Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
Manduia #36398 üzenetére
Szia! Igen, az elején játszottunk, még volt, hogy éjfél után is lementünk vele hátha az a baj, de semmi. hajnalban nagy nehezen kidőlt. De teljesen attól függ a dolog, hogy én ott vagyok-e. Ha átmegyek aludni, akkor 10 percen belül ő is alszik, akármennyi az idő, meg akármennyit mozgott.
j.bravo: Előttünk rokonoknál volt, párom nagymamájának kutyusa, ő 1.5 éve meghalt, akkor került oda, de ők már nem tudják megoldani a felügyeletet, ezért került hozzánk 2 hónapja. Az ajtók nyitva vannak, mindegyik, szabadon mehet a fürdőn kívül mindenhova, de nálunk köt ki minden este. Első naptól ez van, ahogy én elmegyek, akkor alszik ő is. Korábban nem volt a párommal huzamosabb ideig, csak amikor néha családi összejövetel volt vidéken akkor aludt vele, de ez több éve és csak pár nap volt nagyon ritkán.
-
j.bravo
addikt
válasz
joey04 #36392 üzenetére
Korábban aludt rendszeresen a pároddal egy szobában (amikor te nem voltál ott)?
Mennyi ideje van a jelenlegi felállás?
Ha nem túl régóta, az első gondolatom az lenne hogy pár hét alatt megszokja hogy most ez a rend, ha lefekszetek, akkor mindenki (ő is) lefekszik, a saját helyére.
Nálunk az vált be, hogy a hálószobán kívül, a nappaliban, de a hálószoba ajtajához közel vannak a kutyafekhelyek, és az ajtót nyitva hagyjuk, tehát egy szobában is vagyunk meg külön is. Ki is vannak zárva meg nem is. Mondjuk van egy western filmes kocsmaajtóhoz hasonló térdmagasságú kis ajtócska, azt néha behajtjuk - ha akarnák, simán át tudnák ugrani.
(utazáskor, ahol ugye egy szoba van a szálláson, persze az ágy végéhez tesszük a kutyafekhelyeket, ilyenkor egy kicsit tovább tart mire elcsitulnak) -
omfgk
veterán
válasz
volandy #36396 üzenetére
Néha egy picit több zsírt tartalmaz a kölyök táp.
De én még nem láttam olyan márkát ahol tényleg lenne különbség a felnőtt és a többi táp között. Szemcseméret esetleg.
Senior tápokba meg kevesebb zsír kerül. Elhízás miatt.
De ha a felnőtt táp is minőségi (nincs benne kukorica, búza, gabona meg egyéb szemét) akkor eleve nem fog elhízni a kutya. -
omfgk
veterán
válasz
volandy #36394 üzenetére
Én ajánlom. És a kutya is.
Összetételben is nagyon erős.
És például glükózaminból háromszor annyi van benne mint akár az Orijenben.Zooplus-ról szoktam rendelni.
Arra kell figyelni ,hogy a száraz tápjaikon belül is van kétféle.
A száraztáp és a félnedves. Ez még mindig csak 25% nedvességet tartalmaz (száraztáp 15%, konzerv meg 70-80%), szóval annyit lehet érezni ,hogy már nem ropog a táp. Picit puhább, de nem nedves érzetre.
Na ez van kiporciózva 20dkg-os csomagokra a 9kg-os dobozban.
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szaraz_kutyatap/alpha_spirit/alpha_spirit_semi_moist/554795
Környezetvédelem jegyében. 45 tálca, lefóliázva.Ezt is próbáltuk, de ez inkább kényelmi dolog.
Szóval inkább a szárazat adtuk.
https://www.zooplus.hu/shop/kutya/szaraz_kutyatap/alpha_spirit/only_one/694313
Persze van Puppy, de mint a többi tápnál, itt is ugyanaz mint a felnőtt. Csak ha egy gyártó nem nevez el egyet kölyöktápnak, akkor esetleg vásárlókat veszíthet.A kicsit nedvesebb verzió olyan szempontból jobb ,hogy a nedvesség miatt az íze is erősebb. Gondolom ha a kutya válogatós akkor azt könnyebben megeszi.
-
joey04
titán
Sziasztok!
Családi okok miatt hozzánk került párom kiskutyája. Nagyon jó természete van, engedelmes, aranyos. 11 éves. Akkor van gond, ha egyedül vagyok vele, és este. Ha napközben csak én vagyok vele, akkor a kutyus kedvetlen, de olyan szinten, hogy nem eszik nem iszik, sétálni is úgy kell noszogatni. Amikor párom hazaér, megörül neki, egyből eszik, iszik. Onnantól kedzve viszont már velem is jó kedve van, hajlandó játszani, elfogadja tőlem is az ételt. Sőt, játszani este én többet szoktam vele, a munkarendünk, beosztásunk miatt. A kutyus nem fél tőlem, napközben is ha megsimogatom, dobja magát hátra, hogy vakargassam a hasát, nyalakodik, este pedig követ engem is ha párom fürdik vagy tv-t néz, tehát ha nem foglalkozik vele, de a kutya tudja, hogy itthon van. Ez még csak a közepesen rossz rész, az igazán este van baj. Miután kiörülte, ette, játszotta magát, kezd kidőlni, és be is alszik. Amikor mi is megyünk aludni, akkor viszont feléled, elkezd a játékaival matatni, előássa a fogtisztítót, eszi a kirakott kekszet, majd ha már semmi nem marad akkor lefekszik, de 5 percenként helyet változtat a szobában, mászkál a lakásban fel-alá, lehetetlen tőle aludni. Ha én átmegyek a másik a szobába aludni, akkor egyből kidől és alszik egész éjjel. De ez nem állapot ugye. Ha kizárjuk, akkor beletörődik rövid idő után, nem nyüszít, ugat stb, de ezt meg párom nem szeretné. Kérdésem, hogy mi lehet oka és mi lehet a megoldás?
-
omfgk
veterán
Por alakban az aniflexi
Hatóanyagban mindent ver és árban is jó, csak kényelem szempontjából rosszabb.
Mert akkor ezt valamibe bele kell keverni.
Vagyis ez a rész kutyafüggő.Nálunk sima langyos vízbe belekeverve (régi tejhabosítóval
) simán beszürcsölte. Száraztáp után.
Amikor így nem tetszett neki, akkor egy evőkanálnyi felmelegített májkrém a vízbe és mindjárt lesz benne íz is. -
jézusom
addikt
Én most amÍg felcseperedik a kis sarplaninac kölyök, halas-sütőtökös brit fresht veszek, ebben rendesen van izületvédő.
Amúgy meg ilyesmit eszünk (én is) vagy ilyet, ezeket össze kevered, aztán mehet a kajába. Persze nincs csirke Ízede ilyen emberiből ne is vegyél izesitettet, ki tudja mivel édesitik.
-
Manduia
csendes tag
Szerintem bármelyiket, csak kevesebbet kell neki adni. Mi a Vetri Science Glyco Flex III-ból adunk napi felet a 14-15 kg-s kutyának, de ő már 13 éves. Ehhez itt írnak adagolási javaslatot is.
Fiatal kutyának megelőzéshez szerintem jó lehet most még a GF 600 is, nem szükséges a III, ha nincs panasza, talán 2-3 naponta fél tabletta elég. De ha bizonytalan vagy, kérdezd meg az állatorvosotokat, az a biztos.
Most nézem, hogy a 600 adagolási útmutatója napi 1-t ír 15-30 kg-s kutyáknak, de 15 kg alattit nem is ír, lehet ez mégsem jó egy tacskónak. -
Sziasztok,
Egy éves fiú tacskó, eddig Apto Flex Chew-t kapott, de hiány cikk lett. Mit javasoltok helyette ami hasonló rágó tabletta és az ízületeire van? Ez a rágó tabletta a legjobb nekünk, megkapja mint juti falat.
-
jézusom
addikt
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Chihuahua keverék kutyusomnak veseköve van. Azt mondták a dokik egy hónapig diétázzon, kapott Royal Canin Gastrointestinal Low Fat tápot, amiből persze alig eszik. Mivel lehetne neki ezt egy kicsit felturbózni úgy, hogy zsírszegény maradjon, de meg is egye?
Illetve régebben kapott Virbac Veggiedent Fresh fogtisztító rudat, szerintetek ezt ehetné továbbra is vagy ezt most hanyagoljuk? -
omfgk
veterán
válasz
Daffni2 #36365 üzenetére
Mondjuk a fehérjetartalmat nem kellett volna aláhúzni.
Konzervnél ez egy jó szám.
Hiszen 70-80%-a nedvesség az egésznek.Száraztápnál meg csak 15%.
Pont ezért jön ki a végén olcsóra még a tényleg prémium száraztáp is.A gond az XY eredetű melléktermékek.
Ha egy tápnál nem beazonosítható pontosan ,hogy mi van benne, az alapból szemét kategória.
Ez meg nem sznobság.
A hsz-re érkezett válaszokra reagálva.
Mert száraztáppal etetve nálunk 2 ezres (kg) táppal számolva a havi adagja egy németjuhásznak kijön 18 ezerből. 30dkg naponta (de mi néha a reggelijét kiváltjuk nyerssel, szóval kevesebb száraz fogy).
Alpha Spirit táp. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Felnőtt Husky kutyára milyen méretű hám való?
-
perempe
veterán
ma láttam egy dán dogot boltba menet reggel. jó nagy dög volt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
fojtviki #36367 üzenetére
A mi kutyánk 2 éves múlt, azóta csak száraz tápot kap, reggel/este, és minden alkalommal úgy folyik a nyála, mintha isteni manna lenne, majd 12mp alatt befalja az egészet, de már előtte alig bír magával. Pont így eszik meg bármi mást is, nem ízlelget, nem kóstolgat, minél előbb lent legyen.
-
nyesteb
tag
válasz
fojtviki #36372 üzenetére
Mi is így jártuk szerencsére, nálunk már körömnyi volt, be is vörösödött, de a doki fénykép alapján megmondta, hogy várjunk 2 napot. Kenni kellett neki valamivel, már nem emlékszem mivel, de magától felszívódott. Valami zsírcsomó volt. Azóta sincs gond vele.
Azt mondta a doki, hogy ha már látszik a daganat (rák), akkor a kutya kedvetlen, nem eszik, nem fut, nem aktív. Ilyenről szó sem volt.
De a doki mondja ki a véglegest rá, mert én infós vagyok, nem állatorvos, csak a tapasztalataim írom le. De az biztos, ha megint találok ilyet a kutyán, akkor megy a dokihoz ismét. Ehhez ők értenek. -
rwin5
őstag
Sziasztok!
Kicsit aggódóan írom a soraimat.
9. éves kan Argentin Dog kutyámnak észrevettem, hogy van egy "dudor" az egyik emlője tájékon, tehát az emlő alatt van dudor.
Tapintható is, olyan 2 ujjhegynyi, magán az emlőn semmi elváltozás nincs.
A kutyán semmi változást nem látok, pörög, jó étvágya van. Azt sajnos nem tudom, hogy mióta lehet ott.A héten megyünk állatorvoshoz, de őszintén szólva a tapintásból ítélve elég pesszimista vagyok, mert nekem csomó / daganat gyanús.
Lehet esetleg valami jobb eshetőség, hogy esetleg kullancsa volt és valami nyirokcsomó vagy egyéb? Kan kutyának lehet emlődaganata?
Kiváltképp sajnálom a kutyát, mert ha tudja, hogy megyünk az állatorvoshoz éves oltásra remegő kocsonyává változik és előre sajnálom szegényt a következő procedúrák miatt.
Mi várható, amennyiben daganat igazolódik? Sebészet? Tudom az állatdoki majd elmondja a héten, de annyira nyugtalan vagyok miatta.
-
válasz
Daffni2 #36365 üzenetére
elolvastam, de számomra nem tartalmaz információt a 11% fehérje.
oda írtad, hogy legalább 30-nak kellene lennie? vagy 70-nek? aki nem tudja, annak szerinted az aláhúzástól majd tudni fogja?nem alkalmatlan a kutya táplálására, csak szerinted nem megfelelő.
gondolom otthon egy Nuova Simonelli Aurelia-n főzöd a kávét, egy Bentayga-val jársz és egy QN900B Neo 8K-n nézed a Tényeket.
nehogy már az egyik legdrágább kapható táp, a 2700 forint / kg árú Orijen legyen csak az alkalmas...
a kutyák töredéke nem kap ilyet, mégis százezrével élik túl a mindennapokat.
-
jézusom
addikt
válasz
fojtviki #36367 üzenetére
Nem az a baj, hogy adsz neki konzervet. Eredetileg a kérdező azon filózott hogy át kéne állni konzervre, mint ha az jobb lenne.
Lehet neki adni csak semmi értelme. Egyébként az hogy neked (semmi személyeskedés) szar érzés ha száraz tápra gondolsz, hát nem tudom szerintem nem releváns
A kutyának tápanyagra van szüksége, nem kulinális élvezetekre.
Persze nyilván jobb rendes húst adni, de az megint más történet.
-
Pár napja olvasom ezt az eledel vitát. Lehet, hogy rosszul csinálom, de én tényleg adok nekik mindent. Amit főzök, abból mindenből jut nekik, most brit care lamb&rice vettünk száraznak. De van nekik konzerv is. Nem tudom, de ha belegondolok, hogy nekem életem végéig száraz tápot kéne csak egyek, hát nem vagyok happy a gondolattól
Viszont mostmár érdekel, hogy én evvel rosszat teszek nekik?
-
LOTR
addikt
válasz
f4lcon #36363 üzenetére
nekünk anno úgy magyarázták, hogy a nedves/konzerv tápok gyenge gyomorsavat eredményeznek, ami értelemszerűen több problémának a forrása is lehet, valamit rágni is könnyű őket, ami ismét csak nem olyan jó
így rendszeresen ilyennel etetni, főleg nagytestű kutyákat nem ajánlott -
válasz
f4lcon #36363 üzenetére
Úgy látom nem is olvastad el amit írtam. A kedvedért mégegyszer:
"11% fehérje, 6,5% zsírtartalom, 2,1% nyershamu, 0,4% nyersrost,
Összetétel
70% hús és állati eredetű melléktermékek (ebből 26% marhahús), rizs (5%), Ásványi anyagok. 20% izomhús-tartalom."
Ez alkalmatlan a kutya táplálására.
Sznob lennék? napi 1500 Ft egy tápláléknak alkalmatlan készítményre.Mi az ami alkalmas ? pld. [linhttps://www.orijen.hu/product/original/k]
40 kg os dobermannak 300 g/nap kb 900 Ft. -
válasz
Daffni2 #36357 üzenetére
üdvözlöm a kirekesztő sznobériádat, de ha már ennyire szakértő vagy, megtennéd, hogy linkelsz valamit, ami nem "szemét"? úgy értem a nedves tápok közül.
mert azt beböfögni, hogy "ez szar" az én véleményem szerint még nem érdemi fórumozás. talán ha kínálnál alternatívát, vagy csak azt elmondanád, hogy miért alkalmatlan (sic!) kutya táplálására. -
jézusom
addikt
-
HellGreg
őstag
Még egy kérdésem lenne, mindig nagyon lelkes anyukám vett valami Pedigree fogtisztító rágóakármit a kutyámnak, persze nem tudta, hogy a Pedigree kb a legalja. Ezt most azzal a mozdulattal hajítsam a kukába, vagy meg lehet vele próbálkozni?
Illetve, mi az ajánlott kategória / márka fogtisztításra? -
válasz
fecke78 #36352 üzenetére
Hűűű, ballábbal keltél fel? Esetleg Fressnapf nagykövet vagy?
"11% fehérje, 6,5% zsírtartalom, 2,1% nyershamu, 0,4% nyersrost,
Összetétel
70% hús és állati eredetű melléktermékek (ebből 26% marhahús), rizs (5%), Ásványi anyagok. 20% izomhús-tartalom."Ez bizony szemét, a jobbak közül. Nem a vágóhíd padlójáról összeszedett maradékból van, talán a ládák aljáról.
Alkalmatlan kutya táplálására.
Arról nem beszélve, hogy a leírás szerint egy 50 kg-os kutyának kb naponta 1 1/2-2 db 800 grammos kellene.
Megnézném azt a dobermannt amit ilyennel etetnének.Igen vidéken élek, csak 2 dobermannal éltem együtt 24 évig.Most lesz a harmadik.
Lakásban, nem kutyaólban élték az életüket. -
jézusom
addikt
válasz
galervin93 #36355 üzenetére
Ami hozzá tartozik, hogy egy nagyobb testű kutyának a 400g konzerv kutya füle. És napi több ezer Ft nem éppen mi fizetésünkhöz van mérve.
Pénzt nem sajnálok a kutyáimtól, de nem is indokolja semmi ezt a felelőtlen költekezést, ami nagy eséllyel egészségtelen is. -
galervin93
addikt
Akad jó konzerv, de valahol 1000ft/400g-nál ("kis konzerv") indul. Kistestű kutyának meg nem kell sok, száraz mellé néha bekeverve simán működhet (működik). De ennyiért már húst is kap az ember, szóval...
-
j.bravo
addikt
válasz
fecke78 #36352 üzenetére
Nem gondolom hogy egy hozzászólás tartalma kapcsán számítana, hol él valaki.
Felháborodást vélek kihallani a soraidból, csak nem értem miért (más topikban összekülönböztetek esetleg? Vagy itt, csak nem olvastam?)A Te yorki, westie kutyáid kistestűek voltak, jellemzően a kistestűek jóval tovább élnek, mint a nagyok. A kisebb testsúlyterhelés miatt egy sor probléma (pl. az ízületi problémák) is később érintik őket.
Nyilván konzervből is lehet high end minőséget, illetve gagyit (~szemetet) is vásárolni.
Lehet hogy szerencséd volt a konkrét konzervekkel, vagy épp jól választottál. De az is lehet hogy szerencséd volt mert a kutyáid kevésbé voltak érzékenyek erre. -
fecke78
senior tag
válasz
Daffni2 #36346 üzenetére
szemetet ember miről beszélsz , westim 14 évig yorkim 16 évig élt , nyönyörű volt mindkettő !
Milyen szemétről beszélsz , az a konzerv minőségibb mint amit te néha eszel !
Írogatod itt a baromságodat !
Fosni a kutya meg a tápváltásnál szokott , azért szokás a tápokat is a váltásnál összekeverni
1 evőkanállal ??
Milyen kutyád van , hol élsz vidéken Fogadom .... -
jézusom
addikt
válasz
Daffni2 #36348 üzenetére
Nem tudom mi számÍt csonterősÍtőnek, szerintem mindenki máshogy értelmezi, gondolom kalcium főleg. Az tény, hogy embernél is netto hülyeség kalciumot szedni, (olcsó sajtokba zsákszámra keverik a szilárdÍtó kalciumot) amikor az emberek nagy része érelmeszesedés, meg kalcium larakódásoktól szenved, közben meg a csontja törnek, mint a ropi.
A felszÍvódást kell javÍtani D vitaminnal, magnéziummal(nem oxid) meg a lerakódást meg gátolandó rendes adag k2 vitaminnal. Ez emberekre vonatkozik, kutyáknál nem tudom Így van-e, de sanszos. -
HellGreg
őstag
válasz
Daffni2 #36348 üzenetére
Na de mi számít jó minőségnek?
Az állatorvos és a helyi állateledel-boltos is húzza a száját a Josera Kids hallatán, viszont a Goldie-tartók nagy része meg jó minőségűnek tartja. A kutya viszont imádja. Olyannyira, hogy mivel habzsolva evett, vettem neki habzsolásgátló tálat, így a korábbi 15 másodperc helyett már 30 másodperc alatt falja be a kaját, de ez is egyre rövidül, ahogy hozzászokik
-
jézusom
addikt
válasz
HellGreg #36342 üzenetére
A konzerv kaja az egyik leg szemetebb táp féle szokott lenni. Van jó minőség is, de nem olcsó, és akkor is tudomásul kell venni, hogy a nagy része vÍz. Biztos hogy imádná a kutya mert jó aszpikos cukros, agyon édesÍtett termék, de a kutyának nem erre van szüksége.
Tessék elolvasni az összetételt, hamar rájössz, hogy szart se ér egy rendes száraz táphoz képest. -
HellGreg
őstag
Sziasztok,
Golden retrievernek (most 5 hónapos, kan) mikor lehet konzervet adni? Illetve ott hogy kell a fokozatosságot csinálni? Már hogy ne fossa össze magát
Kell neki egyáltalán konzerv? A Joserát úgy imádja, hogy még jutalomfalatnak is azt használom -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Egy ideje nem kellett tápot vennem a kutyámnak, mert sikerült a múltkor rosszul rendelni és idehoztak 4 zsákkal, ami mostanában fogy el. Nem nagy fogyasztó a kutyus (közepes testű, sokat mozgó labi-vizsla-.. keverék), kinti (ő aztán nem benti, amikor beengedem, akkor is max 2 kör és már áll az ajtónál, hogy ő bizony kimenne), de rendelnem kellene újra tápot. Hát, leestem a székről az árakat nézve.
Eddig Brit Fresh és Care volt, kacsás, aktív kutyáknak. De megnézem, most már 23e körül mozog a 12 kilós táp. Mivel sok neki ez az aktivitási szintű táp, ezért váltani szeretnék, ami nem aktív kutyáknak van.A váltás oka, hogy ha eszik a kutya, utána nagyon sokat fut, de ugye nem szabad többet adni neki, mint az előírás, mert elhízik. A nagy hatóanyagtartalom miatt keveset kap, nem telíti el a pocakját, de így is sokat fut és nagyon aktív lesz tőle. Amikor "kimegy" belőle a kaja, utána lenyugszik. Akkor is fut, de kaja után látszik rajta, hogy futnia kell, mert túlteng benne az energia. Tudom, nem szabadna ilyenkor futtatni, de ha etetés után nem megyek ki vele a hátsó telekre, akkor önmagától kezdi kergetni a nem ide tartozó állatokat és fut a kerítés mellett, ugrál, stb. Gondoltam még így is jobb, ha velem mozogja le, ott legalább nem engedem ugrálni.
Összefoglalva milyen tápot javasoltok, ami megfelelő lenne neki?
Köszi! -
bigrob
őstag
Nekem az a furcsa, hogy csak bárányos rizses tápokat kapott.
Brit puppy, semmi baja nem volt, de brutál büdöseket pukizott, ekkor ajánlották az N&D Ancestral grain puppyt, ettől ment a hasa, hirtelen kértem ugyanilyen Britet csak a felnőtt verzióban amíg megérkezik a kölyök, de 2 napra rá kijöttek a kiütések...
Néha kapott a Lidlből jutifalatot (borjús), azt a rudasat, de azt elhagytam első nap és másnap is ugyanúgy előjött, illetve még 2-3 napig.
Csirkét egyedül főve kapott attól sem volt baja, de azt is hetek óta nem kapott.
-
t256
őstag
válasz
bigrob #36331 üzenetére
Ugyanabban a cipőben járunk. Dokival végig konzultáljuk az egészet.
Most vagyunk túl a 12 hét eliminációs időszakon. RC Vet. Hypoallergenic tápot kapott a kutyus. Mindn tünete megszűnt. Most két hétig sertéshúsos tápot kap. Kihívás volt ilyet találni. Két hét után konzultáció. Gondolom 8 hétig megint kapja az RC tápot, után marhás tápot fog kapni. És így tovább végigmegyünk mindegyiken, amí kiderül, hogy mi okozza a tüneteket. -
bigrob
őstag
válasz
jézusom #36329 üzenetére
Doki eliminációs diéta címszóval adta ezt a tápot, csak normálisan már nem magyarázta el..
Kicsit utána olvasva ezeket az infókat találtam.
"Provokációs periódus: a 8-12 hetes eliminációs/ megvonásos szakaszt követően javulás vagy a tünetek megszűnése esetén a biztos diagnózishoz provokációs etetést szükséges végeznünk. Ezt egy korábban etetett táppal is végezhetjük vagy egyesével meghatározott fehérjékkel szépen sorban (pl. először csirke, majd marha, majd sertés stb.). A provokációhoz egyetlen etetés is legtöbbször elegendő! Ezt követően két hetes megfigyelés alatt vizsgáljuk, hogy a korábban tapasztalt tünetek újra felbukkannak-e. Ez legtöbbször pár nap alatt bekövetkezik, ha valóban eleségallergiában szenved az állatunk. Csak ebben, kizárólag ebben az esetben lesz ténylegesen igazolt az eleségallergia diagnózisa! Amennyiben a provokáció időszakában nem történik visszaesés, a korábban tapasztalt tünetek hátterében nagy valószínűséggel nem az etetett fehérje vagy eleség állt. Új fehérjékkel való provokációt két hetente tudunk végezni, fokozatosan kizárva a lehetséges allergéneket."
Szóval 2 hétig adjam csak ezt a nyulas eliminációs tápot.
Utána 1x adjak neki a régi bárányos tápból és vissza a nyulasra, majd 3-4 napig figyeljem, hogy van-e bármi allergiára utaló jel?
Egyáltalán lehet a bárányra allergiás? (Kölyök kora óta kapja, most lesz 9 hónapos)
+1 hülye kérdés: Ha meg vagyok elégedve ezzel a Trovettel maradhatok nála vagy ez kifejezetten ilyen eliminációs diétára való?Köszönöm!
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #36317 üzenetére
Ez a Trovet nyulas táp eddig bevált, kap napi 1g humac táplálék kiegészítőt és elmúlt minden csalán kiütése és semmi allergiás panasz. Illetve a szőre is szebb lett, fényesebb és mintha nem is hullana annyira.
Szerintetek maradjak ennél a Trovet tápnál vagy próbáljunk mást?
Kolléga ajánlotta ezt a Markus-Mühle márkájú tápot, ebből van is Black Angus Junior verzió, valahol lehet kimérve kapni Pesten belül? (15. kerület és környéke lenne a legszuperebb)
15kg-t nem merek venni egyből... -
válasz
f4lcon #36325 üzenetére
A törvényre.
A társasházakra nincs külön szabály, arra viszont van, hogy szabadon tarthatsz kutyát az előírásoknak megfelelő körülmények betartásával.
[link]
"A Korm. rendelet hatályba lépése óta az önkormányzatok – figyelemmel az Alaptörvény azon rendelkezésére, mely szerint az önkormányzati rendelet
nem lehet ellentétes más jogszabállyal – nem hozhatnak olyan állattartási szabályokat, melyek ellentétesek a Korm. rendelettel. Egy példával szemléltetve: a Korm.
rendelet a kötelező szájkosárhasználatot kizárólag az egyed jellemzően agresszív
magatartásának ismerete esetén írja elő. Ezzel a rendelkezéssel ellentétes, ha az
önkormányzat olyan rendelkezést hoz, hogy a belterületén a kutyákat kizárólag szájkosárral lehet sétáltatni, függetlenül attól, hogy az állat jellemzően agresszív viselkedésű-e vagy sem" -
j.bravo
addikt
válasz
dokee78 #36322 üzenetére
Őszinte részvétünk!
A sok lépcső (4. em.) és a tacskó nem barátok (ölben felvitelt nem tudom mennyire szerette, nyilván muszáj, persze, a gerince érdekében)
Ha lesz pajti, és a gazdi is tacskórajongó, akkor tényleg jobb lesz neki.
Ha a bő 3/4 év alatt s szívedhez nőtt, akkor részvétünk az elválás miatt is. -
dokee78
félisten
válasz
notika77 #36320 üzenetére
Köszi.
Korábban volt itt hozzászólásom,ahol kaptam egy támadást.
[link]Nos azóta eltelt kis idő.
Szoba tisztaság,meg szerettük.
Rongálás abba maradt.
Meg szokta azt a 3-4 órás egyedüllétet.Viszont sajnos az élet úgy hozta oda kell adnom,bár a szívem szakad meg érte és 2. napja sírok férfi létemre.
-1 hónapja halt meg anyukám
-munkahely és munkarend változás (4 nap munka,12 órás majd 4 nap pihi)
Ergo a 13 óra egyedüllét neki szenvedés.
Az ő érdekeit szem előtt tartva hoztam meg ezt a nehéz döntést.
Nem a szomszéd miatt adom oda,hanem hogy ne szenvedjen otthon egyedül.
Panel lakásban is állandóan le vágyakozik fenn unatkozik és alszik,látom,hogy csak lenn boldog.
Ugye amióta anyukám meghalt szomorúbb.Így ugye elvileg pár hét és meg szokja az új helyet és szerető gazdit.
Ez jobb,mintha ez a váltakozás tönkre tenné:
4 nap boldogság,4 nap szenvedés.Már meg van az új gazdi jelölt.
Kertes házban lesz kinti-benti kutyus.
Lesz pajtija és tacskószerető gazdi.
Mivel panel házban lakom a 4 emeleten,abban bízom,hogy az új hely ahol egy nagyobb kért van és tacsi pajtit is kap viszonylag hamar meg szokja és boldog lesz.Mire a hozzászólás végére írtam elfelejtettem mi volt a célom,de azért itt hagyom.
Köszönöm. -
válasz
notika77 #36320 üzenetére
igen, félreérthetően fogalmaztam
szóval a társasházaknak létezik saját SzMSz-e, abban le van írva mit és hogy lehet, kifejezetten az állat tartásra vonatkozó rész az érdekes első sorban, ugyanis ha engedélyezett az állat tartás, akkor azzal párhuzamosan (ahogy egy felújításnál is) a többi lakó valamilyen szinten köteles tűrni az ezzel járó hang- és szaghatásokat. nyilván normális határok között.
a másik, az a birtokvédelem, a jegyzőnél lehet indítani, aki majd megvizsgálja, hogy a hanghatás túlzó-e vagy sem és ennek a vizsgálatnak az eredménye után kötelezhet téged arra, hogy szüntesd meg a tevékenységet. -
dokee78
félisten
Milyen kutya tartási szabályok vonatkoznak a társasházakhoz?
Ugyanis anyukám meghalt,egyedül maradtam.
4 napot szabad vagyok 4,nap munka van abból az első 2 nap 06-18,majd 2 nap 18-06.11 hónapos kis tacsi,ha egyedül van vakkant és nyüszög.
Egy lakó panaszkodott agresszívan. -
bigrob
őstag
válasz
jézusom #36316 üzenetére
Sose adok autózás előtt enni neki.
Végül elmentünk, mert a főtt husi rizs kombótól is kijöttek a csalánkiütések.
Gyomor és/vagy bélhurutot mondtak és valószínűleg a Farmina tápot nem bírja a gyomra, és túl gyorsan álltunk vissza a Brit-re.
Kaptunk szurit, gyomorvédőt és probiotikum kúrát kapott 6 napra, illetve Trovet Nyulas tápot és negyedeljem a napi adagját.
Tegnap minden oké, ma reggel ismét rizs és táp evését követően kijött a csalán kiütés.. -
bigrob
őstag
Köszönöm eddig mindenkinek a válaszokat!
Annyival egészíteném ki, hogy hétfőn amíg autóban voltunk behányt egy ilyen taknyos lét, most hajnal 4kor is.
Reggel kapott rizst és főtt husit, ivott, pisilt. Kedve ma már jó, játszik, ugrál, nem levert mint tegnap.Elmenjünk egy dokihoz a biztonság kedvéért?
Csirkés tápra visszatérve:
Én is ezt tapasztaltam eddig, hogy nem magára a csirke húsra, hanem a csirkés tápra érzékenyebbek a kutyák.
Jobban utánanéztem és mindkét táp amit eddig kapott 20-25%-ban tartalmazott csirke zsiradékot, lehet az a baja. -
válasz
Dorian #36313 üzenetére
a probléma talán a nagyüzemi tartásban a csirkének adott GMO tartalmú tápból eredhet
nekem csak vakaródzik a csirkés táptól a kutya, de ezt sem szeretem nézni
most Lukullus pézsmaréce & bárány tápot kap, reggel fél adagot, esténként a fél adag száraz helyett csak negyed adagot és egy 400g-os Rocco nedves tápot.
mindkettő csirke, búza, kukorica mentes -
Dorian
félisten
válasz
bigrob #36311 üzenetére
Ha fosik -és főleg ha allergiás reakciókat is mutat- egy táptól, akkor mielőtt másikat próbáltok, legyen közte egy hét főttcsirke(csont nélkül!)-rizs diéta. Ebek nagy többsége amúgy nem magára a csirkére érzékeny, hanem a csirkés tápra. Nemtom mi kerülhet bele előállításakor...
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést a hosszú posztért, eléggé tanácstalan vagyok jelenleg
Van egy 9 hónapos francia bulldog kiskutyusom, kölyökkorában Brit Lamb&Rice Puppy tápot kapott, sokat pukizott és nagyon büdöset is
Ezért ajánlották a Farmina N&D Ancestral Grain Bárányos áfonyás puppy tápot.
Vettem 1 kg-t kimérve kipróbálni, fele felével átálltunk, minden jónak tűnt, rendeltem egy zsákkal, majd szépen fokozatosan elkezdett menni a hasa tőle, 8-án már nagyon durván.Anyukáméknál a kutyák szintén ezt a Britet eszik, csak a felnőtt verziót, 8-án, kértem tőlük mielőtt rendeltem én is, szombat este óta adtam neki, kedden mentünk a dokihoz mert feldagadt a pofija, és ilyen gombóc kiütések jöttek ki rajta, azt mondták valószínűleg pók csípés..
Kedd este kapott ismét tápot, jutifalat nem volt belekeverve, nem tűnt fel hogy bármi allergiás reakció lenne.
Másnap reggel megkapta a tápot jutifalival, megint elkezdett a pofija dagadni, a jutifalira kezdtem gyanakodni, este kapott egy fél adag tápot és ismét láttam hogy jönnek a tünetek, úgyhogy a korábban kapott táp felnőtt verziójára lesz allergiás..Szegénykém hajnalban teleküldte a kisszobát hasmenéssel küszködve.
Kollégám adott Cibau Sensitive Fish tápot, de ez nem tetszik neki. Jelenleg főtt rizst és egy kis főtt husit kapott.
Kérdésem, hogy szerintetek mivel próbálkozzunk?
Lehet valami emésztési vagy bél probléma vagy túlgondolom? -
notika77
senior tag
válasz
.Szaki. #36309 üzenetére
Én úgy tudom a golden retriever nem igényel kutyakozmetikust. Nem kell vágni a szőrét és ha nem vagytok abnormálisan (betegesen) tisztaságmániások (ha igen, élő kutya szerintem rossz ötlet), akkor a bundája öntisztuló. Ha belefekszik egy pocsolya után maradt sárgödörbe és dagonyázik egyet akkor is száradás után csak gyorsan átkefélendő, hogy a megszáradt sár a választott helyen hulljon ki a bundájából. Szerintem évente két tervezett samponos fürdetés elég vagy sok. Ezen felül a fajta szereti a vizet és piszkos, szennyezett (pl. Duna, Tisza) vízben úszás után talán érdemes átöblíteni tiszta vízzel is (én nem tettem
, de nem volt gond). Főleg fiatal kutyánál előfordul, hogy iszonyúan büdös lesz, mert belefekszik valamibe (dög, ürülék mindegy csak gyomorforgatóan büdös legyen
) ilyenkor van szükség az extra, nem tervezett samponos fürdetésre.
Javaslom, hogy szoktassátok hozzá a fürdetéshez már kicsi korában, hogy később ne legyen gond. Érdemes hozzászoktatni, hogy a szájába nyúlsz, beemeled a fürdőkádba (fürdés), fel az asztalra (orvos) vagy csak simán felemeled a mozgólépcsőn való utazáshoz stb. -
.Szaki.
addikt
válasz
jézusom #36306 üzenetére
Neked is köszönöm a választ!
Semmiképp sem szapós kutyát akarunk, minden szükséges információ a rendelkezésünkre áll.
A spórolás sem cél, ezeket a kérdéseket kizárólag azért tettem fel, mert nem rendelkezem tapasztalattal közepesen nagy testű kutya esetében a havi költségekről. Kistestűről tudom.
-
válasz
jézusom #36306 üzenetére
Értem, hogy, hogyan gondolod, de légyszi ne nevezzük őket "szemét"-nek. Nem tehetnek róla, hogy pénzéhes emberek miatt léteznek ezen kutyusok. Nem ők kérték az életet, ők a nagyon szenvedő áldozatok, akikért sokszor szomorú is vagyok. Nem belédkötni akarok, tényleg, csak a szemét jelző iszonyú bántó egy hűséges, örök barát élőlényre
Mégha betegesek is
-
jézusom
addikt
válasz
.Szaki. #36303 üzenetére
Azzal kapásból tudsz "spórolni" hogy nem fajta tisztát veszel. Azt minden képp felejtsd el, hogy jófogason meg piacokon csomagtartóbol veszel valami szaporított szemetet! Inkább menjetek menhelyre, nem kötelező elhozni, csak sétáltassatok valami szimpatikus kutyust, valamelyiknek biztos meg fogtok tetszeni :)
Sokkal hálásabb lesz, és talán nem is lesz olyan beteges. Nem tudok kifejezett goldi tipuus betegségről, de más fajta kutyák nagyon betegesek.
Ha mégis fajta tiszta kell, akkor rendes fajta egyesületeknél érdeklődj! Esetleg fb csoportokban. -
válasz
.Szaki. #36303 üzenetére
kicsivel több, mint 3 hónapja lettünk kutya tulajdonosok, egyből egy felnőtt kutyával kezdtünk
a normális táp az 1800-2000 forint per kg, egy kifejlett goldi megeszik 400g-ot naponta, szóval ha nettóban nézed az etetési költséget, akkor az 7-800 forint költség
a kozmetika nálunk vidéken egy ilyen szőrzetű kutyára kb egy tizes per alkalom
a chip, az oltások első alkalommal 35-40 ezer, az ivartalanítás 45-60 ezer - ezek egyszeri alkalmak
egy normális hőszigetelt kutyaház 50-től van használtan Marketplace-n, újonnan inkább 80-100 ezer, ez kelleni fog, ha nem benti kutya lesz
a kullancs riasztó kell havonta, pl Advantix 4 alkalom 15 ezer, féreghajtó 3 havonta mondjuk 1000 forint (Cestal, Drontal Plus, stb)
ezek mellé kell egy rendes póráz, ha fixet veszel akkor nyakörvvel 10e de ha 5-8m flexi kijöhet ennél többre is
később kitalálod, hogy kell infra panel a kutyának a házába, mert fázik, aztán rájössz, hogy sötétben ha elengeded nem látod merre fut és veszel egy világítós nyakörvet, majd rájössz, hogy az olcsó nem jó ekkor veszel egy 10 ezreset, rá két hétre lesz a Lidl-ben akciósan 4 ezerért... meg veszel jutalomfalatot, szárított marha lábszárcsontot az Auchanban 800 forintért amit majd szétrág 10 perc alatt, stb. -
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Párommal folyamatosan felmerül az, hogy családunk újabb tagja egy kutya legyen. Ő gyerekkorától kezdve kutyás családban élt (voltak rotik, francia bulldogok, keverékek), én viszont csak annyiban találkoztam kutyával, hogy nagymamámnak volt még boxere, illetve később tacskója. Jóban vagyok a kutyákkal, én is nagyon szeretnék, így a kutyafajtát is én dönthettem el, hiszen hivatalosan az én kutyám lesz.
A golden retriever mellett tettem le a voksom, mindig nagyon tetszettek. Az viszont, hogy az ember szeretne egy kutyát, az egy dolog. Hogy meg tudja adni neki az elegendő szeretetet és törődést az egy következő történet. Ugyanez igaz a mozgatásra is.
Viszont van ennek egy anyagi vonzata is, amiről nagyon nem tudtam informálódni. Mit gondoltok havi szinten nagyjából milyen költségekkel járhat egy ilyen közepesen nagytermetű kutyának a fenntartása? Ételre gondolok, kutyakozmetikára, ami egy ilyen szőrzetű állatnál szerintem havonta minimum szükséges lehet, de az sem kizárt, hogy inkább hetente.
Köszönöm előre is a segítségetek!
-
LOTR
addikt
válasz
HellGreg #36300 üzenetére
hasonló nálunk is van, 4 hónapos kislánnyal, de itt semmi különös, csak játszik és néha túlpörög
most, hogy kezd "ovis" korú lenni, tud egyre hevesebben is viselkedni/reagálni (a korábban tapasztaltakhoz képest)figyeld meg majd akkor is, amikor nyugodtabb állapotban van (pl ébredés után, alvás előtt), hogy ugyan úgy viselkedik e mint írtad
az sem mindegy, hogy ténylegesen harap, vagy játékból rágcsál és hogy viselkedik, ha kicsit próbálod lenyugtatni
illetve tartsd szem előtt ezt is:
evolution of the golden retriever [link] -
jézusom
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest