Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz adalbert1 #2114 üzenetére

Felvételi szint alatt a hangerőt értettem, nem a bitrate-et. Az ugyanis jelszint lett volna, csak rövidítettem.

Ha a legjobb minőség a cél, akkor egyértelműen tömörítetlen avi (full frame avi), szigorúan RGB24 színtérben, PCM wav hang kiséretében. Persze ehhez nem árt egy 1TiB-os vinyó sem. Ha ez túl nagy áldozat, akkor persze lehet egészen jó kompromisszumokat kötni. Pl HuffYUV (gyakorlatilag veszteségmentes videocodec, igazából csak színtérkonverziót végez RGB -> YUV), vagy MJPEG (mondjuk PICVideo, ezzel 18-as minőségi szint mellett képtartalomtól és dinamikától függően 6-9GiB egy órányi video). Mindkét esetben PCM hang. Ha vagdakozni akarsz, akkor ezek a legjobb megoldások. Mindenképpen utómunkát igényelnek.

MPEG2 is jó lehet, de csak 8Mbps felett. Legalábbis ha még akarsz vele bűvészkedni. Ehhez nincs választási lehetőség, MPEG1 Layer II hang. Ha DVD-t akarsz, akkor 48000Hz-es mintavételi frekvenciával. Vágni nem egyszerű, ha nem zárt GOP-os, akkor pedig mindenképpen veszteséges, áttömörítéssel jár (avit lehet veszteségmentesen vágni).

Általános visszanézésre MPEG2 6-8Mbps-mal.

A maximum amit érdemes beállítani az 15Mbps lenne (illetve sw codec-kel határ a csillagos ég, de 25Mbps-nek már nincs értelme, arra ott a DV), de a PVR(2) csak 10Mbps-ig engedi.

Egyébként személyszerint a PICVid + PCM kombót alkalmaztam, amíg meg nem vettem a PVR3k-t. Azóta hw MPEG2 @ 10Mbps.

Új hozzászólás Aktív témák