Új hozzászólás Aktív témák
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
Gabohun
üzenetére
Szia Gabo!
Ugyan a nagy projimat még én is csak tervezgetem, de ötletem azért lenne, hogy hogyan lehetne segíteni a te projidon. Ha ezek közül bármelyik lépésen is túlvagy, akkor vedd úgy, hogy nem is szóltam. Na, egy 400W-os HQI-nak azért tisztességes fényt kellene produkálnia, és szerintem ezt meg is teszi, csak menet közben annak java elvész. Már mindjárt az elején. Az a kis foncsor lehetne íveltebb is, és ezzel egyidejűleg beépíthetnél egy kondenzor lencsét az izzószál elé. Nekem van egy hatalmas kondenzorom (nem eladó) és egy sima villanykörte fényét úgy összegyűjti, hogy még! El se hittem, amig saját szememmel nem láttam! Majd, bár lehet, hogy ezen már túlvagy, le kellene szedni az AntiGlare réteget. Minél nagyobb átmérőjű optikával kísérletezz, hiszen minnél nagyobb az átmérő, annál több fényt tud átengedni, persze ehhez igazodnia kell a 2-es számú fresnel gyújtótávolságának is. Végül, és ezt írta más is, minden jellegű hulladékfényt zárj el a doboz optikás részében. Fújd ki matt feketével a doboz belsejét, de legalább az optikás oldalát. Remélem, hogy mondtam valami újat és segíthettem munkádat.
A fresnel annyi hőtől nem kampecolhatna be elvileg, hiszen a kezedet is ott bírod tartani hosszú időn keresztül, írtad. Esetleg kosz, vagy zsír barnulhat oda, bár ahhoz is több hő kellene és attól már belágyulna a fresnel is... A biztonság kedvéért mérd le valami hőmérővel, hogy minek van kitéve.
Üdv!
ZZ
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest