Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• f4lcon

addikt

válasz Major Lion #36653 üzenetére

igen, zavaró körülmény nélkül vagy eleve el sem megy, vagy ha elengedem paranccsal, hogy "mehetsz" akkor futkározik ugyan az erdőben, de füttyre vagy a neve + hozzám parancsra visszajön, gondolkozás nélkül. azzal szoktam bonyolítani, hogy minden alkalommal behívás után le is ültetem, és csak akkor kapja meg a jutalom falatot azért, hogy ne csak odajöjjön, és utána továbbmenjen, hanem értse, hogy most az a feladat, hogy ide jön, és akkor lesz új feladat, ha mondom.

egyébként ugye egy szó szerint az utcáról befogadott, kb másfél éves keverék kutya, amikor befogadtuk az állatorvos saccolása szerint 8-10 hónapos lehetett. innentől kezdve tanulja a dolgokat

#36654 Daffni2
    amikor kimegyünk a kertkapun kívülre, akkor felkerül a villanypóráz, a kertkapun belül csak jutalmazással neveljük
    tehát szerinted a drágább eszköz megbízhatóbb (esetleg távolabbra is megbízhatóbb) jelet sugároz?
    kb 3-4 sétára elég a töltés, a távirányító az kb 5x annyit bír, de a vibra motoros nyakörv az a hidegben 1,5-2 óra folyamatos használat, nyáron mondjuk kb 3 valós óra, és tölteni kell. ez nekem nagyjából heti egy töltést jelent.

Új hozzászólás Aktív témák