Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sraff

tag

válasz Skót #4281 üzenetére

Szia!

Az én képméretem már tapasztalati érték, igaz a vetítő lencsém 316mm fókusztávú. Nagyobbal sajnos nem tudtam eddig kipróbálni.

A 400W meleg lesz, hidd el. :) Főleg, ha állítva lesz a projektor, azaz a fresnelek és az lcd fektetve. A meleg pedig ugye felfelé szál. Én úgy fogom csinálni, hogy két 12-es venti alulról nyomja be a levegőt és egy 14-es felül szívja ki. Ezek a fresnel-lcd-fresnel szendvicset hűtik. Vettem egy fordulatszám állítót, amivel majd be tudom lőni a legjobb beállítást. Egy autós hőmérő fogja mérni az lcd tetején a hőmérsékletet.

A fresnel egyébként képes eldeformálódni a hőtől. Van olyan írásvetítős fresnelem, ami a szélén kb. fél cm-nyit megnyúlott. Kis projektorhoz jó lenne még. :D

Episzkóp lencse: Egyszerűen nem látta a teljes lcd-t a közepe a képnek éles volt, a szélei meg nagyon elmosódottak. Utánajártam, ennek az episzkópnak a munkafelülete 19 x 19 cm volt. És ez bizony kevés. Lehet egyébként, hogy még az A4-es episzkóp objektíve is necces lesz.

Fix módon nem növelhető a fókusztáv. Az átcsiszolást pedig tényleg egy optikustól kell megkérdezni.

Nem budapesti vagyok, hanem szabolcs-beregi. :D Ha lehet tőlük online rendelni, akkor majd úgy fogok venni egyet.

Egyébként ma folytattam én is az enyémet. Meghoztad hozzá a kedvemet. Legutóbb tavaly decemberben nyoltam hozzá. Az elemek kb. harmada már készre van festve.

Kitartás! :))

Sraff

Új hozzászólás Aktív témák