- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz
csubuka #113297 üzenetére
Rosszul értelmezted amit írtam. A szeletelt kővel való burkolás vagy nemesvakolást, teljesen meg kell csinálni, betont ytongot mindent. Ha fele ilyen az csúnya ahogy mondod. Én nem vesződnék így a betonnal, az egészet egybe burkolnám. De akár vághatsz gipszkarton lapokat és telibe lehet ragasztani, talán az a legegyszerűbb és nem kell hozzá nagy gyakorlat sem.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Budapesti megbizhato burkolót keresek,
Pmben tudna vki ajanlani?
Koszi
-
csubuka
addikt
válasz
lemmy71 #113255 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Hmm, de ha összehálózom, akkor lőttek a speci felületnek, mert a hálót minimum glettbe kell ágyazni és az meg már simára lesz húzva nem? Gondolom a hálóval ilyen 20-30 centit rá kell menni a felületre, szóval az 1,2m magas térfalból, akkor már a tetején lenne egy 0,3m+0,2m magas rész az más felület lenne. Nem tudom, hogy lehet ezt összehozni jól sajnos.
Hogy a térdfal teteje mondjuk az általad említett szeletelt mészkő, ami alatt elférne az összehálózás, majd az alsó részek a kezelt zsaludeszkás lenyomatú beton... fene tudja mennyire lenne fura, hogy a magasság egy részében ilyen, másikban olyan a felület.
-
lemmy71
őstag
válasz
Gatling #113285 üzenetére
Ha azt azt akarod hogy egy két éven belül összetörjön, akkor elég 20 centi mélyen alapozni
Nem viccből írták a 80 centit, de ha szerencséd van akkor 50 - 60 centinél megjelenik a teherhordó réteg és be is kell vasalni
Nálam is 'L' alakú a terasz csak befelé fordítva, 30 X 100 centi mély az alap utólagosan összekötve a ház alapjával, nem is mozdult meg a 27 év alatt -
Veron
addikt
megérkezett a vízszámla, 4 hónap alatt 74 m3 fogyott.
mosogatógép, mosógép használva, zuhanyzás inkább, kádas fürdés kevésbé. 2 fős háztartás, COVID miatt egész nap itthon, főzés általában itthon megoldva.
5 vízvételi pont bent, 1 kint. ősszel egy hónapig naponta-kétnaponta locsoltam a füvet.
mennyire reális ez a fogyasztás vagy gyanakodni kell szivárgásra? -
fogtunder
nagyúr
válasz
szaszyka #113288 üzenetére
De oda minek? Pont most nézegetem a kerítésépítés miatt a Semmelrock féle útmutatót, 30 centis alapot írnak 80cm-es felépítmény alá. Kavicsot kell rakni még alá fagyhatárig, de erősen indokolatlannak érzek 60cm fal alá 80 centi betont húzni.
Az a terasz, amit nyáron szétvertem, 30 centis alapon volt 25 évig és nem fagyott szét, nem süllyedt meg.
-
daninet
veterán
válasz
tothjozsi96 #113283 üzenetére
Mindenki fizesse azt ami az Ő része, ha neked nem tetszik ahogy kinéz az oldaladról, veszel te is hullámlemezt és felfúrod rá.
Ha jó fej akarsz lenni és belefizetsz, akkor viszont eleve úgy csináljátok, hogy felőled is jól nézzen ki. -
tothjozsi96
addikt
válasz
csemberlen #113282 üzenetére
A kérdésem nem efelé irányult, hanem afelé hogy mi a norma, mi a jó hozzáállás ebben az esetben. Te kifizetnéd a telked bal oldali kerítését úgy hogy az a szomszéd kötelezettsége?
Ahogy írtam, jelenleg az a kerítés van ami a miénk, szomszéd utca fronton cserélteti trapézlemezre és akkor feldobta ezt az ötletet. Én nem tudtam hogy a telek jobb oldali és hátsó kerítését kell mindenkinek rendben tartani, az az övé kvázi. Tehát a kérdés az hogyha nem az Én feladatom a telkem bal oldali kerítése, akkor Te ugyanúgy kifizetnéd a felét?
Érted, tehát a rendelet szerint semmi közöm hozzá, régen úgy épült hogy a mi házunkhoz tartozik, de a jelenlegi rendelet szerint már nem így van. Ebben az esetben te kipengetnéd a felét? Az eddigi problémám az volt hogy fizetek, felém lesz a zártszelvény. Viszont most már okosabb lettem a témában, és ha nem fizetek akkor Számomra mindegy hogy felém van vagy sem, mivel nincs hozzá közöm.
-
csemberlen
őstag
válasz
tothjozsi96 #113271 üzenetére
Ha az ő keritése akkor nem tehetsz rá semmit elvileg.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gatling #113276 üzenetére
Szükséged lesz egy sávalapra is, vagy 40centi mélyen, ami legyen szélesebb, mint a zsalukő, erre fogod felfektetni, ezt be is kell vasalni, mondjuk 4 szál 8mm-es vassal. Plusz függőlegesen is rakj bele úgy, hogy kilógnak a síkból, ezzel fogod összekötni az alapot és a zsalukőbe öntött betont.
Én 20-as zsalukővel csináltam a miénket, a beton szükségletet szerintem kár nagyon kiszámolni, de kb a zsalukő térfogatának 80-85%-át ha számolod, akkor nem lősz nagyon félre. Függőlegesen ide is kell majd vas, hogy szépen egyben álljon az egész. -
Gatling
csendes tag
Sziasztok,
Elsősorban kérlek ne szedjétek le rólam a keresztvizet, részben ezt is meg kell tanulni, részben jó magyar fillérbaszásból magam szeretné megcsinálni egy teraszt. L alakú a házrész, tehát csak két falra van szükségem, 2x2m hosszan. Sehol nem találtam olyan leírást, hogy egy ilyen falat mekkora zsalukőből kellene csinálni, arról meg főleg nem, hogy egy méternyi zsalukő beton szükségletét hogyan számolom ki... Tudnátok segíteni?
Köszönöm! -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #113271 üzenetére
Ez megegyezés kérdése, ha nem adsz bele pénzt azt mondhatja nem tehetsz az ő oszlopjaira trapéz lemezt+még helyet is kell biztoítanod a karbantartáshoz.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
csemberlen #113269 üzenetére
Nem így értettem, hanem inkább a személyes véleményedre lettem volna kíváncsi.
Hogyha nem az én feladatom a kerítés azon az oldalon, akkor is kifizetned a komplett összeg felét vagy csak a trapézlemezt a Te oldaladra? -
mezis
félisten
válasz
F4ther #113268 üzenetére
Üdv.!
Gázkazán csere: Gondolom a jelenlegi nem kondenzációs. Terv és engedély.Mester: Ha nincs stábja és jó, akkor nincs ideje internetezni. A kötésekhez, lejtésekhez értsen (légbuborék ne legyen), a kazánhoz, ahol már lehet elektronika, WiFi, okostelefon,..., úgyis márkaszerviz kell
-
csemberlen
őstag
válasz
tothjozsi96 #113267 üzenetére
160
trapéz a te oldaladra mondjuk 200 a vége 100/100e.De nem velem kell egyeztetned.
-
F4ther
tag
Sziasztok,
2 dologban szeretnék tanácsadést kérni:
Szakszerű födém szigetelés kőzetgyapottal, egy kb 10x10m alapterületű tetőtérben, hogyan kellene?
- fólia
- kereszt gerendák x távolságra?
- gerendák közé kőzetgyapot táblák
- fólia
- valamilyen járólap..Mindenképp olyan módon kell kivitelezni, hogy járkálunk / pakolunk a tetőtérbe..
Még csak mostanában kezdtem ezen gondolkodni, eddig más munkálatokat végeztem el magamnak.
Másik dolog, ettől teljesen független:
Teljes fűtési rendszert felújíttatom, egy "víz gáz fűtészerelő mester" által, ebbe kerülne teljes csőhálózat csere, hőcserélők cseréje, két eddig nem fűtött helyiség fűtése, vegyestüzelésű kazán (saját maga készíti), és gázkazán csere, ennek helyére kerülne Ariston kondenzációs kazán.
Mi az amire figyelni kellene? Honnan tudom megállapítani hogy jó vagy nem jó mester. Ajánlás útján kaptam elérhetőséget, elvileg szépen dolgozik a környékbeli beszámolók alapján meg elégedettek voltak, de interneten nincs infó róla, és nem is nagyon ért a számítógépekhez. "Hagyományosan" dolgozik ..- Nyilván a munka szerződésesen történik, és garanciát is vállal (Papír nélkül semmi, gari a szerelésre azt hiszem 3 év) és előre sem fizetek. Egyelőre még nem írtunk semmit csak felmérte a terepet. Alapvetően szimpatikus, de én nem értek a szakmához, és szkeptikus vagyok a szakikkal szemben, általában amit tudok, magam csinálom meg..
-
tothjozsi96
addikt
válasz
csemberlen #113266 üzenetére
És ebben az esetben te hogy feleznél?
Az elképzelése az hogy zártszelvény vázat épít, betonszegélyt önt ki és úgy megy rá a lemez.Összeszámolta, 160 ezer forintra jön ki a kerítés mindennel együtt.
Ilyen esetben hogyha mindkét oldalra trapézlemez kerül, akkor Te mit fizetnél ki?Ugyanúgy kifizetnéd az összköltség felét tehát ~80 ezer forintot.
Nyilván ez több lesz ha mindkét oldalon lemez van, tehát inkább 100k/fő. -
csemberlen
őstag
válasz
tothjozsi96 #113261 üzenetére
Akkor az ő keritése. Elvileg nem kell beleadnod, viszont nézheted. Legyen mindkét oldalon trapéz, és felezzetek. 12 méter az nem sok.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Victoryus #113260 üzenetére
A Mekkelek, de azért hatásos megoldás a ducttape.
Van még alu ragasztószalag is, amit belülről fel tudsz ragasztani bele. A taknyolás sehogy nem éri meg szvsz, időben is sokkal tovább tart, az UV megöli hamar, a tapadása sem garantált. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Blackmate #113262 üzenetére
Köszönöm a választ!
A kérdés az az hogy te ugyan úgy fizetted a kerítés felét vagy csak a trapézlemezt a Te oldaladra? Nem mindegy, nálunk épp arról van szó hogy a 12 méteres kerítés aminek a költsége ~160 ezer forint, ezt az összeget megfelezzük. Mint utólag megtudtam itt, a telekkel szembeni jobb oldalról van szó, ami engem nem is kellene hogy terheljen. Én jó szándékból mondtam ezt, de úgy látszik hogy nincs kötelezettségem ezzel kapcsolatban, fizetni fizetnék hogyha felém kerülne a szép fele, majd egyeztetek a szomszéddal, mivel nem tudom pontosan hogy hogy gondolta, de szinte biztos vagyok abban hogy nem úgy szeretné megépíteni hogy nekem legyen jobb.
-
Blackmate
őstag
válasz
tothjozsi96 #113261 üzenetére
Hasonló szitu volt nálam, annyi különbséggel hogy nem volt kerítés (az utcafrontról nézve bal oldalon). Szomszéd kitalálta, hogy trapézlemezt akar és naná, hogy úgy ahogy nálad: Te látod a "szép" zártszelvény keretet ő meg szépen beborítja a saját oldaláról trapézmlemezzel.
Rááldoztam azt "kis" pénzt és én is megvettem a trapézlemezt, hogy valahogy kinézzen az én oldalam is. Olyan 15-16 m hosszról volt szó.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
csemberlen #113257 üzenetére
Felezővonalon.
#113259 daninet
Köszönöm a tippet!Ez a kerítés valóban szép, viszont mi házilagos kivitelezéssel szeretnénk letenni a kerítést, nem vagyok biztos abban hogy ezt így letudnánk tenni illetve itt is valamihez hozzá van csavarozva a trapézlemez, jól látszik. Tehát gondolom itt duplán van feltéve, mindkét oldalról a trapézlemez. Rosszul gondolom?
-
Lyukas ereszcsatornát mivel lehet javítani? Szilikon? 10m hosszú, a közepénél folyik, áztatja a falat.
-
daninet
veterán
válasz
tothjozsi96 #113256 üzenetére
-
csemberlen
őstag
válasz
tothjozsi96 #113256 üzenetére
Fontos, hogy hol áll a kerités. A te oldaladon, vagy a telkek felezővonalán.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
mezis #113254 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azt hogy ő trapézlemezt tesz utcafrontra az legyen az ő baja.
Utcafrontról nézve ez a kerítés a bal oldali, de szerintem Ő tudhatta ezt, én viszont sajnos nem. Tehát akkor elméletileg jogosan mondhatom azt hogy nem fizetek bele, igaz?Nem azt mondom hogy lehetetlen összegről van szó, de feleslegesen nem is szeretném szórni a pénzt. Főleg így hogyha jól értelmezem akkor hiába az én kerítésem van jelenleg a telek körül, az állapotmegóvás/felújítás nem az én feladatom.
-
lemmy71
őstag
válasz
csubuka #113252 üzenetére
Nekem pl. a zsaludeszkás minta tetszik, egy szépen lekezelt felület nagyon ütős tud lenni.
Igen az össze kell hálózni mert különben megjelenik a hajszálrepedés. Ha tetszik a nyers felület, úgy telibe burkolhatod valamilyen horvát mészkővel szeletelt téglával stb. Nálam pl. az a tetőtéri rész nemesvakolva van. -
mezis
félisten
válasz
tothjozsi96 #113247 üzenetére
- Trapéz lemez az utca fronton: Van amikor a helyi építési szabályzat megkövetel egy MINIMÁLIS átláthatóságot, ami egyáltalán nem minimális szokott lenni.
- Úgy emlékszem, hogy kerítésre az OÉSZ-nek olyan előírása van, hogy annak teljes mértékben a saját telken kell lennie.
- Általában az utcafrontról nézve a jobb oldali kerítés a saját, kivéve az oldalhatáron való építkezést, illetve ha a helyi építési szabályzat mást ír elő.
- Zárt szelvény: Ha felét fizeted, akkor tegyétek úgy, hogy fele itt, fele ott. -
tothjozsi96
addikt
válasz
justmemory #113251 üzenetére
Köszönöm a választ!
Most kicsit utána olvastam, szinte mindenki azt írja hogyha telekkel szemben állsz akkor a jobb oldala a sajátod. Ez az ominózus kerítés ez pont a bal oldala. Kicsit kacifántos a dolog ahogy írtam is, nekem utólag esett le az a mondat hogy "nálatok se legyen csúnya, olyant rendelünk aminek mindkét fele mintás", ebből gondolom hogy a zártszelvény része felém nézne, sajnos akkor erre nem is gondoltam, mert ahogy írtam is jelenleg is felőlem van a drót.
Azért azt nem tudom hova tenni hogy a ház papírjaiban szerepel az hogy a házzal épült a kerítés és akkor most már ez mit sem jelent. Viszont más részről elméletileg mondhatom azt is hogy nem az én feladatom a kerítés rendbetétele ezen az oldalon, pont ez a jobb oldal.
Számomra ez a "keserű" hogy kifizetem a felét és tulajdonképpen akkor ehhez nekem semmi közöm. Szerintem jófejségből nem érdemes kifizetni, fejenként 80k-ra jönne ki, nem mondom hogy drága de feleslegesen nem fizetek bele.Természetesen utána fogok kérdezni nehogy az legyen hogy a levegőbe beszélek hülyeségeket! Kíváncsi leszek hogy mit fognak mondani erre hogy a ház papírján szerepel hogy 100 méter kerítéssel épült a ház és akkor most ezt 2021-ban hogy is kellene értelmezni helyesen.
-
csubuka
addikt
válasz
lemmy71 #113250 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Rendben, akkor a vízüveg elvetve :-)
Csak mint gondolat jött fel, hogy ha viszonylag esztétikusan lehet a felületét normálissá tenni, akkor ez a zsaludeszka minta vicces rajta és nem feltétlenül kellene mindenhol szabvány simára kihozniAnnyi lehet még a gond az ötletemmel, hogy a térdfal része a betonköpeny és felette a szarufákra szerelt vázra rakott gipszkartonig egy kis Ytong rész is lesz (21). Ha nincs az Ytong és a betonköpeny valamilyen erősítőhálósan egybevakolva vagy legalább minimum egybeglettelve (23-as lenne kb a rajzon az extra réteg, ami ugye a nyers beton felületnél nem valósulna meg), akkor ott mindig valami repedés lesz gondolom.
-
justmemory
senior tag
válasz
tothjozsi96 #113247 üzenetére
Szia,
nekem pont most volt hasonló gondom; én az önkormányzatnál tudtam itána járni, hogy melyik oldali kerítés kié, illetve ők írták le azt is, hogy a helyi szabályozás építési kötelezettséget nem ír elő. Saroktelek a miénk, ezért volt érdekes.
Amennyire én értem, szabyozva van, hogy melyik oldal kié (teljesen mindegy, hogy ténylegesen ki építette), ehhez kell igazodni.
A magánvéleményem, hogy ha te úgy építed meg, hogy a zártszelvény az "ő oldalán lesz", de amúgy a mezsgyén vagy a te telekrészeden, akkor abba senki nem szólhat bele... De mondom, ha biztosra akarsz menni, keresd meg az önkormányzatot (vagy asszem runner anno nekem is az építésügyi osztályt javasokta talán a kormányhivatalnál; onnan nem kaptam választ). Illetve azért nyilván a szomszéddal is meg kell beszélni. -
lemmy71
őstag
válasz
csubuka #113246 üzenetére
A vízüveg nem igazán jó megoldás ha néha takarítani is akarod. A vízüvegtől a felület érdes lesz mint a csiszolópapír. Vannak kőbalzsamok igaz árban húzósak, vagy esetleg víztiszta műgyantával is bevonhatod. Talán még a 2K -s tapadóhíd vagy esetleg valami mélyalapozó bár azt előtte ki kell próbálni mert általában kifehérednek.
A kilencvenes évek elején volt nagy divat az usa -ban, a nyers betonfal beltérben -
lemmy71
őstag
válasz
szabonagyur #113248 üzenetére
A mester stukkó ragasztó megfogja, csak kérdés hogyan oszlatod el egyenletesen?
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
egy 2mm vastag, laminált jellegű lapot 120X60-as méretben ragasztanék fel sima falra. Milyen ragasztót ajánlotok?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Kerítéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Próbálom rövidre fogni, a mi házunk előbb épült mint a szomszédoké, ezért a kerítés a telken körbe a miénk, ez a ház papírjaiban le is van írva. Nálunk van egy puli és vett a szomszéd egy pitbullt.. Beszélgettem vele valamikor és mondta hogy lecseréli az utcafronti kerítést de hogy ezt az oldalsó kerítést is jó lenne lecserélni. Akkor azt mondtam hogy közös érdekünk a kerítés, ezt a kijelentésem már bánom azóta, mindegy. Mondta hogy ők az utcafronti kerítést is lecserélik trapézlemez kerítésre és hogy akkor kiszedhetnénk a régi betonoszlopokat, horganyzott drótot. Akkor tetszett az ötlet, viszont utólag esett le egy dolog, azt mondta hogy olyan trapézlemez lesz véve aminek mindkét oldala mintás, hogy mifelőlünk se legyen csúnya, így mondta. Ebből sajnos csak utólag arra következtettem hogy magát a zártszelvény szerkezetet is felőlem szeretné, legalábbis szerintem egyértelmű abból a kifejezésből hogy "akkor legyen mindkét oldala színes lemez, hogy felőletek se legyen csúnya". Nem tudom hogy kinek mi a véleménye de szerintem annyira nem szép látvány a zártszelvény szerkezet 12 méteren.Hogyha szembeállok a telekkel, akkor a telek bal oldalán van ez a kerítés.
Ilyen esetben van valamilyen szabály-hagyomány arra hogy nekem belső vagy külső oldalon kell lennie a trapézlemeznek? Hülye kérdés, de azért érdekel mert így nem csak szubjektív alapon tudnám azt mondani hogy miért én bámuljam a zártszelvény-vázat.
Jelenleg a betonoszlop van a külső oldalon és a belső oldalon van a horganyzott drót.Illetve hogyha papírom van arról hogy enyém a kerítés, akkor ő nem kötelezhet arra hogy cseréljük/cseréltessem le mert "rossz állapotban van", jól gondolom?
-
daninet
veterán
válasz
cech19960320 #113240 üzenetére
faterom nagyon oda volt a népi építészetért, és 95ben amikor mindenki már blokkból építkezett vályogból csinálta a házat. Én ez első 20 évemet egy "újépítésű" vályogházban töltöttem. Nyáron jó hűvös volt cserébe télen is.
Ez ilyen. Nemrég leszigetelték, most pont olyan mint egy bármilyen téglaház nem lehet a különbséget megmondani hőérzetre.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
bazsimano #113218 üzenetére
Én ilyen visszacsapót tettem be. Társasházban lakunk, így a szellőzőn nem csak a szél, hanem a szomszéd kaja szaga is bejött. Ezzel megoldódott a probléma.
Páratartalom is csökkent, gondolom a szomszéd elszívója miatt a konyhai elszívónál nyomta be a párás kajaszagú levegőt...
-
pjen
félisten
válasz
cech19960320 #113242 üzenetére
Lehet csak nekem vannak rossz tapasztalataim igaz nem volt szigetelve,csak vakolva, de nem bírtuk kifűteni.Az északi falon sokszor gyöngyözött a víz, pedig az alap szigetelve volt.
-
pjen
félisten
válasz
cech19960320 #113240 üzenetére
A vályog, ha nem vizes jó lehet.Kőházban laktam, soha többet.A kisméretű tégla viszont örök, csak szigetelni kell.
-
cech19960320
tag
az 1950-70es években épült falusi házak építőanyagaitól mennyire kell félni?
Azt olvastam, hogy a vályog kerülendő...
Mi a helyzet a terméskővel és a kis méretű téglával?
Előnyök, hátrányok, buktatók? -
lemmy71
őstag
válasz
tothjozsi96 #113237 üzenetére
Én ezeket az UniPutz dolgokat nem igazán ismerem, a kis hibáknak keverünk duocontactot, a villanyszerelők után homok és modell gipszkeveréket használunk. Lényeg hogy előtte virág spriccolóval vagy valamivel be kell csapkodni a falat hogy vizes legyen, mert a gipszből hamar kirántja a vizet és megreped.
Amúgy a csövekre lehet venni csőrózsát csőtakarót, a guglin milliót találsz. -
emre
veterán
válasz
tothjozsi96 #113235 üzenetére
Lényegében már válaszoltak előttem.
1, én fal síkjába tenném, vagy egy kicsit kijjebb.
2, attól, hogy nem kell hosszában felhasítani, mert eleve két darabból áll, de ez elsősorban villanyszerelési cucc
3, szerintem a polifoam felesleges, mert ha vakolni akarod akkor lényeges hogy kemény sarok felület legyen amire felhúzod a glettet. A lényeg hogy a fűtési csőnek legyen egy kis szabad helye a védőcsőben, mert a hőtágulás okozta mozgás következtében lebonthatja a vakolatot, és / vagy kidörzsölődik a cső.
Az is lehet nem lesz elég helyed a védőcső behelyezéséhez, és még vésni kellene. -
tothjozsi96
addikt
válasz
lemmy71 #113236 üzenetére
Köszönöm!
Ezek ilyen nagy 2" csövek főleg, illetve van egy 3/4"-es cső, ott nagyon elrepedt a vakolat, mindkét oldalán a falnak.
Mennyezetvilágítás MM-kábelét Baumit UniPutz-al vagy inkább UnoRed-el érdemesebb visszajavítani? Egyik cementalapú a másik gipszes vakolat. A válaszfalakon oké hogy jó a cementes, de a mennyezetnél nincs akkora hornya a kábelnek. Be lesz hálózva a mennyezet, viszont 7-8 lámpa alumínium kábelét ki kell cseréljem, nem akarom ezt is a festők nyakába varrni.
-
lemmy71
őstag
válasz
tothjozsi96 #113235 üzenetére
Villanyszerelési gégecsövet is lehet ráhúzni és szépen falsíkban a csövön elvágni sniccerrel, az még kulturált és jól dilattál a fűtéscsöveknél. De van amikor a friss csövezés után mi be sem gipszeljük a lyukat, ragasztó habbal kifújuk síkba levágjuk és gletteljük üvegszövettel, soha nem volt még rá panasz hogy megrepedt volna.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
zoli03 #113206 üzenetére
Köszönöm!
Ezt nem tudtam, sajnos ahogy írták a többiek is, utólag ezt valóban nehéz lenne kivitelezni.
#113208 emre
Köszönöm, ez a megoldás jó lesz!
Azt szeretném kérdezni hogy hogy érdemesebb, kilógjon a fal síkjától 1 centit a PVC cső és úgy a jobb, vagy pedig inkább legyen beljebb?#113210 emre
Ez mitől jobb megoldás mint félbe vágni a PVC csövet?
Betolom a falba és körbe lehet vakolni ugyan úgy a fűtéscsövet, tehát nem látszani semmi?
Ezért profi megoldás? Vagy egyszerűen csak a kialakítás miatt?
A közfalak is 30-as átmérőjűek, nincs sehol se ilyen 10-12-es fal.#113212 runner 125
Hogyha polifoam-ot húzok rá akkor ugyanúgy körbe tudom vakolni a cső körül?
Minél esztétikusabb megoldás lenne a jó.Köszönöm még egyszer mindenkinek aki válaszolt!
-
-
emre
veterán
válasz
mouzrr #113231 üzenetére
Hát akkor ez benne volt a pakliban. (az alábbi linken 10-15 évet írnak)
Egyébként: ablakfelújítás.hu / Bepárásodott hőszigetelt ablaküvegek cseréje
Azért ezzel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés.
Mi van ha 1-2 éves ablakok esetén felmerül ilyen probléma. Mondjuk egy éven belül jelzem ezt a forgalmazónak akkor kapok-e bármiféle kártérítést, mivel nem sima levegős nyílászáróért fizettem.
Illetve biztosító mit szólna egy ilyen kárigény bejelentés után. -
emre
veterán
válasz
mouzrr #113229 üzenetére
Annyival lesz rosszabb az ablak szigetelése mint amennyivel rosszabb a levegő hővezetési tényezője ami a töltőgáz helyére került.
Gyakorlatilag az üveg felületek közé beérkező levegő vízgőz tartalma miatt alakul ki a párásodás. Ha jól emlékszek ez a jelenség 8-10 év után várható (de nem törvényszerűen jelentkező) a jobb minőségű ablakoknál is. -
mouzrr
őstag
Ha műanyag ablaknál 2 üveg között párásodás jelenik meg, azt mi idézheti elő?
-
pana0017
senior tag
Sziasztok! Panellakás fürdőszoba felújítása előtt állok. A gondom jelenleg, hogy a kád alatt fűtés van, amihez nem lehet nyúlni a fűtési szezon alatt, a költözés miatt viszont nem tudom sajnos megvárni a végét. A kérdésem az lenne, hogy tapasztalatotok szerint a kád cserélhető anélkül, hogy a fűtéshez hozzá kellene nyúlni? A bontás néhány hét múlva lesz csak, így addig sötétben tapogatózom. Köszönöm!
-
(ex)Cat
senior tag
Festés, pontosabban festék tanácsra lenne szükségem. Van egy csomó ajtó a házban, az elmúlt 25 évben mindig egyszínű lazúrral volt lekenve - na jó, a "mindig" költői túlzás, de lényeg, hogy ennyi ideje uaz a színe - ez valami .... hát megmondom őszintén, fogalmam sincs milyen színű
Anno a feleségem választotta ezt, ő sajnos már nem tudja ezt elmondani, én meg nem értek hozzá. Szóval vmi tölgy szerű, vagy ilyesmi.
A lényeg, hogy át akarom festeni, de nincs az az isten, hogy lecsiszoljam az összeset. Nem is azért mert sok van, hanem mert annyi kis dísz bizbasz rész van rajta, hogy azt nagyjából lehetetlen lenne szépen megcsinálni.
Ebből adódóan vmi fedő festék kellene, amit rákenek és jólvan. Létezik - emberi áron - a zománc festéken kívül vmi más, ami jó lehet erre? Vagy kenjem át vmi egyébként most épp tetsző lazúrral és lesz amilyen lesz? (problémát jelent, hogy lehet, világosabb színt szeretnék) -
pjen
félisten
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
hátha tudtok tippet adni! A helyzet:
Amikor beépítették a konyhások az elszívót, valószínű nem tettek bele pillangó szelepet (ha az a neve) mert most amikor nagyobb a hideg es a szél úgy sűvit befelé a levegő, hogy csak na...és akkor most jön a kérdés: most egy ilyen szimpla rovarhálos szellőzőrács van betéve:
van valami olyasmi amin ezen felűl teljesen le lehet takarni elhuzva egy kis bütyköt? nem tudom hogy érthető-e amit kérdezet
mint régen az egyszerű kompakt gépeknél amikor nem automatikusan nyílt az objektítakaró hanem egy kis pocokkel kellett elhuzni a takarot
Ez úgymond egy ideiglenes megoldás lenne, amig meg tudom oldani a pillangószelep beszerelését, mert így néz ki:
Itt a felnyÍlo lapot le kell szerelnem különben a kürtöt eltakaró fa szerkezetet nem tudom leszedni, és gondolom oda kell beiktatni a szepelet...és gondolom ez kicsit hosszadalmasabb művelet lenne, főleg ha még 3 gyerkőc körülöttem szaladgalNetán valamit nagyon elnéztem akkor előre is köszönöm , hogy felhívjátok rá a figyelmemet és előre is köszönöm a tippeket!
udv
b. -
runner 125
nagyúr
válasz
zoli03 #113213 üzenetére
Nem, te nem a kérdésre válaszoltál.
De kérdezlek, ha valaki ténylegesen azt kérdezte volna, h egy meglévő rendszerre utólag h tud vascsövet húzni, tényleg le kell írni neki h miként?
Tehát, hülye kérdésre, hülye tanács jár az olvasatod alapján?
Segítek:
"Azt szeretném kérdezni hogy régebben a falon kívüli vízcsöveket/fűtéscsöveket faláttörésnél mivel szokták berakni? Nálunk úgy van hogy a faláttörésnél van egy kicsit nagyobb csöve amiben tud mozogni a fűtéscső, vízcső. Az lenne a probléma hogy jó pár fűtéscsőhöz nem raktak ilyent, viszont én szeretnék tenni utólag mert több helyen ledobálta a vakolatot a cső körül ahol nincs ilyen "tok" beépítve. Azt szeretném kérdezni hogy valaki ismeri ezeket a megoldásokat? Sajnos a pontos nevét nem tudom és azt sem hogy hogyan keressek rá."
Ebből egyértelműen sejthető, h minden bizonnyal nem a 3 sorral fentebb, általa leírt "kicsit nagyobb cső" fogalmát nem tudja a postjának a végére, ergo nem a vascső utólagos ráhúzásának megoldását, nevét kérdezte, hanem az erre alkalmas, utólag szerelhető anyagokét.
-
zoli03
őstag
válasz
runner 125 #113212 üzenetére
Én annyit tettem, hogy a kérdésre válaszoltam, ami az volt, hogy RÉGEBBEN mivel rakták be. Nehogy már én legyek a hülye, mert el tudom olvasni és értelmezni a kérdést.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #113191 üzenetére
Köszi!
Ez teljesen jó lesz majd a közterületre. -
emre
veterán
válasz
tothjozsi96 #113203 üzenetére
-
emre
veterán
válasz
Megfelelő méretű PVC csőből vágsz le olyan hosszú darabot ami a fal méretének megfelel. Ezt hosszában egy helyen elvágod hogy egy C alak keletkezzem amit rá tudsz húzni a védeni kívánt csőre, majd betolod a falba.
-
zoli03
őstag
válasz
Az egy sima acél cső, ami a kisebbik csövön van rajta. Pl ha 3/4"-os a csöved, akkor veszel rá 1"-ost, mindig egy mérettel nagyobbat. De ezt utólag nem rakod rá könnyen, szerelés/hajlítás előtt kellett volna. Le kell engedned a rendszert, elvágod, rárakod a nagyobb csövet, összehegeszted ahol elvágtad (ez otthon nem egyszerű), vagy metszel rá menetet és idommal összerakod (ha nem csináltál ilyet, ez sem egyszerű).
-
Hauptmann
veterán
válasz
tothjozsi96 #113202 üzenetére
Nála nincs.
-
pjen
félisten
válasz
Lehet kapni poliuretán csőhéjat például, az fel is van hasítva és olcsó.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy régebben a falon kívüli vízcsöveket/fűtéscsöveket faláttörésnél mivel szokták berakni? Nálunk úgy van hogy a faláttörésnél van egy kicsit nagyobb csöve amiben tud mozogni a fűtéscső, vízcső. Az lenne a probléma hogy jó pár fűtéscsőhöz nem raktak ilyent, viszont én szeretnék tenni utólag mert több helyen ledobálta a vakolatot a cső körül ahol nincs ilyen "tok" beépítve. Azt szeretném kérdezni hogy valaki ismeri ezeket a megoldásokat? Sajnos a pontos nevét nem tudom és azt sem hogy hogyan keressek rá.
Köszönöm.
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
Villannyal lenne problémám. A házban két villanyóra van valamiért (nincs éjszakai áram). Ma reggel elkezdett vibrálni a villany, meg ha nagyobb fogyasztót kapcsolok be, el is megy az áram. Olyankor az egyik villanyórán is elmegy a kijelzés, és újraindul (digitális, de a kismegszakító nem old le). A másik villanyórán lévő körrel nincs probléma, onnan megy minden. Ebből gondolom, hogy a betáp kábellell nem lehet gond, mert akkor a másik villanyórán is jelentkezne (hacsak, annak nincs másik betápja).
Szerintetek ez ELMŰ probléma, vagy hívjak villanyszerelőt?
Érden korrekt villanyszerelőt tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DJI topic
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest