak SLI-ben gondolkozok.
-
Ghoula
senior tag
válasz marilllyo #5456 üzenetére
A Tjmax a hőmegfutási érték, efelett véglegesen károsodhat a processzor.
A processzorba épített szenzort ha kiolvasod, az egy negatív értéket fog visszaadni. Ez a DTS szenzor.
Ez a hőmegfutási értéktől számított különbséget adja vissza.
Az aktuális hőmérsékletet a Tjmax-DTS -ből kapod meg.
Azt nem tudom, hogy a Tjmax tárolva van a processzorban, vagy processzor típus alapján manuálisan paraméterezik a programokat, ezt ne vedd készpénznek. De ha ezt rosszul tudja a program, értelemszerűen rossz értéket fog mutatni.
Nézd meg a speedfan-ban, ha lehet, hogy mi a Tjmax, és ha van erre lehetőség, korrigáld manuálisan.
Elvileg haswell-nél ez 100C. -
marilllyo
veterán
Hmm...furcsa mód Speedfan 10 fokkal hűvösebbnek mutatja a CPU-kat mint HWmonitor. Vga-kat meg 5 fokkal.
-
Ghoula
senior tag
Ok, én elhiszem neked.
Ettől függetlenül még mindig tartom a fenti álláspontomat, hogy az új DDR3 ramok többsége megy 1,35V-al is, ezek szerint legalábbis azok, amiket használtatok. Gondolom azért agyontesztelitek mielőtt kiadjátok, nem?
( Hozzátenném, én pont vissza is vittem volna nektek, hogy lesztek szívesek a specifikációnak megfelelőt beletenni, de persze ez csak az én véleményem. ) -
marilllyo
veterán
Akinek nincs benne NGFF csatlakozó...az nem is tud rakni bele igaz? Mert magát a csatlakozót láttam ebayon. Egy angol fórumon mutatták is, hogy pontosan melyik fajta foglalat illik az y510p-be. Az egyik gyerek le is rendelte, hogy rak bele csatlakozót és majd megírja a fejleményeket...de ott megállt a fórum. Azóta semmi..
-
marilllyo
veterán
Mondjuk ezt a Ramaxel márkát...nézegettem mondom szerzek bele egy kopp ugyanilyet...hát kb lehetetlen...ebayon szállingózik pár használt darab. Meg még görögországból lehetne rendelni de egy vagyon.
-
marilllyo
veterán
Ebayon rákerestem a típusára ott azt írják 1,35...jóóóvan akkó.
-
marilllyo
veterán
Múltkor valaki belinkelte, hogy a benne lévő Ramaxel ram nem is biztos hogy 1,35 -ös. Ezt hol tudnám lecsekkolni? Szükségem lenne +4 gb ramra
[ Szerkesztve ]
-
N3zykee
csendes tag
Hello.
mSATA bővítés esetén elveszik a garancia? -
Ghoula
senior tag
válasz zlac800531 #5435 üzenetére
Bocs, kicsit félrekattintottam, nem neked akartam válaszolni.
De előre is köszönöm a segítséget, küldtem privátot a részletekkel. -
Ghoula
senior tag
válasz zlac800531 #5433 üzenetére
Sziasztok!
Kinek volna kedve segíteni Unclewebb-nek a Throttlestop fejlesztésében?
Mivel ő is az y510-et választotta, ezért a haswell-es feature-ök ilyen gépen íródnak.
Először is a cpu core voltage offset, és a +2 szorzó unlock-olása lesz lefejlesztve, és ebben kérné a segítségeteket.
Neki 3.05-ös biossal van a gépe, ezért nem tudja unlock-olni.
Nekem 1.07, unlock-os, de sajnos a cpu szorzó képességeit a bios rosszul állítja be.
Nekem 32,32,33,34 neki 34,34,35,36.
Már megtaláltuk, hol lehet ezt felülbírálni, csak jó lenne tesztelni 1.09, és 2.07es biosokkal is, hogy az adott értékek használhatóak a legmagasabb szorzó megállapítására,vagy sem.
Akit érdekel, jelentkezzen privátban és elküldöm neki a programot és a leírást amit Unclewebb adott.
Természetesen nem fogom lefordítani, így angoltudás kelleni fog, és azt ugye mondanom sem kell, hogy ez nem publikus program.Előre is köszi!
Ádám -
zlac800531
csendes tag
válasz Cyber_Bird #5426 üzenetére
Én is szintén külsőbe tettem,és kingston hyper X-et vettem bele,ami 6-8 mp es rendszerindítást tud,nagyon meg vagyok elégedve vele.
gyári 555/500 mb /s -
bendikeee11
tag
válasz Zsoltee999 #5431 üzenetére
Köszönöm szépen. Nem is én lennék, ha nem hagytam volna ki ezt az egy drivert....
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
Zsoltee999
csendes tag
válasz bendikeee11 #5430 üzenetére
Tölts le a legújabb Energy manager programot a hivatalos oldalról,majd miutàn feltelepült a c:/program files/lenovo/energy manager/ ben van egy utility exe na azt futtasd,s voàlà màris kapcsolható fn-f5 kombinàcióval...
-
bendikeee11
tag
Sziasztok. Egy y510p tulajdonosa vagyok, olyan kérdésem lenne, hogy miért csinálja azt a laptopom, mikor kikapcsolt állapotból bekapcsolom, feláll a rendszer (win7) és a jobb alsó sarokba a wifit egy piros X-el jelzi. Ha rákattolok nem tudok semmit se csinálni vele...ilyenkor csak lehajtom a kijelzőt, beteszi magát alvóba, vagy hibernálja nem tudom, majd felnyitom, és ekkor már automatikusan felcsatlakozik a wifimre...hogyan tudnám ezt kikerülni hogy ne kelljen mindig alvóba tenni a gépet? Nagyon idegesítő, hogy úgy érzékeli mintha teljesen nem lenne wifi adapter a gépbe...
Előre köszi a válaszokat!
Üdv.Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery.
-
marilllyo
veterán
válasz lolkapitany #5427 üzenetére
Vezérlőpult/Képernyő és ott az "összes elem méretének módosítása azt rakd 100%-ra"
-
Draken
őstag
válasz lolkapitany #5427 üzenetére
Nálam csak 8.1 alatt jött ez elő, a megoldás pedig ez (minden programnál, ahol ez zavar. jobb megoldást nem találtam) :
[ Szerkesztve ]
-
lolkapitany
tag
Üdv
Arra a problémára mi lehet a megoldás, hogy szinte az összes letöltött program(pl. chrome, steam) pixelhalmazként fut? próbáltam keresni a beállításokbanm de nem találtam... -
taboros
tag
Ígértem korábban, ha valakit érdekel a 128 GB-os SSD végredeménye:
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Amúgy így zárójelben megkérdezem a népet, hogy mindenki a kazán mellett játszik?
-
Ghoula
senior tag
válasz marilllyo #5415 üzenetére
Nem is a 85 fokkal van a baj, bár kíváncsi leszek, hogy viselik majd a kondik és a forrasztások a gépekben ezt hosszú távon.
Azzal, hogy 80%-on 85fok, de ha 100% hajtod, akkor lehet hogy 120 is lenne, de persze addigra már rég elértük a specifikáció szerinti limiteket.
Értem én, hogy a Lenovo halk notit akart építeni, ez is szempont volt nekem a választásnál.
De mit ér az, hogy halk, ha közben a gyári órajeleket sem tudja tartani?
Akkor inkább lenne két ventiprofil, light loaddal halk, és über, amikor meg felszáll, de nem olvad át az asztalon.
De nincs...És a belső gpu és a CPU hűtése kis módosításokkal teljesen kordában tartható, az ultrabay úgy sem.
( És igen, egy 300K-s gépet ne kelljen már moddolni az alap órajelekhez...)Eddig sehogy, már én is próbálkoztam, Dart_Revan is, de nem akarja.
Elképzelhető, hogy a fused fesz alá nem is lehet menni, vagy ahhoz egy flag-et is kellene módosítani a biosban, hogy ne abból vegye az értéket, hanem a biosban tárolt táblázatból.
Értelemszerűen, ha a táblázatban magasabb érték van, akkor az lesz a mérvadó, így megmarad az implementálónak a lehetősége a túlhajtáshoz, de nem tud az alap feszkó alá menni, és instabillá tenni.
De persze ez utóbbi szigorúan fikció, ehhez doksi kéne... -
marilllyo
veterán
A legtöbb új haswelles noti amit kinéztem magamnak mind felmennek 85 fokra. Néztem egy Acert is aminek 2 "fan"-ja van...az is üvölt szépen.
Értelemszerűen ha ez a bios kütyüs megoldás működik szerintem mindenki ugrani fog érte... de ez most jelenleg áll valahogy?
-
Ghoula
senior tag
válasz marilllyo #5410 üzenetére
A 60K-val olcsóbb gépnek is lehet pont ilyen f.o.s. hűtése és azt is csak 80%-on használnád.
Elég bugyuta analógia, de:
Veszel egy sportkocsit, majd csak 2esben tudnál vele menni max 70-el, mert különben elforr. És ezzel te teljesen meg lennél elégedve?
Nem hinném, inkább habzó szájjal vinnéd vissza...Igen, ezt vettük, mert maga a hardver ami benne van, az ár/érték arányban a legjobb.
Nem, ez nem a legjobb megoldás, de mivel a Lenovo nem foglalkozik a problémával, kénytelenek vagyunk tenni ellene. Ki alulfesszel, bios mókolással, ki hardver hekkeléssel( pl jómagam). De igenis szeretnénk a vasat a gyári specifikáción hajtani, 100%-on, folyamatosan.
És nem,nem tudjuk az alternatívát választani, mert lenne, lásd Clevo, Dell, de azokat nem az átlag magyar pénztárcához mérték. ( Ezt sem, de kategórián belül értendő)
GPT:
Az hogy neked az 1,5V-os SPD-vel ellátott memória megy benne, az azt jelenti, hogy az a modul üzemel 1,35V-al is. Az, hogy a foglalaton 1,5V van, az a perdöntőtől messze áll. Az igazi bizonyíték az lenne, ha műszerrel rámérnénk az érintkezőkre, hogy mennyi is valójában az a fesz.
Katt
Memory Types DDR3L-1333,1600 -
marilllyo
veterán
válasz Darth_Revan #5409 üzenetére
A legelső iponos teszt is megírta feketén fehéren, hogy bivalyerős a cucc de a hardver az szaunázik benne...mégis mindnyájan ezt választottuk.
A 60-ezerrel olcsóbb modelleknél pláne igazítani kell a grafikai beálltásokon, de ez így 3 év múlva is partner lehet.
Kétlem, hogy a bios mókolgatása meg undervoltolása az jobb megoldás lenne...
-
GPT
csendes tag
válasz marilllyo #5399 üzenetére
Ami nekem volt bent ramaxel az 1,5V-os volt http://www.memorybenchmark.net/ram.php?ram=Ramaxel+Technology+RMT3160ED58E9W1600+4GB&id=519%0D%0A
Ezenkívül újra szétcsavaroztam az alját és nagyon tüzetesen szemügyre vettem a ram foglalati részt: A memoria foglalat műanyagrészébe az alábbi szöveg van nagyon halványan belevésve: " ddr3 1 5 V "
Ez szerintem már perdöntő a haswell ram dologban: mindkettőt támogatja.
-
marilllyo
veterán
Ezaz...ezért írtam pont, hogy nem kell übermax grafikán nyomatni a gamet..és akkor nincs főzőcske...Látszik a kép alatt, hogy bf4 fut. 80 fok szerintem teljesen okés. De mindem hsz-em alá írtam, hogy ultra beállításokon nekem is 90 fok.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Ultrabay
-
kp59
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani közületek hogy Lenovo G500S laptopnak miképpen lehet belépni a BIOS-ába?
A másik kérdésem pedig az lenne hogy a Windows 8.1 telepítője nem hajlandó elindulni rajta mert nem GPT partíciójú a merevlemez. Hogyan lehet ezt orvosolni?
Van a merevlemezen egy 1000MB-os partíció amiből kb.500MB-ot foglalnak valamiféle gyárilag rátelepített dolgok.
Szükség van erre vagy ez letörölhető anélkül hogy bajt okoznák vele?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- PlayStation 5
- Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Windows 10
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.