Hirdetés
- E-book olvasók
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Mégsem egy átcímkézett hulladék lesz a OnePlus Pad
- Gaming notebook topik
- [Re:] [Lalikiraly:] Lenovo Ideapad 3 17ALC6 (Megvettem a csúcsot belőle)
- [Re:] [Meggyi001:] Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- [Re:] [inf3rno:] Testsúly beállítása és egészséges életmód
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
metalbambi #5499 üzenetére
pendrive-ot lehuztad rola amivel telepitetted?
-
Danex
addikt
válasz
metalbambi #5770 üzenetére
Nekem az összes alkatrészt el kellett küldenem, de semmi papírt, CD-t nem kell mellé pakolni.
A lengyel szervizben minden vezetékre, alkatrészre raktak egy egyéni azonosítóval rendelkező matricát, hogy ne keverjék a holmit.
-
Tibe
aktív tag
válasz
metalbambi #8224 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
Vki tapasztalat?
-
hjanos1
senior tag
válasz
metalbambi #8224 üzenetére
Ma jött meg az Y50-em 13 óra körül.
Intel Core i7-4710HQ
4GB DDR3L RAM (ezt majd cseréltem 2x8-ra)
NVIDIA GeForce GTX 860M 4GB
256GB SSDEgyelőre kb fél órát játszottam rajta Watch Dogs-al (high-on viszi ultra textúrákkal):
CPU max hőm. 74°C
GPU max hőm. 69°CÍrjatok, ha valamire kíváncsiak vagytok, megpróbálok mindenre válaszolni.
[ Szerkesztve ]
The Factory Must Grow
-
Sárpac
nagyúr
válasz
metalbambi #8254 üzenetére
Haswell a proci 4710-es proci lesz, lehet vgaból két féle van 2 és 4gb, de nem hiszem, hogy magból is mert gtx860M új széria azt meg mind egyfából faragják.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
depe95
tag
válasz
metalbambi #8260 üzenetére
Ez lenne az első laptopom, csak ma téma volt a Milyen notebookot vegyek? témában a szerelés és felvetődött, hogy a lenovo egyáltalán nem engedi elvileg a user általi szerelést.
Csak ugye minden más gyártónál teljesen alapvető, hogy a HDD és RAM user által cserélhető. -
beloadjoker
őstag
válasz
metalbambi #8276 üzenetére
és ha van rá gari akkor ez garanciális probléma ugye? mármint az hogy kikapcsol de egyébként ez is random fordul elő
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz
metalbambi #8281 üzenetére
nem nem próbáltam de akkor ha töltőn van és mozgatom a vezetéket akkor is elő kellene fordulnia a hibának márpedig nem fordul elő különben is vigyáztam rá mindig úgy hajtom össze ahogy eredetileg is volt
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Danex
addikt
válasz
metalbambi #8350 üzenetére
USB2-st tudok neked mondani, ott 30-35mb/s a maximum.
(#8348) dragoners
megnyalt újjal nekem lejön, és aztán letörlöm rendesen.[ Szerkesztve ]
-
sanis77
csendes tag
válasz
metalbambi #8361 üzenetére
De akkor most mennyit érnek ezek a padok? Hőfokban. 5-7 fokot azért lehúz?
Rebootoltam, feltette most magától az inteles drivert a wifihez, net van, viszont most meg touchpad nem működik.
Szerk: Újraindítottam megint, van net meg touchpad is. Ugye ez nem lesz mindig így, mert akkor még ma visszaviszem.
[ Szerkesztve ]
-
sanis77
csendes tag
válasz
metalbambi #8363 üzenetére
Elég jól néz ki meg 13 fok már azért eredmény.
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #8367 üzenetére
Hááát fullon azért nem. FHD medium-on nagyjából minden játszható. A gépizzasztó címek közül full grafikán egyikkel sem lehet élvezhetően játszani.
Egyébként okos ez a Geforce Experience. Azoknál a játékoknál amikről köztudott, hogy süti a gépet...HD felbontást ajánl fel.
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
hjanos1
senior tag
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #8467 üzenetére
Nekem olyat is mondott az egyik szerivzes, hogy a lenovo UV lámpákkal világítja meg a csavarokat, hogy szét lett e szedve. De azért vidd el évente egyszer szétszedetni kiportalanítani.
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #8510 üzenetére
Nem bukod el a garit. Beszéltem a laptopszalonosokkal....
-
depe95
tag
válasz
metalbambi #8510 üzenetére
Ha esetleg tudod, akkor nézd már meg a szerelését és, hogy hogy megy a HDD csere, mert ugye van rajta kis matrica, az érdekelne, hogy azzal mi lesz
-
zsombor22
aktív tag
válasz
metalbambi #8634 üzenetére
Köszi.
Akkor Y510p lesz, vagy kivárom az utódját mert ez már kifutó.marilllyo igazad van,átgondolom a Lenovo Z50 70 full hd-s 30e olcsóbb és jóval hűvösebb.
Igazából nekem nem főleg játékra kell a gép,arra ott van az asztali.
Viszont haveromnak van egy z710 es gépe és a full hd-s panel miatt sokkal szebb a képe és jöbb a betekintési szöge.[ Szerkesztve ]
Asus Strix Z690-A Gaming Wifi D4,I9-12900K,Arctic LF II 420 A-RGB,64GB Hyperx Predator 3200MHz Rgb,MSI 3080 Ti Suprim X 12GB,Samsung 970 EVO Plus 2TB,SB X EA-5,Corsair hx1200 80+ platinum,Cosmos C700P ,Keychron Q1,Ducky One 2, Razer Mamba Elite ,G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 (240Hz)
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #8658 üzenetére
Persze...jogos. Biztos, hogy azt is szidják az Asus topicban. Ezzel az Asussal megkapod közel az y50 erejét. (talán még többet is...egyelőre nem találtam infót róla, hogy nem menne a turbo boost). Viszont jobb kijelzővel...és belerakhatsz 2 vinyót is. Konkrét hőmérsékleteket nem találtam de a teszteken a "Pro" oldalon volt a gép melegedése. Viszont a burkolat nem megy 35 fok fölé..ami megint csak jól hangzik.
Ez egy lehetséges...alternatíva. Azoknak ideális akik sokat hurcolásszák a gépet.
Én asztali gépként használom az y50-et, külső monitorral. Rá van dugva egy külső vinyó...jóvanazúgy. Számomra a lenovo volt az ideális választás.[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #8898 üzenetére
y510p-n én is inkább HD-n játszottam. Nem olyan éles...de a sebesség fontosabb. Y50-en már tudok rendesen FHD-ban is. A gond az, hogy nekem külső moncsin van...szóval azon gázabb a HD felbontás
-
pmheros
senior tag
válasz
metalbambi #8935 üzenetére
Elég nehéz dolog még egy m2 ngff csatlakozós laptopot találni.
Egyébként a win8 semmilyen módban nem megy rá.
nem vagyok tökéletes
-
Danex
addikt
válasz
metalbambi #8990 üzenetére
Mert egy szoftveresen vezérelt mikrokapcsoló a tápáramkör és az akksi között már Sci-Fi elgondolás?
Ugyan az mint az elemtöltőknél, ha a vezérlő érzékeli a megadott feszültséget akkor lekapcsol/csepptöltés.
Az akkumulátorokban rendes vezérlőelektronika található, nem csak az "elemek" vannak belepakolva.
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #9057 üzenetére
HWinfó. De a legújabbat kell leszedni belőle mert neked y50-ed van és a gtx 860M-et a régebbi változatok nem ismerik.
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #9095 üzenetére
A laptophűtő számít. Az biztos. Én sem hittem volna míg a saját szememmel nem látom. Mondjuk én egy 3000 forintos gagyi hűtővel..úgy, hogy picit megemeltem róla a laptopot...értem el a legjobb eredményt. 5 fokkal hűvösebb mint a Coolermaster L1-gyel.
Milyen hűtőd van?
-
Sheld
senior tag
válasz
Y50 és y510p-ben az i7-es proci turbo boostja nem működik. (i5-el nem tudom mi a helyzet.) A g551/g550-ben pedig működik. Ezért van az Asus mania.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
marilllyo
veterán
válasz
metalbambi #9105 üzenetére
Ki lehet kapcsolni a hűtést rajta vagy ki kell húznod hozzá? Mennyire hangos?
-
rezadam81
csendes tag
válasz
Jó lenne az a G551, csak kb. semmi biztosat nem tudni még róla. Nagyon meg fogok lepődni, ha tényleg annyi pénzért tényleg az a konfiguráció lesz, ami előrendelhető a digiprime oldalán.
Amit el tudok képzelni: 860m 2gb VRAM, TN kijelző, 1TB HDD, 4GB RAM- és már ezzel is nagyon levinnék az árát, főleg h az G550-es a maga 850es vga-jával 300k körül mozog még most is.
Az y50 a TN panel miatt, és az ultrabay hiánya miatt okozott fejtörést nekem, de egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, mert egyszerűen tökéletes minden más szempontból számomra. -
Criton
veterán
válasz
metalbambi #9101 üzenetére
Nekem is ez van, de szerintem azért olyan húúú de brutál módon nem hűti le az y510p-t.
-
Sefneni
senior tag
válasz
metalbambi #9152 üzenetére
Miért,milyen rossz tapasztalataid vannak velük?
Ha nem akarod mindenki előtt mondani írhatod privátban isNot all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
metalbambi
tag
válasz
metalbambi #9155 üzenetére
Fogalmazni majd a hétvégén megtanulok
Csak említeni kellett az anyóst...Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
kisza25
félisten
válasz
metalbambi #9190 üzenetére
még nincs itt írta valaki, hogy biosban állítsam át USB 3.0-ra, de nincs is ilyen lehetőség
Eladó: 2013 Hyundai I30 1,4MPI 100 3,09M Ft # 2014 Hyundai i30 CW 1,6 MPI 3,79M Ft
-
dragoners
tag
válasz
metalbambi #9239 üzenetére
Tuti, en azthittem SLI rendszerrol van szo, azert mondtam a 170W -ot. Igy viszont nincs otletem
-
kisza25
félisten
válasz
metalbambi #9283 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Eladó: 2013 Hyundai I30 1,4MPI 100 3,09M Ft # 2014 Hyundai i30 CW 1,6 MPI 3,79M Ft
-
theslaughter
csendes tag
válasz
metalbambi #9290 üzenetére
én a gyártó által kiadott drivereket raktam fel. A rootert nem tudom pontosan de most szerelte be a t-home, a netem pedig a t-homenál a leggyorsabb csomag ami 120mb/s
de az a ciki nálam a speedtesten mértem 20at haverom ipadjén mért 60at....
-
theslaughter
csendes tag
válasz
metalbambi #9294 üzenetére
alapból le volt jelszavazva szóval nem az a probléma
-
nmy1212
tag
válasz
metalbambi #9496 üzenetére
Ezt a konfigot néztem, sajnos ennél több zsét nem tudok most kiszurkolni (ez az összeg is necces).
Bár itt az a fura, hogy csak 2 év garit írnak rá. Laptopszalonnál 3-at adtak volna, de onnan ezt a konfigot leszedték.
Köszi a választ amúgy!
[ Szerkesztve ]
-
nmy1212
tag
válasz
metalbambi #9499 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
i7-es lesz mindenképpen, max ramot meg ssd-t kap később. Lényeges lenne a 3 év gari (legalább időben legyen sok, ha már a TMX egy f*s). Melegedés szempontjából mik a tapasztalatok?
Battis85: IPS ha jól tudom, akkor csak az UHD kijelzősben van, az FHD-s az TN.
-
Sheld
senior tag
válasz
metalbambi #9513 üzenetére
Ehhez hozzáfűzném azt, hogy a Lenovo y510p nekem eddig CSAK Crysis 3 alatt főzte szét a rendszert, meg stress test-en. Amúgy az ultrabay-es kártya 87-90 fok között mozgott, a beépített emg épp h 80 felett.
Nem vaskosabb, mint egy átlag consumer gép, az y50 lett vékonyabb az átlagnál.
Nehéz: Ez tény, közel 4kiló tápegységgel együtt.
Fogyasztás relatív. Ha kiveszi az ultrabay-es kártyát, akkor annyit megy, mint az y50.
Szerk.: Az y510p-nek nagyobb a "nyers" ereje. Az már másik dolog, hogy vannak játékok (pl.: NFS: Rivals, Titanfall), amik nem támogatják az SLI-t (bár a Rivals 1 GT750m-es is fullra húzva hasított, míg a Titanfall High beállításokon 40FPS alá nem zuhant), és jelentkezik pár rosszul optimalizált játéknál a micro stuttering. Bár ahol ez stutteringel, ott valószínűleg az y50 meg tearingel. Egyik sem szemkápráztató effect (bár a tearing talán kevésbé zavaróbb, a frász tudja).Viszont a kijelzője jobban sikerült, mint az y50-é, jobb a billentyűzet alátámasztása. Hangzásban nekem jobban bejön az y510p, hiába van az y50-ben mélynyomó, nem számít sokat, aki meg zenét akar hallgatni, úgyis ráköti valamilyen komolyabb hangcuccra.
Nagy negatívum mindkét modell esetében.
SZERVIZ!!!
Touchpad
A komolyabb példányok nem elérhetőek HD felbontású kijelzővel, csak FHD-val. (y510p csak i5össel és 1VGA-val kapható HD kijelzővel, minden másban FHD van. Az y50nél pedig eleve FHD volt a legkissebb opció.)[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
metalbambi #9667 üzenetére
Mostmar nem
34.496 Ft -
rosand86
csendes tag
válasz
metalbambi #9695 üzenetére
Na felkúszott, a win 8.1-es drivereket feltelpítettem, látszólag jó, játékot majd hétvégén próbálok rajta.
A felbontást elég érdekesen értelmezi, egyes alkalmazások minik, míg mások mérete normális.
1-2 anomália van a működésben(a start menü egyszer a bal felső sarokban jelent meg), de használhatónak tűnik.
Dual Boot-al csináltam, de a win8.1-re alig akart visszatérni, de csak sikerült. -
latger
tag
válasz
metalbambi #9878 üzenetére
Inkabb a proci a kerdeses VGA kevesbe kene, hogy melegedjen. Es mi a tapasztalatod a kijelzovel, te bekalibraltad ?
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz
metalbambi #9880 üzenetére
Csak szólok, hogy jönnek 3-4 nap a fényes, de IPS kijelzős y50-ek is!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
kisza25
félisten
válasz
metalbambi #9931 üzenetére
az enyém 4400Ft volt, évek óta vannak itthon ilyen külső USB 3.0 házaim, de pont eladtam, ezért vehettem másikat
marilllyo:
hihetetlen idén milyen rossz üzleteim vannak nekem is, folyton belefutok idén mindenbekaptam egy hibás alaplapot amit visszajuttattam a feladónak, de nem vette át, így kénytelen voltam én megcsinálni, hogy működjön (Asrock Z77E 35eFt), átvertek harmadmagammal i5-3470 33eFt bukta, most vettem egy SSD-t nagy utánajárással, hogy mi lesz jó a laposba (M.2) erre kihoztak bf4-hez egy pecst ami miatt mondhatni felesleges váltás volt, meg sem merem kérdezni mi jöhet még
[ Szerkesztve ]
-
kzolee216
aktív tag
válasz
metalbambi #10598 üzenetére
Igen. Erre jó az uefi boot. De a vinyot akkor ujra kell particionalni.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
válasz
metalbambi #10604 üzenetére
Minél nagyobbat vegyél. Én is megbántam a 120-ast
Én most használok életembe először SSD-t és lehengerlő a gyorsasága számomra...Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)
-
bbubby00
őstag
válasz
metalbambi #10610 üzenetére
Kíváncsi lennék a digi új netére. Ki tudná-e használni a rendszer
(elő is fizetnék, csak még nem elérhető nálunk
)
Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)
-
Don Atosz
csendes tag
válasz
metalbambi #10615 üzenetére
Én jelenleg 240-es UPC hullajtom az örömkönnyeket
-
bbubby00
őstag
válasz
Nekem Digi500fut jelenleg. De néha olyan mint a tetű... főleg h a garantált 200/50 csak. Meg szerintem wifit meg kéne bütykölnöm, mert nagyon sok van a környéken, és game közben elég zavaró h megakad a kép percenként.
De most h nézem a digi1000 is csak 300/50 garantált... Ez madzsarószág..Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)
-
bbubby00
őstag
válasz
metalbambi #10619 üzenetére
Y50. Szerintem a wifi is szaraxik nalam. Ahhoz valaki ert? Privinen segithetne.
koszi
Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;)
-
kisza25
félisten
válasz
sírjál már
itt "falun" 10/1-es netem van és választhatok is, vagy ez, vagy nincs net
[ Szerkesztve ]
-
tibe0309
tag
válasz
metalbambi #10627 üzenetére
Köszönöm szépen, kihúztam a tápot és veszek valami márkás USB HUB-ot
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PS3 lemezek
- 12.-ik Generáció Samsung Galaxy Book2 "Kis Gamer" Laptop -50% 15,6" i5-1235U 10Mag 8/512 FHD IPS HDR
- Toshiba Tecra Z40-B 14" HD+, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, JÓ AKKU, WEBCAM, WIN 10
- HP ProDesk 600 G1 SFF, I5-4460 CPU, 8GB RAM, 500GB HDD / SSD, USB 3.0, WIN10, SZÁMLA, 1 ÉV GARANCIA,
- Fujitsu Esprimo D556/E85+, 6.Gen i3-6100 CPU, 4-8GB DDR4, 250GB HDD-SSD, WIN 10, SZÁMLA, 1 ÉV GARAN
Állásajánlatok
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs