- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
Naota
tag
No de hát pont ezt csináltam. Tologattam az arcom előtt a monitort és megkerestem, hogy hol kényelmes a képméret. Aztán számológép elő és megnéztem, hogy ugyanez a képméret 2-2.5 méterről mekkora képátlót igényel. Utána jött az, hogy irány a bolt és nézzük meg élőben is, hogy tényleg jó-e így. És jó.
-
Naota
tag
Neem, nem dupláztam. Természetesen szögfüggvényekkel, pontosabban szinusztétellel számoltam.
A képminőség pedig _annyira_ nem fontos, hogy felső kategóriás cuccot vegyek. TN monitor van most előttem és ezen akarok túllépni méretben, kisebb backlight bleedingben (mert ez itt már szinte vérfürdő), jobb feketékben és greyscale-ben.
[Szerkesztve] -
Naota
tag
Igen, tudom. Próbáltam is rávenni magam a 32''-osokra, mivel az áruk is kedvezőbb, de az otthoni kísérletezéseknek és számolgatásoknak az lett az eredménye, hogy az nekem kicsi lesz. Most egy 19''-os wide monitort nézek durván 1m-ről. 2m-nél ehhez a látószöghöz kell a 37'' sajnos.
[Szerkesztve] -
Naota
tag
A 8-as széria tuti.
S-et nem szeretnék, mert alsókategória-fóbiám van. Lehet, hogy teljesen irracionális, de semmiből nem szeretem a belépő szintet. Akkor már inkább kicsit többet fizetek a minőség érzetéért. Meg a plusz képminőségért.
Az R sorozat az eddigi információim alapján minden szempontból megfelel az igényeimnek.
N sorozat nem játszik a 37''-os kategóriában, ami pedig 2-2,5m-es távolsághoz tartozó kisakkozott képméretből adódik.
Az M-ek pedig gondolom gyönyörű képet adnak (de inkább meg sem nézem őket), de annyit nekem nem ér meg egy megjelenítő. A mostani árakkal annyiba kerülna majdnem, mint a cuccok összértéke, amit rá fogok kötni.
Szóval minden egybetéve, marad az R8. De inkább majd Q4 fele. Addigra az ára is olyan lesz, hogy semmi panaszom nem lehet. -
Mennyi tapasztalatod is van e téren?
Hidd el, hogy tökéletesen használható monitorként. Én is alátámasztom, de ha kell idecibálok 3 embert, akik 26'', 32'' ill. 42'' TV-ket használnak monitornak. Van, aki a számítógépasztalán, van aki a nappalijában. ;)
BTW, zenét sztereoban kell halgatni. Az 5.1, 6.1, 7.1 a házimozihoz kell...)
-
Ez nem monitor, hanem TV. De ezt már másoknak, máskor 1000-szer leírtam.
Én meg 1001x is leírom, hogy ugyanúgy használható egy LCD TV is monitornak, mint bármilyen monitor. Csak a nézési távolságot kell belőni. Mondom ezt úgy, hogy már lassan három hete használom a 42LF65-öst monitorként. Meg kell szokni kicsit, de semmi pénzért nem mennék vissza a 20'' TFT elé mostmár...
[Szerkesztve] -
Addor
tag
A TX-32LX700-et vettem +.
Most ott tartok ,hogy az s-video helyett a kompozitot használom és meglepő de jobb lett a kép.
Ráadásként itt be lehet kapcsolni a 3d comb filtert.
Most a beálításokat tesztelem le. Úgy tünik ,1 re jobb a kép.
Pc-ét probálva nagyot csalodtam a Samsung tn-film paneles ,19'' es után.Pedig natívban van +hajtva.
Nade ez azért csak 82 cm-es...... -
Addor
tag
Na +jött !
Szép lassan csináltam mindent ,csakhogy kiélvezzem a munka minden percét - aztán elmentem zuhanyozni mielött bekapcsoltam.
Sajna eddig csak a digitvvel probálhatom ki a körülmények miatt- a szinek gyönyörüek a kép részletgazdag ! De a 100hz ellenére van elmosodás: bár s-videos scartal kötöttem rá-lehet hogy simán az antennabemenetre kéne kötnöm? -
Bigyó
tag
Én ezt az egész panel mizériát a következőhöz hasonlítanám. Veszel egy jó minőségű közép vagy felsőkategóriás autót, és csak a vásárlás után tudod meg mondjuk az alvázszámból, hogy a Citroen vagy Fiat esetleg a BMW által gyártott és fejlesztett 2.5-ös diesel motor van az autóban. Nem is kérdés, hogy melyiket választaná az ember. És a hangsúly a gyártáson és a fejlesztésen van.
-
mirmurr
csendes tag
vicces módon a hsz-ek alapján vettem. és hogy miért nem samu lett belőle?
az általatok hónapok óta tárgyalt műszaki paramétereket, preferencia skálát, gyártási normákat és az üzletben szerzett személyes élményt egybe vetve, magasan ez a termék vitte a lécet. sonyra gyúrtam, de csalódás volt, a full hd-s samu túl drága és ki se használnám, undsoweiter, ez maradt a kalapban. most tesztelgetem, kép/hang kiváló, 6mp reakcióidő, pixelplus, nincs elmosódottság a mozgásoknál, lenyűgöző a képélesség egyszerű tv adásoknál is, élethű színek és végül a méret is talált, pedig eredetileg ''40-esre gyúrtam, kiderült; kicsi a nappaliviszont most gondolkozom egy kábelcserén az erősebb jelekért. mit javasoltok?
-
Olvastam:
Erre csak annyit tudok mondani, hogy haragszom azokra a beírásokra, amik túlmisztifikálták ezt a ''panellottó'' dolgot. Az eredmény, hogy egy lcd tv gyártásában ''gyengébb'' márka vásárlásába hajszolja az embereket a világ legnagyobb lcd gyártója helyett. Ez a halálom.
Mennyivel gyengébb egy eleve CMO panelesnek ismert Mirai LCD TV adott esetben, mint egy Samu név alatt ugyanolyan panelel szerelt TV? Az elektronika természetesen továbbra is fontos, de a probléma akkor is ott van. Aki akar informálódik, és ha azt szűri le, hogy nem célszerű Samsungot vennie, akkor azt szűri le. De ismeri a problémát, informálódik, és nem lesz ismeretlen a dolog a számára.
Mellesleg ez az ellentét (állítólagosan indokolatlan pánnikkeltés) általános. Hasonló vélemények fogalmazódtak meg az amerikai fórumokon a Sony XBR (európában W2000/X2000-ként ismerjük) esetén a clouding (nem homogén fényerő) pánik miatt. Bizonyos TV-ken egyáltalán nem jelentkezett, de nagyon sokon igen, és az elégedettlen felhasználók okkal hangot is adtak elégedettlenségüknek, mire voltak olyan felhangok, hogy túllőnek a célon, és különben is, egyedi problémákról lehet szó. Nem arról volt, az amerikai AVForumon több, mint egy tucatnyi ember írt a saját negatív tapasztalatairól. Hogy ez nem volt jó hatással a Sony amerikai eladásaira? Kérem, ha egy Sharp vagy egy NEC meg tudta oldani, hogy ne legyen annyi clouding probléma a TV-ivel, akkor a hiba talán nem a vásárlókban van...
[Szerkesztve] -
Ezt az egész lottó dolgot elkerülhette volna a cég.
De nem kerülte el. Pont.
Hiába ágálsz ellene, akkor is létező és valós probléma. Téged talán nem érint annyira, mert egy felső kategóriás, AUO paneles TV-d van. De a személyes ismerettségi körömben van olyan, aki nemcsak a műszaki boltokban, hanem másnál látott élőben egy készüléket (R71-ről van szó), megtettszet neki, vásárolt egyet, majd otthon kicsit meglepődött, mivel nem egészen olyan minőséget kapott a pénzéért, mint amit a korábbi tapasztalatai alapján elvárt. Utánaolvasva derítettünk fényt erre a panel lottó dologra, és még azt is eljátszottuk, hogy egymás mellé összehoztuk a két ismerős AUO és CMO paneles készülékét. Hidd el, hogy mellbevágó a különbség. Ismétlem: R71-ről van szó, ezzel a sorozattal kapcsolatban emlegetem én is főleg a panel-lottót. A Samsung oldalán ezt a típust pedig S-PVA panelesnek hirdették akkor, az angol oldalon a letölthető brossura két oldalon keresztül csak az S-PVA panel előnyeit ecsetelte. Ez egyszerű átverés.
Amiatt pedig a Samsung vessen magára, hogy ilyen játékot űz a vásárlóival, és hogy emiatt esetleg egyesek megrémülhetnek, és elpártolhatnak tőlük.
[Szerkesztve] -
Addor
tag
Ezért kellett volna a Samsungnak külön szériákba raknia a különbözö paneleket, ez igy lett volna becsületes!
Amúgy messze áll tölem a cég lehúzása: szerintem is az 1ik legjobb ha éppen nem a legjobb gyártó a piacon.
A te készüléked pedig tényleg a csúcshoz tartozik.
Nade inkább te fényezd és ne én! -
-
Addor
tag
Nos én már másfél éve keresem az ''igazit'', és öszintén szólva még soha 1* sem voltam ennyire biztos döntésem helyességében.
1ébként részben igazad van : a pana nem az lcd-ében jó, vagyis helyesbítve a korábbi szériák nem nyerték el a kritiusok és a nagyközönség tetszését.
A mostani 7-es számozású tv-ék viszont nagyon impozánsak.
[link]
[link]
[link]
És persze saját szemmel is láttam 2 7el ezelött. -
Addor
tag
Én nem mondtam hogy a külfökdi forumok jobbak, de ne feledd el hogy kis hazánkban nincs a felhasználoknak annyi dellájuk mint nekik ott kint.
Következésképpen ott több lcd tv talál gazdára.
A másik néz utánna hány magyar forum foglalkozik ezzel a témával: én 3-at találtam.
Ezek min1-ike általánossan foglalkozik az lcd technologiávall, mig ott kint szinte minden gyártó tipusának van külön topicja!
Mégvalami: ott álltalában a vásárlás után is visszatérnek a témához, fényképekkel és leírásokkal gazdagítják 1más tudását. Mig itthon szerintem ezt csak 1 szük kör teszi +!
Nézd +pl az árgép német +felelöjét.... majd a magyart, a vásárlás útán nincs véleményezés!!
Hát javits ki ha tévedek.
A fekete témában 1et értek: de azért lcd -és lcd között is van különbség! -
dabadab
titán
-
Én írtam korábban, hogy a CMO a Sonynak is szállít paneleket, de ez egy dolog. Az U száriás Sony-k bizony a Samu alsó kategóriásaival vannak csak pariban, például...
Én a panelre gyanakodnék, de egy ötletem azért támadt: hasonló jelenség nálam is megfigyelhető volt, amikor alapbeállításon, 100-ason volt a kontraszt. Mikor visszavettem 60-ra, tökéletesen éles lett a kép, de nem volt annyira harsány a színpaletta. Próbáld meg a TV beállításainál végig a lehetőségeket, lehet, hogy neked is segít. -
Joc12
csendes tag
Igen, ahogy én is írtam, a PAL adás nagyobb felbontáson tisztán az elektronika segítségével lesz elfogadható minőség. Elektronika nélkül 576 soron lenne jó. (CRT TV)
De amire ki akartam lyukadni, hogy a Full HD felbontás analóg jelről nem rosszabb, mint a HD felbontás, sőt, jó elektronikával jobb. Ennyi.
De ami a legegyszerűbb módszer, elmenni, rászánni az időt, és megnézni saját szemmel, és azt megvenni aminek jó a képe, és a pénztárcára sincs traumatikus hatással.
Zárójelben hozzátenném ami igazán kritikus, és ahol igazán meglátni a különbséget, az a TV adás. Aztat tessék tesztelni orrba-szájba!!! Amelyiken a TV a legjobb, a többi jel már csak szebb lehet rajta..
Ja és nem a FullHD-re akarok rábeszélni senkit, az vegye meg, aki ki is tudja használni. Én egyenlőre lemondtam róla, és egy 40R81-t céloztam meg, TV adásra, tudásra, képminőségre ebben a kategóriában ezt találtam a számomra legjobbnak, de még van néhány hetem, bármi lehet..
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
Erröl hallottam egy érdekességet, hogy miért csak ezt teszik bele általában.
A gyártóknak a forgalomba hozásnál több ''adót'' kell fizetni, ha teljes pip-et tud a tv, hiszen akkor egyszerre két tv adás megjelenitésére is képes, akár maga a tv akár tv+videó tuneren keresztül.
Viszont a pc-nél ezt nem kell befizetniük, mert az alapból nem tuneres, bár erre lehet kitalálni ugye, hogy egy tv-tuner kártyával vagy usb-s cuccal(akár önállóval a gép és a tv közé kötve) máris megoldható az, hogy két tv adást lehessen nézni egyszerre).
Az adó dologból nem tudom, mennyi igaz, a forrás elég magas körökben mozog, de volt némi alkoholos befolyásoltság és kormányszidás, miközben ezt mondta. -
bigbob
csendes tag
Oké, köszi, ezt estére megnézem. Van még egy külső TV tuner kéznél, megpróbálom azzal is összekötni a gépet.
A VGA kártya eddig 1024x768-ban hajtott meg egy öreg MAG CRT-t, azzal mondanom sem kell, hogy nem volt ilyen elszíneződés. De igaz, bármi is lehet a hiba.
Egy másik fórumon egy még régebbi Samsung(LE 26T51+ D-sub)-nél megnézte valaki, nem látott ilyen elszíneződést... -
tomb74
csendes tag
Amugy persze igazatok van, de nekem egy kicsit mániám, hogy a pénztárcám engedte legjobbat vegyem meg. És ezekben a cuccokban nagyon ritkán csalódom. Van egy 10 éves Sony Trinitron TV-m ami Tökéletes! Akkor 4 havi fizetésemért vettem, de nem baj mert a mai napig nem látta szerelő és ma is pöpec. Megy az apámékhoz
-
dabadab
titán
''Először is ezek nem szakértők.''
Igen, erre akartam celozni
''Beüzemeltek egy ilyen tv-t és leírták, amit tapasztaltak.''
Nem, beuzemeltek egy TV-t es teljesen alaptalan okoskodasba kezdtek. Lehet, hogy en vagyok egy kicsit regimodi, de van bennem egy olyan elvaras, hogy ha mar egyszer kivagnak egy csomo fat azert, hogy az ember irasat megorokitsek, akkor irjon olyat, ami valamennyire erdemes erre.
A fo problema az, hogy a TV nagy felbontasat valamifele problemanak allitjak be, pedig egyaltalan nem az. Az a blokkosodas ugyanolyan zavaro lenne egy hasonlo meretu 852x480-as felbontasu plazman is, es ez igaz az osszes tobbi gondra is.
A nagy felbontas nem okoz bajt. A nagy meret meg a gyenge bemeno jel, az igen. -
dabadab
titán
''Azt írják, hogy láthatóan küzd ezekkel a kis felbontású anyagokkal a tv elektronikája, hogy felküzdje arra a hatalmas felbontásra a képet''
Szakertok, jesszusom.
Ekkora felbontasbeli kulonbsegnel mar nincs meg az az elmosodas, mint amikor mondjuk 1024x768-as kepet rak ki az ember az 1280x768-as LCD-re. A blokkosodoas az teljesen egyertelmuen a DVD meg a DivX hibaja, ehhez semmi koze a felbontasnak, egyedul a kepatlonak, mivel ilyen nagyban jobban latszanak, a TV adasok homalyos/zajos volta is teljesen egyertelmuen a jelminosegre vezetheto vissza.
A felbontasnak baromira semmi koze a problemakhoz. -
A cikk szerint (amikor keletkezett a cikk) kb félmillióba kerülő tv-ről beszélünk.
A szürkepiacon, kéz alól. Amúgy 600-700 e Ft körül inkább a webboltokban...
Persze a divx és a dvd filmek máshol sem jobbak.
Itt már inkább a képátló lesz a gond szvsz. 42''-oson nézve a DVD-t itt is elmondható, hogy olyan 3 méternél közelebről már látható némi blokkosodást, egyszerűen túl nagy a TV. Ugyanakkor hozzáteszem, hogy sima HD esetén pedig közelről a pixelek lesznek feltünőek (ez olyan, mint amikor a 720p felbontású plazmaTV-ből kihoztak 60''-os. Jó meg minden, de kell egy bizonyos távolság, hogy ne legyenek zavaróan nagyok a pixelek. -
Naota
tag
Akkor leírom, hogy én hogyan tudom, aztán majd kijavít, aki jobban ért hozzá. Tehát amikor bitekről beszélünk, akkor két dologról van szó. Az egyik a színfeldolgozás. Itt a megjelenítő feldolgozza a különböző színcsatornákon érkező információkat és ezeket továbbítja a megjelenítésért felelős részek felé. Itt azért kell a minél nagyobb pontosság, hogy az egyes műveletek hibája kisebb legyen, mint a megjelenítés pontossága, tehát ne rontsa el már alapból az egyes színeket a megjelenítés előtt. Ez lehet 10-12-14.. bit per csatorna. A másik dolog a megjelenítés. Itt általában 8 bitről, tehát 8 bitnyi szürkeárnyalatról beszélünk színcsatornánként, ami kiegészülhet még FRC-vel, amikor is a megjelenítendő szín nem szerepel a panel által előállítható színek között, de befoglalható két másik RGB szín közé és így már megjeleníthető. Tehát a példában 8+2 FRC bittel kapunk 10 bitet.
-
Neszójábe
senior tag
Egy high-end boltban ültem be egy mini moziterembe. Ott volt projektor és azóta nekem az az etalon. Egyébként is imádom a hangulatát, de tv vásárlás közben megnéztem a drágább egyedeket is és meg kell mondjam, 1 kivételével meg sem közelítették a projektor minőségét. Láttam egy 799e forintos TV-t, ami egészen idáig egyedül vette fel a versenyt azzal a feelinggel, de mivel én 139e forintban gondolkodom, nem jegyeztem meg a típust. Szerintem más kategória a projektor. Aki ilyen minőséget akar, az már nem nézi, hogy bonyolultabb-e használni, meg ilyesmi (bár szerintem semmi bonyolultság nincs benne). Ez kicsit olyan, mintha összehasonlítanánk egy 200 millás sportkocsit, meg egy 200 millás oldtimer Ferrarit. Az előzőnek ott van vége, a második ott indul. Az első modernebb, na de ki ne a másodikat választaná...
-
Old_Death
csendes tag
Tkp. akkor maga a 100 Hz egy hardveres dolog (ami még mindig nem egészen világos ezeknél az LCD paneleknél, lásd lentebb Cifut);
a motion+ pedig szoftveres babrálás. (mint optikai és digitális zoom)
Kéne hogy legyen...
Ehhez képest utánaolvasás után még zavarosabb a kép.
De kiváncsian várom Te mit hámozol ki a dolgokból! -
Egyben biztos vagyok és a fejemet teszem rá. A motion plus és a 100Hz nem ugyanaz. A Samu oldalán is külön említik több helyen is. Ebből következik, hogy a M86-87 motion plus-t tud, de 100Hz-et nem. A legjobb tv-kben pedig mindkettő benne van. Az én tv-men is otthon a feature-öknél külön említi a motion plus-t és a 100hz-et.
-
-
Van bármelyik hivatalos oldalon szó arról, hogy támogatja az M86/M87 a 24Hz-et 1080p esetén? Nincs. Emellé pedig ott van egy fórum, ahol legalább két tucat felhasználó osztja meg az első kézből származó tapasztalatait. Ennél több aligha kell... De ha ez is kevés, akkor google-ra fel, kulcsszavak ''+M86 +Samsung +24fps''.
A firmware dolgot is az AVForumon olvastam, hivatalos információ arról sincs. -
Old_Death
csendes tag
Nem vitázni akarok, hanem okulni!
Csak megjegyztem, hogy nem minden arany ami fénylik avagy ne higyj el mindent amit a marketingesek leírnak avagy...
(Ott kezdődik, hogy eleve ennek a 100 Hz megnevezésnek semmi értelme nincs...)
Továbbra is maradt a kérdés: Mi a motion+ akkor ezekben a TV-kben.
Egyébként nekem sincs ilyen TV-m épp ezért szeretném megtudni.
Látom már, hogy megint érik egy boltlátogatás, ahol aztán nyomkodhatom ezeket az izéket. mármint LCD-ket.
Mert inkább hiszek a saját tapasztalatomnak, mint az ilyen olyan katalógusoknak stb. -
Old_Death
csendes tag
Hmmm! Nem rossz, nem rossz.
Egyébként a linkelt oldalon íródik:
A technikai és minőségi vívmányok bemutatóján a legnagyobb tömeggyártásra készült LCD TV-képernyőt is bemutatják. A Samsung saját 100 Hz Motion Plus technológiájával ellátott új 101 cm-es LCD képernyő a rendelkezésre álló képkocka információk közé köztes fázist mutató képkockákat számol ki és szúr be, amitől a mozgóképek kristálytiszták lesznek.
Ez benne van M86/87-ben is -
Old_Death
csendes tag
''magyaron nem térnek ki erre. Illetve nincs az adatlapokon 100Hz. ''
Láttam már ezeket az adatlapokat, elég hulladékok. A magyar is és a külföldi is.Nagyon esetleges hogy mit írnak bele és mit nem. Ahogy éppen a kitöltőnek kedve van hozzá. Kellő kritikával szabad csak szemlélni őket.
A hivatkozott cikket ismerem, pont ezért gondolom, hogy M86/87 100 Hz. Vagy valami hasonló lehet. Lásd Movie+ vagy valami ilyesmi funkció. -
Old_Death
csendes tag
-
Nem a 10bit ver mindent, hanem az LY95 színhűsége és színei, amibe a 10 bites színmélység is belejátszik. A Samu M86/87 is 10bites, de annak a színeit mégis sokan erősen túlvezéreltnek tartják. ;)
Az viszont tény, hogy 10 bites színmélység jobb minőséget jelent, mint a 8bites.
[Szerkesztve] -
Például itt olvashatsz róla jóóóóó sokat: [link]
Állítólag a Samu dolgozik a problémán, és egy firmware frissitéssel a közeljövőben meg tudják oldani a problémát (tehát a hardware képes a 24Hz-re, csak a szoftver nem tökéletes hozzá), persze ez annyit tesz, hogy majd hívhatod a szerelőt a 400.000+ forintos TV-dhez, hogy frissitsék a firmware-t...
Az LG esetén már jó régen linkeltem egy .PDF-et az LF családról: [link], ebben a HDMI bemenet mellett ott van, hogy 1080p - 24/25/50/60p. -
Neszójábe
senior tag
Na ez már meddő vita. 180-as dollárral nem 800 körüli, ráadásul én 4 lepedőbe már a vásznat is beleszámolnám. De teljesen mindegy, mert a kivetítő fényévekkel jobb képet ad, egy teljesen exlusive hangulatban. A magánvéleményem, aki ennyit költ tévére az vagy millliárdos, vagy madár, akit bedarált a vásárlói társadalom...
-
dabadab
titán
Vagy meg inkabb, mint a 3:2 pulldown
(Ez szerencsere nalunk ismeretlen: NTSC-s orszagokban ugy csinalnak a filmek 24 kepkockajabol 60 felkepkockat, hogy az egyik kockabol 2, a masikat meg 3 felkep lesz, igy aztan a egyenletes, folyamatos mozgasokbol finom rangatozas lesz - a legtobb ember nem veszi eszre, de ha egyszer valaki meglatja, akkor azt elete vegeig zavarni fogja - allitolag)
(Egyebkent a jelenseget viszonylag konnyu szimulalni: az ember a szamitogep monitorjat beallitja 60 Hz-re, aztan lejatszik egy PAL filmet.)
[Szerkesztve] -
Neszójábe
senior tag
Nem tudom, hol olvastad, de én tapasztalatból mondhatom neked, hogy ez nem igaz. A kábel adását a TV egyszer átmossa digitálisba, ezáltal látszik néhány pixelblokk + jön hozzá még pár mili szellemkép. Most a beltéri egység átmossa analóg jellé a digitálisat, aztán a TV vissza digitálisság az analógot, szóval itt természetesen szellemképről vagy ilyesmiről szó sincs, de akkora pixelblokkok vannak, mint az állat...
-
Neszójábe
senior tag
Látom az aránylag friss hozzászólásokat sem vágod... ;)
Nemrég írtam le, hogy épp most váltottam T-kábelről DigiTV-re, hogy majd milyen fasza lesz a digitális adás az LCD-n. Csak éppen az van, hogy a beltéri egység szépen átalakítja analóg jellé, átjön scarton és a szerencsétlen TV meg visszaalakítja digitállissá. De most, hogy beszélünk róla, lehet megkérdezem a DigiTV-t, hogy LCD-s ügyfeleknek nincs-e valami olyan beltéri egység, ami digitális marad... -
MM
őstag
Meg kell említenem, hogy ez a topic nyújtotta a legtöbb segítséget a döntésben!
32'' CLAA320WF01 1366*768 1200:1 6(GTG) 500
37'' CLAA370WA03 1366*768 1200:1 8(GTG) 500
CPTT oldalon ez a két 37''-os panel van fent, a második talán lehet ami ebben van.
Remélem, és hogy ez a valós kontrasztot mutatja!
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
persze igazad van, de a köznyelvben, pl ha egy újgazdag brazil kippattan a merdzsójából a pereputtyával és benyögi hogy full hd, a boltos egyből tudja miről van szó, sőt moncsit is ad neki, ha fullosat kér abból is
az eredettel nem vagyok tisztában, csak azzal ahogy a köznyelvben használják -
dabadab
titán
Alapjaban veve a FullHD az 1080p felbontas ''beceneve''. Innen terjedt tovabb a kijelzokre, ahol azt jeloli, hogy az adott kijelzo kepes nativan megjeleniteni ezt a felbontast. Ennel fogva barmilyen kijelzore (projektor, monitor, akarmi) ertelmezheto az, hogy full HD-s, valamit (sot!) TV adasokra, filmekre is.
Aktív témák
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest