- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Asztrofotózás
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
metalbambi
tag
Me elvittem Yolánt kitisztittatni. Nagyon kíváncsi leszek, h mennyi péééz, és h mennyire b@sszák össze
(Nekem még a fólia is rajt van a kijelzőkereten, nagyon vigyáztam rá)
-
metalbambi
tag
válasz
Kelecar #12036 üzenetére
És én is harcba szállok
Az általad is mutatott helyen, elkezdett repedni. Konkrétan látszik, hogy megindult a hajszálrepedés a csavar felé...
Aktuális is lesz, mert a hónapban kell még vinnem a gépet újra pasztáztatni.
Tanácsokat várok, h hogyan tudom rávenni őket h cseréljék ki -
metalbambi
tag
válasz
Georgie1224 #12015 üzenetére
Sorry, de csak 7es
-
metalbambi
tag
válasz
Roxaar #12009 üzenetére
De nálam az Energy Manager van telepítve (szintén Y50)
Abban az esetben csak simán teljesítmény centrikusra kell tenned.
LOL-ra meg jobb klikk, és futtatás nagy teljesítményű grafikus kártyával...
Milyen Windowst használsz?
Függőleges szinkronizálás nélkül 180-240fps max beállítás mellett a LOLon
Remélem valamennyit segíthettem -
metalbambi
tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg van tapasztalata más hasonló kategóriás lapossal?
Y50 tulaj vagyok, elégedett is vagyok vele, de gondolkodóba estem h maybe elcserélem...
Hasonló tulajdonságokkal rendelkezőre gondolok, és játékra használnám.
Ha valaki tud adni pár infót a konkurenciákról, azért is hálás lennék (de olvasgattam a fórumot)
Dankeh nép -
metalbambi
tag
Hűtőpadból amióta én megvettem a sajátom, azóta ismét van 1 halom ami jó is lehet.
a sajátomat tudom ajánlani, jóféle(nincs rajta se 3 usb port, se csillivilli ledhíd, csak a hatékonysága legyen jó... persze alu, és tök ötletes h cipelheted benne a laposod
)
Cooler Master Notepal U3 Plus
még előző aposomhoz szereztem be ami 17es volt, most Yolánhoz (így hívom a drágám) már méretéből adódóan nem tudom benne cipelni. de inkább választom a 3 pakolható ventit, mint h 2 legyen és cipelhetem benne.
-
metalbambi
tag
billentyűzet és egér szerintem mehet 1 hubról, az nem proléma, mert nem használja ki az adatátviteli sebességet elméletben még a külső ssd-k sem képesek usb3on keresztűl sem kihasználni, de én a tapasztalataimnak hiszek
USB-s házat viszont érdemes a jobb fajtából választani, hacsak nem tervezel vele hosszú távon. én anno belenyúltam 1be ami jól nézett ki, é USB 3as... nincs 1 éves, erre már haldoklik ez a márkátlan sz@r... -
metalbambi
tag
válasz
csoresz2 #11140 üzenetére
Én havonta keresztül cipelem az országon (Tapolca-Debrecen), de szerencsére még mindig semmi baja Yolánnak
Amúgy a szervizben amikor bővítettem a ramot, meg belerakattam az ssd-t, akkor mint 1 állat annyira feszítette a tag a fémházat
Ha ők okoznak benne kárt (pl letürnek 1 pöcköt), akkor meddig mehetek el?
Hiszen a szervízeléssel is veszít az értékéből a lapos, stb...
Erről tud valaki valami infót? -
metalbambi
tag
válasz
nmy1212 #11058 üzenetére
HÁt az aksiidő akár még reális is lehet...
Szerencsére nekem eddig nem nagyon volt gondom a lapossal
Ami bosszant, az csak a k... khm játék optimalizálás
Viszont: 1 ismerősömnek a billentyűzetén a K gomb alig működik... minden más tökéletes, csak a K gomb. Szervíz egyből elutasítja, hogy neki h: Nem rendeltetés szerű használatból adódó problémát a garancia keretein belül nem javítanak... :/Más: Valakinek tapasztalata LSZról? 1 komplett kitakarítás, pasztázás mennyi idő náluk?
(és mennyi dollár?) -
metalbambi
tag
válasz
Hurkaleves #10826 üzenetére
ehelyett sztem megéri ezt apénzt már félretenni, eladni a alpost, és venni 1 y50 70et... kevesebbet eszik, szebb, és ugyanazt tudja
-
metalbambi
tag
-
metalbambi
tag
válasz
hajduchris #10670 üzenetére
elsőként a ram... mindenképp!
az ssd az utána következő lépés lesz
mind2vel sokat fogsz haladni, de a 4gb ram, gyakorlatilag fontosabb -
metalbambi
tag
válasz
kisza25 #10622 üzenetére
nyugi, én nagyon falun laktam 24 évig... 2megás net was the best in the townxd...
aztán debrecenbe költöztem ^^
komolyan, tovább tartott letölteni a játékot, mint amennyi idő alatt végigjátszottam
szomszéd faluba gyorsabb volt áttekerni és spanomnál leszedni 1 filmet mint otthon xD
de mostmár szerencsére a röhögéstől sírok -
metalbambi
tag
Sziasztok!
1 buta kérdésem lenne...
Ki lehet kapcsolni a BIOS csekkolást? h a windows egyből töltsön be?
Y50em van, win 8.1et használok.
Előre köszönök minden hasznos tippet!
Köszi -
metalbambi
tag
válasz
csoresz2 #9928 üzenetére
én meg megvettem a legcsóróbb usb 3.0és házat ami usbről eszik. nekem semmi bajom vele, elég gyors is.
SSD-t meg jobban jársz ha külön veszed, még akkor is olcsóbban jössz ki, ha felszámolnak szerelési költséget.U.i.: a külső ház kábele valóban elég merev
4ezerért akkor is megérte -
metalbambi
tag
Nekem semmi bajom a kijelzővel
Bizonyára a többieknek volt szerencséjük valami hyper géphez, de az én szemem átlagos
nekem ami nem tetszik az Y50ben az a nem kivehető aksi, és az a fényes műanyag keret a kijelző körül. Mondjuk én annyira vigyázok rá, h a fóliát sem szedtem le róla
És amíg az enyém a gép, nem is lesz leszedve -
metalbambi
tag
válasz
whatupchief #9872 üzenetére
külső dvd írót adnak hozzá. házon belül csak a vinyó helyére rakhatsz. de külső USB-s házzal is produkál 100mb/s et a vinyó amit raknak bele
-
metalbambi
tag
válasz
Cyber_Bird #9668 üzenetére
loooooooool
reggel még annyi volt
-
metalbambi
tag
Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek, h aki SSDre akar váltani, az most 1 jó ajánlattal válthat
Kb 1 hónapja használom, és nagyon fain cucc
HyperX 240GB FURY 27.990 Ft -
metalbambi
tag
valóban, de jelen esetben csak a 2 gép volt alternatíva, így a vaskosabb most helyt álló megfogalmazás
teszterek alapján a hangzás jobb az y510pben, (ezt el is felejtettem említeni) viszont nekem y50, bnőmnek meg y510p van. 1 lakásban amúgy sem fogod maxon nyomatni a hangerőt szerintem, és laptophoz képest mind2nek nagyon jó a hangzása
Hasonló teljesítménynél viszont többet fogyaszt, és a tag, a SLI verziót linkelte.Én amúgy meg iszonyat ritkán használom a Touch Padot, az esetek 90%ban le is van tiltva.
Asztaliként használom javarészt, utazáskor meg ha beledöglök is, de viszem a Storm Devasator-t
(Bár a görgőjét nem szeretemnyikorog...)
szerkesztve: viszont köszönöm a teljes körű kiegészítést
minden igaz amit írtál, én meg erősen szűkítettem erre a 2 példányra
-
metalbambi
tag
válasz
nmy1212 #9510 üzenetére
relatív. mi neked a fontos...
y510p: vaskos, nehéz, szar hűtés, bővíthető, nagy fogyasztás
y50: vékony, könnyű, ennek elmegy a hűtése, nincs bővíthetőségi lehetőség, beépített aksi. viszont nálam külsőre mindent verfpsben közel azonos, árban y510p olcsóbb, de kifutó széria
-
metalbambi
tag
-
metalbambi
tag
válasz
nmy1212 #9495 üzenetére
A gép jó, kijelzőjét utálják, nekem viszont semmi bajom vele.
a 8gb ram kell, és nem árt a vinyót SSDre cserélni egyből. külső vinyón meg tökéletesen működik adattárolóként. NEM! Ne SSDvel rendeld, mert amivel szerelik, az ratyi. vegyél 1et külön, simán beleteszik.remélem minden megvan
-
metalbambi
tag
válasz
Cyber_Bird #9450 üzenetére
Én kiskoromtól szerelek asztalikat, lassan 14 éve
(oltsatok, de csak 25 vagyok)
Majdnem 1 éve laptopom van már, de annál nagyobb a késztetés, hisz lapost csak párat láttam belülről -
metalbambi
tag
válasz
theslaughter #9293 üzenetére
legfontosabb kérdés: lejelszavaztad?
nemám a szomszéd meg behúzza vígan a neted torrentezésre
Am Amilyen routert ad a szolgáltató, az hulladék. 10centire a gép mellett UPC már csak 60at mér. másik szobában 31et...
Kapásból rákötöttem a 300as tp-linket, azzal szereti
jelszavazod, és kész isesetleg rafkósabb szomszédságnál MAC szűrőt is beállítod
-
metalbambi
tag
válasz
Sefneni #9289 üzenetére
Elméletileg a dual brand wifinek 433mb/sec sebességűnek kéne lennie.
Nekem a 300as dupla antennás routeren 150mb/secet sikerült kihozni belőle (de csak mert a netem ilyen gyors...)
Intel driver van fent nektek, vagy a gyártó által kiadott borzalom?
Routered mennyit bír, és a neted sebessége milyen? -
metalbambi
tag
Am ma gondoltam tényleg megnézem h mennyire megy fel a hőmérséklete a gépemnek... nos. hűtőpaddal alatta furmark progival 1920*1080 felbontáson 8xMSAAval, 15 perc alatt 66fok a max. de am az fpsem gyakorlatilag 32-34. se több, se kevesebb. ha kinyomom a MSAA-t, akkoris ugyanezek az értékek, de koppra ugyanaz.
Nem hinném h ennyit bír a kártyám. ráadásul a FAN:-1%-ot mutatott... nah szóval. melyik részéhez vagyok tökhülye a dolgoknak? -
-
metalbambi
tag
válasz
metalbambi #9155 üzenetére
Fogalmazni majd a hétvégén megtanulok
Csak említeni kellett az anyóst... -
metalbambi
tag
válasz
Sefneni #9153 üzenetére
volt 1 kis dell netbookja bnőmnek. megadta magát a vinyó, de az anyja ritka idegesítő tud lenni, uhogy inkább bevitettem vele h ne engem baszogasson -.-... (már ennyi elég is volt h felboruljon a chi-m
)
rásóztak 17900ftért 1db 500gigás vinyót, amit doboz nélkül hoztak ki a hátsó kis raktárukból...
A vinyó működött, de 14nap üzemidő volt benne...
visszamentem vele h ha dupla áron adnak 1 kib@szottt vinyót, akkor legalább újat adjanak, ne 1 használt szart amit más is visszavitt nekik, és ne új áron!
ott kaffogtak, meg csapkolódtak, hogy azt tesztelték biztos a gyártók, és pont 1 tesztdarabot fogott ki...
én meg mondtam h a 80 éves mariska nénit lehet etetni, engem nem ^^
Amit beletettek újat, nem ismerte fel a gép. mivel természetesen az aksi árán felül szervízelési díjat is számoltak fel neki, az visszakértem, és mondtam nekik h tessék feldobni rá 1 tesztverziós windows-t (kötkedés és hiány elkerülése érdekében pendriveon készítettem 1 install sticket)
ergó hihetetlen butának nézik az embert, lekezelőek ha nem mutatsz kellő szakmai tudást, és még amellett h lehúznak elég durván, át is akarnak b@szni...
Vigyázni kell velük, amit 1 ennyire "színvonalas" cégnél már nem fordulhatna elő!
Én ezért vagyok hadilábon velük. És persze hozzáteszem, h Neandervölgyi állal felfegyverkezett kedves eladó, olyan szakmai butaságokat mondott, h a kollégái sem bírták azt nézni hogy milyen butaságokat beszél... -
metalbambi
tag
válasz
Sefneni #9151 üzenetére
én megvettem az Y50em neten laptopszalontól. másik boltból megvettem a hyper-x furry ssd-t, és szó nélkül kicserélték. a gépemben amúgy fóliázva volt a vinyó, de szikével kva egyszerűen lekaszabolta róla a tag...
és már dobta is bele az ssd-t! ráadásul annyira örült h végre boncolhat Y50et, h ingyen kicserélte
Az volt az első kellemes csalódásom a laptopszalonnal (azóta sem fordult elő) -
metalbambi
tag
válasz
ferenc113 #9121 üzenetére
Hali! Szerintem választhatod az erősebb procit, az y510p súlya alatt nem fog leszakadni a kezed még
csak ne ölben használdhamar tükörtojás sütnél akkor
Hogy miért? Közel azonos vga teljesítmény... gtx 860m vs gt 750m sli...
Proci erősebb, ennek te valszeg a hasznát fogod venni akkor
Bár nehezebb, és a hűtése is gyengébb, és többet is eszik, ráadásul kifutó termék, és sok gond van a sli vga-val, én az i7et ajánlom neked...
(bár mindenképpen meggondolnám h sajnálom-e azt az extra lóvét az i7-es Y50re) -
metalbambi
tag
válasz
Sefneni #9103 üzenetére
neeeem
az enyém csak 1 snassz alulap 3 ventivel amit oda raksz ahova akarod
kialakítás miatt meg cipelhető vele a laptop, de az más kérdés... még usb csatlakozó is csak 1 van rajta
nekem viszont a szerelhetősége és a praktikussága volt az első, ahhoz meg ennél nem tudok jobbat (az én igényeimhez mérten)
-
metalbambi
tag
Hát nemtudom, h nekem különleges példány jutott-e, de nekem kajak eddig max 60 fokos volt a gép (i7es Y50). Pedig minden új cuccot leszedek, maxon játszok vele kb 1 órát (tovább nem köti le az érdeklődésem)...
Vagy ennyire sokat számít a jó laptophűtő?Valamint, én komolyan nem értem az Asus mániát :/ külsőre még jobban is néz ki szerintem az Y50, külső vinyóval orvosolva van az 1 vinyó hely, és ugyanazt tudja... Nekem a G551 nem tetszik, és most jöhet a leszólás érte
-
metalbambi
tag
Ti melyik progival méritek a hőmérsékletet?
Melyik adja a legtöbb infót? -
metalbambi
tag
válasz
marilllyo #8989 üzenetére
Én is morgolódom miatta :/ de bekapcsoltam, had legyen jobb a lelkiismeretemnek, h nem bassza szét az aksit. Bár nem békülök ki azzal, h szoftveresen megmondja az aksinak, h. "hé komám! te ottan te szíjjá kraftot magadba, mert megfájdul a pocid tőle idővel..."
tudtommal nincs benne semmi ami megakadályozza ilyenkor az aksi és a hálózat kapcsolatát...
És így eléggé parasztvakítás gyanús a dolog:/ -
metalbambi
tag
-
metalbambi
tag
Sziasztok!
Gyakorlatban mik a tapasztalataitok az Y50 Wifijével?
Mekkora sebességet bír? a 250es digit bírni fogja?
elméletileg 433mb/sec-et ír... -
metalbambi
tag
válasz
marilllyo #8656 üzenetére
Nekem nem kellene... Az Y510p-ről azért hallani ennyi rosszat, mert sokkal többen veszik mint az asust, így logikusan arányosan több a bejelentett hibás darab, és az elégedetlen vásárló
Minőségileg lehet! (nem biztos) hogy összeszerelésileg gyengébb, de én nem tudom fikázni az Y50emet.Ugyanakkor biztos vagyok benne, h 1 hónap múlva már fogok benne találni valamit ami nem tetszik
De ezt bzton ki merem állítani az Asusról is -
metalbambi
tag
válasz
zsombor22 #8631 üzenetére
Szia!
Kérlek ne kövess el eretnekséget!
Az U szériás procik gyengék, valamint a gt 840m elég filmezni, stb, esetleg még a battlefieldhez is (multihoz ennél akkor is erősebb proci kell) az R5 230m ennyi pénzért meg kidobott pénz
Én a helyedben elgondolkodnék, hogy valami 1-2 hónapos csodát veszek ennyiért...
mert sokat kapni már sokkal jobbat is 210ért!
Ha mindenképpen újat szeretnél, akkor az első legyen!
A második régebbi játékokat és újakat max közepesen elvinne,
a harmadik meg a régi játékokat és full hd filmeket pártolja...Szíved joga, de csak megerősítéseket fogsz kapni erről
-
metalbambi
tag
Bocsi hogy a harmadik hozzászólásom sorban, de privátban kérdezték, és gondoltam ez mindenkinek érdekesebb:
Igen, volt a hdd-n fólia. de az üzletben is nemes egyszerűséggel levágták, és nem raktak rá újat. A bővítésről sem kaptam semmmiféle írásos hitelesítést, ergo szerintem simán otthon is szerelhető! -
metalbambi
tag
Ééés nagy meglepetésemre: Vissza kell szívnom mindent amit a Laptopszalonról mondtam...
Az eladó úgy örült mint 1 kisgyerek h boncolhatja a gépem, nem látott még Y50et belülről, és semmi extra költséget nem kért... rendesek voltak, és nagyon segítőkészek is!
Úgy látszik csak eladáskor nem tudnak viselkedni, biztos megundorodtak a sok "csak nézelődöm" vevőtől... -
metalbambi
tag
válasz
Cyber_Bird #8586 üzenetére
Csajom Y510p gépe 6 nap után defektes lett, és 4 hetet pihent szervízben... de más ismerősöm y510pje hibátlan
-
metalbambi
tag
válasz
szabyka95 #8533 üzenetére
Mindenki szerint más... nekem pl tökéletesen megfelel ez a fhd, de sokan 5 centiről nézik a kijelzőt és ips ill. Uhd-t akarnak, ezért leszólják
Ami engem pl jobban zavar, az a beépített aksi!
300kilóért....
Èrtem h gyönyörű gép, de szerintem a beépített, ráadásul 4 cellás aksi egyenlő az eretnekséggel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gran Turismo
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- RAM topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- FELTURBÓZOTT Dell Vostro 1015 (2,67GHz, 6GB RAM, 250GB SSD, gyors wifi) 2 órás akku, töltő, gari
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Bomba ár! HP ZBook Fury 17 G7 - i7 I 32GB I 512SSDI RTX3000 6GB I 17,3" FHDI Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest