Hirdetés
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Kikapcsoltam, meg vissza a távirányítót, most jó lett
Ati Tray Tools progit használok a vga-mhoz és van egy 2D-s profil, csökkentett fesszel, és órajelekkel, és van egy 3D-s tuningolt mód, amit játékokhoz használok. A progi automatikusan vált a 2 mód között, PVR2 nél felvált 3D-re, ezért gondolom, hogy a tuner vmiért használja a vga-t gyorsításra. Viszont sztem mennie kellene 2D-s profillal is
Nemtudsz erre vmi megoldást?
Szerinted akkor tegyek fel egy régebbi PVR2-őt a DivX miatt?
Audio kodek beállítása gomb inaktív, és a választhatók között sincs a radium (win xp)
Köszi a segítséget! -
azbest
félisten
igen, tapasztaltam hogy néha belassul a progi... viszont amikor bekattan a kártya akkor más programokból sem lehet a digitális részt kezelni (vlc nagyon szépen kezeli egyébként, tsreaderrel is próbálgattam), valami driver bug lehet. Régebbi tsreadertől is hajlamos volt gyorsan bekattanni.
Tetszik, hogy ilyen komoly codecet adnak a kártyák szoftveréhez
Ma játszottam a live broadcasttal is 
Kábelről jövő monoszkópon próbáltam megtalálni a különbséget, tényleg nem egyformák... élesebbre véve kontrasztosabb a kép

A frekvencia beírás érdekes... talán a nyelvi különbség lehet a titok nyitja: magyar vista 32 és angol vista 64 (de magyarra van elvileg minden területi beállítás téve). Simán 826-ot írtam be és csak a 64 bitesen fogadta el.

64 biteset pár napja tettem fel, hogy kiteszteljem a kártyát és a rambővítést
Köszi a tippeket, foglak még nyaggatni biztos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
azbest
félisten
Köszi a választ.
Google barátommal rákeresve be is esett az oldaladon egy angol fórum erről
Hmm, egyik verziónál sem megy vistával a dxva, ha jól értelek?Vicces párosítás, hogy sokan panaszkodtak xp alatt az ati kártyákra, hogy az utóbbi pár videódriver verzióval nem ment a dxva
(media player HC-ben ts fájlt tesztelve jól megy nálam mindkét vistán)Egyébként vista64bit alatt eléggé instabilnak tapasztaltam.
( driver 12/25/2008,6.0.109.66, dtv1800h rev c)A dxva kapcsolgatás pláne megbolondította, de akkor már tudom miért

A tapasztalatam eddig:
32 bit vista alatt (ugyanilyen verziójú driver) , 2.0.3.20 program is csinált érdekeseket:
- a digitális rész nem hangol adókat, vagy beragad egy frekvenciára néha (64 bit alatt nagyon gyakran) és akkor csak a hardveres újraindítás segít (sima restart amikor a bios nem inicializálja újra a hardvert nem mindig elég... volt hogy 64biten nem volt szinkronban a hang és a kép (pci audió csak recsegett), sima újraindítás után 32 biten is késett hangkártyán és pci audióval is... hardverer újraindítás megoldotta. (a kártya világít ha digitális módban van, ha nem hangol akkor nem világít - innen tudom, hogy nem váltott át... de olyan is volt hogy folyamatosan világított program elszállás után)
- legutóbb 32 biten mikor beragadt a digitális rész, akkor újraindítás nélküli driver újratelepítés is megoldotta

- a rádió mindkét vistán úgy indít, hogy panaszkodik az audió eszközre "cannot open recording device", de után szól (hangkártyán át)... gondolom a rögzítés emiatt száll el.
- az analóg részen a kép élesség állítás nem hat semmire
- 32 biten a digitális rész nem engedi hogy kézzel adjak meg frekvenciát
" ez a frekvencia nem jelenik meg az általános listán" üzenet, 64 biten érdekes módon jó.Jól rádzúdítottam ezeket
remélem nem sok olyasmi van közte ami már ki lett tárgyalva itt. 
(#4254) Zsolt7: igen én is észrevettem a kép-hang szinkronos dolgot, de nagyon minimális mértékben... amikor bebolondítottam, akkor volt sokkal észrevehetőbb.
-
fzr600r
csendes tag
Hw-s és szoftveres felvételen is látszik, sőt ha a megjelenítés módját átkapcsolom overlay mixerre akkor ha csak simán nézem a monitoron az adást már akkor is látszik a csík.Próbáltam egy régebbi drivert is azzal is ugyanez volt.Igazából nem talaláltam több régi drivert.
-
Spirit
őstag
Akkor viszont lenne Hozzád egy olyan kérdésem,hogy létezik-e olyan proram, ami viszonylag bármelyik kártyát megeszi,ha van driver, egyszerű,gyors és kezelhető? Az ASUS(p7131)-ommal próbáltam Christv-t, meg 1-2 alternatív programot, de mindnél voltak gondok. Dscalernél többet állítgatok,mint tv-zek, Christv-nél nincs távirányító+rádió+felvétel, aminél meg minden működik, ez egy komlex media center, brutál lassú, és semmit nem lehet beállítani. Az a baj,hogy más progit nem is nagyon ismerek/találok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Te írogattad a programodat, nagyjából átláttad az egészet."
Na, azért a végefelé már akadtak gondjaim
És akkor már szinte elképzelni is durva, mi lehet egy több(tíz)ezer soros programnál, főleg úgy, hogy a munkamegosztás miatt mindenki mást csinál... Nem tudom, hogyan csinálják, hogy talán modulokba rendezve, szétosztva írogathat mindenki egyes programrészeket? Mindenesetre nem csoda, ha néha kavarodás van. (Abba már bele se merek gondolni, milyen programozási feladat egy Windows-szintű operációs rendszer összehozása, hány ember kell hozzá, és hogyan képesek átlátni az egészet...Ha képesek.
)
Milyen mókás lenne, ha nyílt forráskódú lenne a PVR2, és lehetnének egyénre szabott verziók
(Na, akkor lenne csak igazán anyázás, hogy "ugyanmá' mé' nem működik a programom, má' he". Végül is jobb is ez így...
)
Na, egy szó mint száz, még ha van is mit fejlődnie a PVR2-nek, és valszeg fog is, egy könnyen kezelhető, funkciógazdag program. -
Sk8erPeter
nagyúr
Végül is tényleg nem egy olyan egetverően fontos probléma ez a dolog a csatornalista-importálás lehetősége miatt, csak akkor, amikor a listát megcsináltam, kényelmetlen volt
Visszatérve: "Majd ha nekiülsz az első nagyobb programodnak, hogy megírd, mi lesz az elsődleges szempont? Valószínűleg, ami épp eszedbe jut. Később, ha majd többen is használni fogják, és hiányolnak, vagy nem megfelelőnek tartanak egy-egy funkciót, akkor talán újragondolod, esetleg módosítod, vagy úgy hagyod, ahogy van, mert neked jobban tetszik úgy, ahogy van."
Amúgy már megírtam az első nagyobb (?) programomat, ami "csak" egy raktári nyilvántartó progi, eleinte azt gondoltam, hogy egyszerű lesz, de nem volt az...
Egy listából lehetett kiválasztani, hogy melyik program érdekel, bizonyos alapkövetelmények meg voltak adva, hogy miket KELL tudnia a programnak, a többi része rám volt bízva, a lényeg volt, hogy adott sornál több legyen a program. Sima C nyelven kellett megírni, és annyi probléma merült fel sokszor a legegyszerűbbnek tűnő dologgal is, hogy azért vért kellett néha izzadnom, de meglett. Bár már értékelték a progit, még rengeteg dolgot tovább szeretnék rajta fejleszteni, és most már átérzem, hogy milyen fáradságos munka sokszor a legapróbb bakikat is kijavítani egy programon.
Ezért nem is csodálom, hogy olykor sokat kell várni bizonyos fejlesztésekre - gondolom amikor nekiülnek, akkor ömlesztve szeretnének megoldani több problémát is, hogy ne kelljen kétpercenként kiadni egy-egy újabb verziót. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez igaz, végül is a csatornalista exportálása/importálása ennek kikerülésére való, ez már a hsz. megírása után jutott eszembe, csak ma már az ember evidensnek tekinti a csoportos kijelölés lehetőségét.
Egyébként teljesen egyetértek azzal, amiket írtál, semmi bántó nem volt benne. A program maga alapvetően szerintem nagyon jó. Nyilván egyetlen tökéletes program sem létezik, mert tökéletes csak az a program lenne, amit éppen az ember saját igényei szerint írtak.
A kijelölgetés meg nem is a legfontosabb funkció, egyszerűen csak meglepő, hogy eddig kimaradt ez a ma már szinte alapnak számító lehetőség. Ettől függetlenül lehet, hogy a program fejlesztése során egyszer majd eszébe jut a programozónak a dolog, és beleteszi, én megvárom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
3. Ezt az egyszerre kijelölős módszert én is eléggé hiányolom, ha újrarakod a szoftvert, akkor ismét meg kell csinálni. Valóban egyszer kell megcsinálni (minden újratelepítéskor), de igazából a dolog programozási szempontból sem lenne nagy kunszt. (én most tanulom a programozást, valszeg még nem tudnám megcsinálni, de lehet, hogy kb. fél év múlva igen...) Tudom, főbenjáró bűn kritizálni a programot bármilyen szempontból, hisz' "örüljünk, hogy van", de ha már szó van róla...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Értem, akkor Skype-téma felejtős, csak felvetettem, hátha van valami, amit én még nem vettem észre.
A Wizardnak rendben van, hogy sok feladata van, csak nem értem, miért dolgozik annyit egyfolytában, amikor épp nem fut a PVR2 és igazából semmi komolyabb dolga (nem történik felvétel vagy hasonló), bár persze pl. gondolom az infravörös jeleket értelmeznie kell, ha a távirányítóról kap valami jelet.
Ezen felül viszont nem tudom, mire kell gondolni, ami miatt a háttérben lihegve futkorászik. -
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor értelemszerűen megjegyzi, de valami normálisabb beállításra szeretnék rájönni, hogy ha bedugom a kamerát, akkor a Skype elindítása előtt mondjuk át tudjam állítani az "Alapértelmezett kamera" beállítást a PVR3000-ről a másikra, erről képet is linkeltem (klikk a képre):

Itt arra lennék kíváncsi, hogy az "Alapértelmezett kamera" beállítása a registry-ben hol van, gondolom a Windows tárolja valami kulcsban (??), milyen jó lenne a progi elindítása előtt egyszerűen átállítani.
Már a RegMon-nal is próbáltam figyelgetni a registry-változásokat, de nem sikerült rájönnöm.
Azon viszont meglepődtem, hogy a WinFast Wizardhoz mennyiszer "nyúl" a rendszer, nem is értem, a progi miért dolgozik ennyire egyfolytában.
Példa:
-
Sk8erPeter
nagyúr
A gondot lehet, hogy az okozza, hogy a webkamerát csak akkor dugom rá az USB-portra, amikor szükségem van rá, egyébként csak foglalja a helyet, francnak legyen ott, amikor épp nem használom.
A Skype-ot viszont használom úgy is, hogy a webkamera nincs bedugva, ilyenkor az alapértelmezett kamera könnyen lehet, hogy "átáll" a tunerkártyára, lévén, hogy az "eredeti" alapértelmezett nem elérhető.
Nem?Driver nem legfrissebb, csak 6.0.2039.19-es, PVR2 meg 2.0.3.16. De jelen esetben szerintem inkább a fenti dolog számít, lehet, hogy rosszul gondolom.
Ettől függetlenül nem lenne rossz elintézni, hogy a Skype hagyja csak békén a TV tunert. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Nincs Skype-om, de normálisan működik, úgy kéne maradnia."
Mármint minek kéne úgy maradnia? Úgy érted, hogy elvileg normálisan működik Skype-ban a tunerkártya is úgy, hogy a kamera képén rendesen látszik a TV-adás?
Szóval nem kéne rögtön kilépnie a programból?
Eddig én is úgy tudtam, hogy ha valaki szeretné nézni a kameraképedet, akkor simán csak a tuner képét látja, amíg át nem állítod, fagyásról vagy kilépésről nem hallottam, bár nem olvastam utána. Viszont így nem tudom, hol kellene keresni a hibát, és milyen registry-bejegyzésről van szó. -
Hoek
tag
Teljesen jogos, nem fejtettem ki.
A nagyszerű lhsite.hu - n talált EPG downloader mod for PVR2 nevű progival próbálkoztam. Xp alatt ment, de fel kellett raknom egy x64-es Vistát, és ott ezt az üzit kapom mindig. A .netre gondoltam, felraktam az aktuális verziót, azt hiszem 3.5 sp1, de nem segitett, ugyanazt irja.
Teljesen kezdő vagyok Vistán, a legelemibb beállitási javaslat is segithet.
Elöre is köszi! -
Kleroo
veterán
Huhh

Akkor téged most mint szakembert kérdezlek.(nem mintha eddig nem úgy tettem volna
)
Szerinted megéri a plusz árat, ha családi video8as felvételeket(amik szintén elképesztően jók a 240 sor ellenére) valamint a most készülő HI8as felvételeket digitalizálok?
Pénzem lenne rá dögivel, csak másra szánnám.... De alapvetően van rá keret. -
-
Kleroo
veterán
Értem.
az imént olvastam végig.
akkor ezek szerint amennyivel jobb a tv-s képe, annyival jobb a cvbs- része?
mert ezekre kitérő tesztel nem találkoztam. viszont olvastam a cikedben :
"kompozit bemenetek mellett megtalálható a sokkal jobb képminõséget garantáló komponens bemenet is"
ez vonatkozhat rám?
nem tudom mi a különbség. a kamerámhoz 1db sárga rca és 1 db fekete rcs kábel van(tehát csak mono
)
ez kompozit vagy komponenes ?
-
Kleroo
veterán
kicsit bővebben?

Kb mennyivel szebb a képe digitalizálásnál, mint az expertté?
HI8as formátumot szeretnék digitalizálni, és hát az experten én nem láttam valami meggyőzőnek a képet...(pedig sokat szöszmötöltem a beállításokkal)(pedig tv-n meg is lepődtem hogy egy ilyen régi szabvány milyen nagyszerű képet csinál)szerk: már csak a sokkal magasabb vételár miatt.
Esetleg más márka? vagy a leadtek számít a legjobb márkának?
-
Kleroo
veterán
úgy néz ki a kártyával nem stimmel valami. egész nap ezzel szórakoztam, sikertelenül.
aztán betettem a lenit xp-s gépbe és ott pont ugyanez történt.
(ott is pl csak video eszközt láttott. audiot nem)
Ha új kártyát kell vennem akkor mit ajánlasz? a legfontosabb, hogy videót tökéletes minőségben tudjon rögzíteni. még az expertnél is szebben/jobban.
nem is kell bele tuner.... az nem számít -
Sk8erPeter
nagyúr
Azt a cikket olvastam, elég sok szempontból hasznos is volt, de még mindig nem tudok eleget
(amúgy elég jók szoktak lenni a cikkeid, érthetően és nem mellébeszélve írsz a témákról, respect!)
Egyébként "nyugaton" is hasonlóan zajlik a dolog? Egyetlen megoldás a DVB-C-re az STB, és kész?
Az STB-knél amúgy a kimeneteknél vagy-vagy alapon zajlik a jelátadás, ugye? Tehát gondolom nem lehet egyszerre több kimenetről is jelt fogadni, hogy pl. két TV mehessen egyszerre róla, nem tűnik túl elképzelhetőnek. Vagy?
Ígérem, nem OFF-olok többet, csak ezek érdekeltek még.
Szerk.: egyébként azért kérdeztem meg itt ezeket a dolgokat, mert egyedül itt kaptam eddig értelmes válaszokat, amik a valóságot tükrözik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem terjesztettem, kérdeztem, mert nem értettem. Még most sem értem, mert nem találtam erről az egész MPEG-2 vs. MPEG-4, DVB-T, DVB-C, STB témáról normális, átfogó, érthető, az ellentmondásokat és kérdéses témákat feltáró cikket.
Nálunk 4 db TV van, mivel a régebbieket nem dobáltuk ki szerintem érthető módon, és ezeket a TV-ket különböző helyiségekbe raktuk, miértne-alapon. (Gondolom a kollégád is hasonló módon rendelkezik 6 TV-vel...)
Szar lesz, hogy a jövőben csak porfogónak lesznek jók ezek a TV-k, mivel nem lesz mindegyikhez STB (kicsit drága mulatság lenne), nem is igazán értem, miért nem volt ez ellen tiltakozás, vagy törekedés egy ennél lényegesen olcsóbb és kényelmesebb megoldásra - tudtommal a szolgáltató egy STB-t ad, és kész, a többit meg bérelni kell, hát remek...
Akkor aki a régi TV-it megtartotta, de nincs felesleges pénze fizetgetni a plusz STB-t, az így járt??
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem a tévére írtam, hogy miért érdekel annyira, hanem az Mpeg4-re. Hol olvastál ilyenről, vagy miből gondolod, hogy létezik ilyen. (mint mondtam, nekem erről semmi infóm)."
Huhh, bocsi, lehet, hogy már fáradt vagyok, de nem pontosan értem, melyik részre gondolsz
Arra, hogy arról beszélek, hogy az MPEG-4 lett az elfogadott szabvány, vagy az MPEG4-MPEG2 átalakítóra gondolsz, amiről írtam?
Ha utóbbi, akkor most csak ezt találtam, de lehet, hogy ez DVB-C-re nem vonatkozik, majd annak is utánanézek: [link] erről az LCD TV topicban írt valaki.A párosításra vonatkozó dolgot rögtön értettem, azért nehéz lett volna arra asszociálni, hogy "össze van hegesztve a kettő"
A dolog közvetlenül még engem sem érint, viszont a közeljövőben szeretnék egy 26"-ost, és gondolni kell a jövőre is, lehet, hogy MPEG-4-es TV kéne, de lehet, hogy felesleges, és meg kéne elégednem az STB-vel is, még nagyon homályos számomra, hogyan is működik ez.
Majd legfeljebb utánanézek valami konkrét csomagnak (egyáltalán ami elérhető), és felhívom a szolgáltatót, hogy mi a pálya.Azért abszurd a dolog, mert ez így, hogy minden TV-hez STB kell, rendkívül kényelmetlen megoldás, ráadásul szerintem kicsit vicces is, hogy csak ritkább esetben lehet elválasztani a kártyát az STB-től. De ez a valóság...?
---
Amúgy kicsit visszatérve az előzőre: "Az Office áldozat volt, az elkövető pedig a CCC." Miért volt az áldozata ennek a dolognak az Office, hogy jön ide?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azért "érdekel annyira", mert szeretnék venni egy 26"-os LCD TV-t, de lehetőleg STB nélkül szeretném használni, mivel így is kis helyiségben lenne használva, nem kéne még egy helyfoglaló. Normális választ eddig még senkitől nem kaptam, hogy végül is a DVB-C-s, CAM-modullal (CI-foglalat, PCMCIA) ellátott TV-k nem használhatók-e STB nélkül.
Épp ez frusztrál kissé ebben az MPEG-4-es átállásban, hogy nem csak egy plusz szolgáltatás, amit pluszpénzért igénybe lehet venni, hanem kötelező, az analóg adások egyszerűen idővel megszűnnek. STB-t meg gondolom nem lehet minden itthoni TV-re kapni a szolgáltatótól, csak plusz pénzért, szóval csak erőltetik a plusz kiadásokat.
Persze még ez várat magára, de a korábban megvásárolt MPEG-2-es TV-k akkor is MPEG-2-esek maradnak, az annál még régebbi TV-khez meg amúgy is esélytelen az új, kódolt adások vétele - csak az STB az áthidaló megoldás, ami plusz helyet, plusz kábeleket igényel...Ha Te azt írod, hogy "A legtöbb szolgáltató párosítja a kártyát, és az STB-t, csak együtt működik a kettő, vagyis az STB-t nem kerülheted meg", ez azt jelentené, hogy akinek több TV-je is van a lakásában, az rá lenne kényszerülve, hogy minden egyes készülékhez STB-t használjon, ugye? Ez kicsit abszurd, nem?

Akkor minek találták ki a CI-modult? A TV-nk (LG 37LT75) manualjában a CI-modulról azt írják, hogy
"Ez a funkció lehetővé teszi egyes zavart adások (fizetős adások) nézését."
"- A zavart (fizetős) szolgáltatások megtekintése digitális TV üzemmódban.
- Ez a funkció nem minden országban áll rendelkezésre."(#4100) radi8tor1: ezek szerint ezeket a "kódkártyákat" mégis ki lehet szedni az STB-kből?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe a kérdés (bocs, kicsit off), hogy a DVB-C tunerrel ellátott LCD TV-k CI-bemenete (PCMCIA-kártyafoglalat) nem arra való, hogy - kis túlzással - "kiváltsa" az STB-t? Nem úgy kell elképzelni, hogy az STB-be bemegy egy előfizetői kártya, amit ki lehet belőle szedni, és megfelelő átalakítóval behelyezni ebbe a slotba?
Vannak különféle MPEG4-MPEG2 átalakítók is, amik elvileg fogadják a kártyákat, csak még mindig fogalmam sincs (még nem volt STB-m, se HD-előfizetésem), hogy hogyan kell ezt elképzelni, mert ha a tunerek nem képesek fogadni a kódolt adásokat, akkor elvileg a TV-kben lévő DVB-C tuner sem, de ez esetleg ezt oldaná fel. Rosszul gondolom?

Igazából a kérdés lényege, hogy a jövőben elterjedő MPEG-4-es adásokat STB nélkül is lehet-e fogadni TV-n.
Plusz: ezekkel az MPEG4-MPEG2 átalakítókkal meg lehet oldani, hogy az MPEG4-et "lebutítva" MPEG2-re élvezhetők legyenek az MPEG4-es adások MPEG2-es szabványú TV-n?
(#4080): "Volt már példa hasonlóra, csak ott az Office volt az áldozat."
Az áldozat, vagy az elkövető? (Végül is mindkettő lehet
)
Akkor is működött már korábban ez a Channel Surf, amikor az Office csomag már rég fent volt.
Na, majd próbálkozom. -
Földfelszíni vételre nincs lehetőségem, csak digitális kábelTV-re. Az alap beltérinek csak 1db SCART kimenete van, a HD képes STB-nak pedig van mindene, de az nem fog átmenni a tuneremre... fasza...

Tehát akkor számítógépen nem lehet HD-t nézni a jelenlegi szolgáltatások mellett a tuneremmel?
Mi mással lehetne? -
steveetm
őstag
Akkor most döntsétek el, mert egyikőtök azt mondja, hogy nem működik, másikótok meg azt, hogy igen.
Elhiszem egyébként én minden gond nélkül, hogy hibás vagyok, csak akkor valaki világosítson fel, hogy milyen hibát lehet abban elkövetni, hogy nyomok 5 next-et a leadtek telepítőben, és vmc nem működik?
Mellesleg vmc oldalán csak annyit írnak, hogy vista certified matricát keressek a tv tunerem amit veszek, ezen az is van, és mce support is.
Egyébként 64bites vistán működik neked is minden? Mert kezdek biztos lenni benne, hogy ez a nyomorék installer szarul telepíti a codecet.
Üdv.: steveetm
-
steveetm
őstag
Ok, bár nem teljesen világos minek, ettől függetlenül az sem segít, ha másik codecet választok. Arra gondoltam még, hogy 64bites vista kicsit megkavarja vmcd-t, de épp az elöbb hackeltem bele 3 fajta másik codecet registryn át, de semmi változás.(Ulead, cyberlink és ffdshow mpeg2 dekódere.) Annyi változást mégis sikerült elérni(most vettem csak észre^^), hogy ha ulead van bent, akkor 5 perc után nem elveszett jel fogad, hanem az, hogy dekóder hiba.
Szóval ez a tetű lassú indulás mostmár tök dekóder függetlennek tűnik, ehhez még talán hozzá is tudnék szokni, de ahhoz nem, hogy szart se tudok nézni vmc-ben-.-
Üdv.: steveetm -
-
keet-haa
csendes tag
Igen, a gyártó azt mondja, hogy nincs szükség külső közösítőre, és nem kell
kézzel kapcsolgatni a digitális/analóg TV jel között. De hol van az leírva, hogy
az antenna jelzés a dvb-t vételt jelenti? Az én kártyám miért működik fordírva?
Az analóg jelet az antenna jelzésű bemeneten és csak azon veszi. -
NINJA_V
tag
Olyan problémám lenne egy pvr 3000 deluxe kártyával, hogy egyszerűen a bemeneten semmi jelet nem látok...config: xp sp3, kártya driver: .2039.21 pvr2: 2.0.3.7
CVBS bemeneten, pal-ra van állítva elvileg minden jó és mégse. Mit tehetek ilyenkor??Mod: ja és egy ilyen kép fogad:[link] nem biztos hogy látszódik de mintha egy rca kábel menne a képen

-
keet-haa
csendes tag
A Leadtek DTV2000 H kártyának 3 antenna bemenete van:
÷ 1. FM, ide kell dugni a rádióvételhez mellékelt antennát. Ezzel semmi gond.
÷ 2. Földi antenna
÷ 3. Kábel TV
A TV2 műsora Bp.-en az UHF58-as csatornán vehető, az RTLklub az UHF24-
esen földi antennával. UPC központi fejállomás pedig a TV2-t a C09 csatornára
az RTL klubot pedig a C07-re teszi. Analóg TV készülékembe mindegy melyik
jelet vezetem, mind a négy csatornán tökéletes a vétel. Ennek így is kell lenni,
hiszen a földi TV adók és a kábel-szolgáltatók azonos szabvány (analóg, PAL)
szerint dolgoznak.A fientiekből következik, hogy átdughatom a földi antennát a 2. bemenetről a
3.-ba, mindkét esetben kell lenni vételnek. Van azonban aki azt állítja, hogy a
3. bemenet digitális vételre szolgál, a 2. pedig analóg vételre. Ha ez így lenne,
kiderülne a dobozon levő ábrából, meg a kártya hátlapjára is ezt írnák. Nem? -
craine12
tag
Nem, nem vagyok benne biztos. Ha szépen megkérlek, ki tudnád próbálni/próbáltatni? AMúgy az eredetin is elég nagyok a lyukak, lehetséges, hogy enged annyit a dolog. Persze ehhez az kell, hogy maga a felfogatás ugyanoda essen.
Teljesen tanácstalan vagyok.
szerk: nem, minél tovább nézem, annál biztosabb vagyok, hogy nem jó. A két tuneres csatlakozó felcserélésének hála a lyukak mérete tuti nem fog stimmelni. Gondolom külön nem lehet ilyent venni, max csináltatni tudnék. Ezek után nem értem, miért LP a kártya, ha nem lehet ilyen házba tenni.
-
kayman
senior tag
Én olyan kártyát keresek, amivel analóg (kábeltv) adást szeretnék rögzíteni.
Jelenlegi kártyám 640*480as felbontásban rögzít, de az az analóg adás képéhez képest is sokkal szemcsésebb. Bár van digitális beltérim is, de az kicsit macerás, ha azon egy beállított csatornára állítok. És akkor is a 640*480as kép szab határt.
MCE-vel is ugyanazt a képet tudja.
Egy olyan PCI-os kártya kéne, ami valami jobb felbontást is tud.
Mindenhol csak a nézhető kép méretét jelölik, meg hogy rögzíteni milyen formátumban tud, de hogy azt mekkora képpel teszi, az nagyon hiányos.
Valakinek tipp, aki már talált megoldást? -
radi8tor
MODERÁTOR
De jó lett volna, ha tudom, hogy a TV-tuner kártyák is képesek digitalizálásra, akkor nem vettem volna a vaterán egy régi digitalizáló kártyát, ehhez már csak driver nincs XP-től.
Lehet eladom ezt a francba

Azért kérdeztem, hogy jó-e a képe, mert az oldaladon a tesztekben láttam nem minden kártyának ugyanolyan jó a képe.
-
glutamin
őstag
Valszeg, akkor az új termékhez megjelenéséhez kötik a PCIa hivatalossá tételét. Ez gondolom a korábbi kártyákkal is működni fog azért. Vagy legalábbis az újabbakkal. (modnjuk global-tól felfelé)
Nem nagy költség az a kis kábel, de sok kicsi sokra megy alapon érdems lenne a gyártónak spórolni vele. Ha arra gondolok régen még a sima CD meghajtót is összekötöttük a hangkarival. Ma már csatalakozó sincs ehhez a DVD-írókon. (hangerőszabályzóról és jack csatlakózóról nem is beszélve)
Ami még feltűnt, hogy nem látok hagyományos nagy, hengeres kondikat a kártyán. Az enyémen még van pár darab.
-
glutamin
őstag
Igazából aa hangkezelésre lennék kiváncsi ezeknél a káértyáknál. Egy hangkártyán meg lehet szólaltatni két "kép" hangját egyidejüleg ha valahogy összekeverik őket. De pl felvétel és lejátszás gondolom nem mehet párhuzamosan.
Jól látom, hogy a linkelt kártyán mr nincs belsó hangkari átkötő csatlakozó?
-
glutamin
őstag
Magyarul a PVR2 "tévés" felületén? Na akkor csak nem vagyok naprakész a dologban.
Érdekesség:[link]
A hauppauge már készített duplatuneres kártyát. Nem rossz gondolat. Kérdés, hogy a hangkártyakezelése ennek hogy van megoldva. Gondolom felvétel alatt itt is csak egy hang mehet. Esetleg aPIP-hez kicsit egyszerűbb mint a kétkárytás megoldás.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerinted nem használtam azt a k.. keresőt?
Elhiszem, hogy nagy guru vagy a SAJÁT területeden, de ez nem jelenti azt, hogy jogod van bárkit kioktatni. Nem volt ez egy olyan kib...tt nehéz kérdés, ami miatt szükség lett volna erre. De ha neked ez örömet okoz...
Ha te így "oktatsz", hát... no comment.
Azt hittem, értelmesen lehet veled kommunikálni, legalábbis e-mailben (még korábban) emberi stílust használtál. Na jó, ennyit erről. Ha további hozzáfűznivalód van, ne itt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Mondd, mégis mi ez a lekezelő stílus? Ha nem tudod, hát mondd azt, hogy nem tudod, vagy ne írj semmit. Szerinted nem kerestem utána? Arra voltam kíváncsi, hogy ehhez a verzióhoz létezik-e ilyen lehetőség, mert mertem azt gondolni, hogy nem én vagyok az egyetlen a világon, aki ezt a verziót használja...
Egyébként a PVR2 2.0.3.16-os telepítővel együtt volt, szóval valószínűleg a te gépeden is megfordult már...
Egy rohadt kérdést nem lehet feltenni anélkül, hogy leosztanád az embert? Nem igazán tudom mire vélni a stílusodat...
"kevesebb írással, és több olvasással talán már előrébb lennél" Miért, szerinted nap mint nap cseszegetlek a problémámmal?
A múltkori dolog, amikor valóban sok hsz.-t írtam, elég egyedi probléma volt, mert fingom nem volt róla, hogy egy CMOS Reset megoldhat ilyen jellegű problémát... és képzeld, olvasgatással se jöttem volna rá erre... De mint kiderült, téged is újonnan érintett a dolog, tehát talán nem baj, hogy leírtam, mert más is okulhat belőle. Vagy te másképp gondolod?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ehh, bocsánat, ez számomra kimaradt, teljesen igazad van.
(Azt hittem, az "alap" PAL-szabványról van szó...)
Ebben az esetben módosítok, és egy másik idézetet tennék be:"The PAL colour system (either baseband or with any RF system, with the normal 4.43 MHz subcarrier unlike PAL-M) can also be applied to an NTSC-like 525-line (480i) picture to form what is often known as "PAL-60" (sometimes "PAL-60/525" or "Pseudo PAL"). " ([link])
Bocs, bzoley, figyelmetlenül olvastam...
-
Xaels
félisten
Én hiszek neked. Nagyon nem értek hozzá, ez nem az én asztalom
Bár nekem ebből: "The term PAL is often used informally to refer to a 625-line/50 Hz (576i, principally European, African and Asian) television system, and to differentiate from a 525-line/60 Hz (480i, principally American and Japanese) NTSC system." inkább az 576i ebből a mondatból de mivel se nem vagyok tökéletes angolból meg nem is értek ehhez a témához annyira mint kéne hiszek neked. -
Xaels
félisten
Tehát a csatlakozás: gyári XB360 COMPONENT HD AV CABLE -t. A kábel X felöli csatlakozóján van 1 kapcsoló HDTV/TV állással, ezt TV-re kellett állítsam mert HDTV-n duplázza a képet.
Beállítások: a PVR2100-as Component beállításoknál a Videó Szabványt a box-nak megfelelőre kell állítani (EU esetén ez a PAL-60)
Felbontás: ez jó kérdés. Sztem 720p. de ezeket még ki kell tapasztalni.
Minőségre panaszom nincs csak a frissítés látszik meg kicsit, mert a box csak 60Hz-et tud azthixem. A képet úgy méretezed ahogy akarod és a színeket meg igény szerint lehet állítani PVR2-ben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Érdemes ilyenkor inkább a lehető legjobb minőségben felvenni, és utólag tömöríteni más progival?
Gondolom ez kisebb minőségveszteséget okoz, mintha eleve sz@r minőségben veszek fel. Nem?
Legalábbis úgy "logikus", hogy a már digitális formában meglévő anyagot utólag szoftverrel kisebb minőségveszteséggel lehet tömöríteni. Javíts ki, ha tévedek. -
robicsek2
csendes tag
bzoley : Köszi .
Nem értem lehetne teni valamit azért hogy mégis bejöjenek a dvb adok?
Budapest szélén lakom Rákoscsabán.Meg még egy kérdés kiprobáltam a felvételt meg 2 töben vet nekem a legjobban de nagyon sok helyet foglal.
Melyik az a formátum és beállitás amelyik a legjobb minöséget produkálja ,de kevebbűhelyet foglaljon?Lion : Igen jo a távirányito,tudom váltogatni a csatornákat ,meg hangot álitani,teljesképernyöre teni,pillanatképet késziteni,viszont a rec gomb szem nem csinál semit.Kikapcsolni tudom vele a gépet de be nem.
Tdom irányitani vele pl a KM playert .
A Kereszturi computer garage ban vettem.
http://www.computergarage.hu/main.html Deitt aszt hiszem nem irja hogy van belöle.
Ja és igen a fekete távirányítom van -
-Lion-
csendes tag
MCE módban nekem is villog a Power gomb nyomkodás közben, de nem is ebben a módban akarom használni.
A távirányítón "<" ">" gombokat ha egyszerre lenyomom 3 másodpercig akkor vált át MCE módból, vagy manuálisan a Wizard > settings menü alatt a pipa kivételével szüntethető meg az MCE mód. Nekem egyik módban sem működik.
Ma reggel kíváncsiságból megint a távirányítóval kapcsoltam be a pc-t, és most nem a Power gombbal mint máskor, hanem a TV indító gombbal és erre is indult a PWR2 progival együtt, tehát ment az adás szép kép, hang, de ennyi. A távirányító nem hajlandó más feladatot végezni.
Szerintem vissza viszem a boltba, hátha ott okosabbak, ha nektek nincs jobb ötletetek, hogy mi lehet a gubanc. -
-Lion-
csendes tag
Igen fut a Wizard és a távirányító is engedélyezve van és semmi csak a pc tudom bekapcsolni vele. Igazán izgalmas.
Nekem jól megy a PVR2-vel, tökéletes kép, hang és a teletext is megy, csak a távirányító nem
robicsek2: neked megy a távirányítója? az újabb fekete van neked is? hol vetted a tunert?
-
brownus
veterán
tudom, régi-új
felpakolta magának a drivert, a pvr2 is megy, a hangkártyával szenvedek, mert az nem akar rendesen működni. bármilyen filmet elkezdek lejátszani, pár perc után zúg-búg. a tv-nek van hangja, de nincs hangerő szabályzás, de az az audigy miatt van... pl. nincs line-in a pvr2-ben, szóval valami nagyon nincs rendben a hangkarival... -
-
evitiguF
senior tag
XP-ről van szó, de ezen is működik, amit linkeltél, és javított is a helyzeten. Most már tudok felvételt is készíteni.
Felvételnél tudok valami finombeállításokat eszközölni? Értem azt, hogy mekkora legyen a képméret, a hang milyen minőségű legyen, és ilyen apróságok. Vagy ezek fixek, és nem lehet állítani rajtuk. -
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor marad az, amit daa-raa javasolt, veszek valami bontóban olcsóér' valami PCI-os bővítőkártyát (mondjuk hangkártyát), tesztelem, hogy tönkremegy-e, ha nem, akkor marad a tanácstalan szemmeregetés, ha igen, akkor alaplap vissza cserére.
De sztem mindkét esetben bevizsgáltatom, ne én tökölődjek már ezzel, van elég dolgom.Amúgy meglepő, hogy összeakad a Huawei modemekkel, meg ODD-kkel, sosem értettem az ilyeneket, hogy mi közük egymáshoz, milyen módon zavarják egymást.
Ha bevizsgálják a lapot, és kiderül, hogy hibátlan, akkor már csak arra tudok gondolni, hogy kifogtam zsinórban két selejtes darabot (amire az esély kb. egyenlő a nullával, főleg, hogy első alkalommal működött - ha mégis így van, akkor el kéne mennem lottózni, hátha az is összejön).
-
Sk8erPeter
nagyúr
"akár az is elképzelhető, hogy "csak" kompatibilitási hibáról van szó a tuner, és a lap között"
Tulajdonképpen mit értesz "kompatibilitási hiba" alatt jelen esetben? Ez megakadt az agyamban, és nem tudom elképzelni, milyen kombatibilitási probléma lenne egyáltalán elképzelhető.
Milyen szempontból lehet egy tuner és egy alaplap inkompatibilis?
-
Sk8erPeter
nagyúr
A BIOS-ban nem állítottam semmit már jó ideje, a proci nincs húzva, stb...
Viszont ha kompatibilitási hibáról lenne szó, akkor sztem nem menne tönkre a kártya bemenete/távirányítója, olyannyira, hogy más gépben se működjön...
"Örülnék" neki, ha "csak" kompatibilitási probléma lenne.
Persze azért nem lennék tőle túl boldog, mert akkor nem használhatnám ezt a kártyát, amire már igen régóta vágytam, de legalább akkor nem az alaplap lenne hibás.
Amúgy tapasztaltatok már ezzel a típussal bármi hasonló kompatibilitási gondot? Elég furcsának tűnik így elsőre... Mert a foglalat szabványos, a kommunikáció módja úgyszintén, ezért nem igazán tudom elképzelni az esetleges kompatibilitási probléma okát...
Logikusnak az tűnik, hogy kompatibilitási hiba esetén egyszerűen nem vagy rosszul működik a kártya, nem tönkremegy..."Méricskéléssel nem biztos, hogy előrébb jutsz. Nálam a hib(más jellegű)a csak x számú kártya esetén jelentkezett."
És az nem épp elég ok, hogy én már 2 kártyánál tartok, amit kinyúvasztott?
Igazából a lábkiosztás megtalálható neten, de a mérés módjára nincs ötletem. 
Lehet, hogy mégis marad a szerviz. Az a baj, hogy annál a cégnél tökölnek akár 3 hétig is rajta, míg bevizsgálják (ide-oda küldözgetik egy különálló szerviznek, amelyik kissé b@szik dolgozni/lassú)...

Mint kiderült, nincs PCI-kártya itthon, az a hálókártya valami régebbi szabvány.
Szerinted merjem még megpróbálni másik gépben? Nem teheti tönkre a másik gépben a PCI-foglalatot/alaplapot a hibás kártya?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Véleményed szerint érdemes lenne gari keretein belül visszavinni az alaplapot bevizsgálásra? (Az 1 év még nem járt le asszem)
Nem igazán tudom kideríteni a hiba forrását, nagyon nehéz lenne kimérni a PCI-foglalatot.
Hivatkozhatnék arra, hogy már a második PCI-kártyát vágja tönkre.Most már nem merem visszatenni a PVR3000-et az alaplapba kipróbálni, mert nem hiszem, hogy azóta változott volna a helyzet, másik gépbe meg már azért nem merem tenni, mert ki tudja, mi ment tönkre benne...

Eszembe jutott, hogy talán van itthon valahol egy PCI-os hálózati kártya, ami már nem valószínű, hogy kelleni fog, esetleg azzal lehetne tesztelni.
Viszont ezzel a probléma az, hogy ugye mint az előző kártyánál is láttuk, CSAK a távirányító funkció nem működött benne, a többi simán ment. Tehát lehet, hogy egyszerűen nem is derülne ki pl. a hálókártyánál, ha nem megy valami rajta...
Van ötleted arra vonatkozóan, hogyan lehetne egyértelműen kideríteni a probléma forrását?Én már kifogytam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a "széria mánia" nyilván abból következett, hogy először megpróbáltam az alaplapon kívüli dolgokra gondolni, mert igen sok termék esetén előfordult már, hogy legyártottak egy jó "szériát", és utána sikerült elb@szni egy másikat.
Nem értem, miért lenne ez olyan elképzelhetetlen.
De mindegy, nem is ez a lényeg.Valóban simán elképzelhető, hogy az alaplapommal van baj.
Igazából ez az első alkalom, hogy PCI-os bővítőkártyát használok, úgyhogy ha valami gáz van magával a PCI-foglalattal, akkor az még csak most derül ki...
(Majd megnézem, egyáltalán érvényes-e az alaplapra még garancia...)
Az alaplap PCI-foglalatának hibás voltát tulajdonképpen egy másik bővítőkártyával lehetne tesztelni, az viszont nincs a közelben, valahogy ki kéne mérni.
Lábkiosztásra egyelőre csak ezt találtam: [link]
Ez alapján érdemes lehet elindulni méregetni? Valahogy majd megoldom, bár még nem tudom, hogyan, mert nincs olyan bővítőkártyám, aminek le tudnám vágni a végét, és annak segítségével méregetni... "Beleszúrkálni" a foglalatba a mérőműszer tűjével meg igen nehéz és kockázatos lenne...A "másokkal vetetni" résszel egyetértek, de majd nézd vissza, milyen sorrendben írtad, és akkor megérted, miért hittem azt, hogy nekem szántad.
-
Xaels
félisten
Próbáltam. X360-on 2 beállítás van PAL-50 és PAL-60. Az 50esen már teljesen kivehetetlen a kép, 60ason meg a leírt FF és szemcsés. Próbáltam mindent összehangolni a felbontástól kezdve a képfrissítésig. Semmi haszna minden ugyanolyan maradt. A gyártó honlapján keresgélve igazából azt találtam, hogy bár ez a kártya is ([TV 2000 XP Exp.].) képes különböző lejátszókról felvenni, de nem volt kiemelve külön a játék-konzolok (mint pl.: [PVR2100] -asnál) támogatása. Sajnos erre kérdésemre nemigazán találtam válaszokat google segítségével sem. Ezért gondoltam, hogy esetleg az lehet a baj, hogy hardveresen nem tudja kellően kezelni a jelet és valszeg a kicsit drágább széria képes erre.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az iponban vettem mindkettőt, tudtommal elég korrektek, legalábbis eddig vásárolt termékekkel nem volt bajom.
Igen, én is hallottam már szar alaplapról, tápról - de tudtommal a Gigabyte és az FSP nem a "szar" kategóriába tartoznak...
főleg nem ezek a típusok, ha láttad az adatlapomat.
Persze mindenhol előfordulnak szar szériák, de abból a típusból, ami nekem van, ugyanúgy nem hallottam rossz szériát, ahogy te nem hallottál még a PVR3000 esetében.Ha tudsz valamiről, vagy sejtesz valami hibaforrást, akkor ne tartsd magadban.
De azzal nem sokat érek, hogy valami nincs rendben a gépemben, mert erről én is tudok, épp azt szeretném kideríteni, hogy MI nincs rendben."Egyébként fölöslegesen ne akarj másokkal új tunert vetetni, amíg nem biztos, hogy a meglévővel egy funkció nem használható." Nem igazán értem ezt a megjegyzésedet - mi az, hogy "másokkal vetetni"? Saját pénzből veszem, ha erre célzol...
ha meg arra, hogy a boltnak ez veszteség, hát istenem, nem ez lesz a legnagyobb veszteségük, másrészt meg nyilván nem szándékosan teszem tönkre a kártyát... 
Gondoltam eddig a PCI-foglalat hibájára, de nem tudom, hogyan tudnám kimérni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igen.
Ma cseréltem ki az egész cókmókot.
ÉS MŰKÖDIK.
Ezek szerint ez újfajta hiba, ha Ti sem találkoztatok még ilyennel, és nekem pont sikerült kifognom
Már a boltban lemértem az ellenállást, vittem magammal multimétert, kicsit furán néztek rám
Most 10,5-11,3 MOhm közötti értékeket mérek!! Kicsit durva az eltérés az 1,3 Ohm-hoz képest...
(mondjuk még a 28 és 38 kOhm-hoz képest is...)
Úgyhogy most már lehet próbálgatni komolyabban is a kártyát. -
Sk8erPeter
nagyúr
Már mindent visszadobáltam a dobozába, fóliájába, holnap viszem is vissza... (Eszem ágában sincs tovább próbálgatni ezek után...)
Szerinted mennyire lenne szemétség ma előre megrendelni egy ilyen kártyát, csak hogy legyen készleten?
(Ne kelljen már várni a kártyámra egy napot, és visszamenni
)
Annak nem örülök, hogy pont sikerült kifognom egy hibás darabot, de annak igen, hogy kiderült a probléma forrása, és hogy nem én vagyok a hülye, vagy az oprendszerem/konfigom...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mindenesetre azt közlöm velük, hogy a távirányító része nem működik, nehogy az legyen, hogy ők mindent kipróbálnak rajta, ami eddig is működött, csak épp a távirányítót nem, és aztán még ők néznek hülyének engem, mert látszólag nincs vele semmi gond...
És szted egy ilyen zárlatos eszköz nem tehet kárt a kártya bemenetében is, vagy a PCI-foglalat valemelyik érintkezőjében? (Lehet, hogy túlparázom a dolgot, de azért elég veszélyesnek tűnik egy ilyen eszköz, ami még a számítógépet is képes bekapcsolni csak a sima rövidzárjával...
) -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszönöm a választ.
Már csak azért is jó, hogy kipróbáltam másik gépben, mert ez a LED-es dolog nem tűnt volna fel másképp (legalábbis a saját gépemben eléggé a földön kúszva kellett volna ezt figyelni, a másik viszont egy fekvő gép, aminél a ház nyitott állapotában pont tökéletesen rálátok a kártyára, így tűnt fel a LED kialvása, vagy pislogása is).Akkor a két ellenállás közti érték elég brutális, mert nekem csak simán 1,3 Ohm, nálad pedig 28 ill. 38 kOhm...
Ráadásul valamennyi ellenállása nyilván a mérőérintkezőknek is van, én kb. 0,6-ot mértem (a két érintkező összeérintésével).Ez most eléggé nyugtalanító, nem b@szhatja tönkre az ilyesmi akár magának a kártyának a bemenetét is? Továbbmegyek, a PCI-foglalatban vagy akár az alaplapban nem tehet kárt?

Mi a véleményed, az egész hóbelevancot cseréltessem, vagy csak a vevőegységet?

-
brownus
veterán
sry, lemaradt egy "r" , pvr2 leadtek program az

elvileg van az alaplapi, maga a vga kártya is tud hangot kiküldeni, de mindkettő le van tiltva, az audigy itt léte miatt. nem értem miért szerepel ott több is, de mindegy, a lényeg, hogy működik
remélem for ever....(#3821) Sk8erPeter, nálam az volt, hogy miután leszedtem a drivert, és újraindítottam a vistát, még be se jött az asztal de szólt a tv
csak pár másodpercig, mert ahogy betöltött mindent a vista elhallgatott... bááár, lehet az nem valósidejű volt, csak bent maradt vmi a vista tempjében??? -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, pedig az alaplap max. féléves.
Alaplapi integrált hangkártya van, azt nehéz lenne megcserélni.
Eredeti, nem buherált angol XP Prof. van fent.
Most leszedtem a Logitech Setpoint szoftvert, és most nem kell átdugdosni a billentyűzet csatlakozóját, ez vicces...

Na, megyek, átrakom másik gépbe a kártyát.
Ha ott is szarakodik, akkor visszaviszem, hogy d×gják fel maguknak, és adjanak helyette másikat.
Ha meg nálam van a baj, akkor teljes XP-reinstall.Ja, és most próbáltam meg, hogy átdugtam másik PCI-slotba, a probléma ugyanaz...
Akkor mégis miért működött egy darabig akkor, amikor újratelepítgettem?

-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ilyen nincs, komolyan mondom...
Nem tudom, mivel hozzam összefüggésbe, de már megint nem működik ez a rohadt k@×¤ß távirányító...
Nem értem, azóta max. az XMLTV-vel szórakoztam, meg állítgattam ezt-azt a PVR2-ben, de egyszercsak megint nem működött.
Azóta 3-SZOR (!!!!) uninstalláltam a szoftvert és a drivert, regtisztítottam, majd ugyanazokat csináltam, mint akkor, amikor megjavult, de egyszerűen már nem tudom működésre bírni.
Jelet továbbra is ad a távirányító, tehát nem azzal van a gond.
Már csak valami szoftveres f@szságra tudok gondolni, de nem tudom elképzelni, mi a szar lehet...
Már kilőttem a folyamatokból minden zavaró tényezőt, de nem megy...
Pedig már kezdtem reménykedni...Mindenesetre ebből végleg kiderült, hogy nem a szoftverrel/driverrel van a hiba, hanem valami egyéni baromság, de már fogalmam sincs, mit kéne megnéznem.
Mondjuk a gépem csinál egyéb baromságokat is, ami igen kiakasztó, pl. a vezetéknélküli bill+egér kombónál a billentyűzetet az első indításnál a PS/2-ből át kell dugni az USB-re egy pillanatra, majd vissza a PS/2-be, különben nem hajlandó működni. (és utána ismét PS/2-ről üzemel, zavartalanul)
Win. reinstall most volt egy hete, igaz, akkor is egy Ghost-fájlból, tehát abban a verzióban még lehetnek baromságok.De akkor is: miért sikerült az imént tök jól működésre bírni, és most hirtelen miért találta ki, hogy nem működik???
Van valami ötletetek, mit kéne megnézni??
-
Sk8erPeter
nagyúr
Rendben, akkor megpróbálom ezzel.
Közben még PVR2-újratelepítés és slotcsere előtt kipróbáltam, hogy kilőttem a tűzfalat, és minden egyéb háttérben futó progit is, ami nem feltétlenül szükséges.
ATI Catalyst Control Centerről hallottam már sok rosszat, az van fent, remélem az nem zavar be...
Még valami, lehet, hogy hülyeség: a rádiófrekis vezetéknélküli egér+bill kombók nem zavarhatják a jelet? (Logitech EX 110) Ennek mondjuk a háttérben futó szoftverét lelőttem, úgy sincs előrelépés.Ez még azért felmerült bennem, de mindenképp újratelepítek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megpróbáltam az ellenkezőjére állítást, majd vissza, hatástalan.
Konkrétan tegnapelőtt óta van meg, azóta nem túl sok időm volt próbálgatni, és nem akartam rögtön az elején károgni, amikor még nem próbáltam ki ezeket a lehetőségeket.
Nyilván 2 nap alatt nem tettem tönkre...
Már mindenféle pozícióban és közelségben próbálgattam a távirányítót.
Azt, hogy a távirányító ad jelet, a telefonos videokamerába tartós módszerrel próbáltam, működött.Akkor egyelőre az újabb verzió felrakása marad.
Melyik verziót ajánlanád? A honlapodon megtalálható 2.0.3.16 gondolom megfelelő.
Egyelőre sajnos nem tudtam komolyabban tesztelni, úgyhogy sztem a hibák se feltétlenül tűnnének fel, gondolom a bug már csak komolyabb használat esetén jelentkezik, elég sokat csiszoltak az alapfunkciókon. -
Pribi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Steam Deck
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nemtudsz erre vmi megoldást?
Ma játszottam a live broadcasttal is 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
remélem nem sok olyasmi van közte ami már ki lett tárgyalva itt. 
És akkor már szinte elképzelni is durva, mi lehet egy több(tíz)ezer soros programnál, főleg úgy, hogy a munkamegosztás miatt mindenki mást csinál... Nem tudom, hogyan csinálják, hogy talán modulokba rendezve, szétosztva írogathat mindenki egyes programrészeket? Mindenesetre nem csoda, ha néha kavarodás van. (Abba már bele se merek gondolni, milyen programozási feladat egy Windows-szintű operációs rendszer összehozása, hány ember kell hozzá, és hogyan képesek átlátni az egészet...Ha képesek.
)

(mondjuk még a 28 és 38 kOhm-hoz képest is...)