- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sraff
tag
Szia!
Az én képméretem már tapasztalati érték, igaz a vetítő lencsém 316mm fókusztávú. Nagyobbal sajnos nem tudtam eddig kipróbálni.
A 400W meleg lesz, hidd el.
Főleg, ha állítva lesz a projektor, azaz a fresnelek és az lcd fektetve. A meleg pedig ugye felfelé szál. Én úgy fogom csinálni, hogy két 12-es venti alulról nyomja be a levegőt és egy 14-es felül szívja ki. Ezek a fresnel-lcd-fresnel szendvicset hűtik. Vettem egy fordulatszám állítót, amivel majd be tudom lőni a legjobb beállítást. Egy autós hőmérő fogja mérni az lcd tetején a hőmérsékletet.
A fresnel egyébként képes eldeformálódni a hőtől. Van olyan írásvetítős fresnelem, ami a szélén kb. fél cm-nyit megnyúlott. Kis projektorhoz jó lenne még.
Episzkóp lencse: Egyszerűen nem látta a teljes lcd-t a közepe a képnek éles volt, a szélei meg nagyon elmosódottak. Utánajártam, ennek az episzkópnak a munkafelülete 19 x 19 cm volt. És ez bizony kevés. Lehet egyébként, hogy még az A4-es episzkóp objektíve is necces lesz.
Fix módon nem növelhető a fókusztáv. Az átcsiszolást pedig tényleg egy optikustól kell megkérdezni.
Nem budapesti vagyok, hanem szabolcs-beregi.
Ha lehet tőlük online rendelni, akkor majd úgy fogok venni egyet.
Egyébként ma folytattam én is az enyémet. Meghoztad hozzá a kedvemet. Legutóbb tavaly decemberben nyoltam hozzá. Az elemek kb. harmada már készre van festve.
Kitartás!
Sraff
Új hozzászólás Aktív témák
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest