- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
marilllyo
veterán
válasz
Sheepczx #7998 üzenetére
Ez megint csak az i5-ös verzió
Ha ők azt 88 fokig fel tudták melegíteni...akkor azt nem érzem előrelépésnek. y510p,y500 i7-ese sem nagyon fűt melegebbre. Plusz arról megint nem szól a fáma, hogy az i5 nél is kikapcsol e a TB vagy sem. Bár gondolom ez utalás arra, hogy igen"ráadásul ha a csillagok is jól állnak, akkor a Turbo Boost technológiának köszönhetően ezt egészen 3.4-ig is képes feltornászni. " Az i7-esnél biztos, azt olvastam. Plusz a játékteszteknél ahogy néztem 1366x768 as felbontást használtak. Máshogy oszlik el a gép ereje a proci és a gpu között. Igazán különbséget akkor lehetne leszűrni, ha 860M és a 750SLI között, ha élére állítanák a beállításokat.
-
Sheepczx
tag
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Régen jártam erre, egy Y500 SLI GT650 8GB-osom van, egyenlőre SSD nélkül.
Mostanában párszor előfordult, hogy minden átmenet nélkül kék háttérre vált a képernyő (ugyanaz a szín, mint kikapcsoláskor), és csak a nyíl maradt látható, amit egérrel simán mozgathatok. Ilyenkor a gép semmi másra nem reagál, csak a bekapcsoló gomb hosszas megnyomásával lehet kikapcsolni. Egyszer pont a youtube ment, a hangja tovább szólt minőségromlás nélkül.
Mitől lehet ez?Köszi:
Zsolt -
dragoners
tag
Komolyan nem tudom elhinni, hogy a mai világban, ahol az ultrabookok és az olcsó laptopok is 8gb rammal jönnek ki, hogy van pofájuk 4GB ramot belepakolni egy 300k gamer laptopba. Alapjáraton 8gb rammal kéne árulni ezeket, nem 4gb rammal kiszúrni az ember szemét.
-
Anubris
őstag
Én is most olvasgattam pár fórumon róla, de elég vegyesek a vélemények az új darabról, eddig főleg a touchpad és a hőfok volt a gond a Y510p-vel, itt a touch állítólag már jó, de most meg a képminőséget mondják hogy rossz. Lehet érdemes picit várni, hátha lesz valami kis javítás-e téren.
-
-
marilllyo
veterán
válasz
kzolee216 #7986 üzenetére
Sajnos nem
Igazából nem is az a bosszantó mert a Wolfi nekem szépen futott az automatikusan beállított értékeken egy gpu-val is (medium körül rakta). A gond az, hogy maga a Tech 5 engine nem támogatja az SLI-t. Ebben készült a Rage és a Wolf is. ...viszont az új Doom azért majd érdekelne....és félő, hogy ott már kelleni fog az extra GPU.
-
kzolee216
senior tag
Nem tudjátok, hogy a Wolfenstein-ben már működik az SLI?
Ki kéne tolni, de addig nem nagyon kezdenék bele míg csak szimpla kártyán fut... -
HeZzZ
senior tag
jó volt hallani a válaszokat! akkor minden oké
-
marilllyo
veterán
válasz
beloadjoker #7980 üzenetére
Persze mindkettő mehet natív felbontáson.
-
beloadjoker
őstag
hali!
még sose használtam két monitorral a gépet így a kérdésem a következő:
ha rákötök egy monitort aminek nem ugyan ilyen a felbontása tehát nem fullhd akkor az torz lesz teljesen vagy esetleg van lehetőség beállítani hogy mondjuk az ablak amit átviszek oda az valami normális felbontáson menjen ? /úgy értem hogy amit tud az a monitor/ -
HeZzZ
senior tag
valaki akinek y500-asa van régebb óta. legalábbis ez a 500/510 konstrukció. érzékelt bármi lazulást a képernyőt tartó két fogóban?
jelenleg semmi bajom, csak, érdekel hogy valakinek volt-e már ilyen problémája? köztudott ugyebár, hogy ha fel akarjuk nyitni csak a képernyőnél fogva, akkor nem emeli meg a laptopot, tehát nem fogja úgy isten igazából.
-
Joci468
csendes tag
Köszi a segítséget megint!
-
Joci468
csendes tag
De most próbáltam, az nvidia vezérlőpultban az energiagazdálkodást a maximális teljesítményre vettem és jobb lett
-
Joci468
csendes tag
De azt kifelejtettem hogy be szokott kapcsolva lenni, de akkor valószínű hogy az SLI hibás, és csak a multis játékoknál van ez, amúgy a játékok nagy része normálisan fut hálistennek
Watch Dogs is elmegy közepesen
-
Joci468
csendes tag
De lehet inkább az jellemző rá amit mondasz, nem is igazán lag, de amúgy eredeti játék. Szóval lehet az SLI miatt van.
-
Joci468
csendes tag
SLI-s, szóval akkor ez a szál dolog hasonló mintha egy virtuális mag lenne benne?
És akkor gondolom azért jelez 4-et, bocsi de nem vagyok egy informatika zseni még mindig
-
Joci468
csendes tag
Mármint ha rámegyek az eszközkezelőnél a processzorok fülre, ott 4 darabot ad ki, szóval ezt nem igazán értem hogy mi van.
-
Joci468
csendes tag
Akkor valamit benéztem, de a vezérlőpultnál is és a feladatkezelőnél is 4 magot ír.
Nvidia optimalizált beállításait használom. Vsync kikapcsolva, átlagba 70-80 FPS-em van, de sokszor lemegy 60-ra és akkor érezhető valamiért a lag, és ez van a játékok nagy részénél, még a LOL-nál is van hogy néha beakad.
-
Joci468
csendes tag
Sziasztok megint!
Kíváncsi voltam hogy ugyan hány fokos lehet a CPU-m és futattam ezt a HWinfo nevű programot, de elég érdekes dolgot kaptam, az én Y510p laptopomban i5-ös proci van, és 4 magos, de viszont itt csak 2 magot ír. Mármint a number of CPU cores-hoz 2-őt ír, a logicalhoz pedig 4-et, és mikor a hőfokot akarom megnézni akkor is 2-őt jelez. Ez miért lehet? Valami segítség?
És a teljesítményével sem vagyok teljes mértékben megelégedve, 8 gb rammal is néha "belaggol" a BF3. Köszi előre is a segítséget!
-
marilllyo
veterán
Érezhető igen. De nem nélkülözhetetlen. Játékoknál jól jön... Viszont az ára miatt necces hisz az összes AAA játék 20Gb < . Nekem a BF 4 van rajta. Egyértelműen látni, hogy kik játszanak SSD ről. 64 játékosból 5-en, 6-an már elfoglaltunk egy ellenőrzőpontot míg a többieknek még tölt a játék.
-
marilllyo
veterán
Én megajándékoztam egy 250-es Samsung Evo SSD-vel. NGFF híján az SSHD-t kivezettem USB3-mon. Ennél reszponzívabb nem lesz már. Én elégedett vagyok.
Ennél a kategóriánál amúgy is érdemes SSD-ben gondolkodni. Korábban nem így gondoltam...de most már úgy érzem, hogy nem egy játéknál gond lehet az 5400 rpm. Hiába az SSD cache...játékoknál mit sem ér.
Lásd Titanfall. Nem rossz...nem rossz...de nem egy multiplayer sebesség amit produkál...és különösen nem izzad alatta a hardver...úgyhogy szerintem a vinyó lesz a ludas. (valaki korábban írt is ilyesmit ide). Lusta voltam átpakolni az SSD-re, hogy teszteljem. -
voyi
aktív tag
válasz
marilllyo #7961 üzenetére
Utolag telepitett programok nelkul is lassan bootolt... Aztan a frissiteseket is lassan telepitette, meg az egyeb programokat is. Nem lehet amugy, h. a vinyomat az AHCI mod alatt valamiert rosszabbul kezeli a win8ban az ahci controller?Mondjuk amugyis tervezek venni egy SSD-t, aztan mar tenyleg villamgyorsnak kell lennie az y510p-nek.
-
marilllyo
veterán
Érdemes megnézni, hogy milyen programok indulnak automatikusan. Nekem pl a rocketdock fogta meg a win 8 felállását. Nekem úgy bootolt lassan,hogy maga a windows bejött de ott még pepecselt egy darabig. Win 8 alatt lehet késleltetett indítással finomhangolni.. Win 7 ...passz. Pedig elvileg te a szerencsésebb vagy mert neked nem inteles a wlan..
-
-
marilllyo
veterán
Szerintem az SSHD miatt. Én is azt vettem észre anno, hogy 8.1 bootolása az első...~ pár napban nagyon lassú volt, aztán szerintem megtanulta, hogy mit akar cache-elni és utána pikk pakk bejött a win. Én 8.1-el használom a gépet az első naptól fogva. Nagyon elégedett vagyok vele. Én pl A lenovo oldaláról a chipset, camera, touch drivereket raktam fel csupán. A többit hagytam azon amin felismerte a windows. Vagy a gyártó honlapjáról szedtem le. Kifejezetten jónak találom a Win 8.1 automatikus illesztőprogram felismerést. Van egy Vaio-nk itthon. Köztudottan a Sony zárt driverekkel dolgozik. Az AMD oldaláról nem fogsz tudni illesztőprogramot letölteni. Az utolsó ami a Sony weboldalán letölthető az 2010-es. Win 8.1 simán felismerte és telepített hozzá illesztőprogramot friss vadiúj catalyst-tel.
-
Sárpac
nagyúr
-
voyi
aktív tag
Mi a teendő olyankor,amikor windows 7 install után az istennek sem ismeri fel a rendszer az Atheros gyártójú wifi kártyámat? Próbáltam lenovo weboldaláról leszedni drivert,de azt írta ki,hogy nemtalálta meg ezt a hardvereszközt. Egyszerűen sehogy sem tudom működésre bírni...
Próbáltam pedig az ultimate-et,a home premiumot,mindkettő érintetlen MSDN -es... Egyszerűen nem látja a wifi kártyám,csak az ethernet kábeles csatlakozási ikont jeleníti meg. Ami érdekesség,hogy az AIDA64es rendszerdiagnosztikai program kijelzi a wifi kártyám pontos típusát...
Próbáltam hogy fn billentyű + F5,de erre nem reagált se a gép,se a windows semmit.
,ugyanúgy az ethernetes ikon jelenik meg.
A wifi kártya meg tuti jó,mert windows 8 vagy 8.1 es install után egyből működik!
Volt már valakinek ilyen gondja? -
depe95
tag
Na így már vállalható áron is lesz az Y50. Remélhetőleg marad ennyiért.
-
Hawnin
tag
válasz
conqver #7951 üzenetére
Ahogy én nézegettem mindenhol azt írják hogy támogatja a 3.0 át próbáld meg HW infóval megnézni hogy ott mennyit lát nekem 755m em van és nekem 3.0 ást lát szóval ebben többet nem tudok segíteni.
Illetve annyit tudsz még megtenni hogy ahol írja hogy bus interface: pci-e 2.0 ás a karid ott van az a kis kérdőjel arra kattints az neked leterheli vidikarit lefuttat egy tesztet és megnézni pci configurációkat azzal esetleg próbálkozz ha még nem tetted volna meg.
-
Ghoula
senior tag
válasz
marilllyo #7949 üzenetére
Ahhoz, hogy a cooler-hez hozzáférjenek, le kell szedni a matricát, szóval bukó.
@conqver: ha emelsz feszt 750m szintre( 1.1V- 1.15V) akkor megy az jobban is. 1,25V-on ment nekem már 1300at is, persze akkor már nem volt feltétlenül stabil.
Ott a 170W-os táp is már cicergett, nem szerette, de nagyobb adapterrel sem hinném, hogy megoldható huzamosabb ideig, mert a hűtés és a táp áramkörök nem bírják. -
kosimiki
csendes tag
Tudja valaki, hogyan érinti a laptop garanciáját ha egy nem lenovo szervizben kitakarítják/cserélik a coolert?
Garanciát nem szeretnék veszteni, de azok után amit a lenovoról hallottam nem adnám oda nekik (nem mintha sikerülne 5 napja semmilyen visszajelzést sem kaptam tőlük). -
conqver
aktív tag
Nem gondoltam volna, hogy így bírja a tuningot :-)
-
dipeti
senior tag
Megvan a megoldás.
-
marilllyo
veterán
Próbálta valaki a Titanfall-t? Ingyenes hétvége van. Nekem nem hajtja a második GPU-t. Valakinek van ötlete?
-
Mukih
tag
A Lenovo Y50-be a videokártya gddr3-as vagy 5ös? Illetve a GTX 850M gddr5 vs GTX 860M gddr3 közül melyik az erősebb?
-
marilllyo
veterán
válasz
Phoeniҳ #7928 üzenetére
Hát a vinyó/ssd cserebere nem okozhat garivesztést. A lenovo oldalán meg lehet nézni, hogy mennyi van még vissza a gariból a sorozatszám alapján. A 180-ezer szerintem sok érte. Pláne ha még gari sincs rá. +60 ezerért kettővel előtted linkeltek egy vadi újat [link]. Ami gyakorlatilag mindenben jobb+táska. Ehhez viszonyítva sok. Gari nélkül én nem szívesen vennék semmilyen készüléket.
-
baro32
aktív tag
Na most jöttem haza személyesen voltam benn a TMX-nél.
Nagyon segítőkészek voltak az ügyfélszolgálaton kérésemre hoztak fel a szervíz részről hozzá tőltőadaptert ami csatlakoztatás után meglepő módon működött is ránézésre nagyobbnak tünt megfordítva pedig az volt ráírva kapaszkodjatok meg 170w 20V Lenovó!!!!!!!!!
Szóhoz is alig tudtam jutni mikor a gyári tőltőadaptere 120w 19,5V nem értem.
Most ott tartok hogy kell hozzá szereznem olyan töltőt mert ott nem tudtak adni csak akkor ha leadom a gépet a szervízbe az +5ezer forint és akkkor onnan rendelnek hozzá de mikor kérdeztem mennyiért akkor nem tudtak rá válaszolni.
Lenovó y580-as gép tudom ez nem az a rész de a TMX-es javítási dolgok miatt ide is beírtam -
Phoeniҳ
tag
üdv mindenkinek!
Jelenleg még nem vagyok tulajdonosa ilyen tipusú laptopnak viszont nagyon úgy tűnik ,hogy hamarosan igen.Ezt a gépet néztem ki magamnak és mivel még soha nem volt és még hasonló gépem se örülnék ha pár hozzáértő ellátna tanácsokkal.Gondolok itt olyanra,hogy mennyire van gond az SLI-vel illetve sajnos a mostani tulaj nem tudja megmondani,hogy a garancia még érvényes-e vagy sem ,hogy ez igazából számit-e , mert elég minőségi gépnek tűnik.
Privátban is szivesen várom a tanácsokat és véleményeket.
Köszönöm szépen előre is mindenkinek aki segit!
-
cyryus
csendes tag
Sziasztok.
Néztem egy Lenovo y510p-t.
Jónak tűnik az i5, gt 750 SLI, 8 Giga ram+táska. Tudtok ennél jobb ajánlatot esetleg?Először máshol tettem fel a kérdést. Talán itt jobban elfér.
-
dipeti
senior tag
Vertem a gépbe még 4 giga ramot. Szükséges újratelepíteni a windowst vajon?
A boot idő meghosszabbodott.Csak az első boot volt hosszú, mostmár gyors. -
marilllyo
veterán
Játék közben monitoroztam egyet a cuccokat és mi az 10.1 Mhz? CPU minimumnál? BF4 pörgött ezalatt.
Kétlem, hogy trottiling lenne...mert egy másodpercre sem éreztem, hogy megakadt volna a játék. Meg a hőfökok is teljesen rendben vannak. 10 mhz-t azért megéreztem volna. Ha lehet egyáltalán olyan.
-
marilllyo
veterán
Van benne SLI profil az új Battlefield Hardline-hoz. A BFH nyílt bétája tölthető. Próbáljátok ki. FHD highon elég szépen játszható. SLI stutteringet nem tapasztaltam még vsync nélkül sem.
-
marilllyo
veterán
Új nvidia béla driver.
-
nostress
tag
Reménykedtem a 200-220k körüli árban, de akkor nem...
-
nostress
tag
100k-val drágább Magyarországon az y50, mint az USA-ba?
-
-
marilllyo
veterán
Nem tudom.
Gondolom az egyjátékos kampány móddal játszanál? Virágbolti? Ha igen akkor próbáldj update-ket keresni hozzá. Játékban Vsync on + írd be ezt játék közben a parancssorba (0-val hozható elő).
Gametime.maxvariablefps 59.98. Elvileg segíteni fog. De ha virágbolti akkor kellenek az updatek is hozzá. -
HeZzZ
senior tag
válasz
marilllyo #7901 üzenetére
azért, gondolom hogy az SLI-vel lehet a baj, mert 1 gpuval stabil volt a játék, 2-vel pedig ugyanazon játék (BF4) ugyanazon beállításokkal, kicsit droppolgat. igaz nagyobb is az fps szám, de droppol.
(#7902) kzolee216
ez a dota2-ős téma, az volt hogy végül azért sz*rakodott a játék, mert mind a 2 gpu órajelei fel-le ugráltak... hozzáteszem máig nem tudom miért, de egy sima gép reset megoldotta. remélem többször nem lesz ilyen.
ja és erre hittem azt először hogy micro-shuttering marilllyo, mert tisztára olyan volt első ránézésre, és akkor már megírtam ide a kommentet mire rájöttem mitől van
-
depe95
tag
Elérhető az i7, igaz még mindig csak win8-al, így 340.000 mysoftnál. Win8 ~30.000, szóval 310körül lesz a kezdőár.
-
marilllyo
veterán
A stutteringet igen. Csak az a baj, hogy a vsync-kel, hogy ha nincs legalább 60 fps-ed, és te bekapcsolod akkor 50-ből csinál 35-öt. Ami viszont necces kicsit. Ahogy így olvasgattam a hozzászólásokat sokan vannak itt akik felnyomják ultrára aztán nembaj ha néha beszaggat. Ilyenkor javaslom esetleg az nvidia vezérlőpultnál a függőleges szinkronnál be lehet nyomni ..kétszeresre. Akkor 30 fps-en tartja.
Most pl én is addig buzeráltam az SLI profilokat, hogy totál szétcsesztem az egész drivert. Droppolt mint a rossebb. De egy driver reinstall megoldotta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- Opel topik
- Tőzsde és gazdaság
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Wise (ex-TransferWise)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- Új HP Victus 15-fa Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i5-12500H 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- Új Asus TUF GAMING A17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 4050 6GB 144Hz
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest