- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz szaszlaci #5381 üzenetére
Viszont nekem szimpatikus a te megoldásod mint minimális költségű nagy hatékonyságú megoldás.
Nekem egyébként kondenzátor előtétes van ez alapján: http://skory.gylcomp.hu/kapcs/led230vrol-szamitas.xls (innen)
Egy kis molyolás után úgy láttam, hogy a hatékonyságot a az előtét ellenállások és a kisítű ellenállások rontják a legjobban. Főleg kis teljesítmény esetén. Úgyhogy összesen csak egy 10 ohm-os van előtétnek meg egy 1,6 megás (utólag) a puffer kisütőjének. Bár gondolom a soros tekerccsel hanyagolható az előtét.
Arra kíváncsi vagyok egyébként, hogy hogyan lehetne javítani a teljesítmény tényezőn. (Ami elvileg 0,35) Ha jól tudom az ilyen kapacitív terhelést induktivitással lehet valahogy, csak nem tudom, hogy meg mekkorával.
Az 5630 elméletileg fél Watt ha teljesen meghajtod.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Path of Exile 2
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest