Új hozzászólás Aktív témák
-
Idiofil
aktív tag
Termeszetesen a fojto sem csodafegyver, ha rosszul hasznalja az ember, akkor veszett fejsze nyele, semmi ertelme. Remelem senki nem vette sertesnek, nem annak szantam.
-
mexicanraven
senior tag
Most szereztem be a Jacqueline Fraser - Az amerikai staffordshire terrier cimű könyvet, ezt fogom a napokban elolvasni!
Egyelőre úgy néz ki, én hámmal fogom sétáltatni, aztán majd látjuk a viselkedését!
A házat egy azstalos csinálja, a cégünk mellett van egy hungarocell gyár, onnan majd kérek 1-2 táblát és itthon megtuningolom! -
fero02
nagyúr
válasz
Idiofil #11294 üzenetére
Ahhoz h tudja, meg is kell neki tanítani, h mi a helyes és mi a nem várt viselkedés séta közben. Ezt a gazdának is tudnia kellene.
Viszont számtalanszor láttam már, h pl a labrador megy ész nélkül előre vérben forgó, kidülledt szemekkel, a gazda nagy léptekben meg utána...és miért? Mert a boltban azt mondták, h a fojtó a jó, mert azzal nem húz. És mint tudjuk ez nem ennyire evidens.
Ha ezek nem zavarják a gazdát (tehát nem tartja szem előtt a kutya érdekeit), attól még használhat ugyan fojtót, de helytelenül teszi.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
canniball #11288 üzenetére
A fojtonak 2 fajtaja van: ami korlatlanul tud szoritani es ami nem. A lenyeg, hogy minel jobban huzza a porazt, annal jobban szoritja a nyakat. Ez a sajat gyurujen keresztulvezetett szal, illetve az, aminek a fojto reszenek a 2gyurujet egy masik, kis szal tartja ossze -ez csatlakozik a porazhoz -. Remelemlegalabb egy picit ertheto volt...XD
-
opeter87
senior tag
válasz
canniball #11288 üzenetére
A fojtónyakörv helyes használata az, hogy sok apró rántással (mindig felfel) figyelmezteted a kutyát arra, hogy valamit rosszul csinál. (pl. nem jön láb mellett)
Az enyémnek az csak a szöges fojtó vált be. A sima nyakörvvel az egész séta alatt futottam utána kb. hiába rántottam rajta kicsit/nagyot csak ment előre.
(187cm és 82kg vagyok és 5éves korom óta sportolok, szóval erőben nincs hiány) de a kutya egyszerűen nem érezte meg, ez van ezért kellett a fojtó majd a szöges fojtó. -
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven #11285 üzenetére
Kutyaház itt már kifejtettem.
Fojtónyakörv azért jó, mert egy idő után nagyon erős lesz a kutya
Nekem egy Golden Retriverem van kan Castor a becses neve és január végén lesz 2 éves. Páromak egy Norfolk Terierje (keverék de 80%ban az) van kan Bonifác névre hallgat, de a Bonira is és szeptemberben lesz 6 éves.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
http://rockstone.hu/?q=konyv
Errol a konyvrol van szo, csak telorol vagyok, nem tudok linkelni
-
canniball
nagyúr
Ezt a fojtónyakörv dolgot magyarázzátok el nekem legyetek szívesek! Nekünk egy széles bőr nyakörvünk van de azzal is úgy húz hogy legutóbb megkérdezte a doki hogy mit csináltam vele hogy vérben vannak a szemei... Ezek után eszembe nem jutna fojtót rakni rá mert a végén tényleg eszméletvesztésig húzna. Vagy rosszul látom a dolgot?
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Semmi baj, en is be voltam sozva, mielott a kutyaproject beindult
Kutyahazra most Neked azert nem eri meg nagyban gobdolkozni, mert kb 3honap mulva felesleges lesz, bar az amstaff nem lesz olyan nagy terfogatu ...sot, lehet meg van valahol a rockstone kennel altal irt amstaff konyv. En is szemeztem am a fajtaval
Kolcson adtam egy lehutonek, azota se adta vissza.Feherhollo otlete nagyon franko
Egyszerre eleg kicsi es eleg nagy is -
FehérHolló
veterán
válasz
Ha egyedi gyártás, akkor a belső térfogatát elválasztó elemekkel elég könnyű változtatni. Így szerintem érdemes a kifejlett méretére tervezni, azt berakni egy "álmennyezetet", amit később ki lehet majd szedni.
-
mexicanraven
senior tag
Bocsi a sok kérdésért, csak sajnos nem egyszerre jutnak a kérdések eszembe!
Egyedi kutyaháza lesz, csináltatjuk!
Mekkorát ajánlotok neki? Tudom, hogy fel tudja fűteni, de mégis mekkorát? -
-
Idiofil
aktív tag
válasz
mexicanraven #11281 üzenetére
11 hónapos Boxer kislány, Zara...
Fojtónyakörv azért jó, mert azzal tudod terelgetni a kutyust. Ha hám eredetileg vontatásra, húzásra van. Na hát ha jó erőben van a kutya -és egy amstaff igencsak jó erőben lesz- akkor hámmal fogja, és elhúz szegedid meg vissza. Fojtó azért lesz jó, mert ha te azt mondod hogy állj és ő még sem áll meg, akkor szó szerint szorul a hurok. Tanítani sokkal könyebb, mert egy apró rántás és kész a korrekció. -
mexicanraven
senior tag
válasz
Idiofil #11279 üzenetére
opeter87: köszönöm!
Idiofil: érdekel! Kérlek irj árat privárban!
(én meg irok, hogy hova küldd)
Megkérdezhetem, hogy miért lesz szükség folytónyakörvre később? Bilétás nyakörvről véleményetek? Flanc és veszélyes vagy használható dolog?
Ne haragudjatok a kezdő kérdésekért, de szeretnék minél jobb gazdi lenni!
Úgy izgulok már, aludni alig tudtam az éjszaka!Nektek milyen kutyáitok vannak?
-
Gaberiellb
senior tag
sziasztok! Kb másfél hónapja bővült a család egy labrador keverékkel, az anyja fajtatiszta labrador, apja ismeretlen.
most lesz nemsokára 4 hónapos, és tényleg elég okos fajta, de azért bőven vannak hülye dolgai. Pl: amióta nállam van sikerült egy helyre szoktatni, hogy ott végezze a dolgát egy elkülönitett kertrészben, de kb 2-3 napja ugy kell oda vonszoljam hogy oda kakiljon, eddig olyan ügyes volt, szó nélkűl csinálta, most meg ahol rájön általában este felé amikor el tud tünni szem elől, elég nagy az udvar ezért gáz, meg probálom egy helyre szoktatni, hogy ne keljen mindenhol keresgélni a kakit. Egyszerűen nem értem mi lett vele, talán megunta a helyet, de akkor is oda kell kakilnia, valakinek van tanácsa mit próbáljak vagy majd egyszercsak visszaáll eredetibe? Üdv.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
mexicanraven #11277 üzenetére
Én csak K9es cuccokat vettem/veszek, azokkal nem volt gond.
Amikor kicsi volt, akkor hámot kapott(kb 7 hónapos koráig) most már csak fojtónyakörv van, de az sem fém, hanem a K9es műanyag és eddig tökéletes. Megtanult nem vontatni...Ha meg biztosra akarsz menni, veszel pl K9es retriverpórázt és akkor meg van oldva a kérdés...legalább is a nyakörv+póráz kérdés
Ha érdekel, valami minimál összegért eladhatom a K9-s Mini Powerhámot.
Ha érdekel, írj rám, küldök képet -
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven #11277 üzenetére
A hám vs. nyakörv kérdésben én a nyakörvet részesítem előnyben. Szóval innentől a szubjektív rész jön
Persze léteznek állítható fajtájúak jó minőségű szövetből pár száz forint egy nyakörv. Én ilyet vennék. Egy kisebbet kis korban és egy nagyobbat, amikor már kb. látod, hogy mekkora lesz még.
Meg lehet (és valószínűleg kell is majd venned), fojtó nyakörvet (egysoros-kétsoros-háromsoros vagy szöges fojtó is létezik), de ezeket szakboltban érdemes venni, mert ott van azt hiszem 7napos csere lehetőség (ha nem jó a méret/nem válik be/stb.)
-
mexicanraven
senior tag
válasz
FehérHolló #11274 üzenetére
Értettem, ha erre kerül a sor, akkor megoldom!
Kérdés: Sétáltatáshoz hám vagy nyakörv ajánlott? Léteznek ezek állithatós kivitelben? Arra gondolok, hogy most 2 hónapos a kutyus, de mondjuk állitás után mondjuk 6 hónaposan is hordhatná.
-
opeter87
senior tag
válasz
canniball #11275 üzenetére
Én a munkámból kifolyólag igen sokat utazom az országban (évi 30k) és ismerem az ilyen különbségeket.
De kutyasuli témában nem ismertem és meglepetésként ért ez ekkora különbség. Még akkor is ha már volt részem ebben más területen pl. kávézó amit említettél vagy hajvágás vagy autójavítási terülten. -
canniball
nagyúr
válasz
opeter87 #11267 üzenetére
Bezony, vannak ilyen különbségek. Egy baranyai ismerősöm mesélte hogy egyszer a Pestről leutazó ismerőse úgy döntött hogy a második-harmadik alkalom után már ugyan ő fizeti a kávét. Kétszer közölte a kiszolgálóval hogy mindkét kávét ő fizeti, mire az újfent közölte hogy akkor is 150Ft lesz.
-
opeter87
senior tag
válasz
FehérHolló #11270 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam akkor
vagy félreértetted.
Az én kutyám nem ezért hányt, mert koszos az autó, hanem azért, mert utál utazni. Hogy miért azt ne kérdezd, már én is kérdeztem tőle, nekem még nem válaszolt
#11272 Idiofil
megelőztél -
Idiofil
aktív tag
válasz
FehérHolló #11270 üzenetére
Természetes, hogy nem azért hány, de szerintem Ő sem úgy értette.
Zötykölődés/idegesség miegymás lehet a hányás okai, a koszosságot azért hozta fel, hogy kiskorában azért nem biztos hogy egy szutyoktanyára(busz) kellene felvinni. Tehát pár hónapos koráig... -
Idiofil
aktív tag
válasz
opeter87 #11267 üzenetére
Hát azért Szabolcs megye elég csócsó
Tehát itt u.az a cég csak 2 telephely (Építőipari cég) ebben a városban X Ftot fizet óránként, uez a cég máshol pedig 1,1X Ftot, ...
Ez a 400 Ft olyan, hogy ha akarod, akkor csak havi 1X mész, ha akarod meg minden hétvégénde 400/alkalom...de ha már áfát dobsz rá, akkor kapásból 500+ egy alkalom...Ami már közelebb van a 750hez...
-
opeter87
senior tag
válasz
Idiofil #11266 üzenetére
Köszi
Kemény, hogy Budakeszin, azaz kb Budapesttől 5km-re 750Ft egy képzés ára, bár az alkalmi díj 1500 (!) Ft, míg Tiszavasvárin 400 Ft. Ez azért durva differencia.
És látatlanban mondom, hogy a szakértelmek között biztosan nem lehet ekkor eltérés (már ha egyáltalán van)
-
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven #11262 üzenetére
Igen szerintem minden kutyasuli hétvégén van pont emiatt. Hétköznap munka miatt én sem tudnék menni, meg kb. senki
Hát a busz pont olyan mint az autó, már a kutyák szempontjából.
Párom kutyája imádja az autót és ha meghallja, hogy "Boni autó" már fut a kertben az autóhoz. Az én goldenem, az kb. 1 éves koráig minden alkalommal hányt a kocsiban. Utálja. Magától soha nem mászna be a kocsiba. Most is állandóan sír a kocsiban. Pedig mindennel próbálkoztunk.
Szóval szerintem a busz, az max pár hónapos korig lehet veszélyes, mert a busz valljuk be sokkal koszosabb, mint az ember saját autója, így több fertőzést szedhet össze a kutya.
Alapvetően pedig, meg kell nézni az adott közlekedési szolgáltató szabályzatát, hogy milyen kutya (lehet csak vakvezető) , mivel utazhat buszon (valószínűleg csak szájkosárral), mert ez biztos szabályozva van.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
mexicanraven #11260 üzenetére
Amúgy szerintem kérdezd meg a helyi állalteledel boltost, mert pl itt nálunk is van egy arc aki folyamatosan csinál képzést és itt 400 HUF egy alkalom 1-1,5 óra.
-
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven #11260 üzenetére
Sajnos Debrecen és környékében nem tudok kutyasuli témában segíteni, mert ilyen szempontból nem ismerem. Ott él nagymamám és az egész család onnan származik, szóval a környéket ismerem, de nem ilyen szemmel. Budakeszi/Törökbálint/Biatorbágy/stb. környékén tudtam volna segíteni.
A kutyasuli, ahova én járok 6000 Ft/hó (heti kétszer lehet menni szombat és vasárnap), így összesen alkalmanként 750Ft, ami nem olyan vészes.
Általában 1 órás képzések vannak.
Az örző védő vagy agility képzések a "sima" óra után vannak.
A kutyaiskolában életkor és tudás szerint külön csoportok vannak. Két csoport biztosan van, de létszám függvényében, akár 3 is.
Kis csoport(ovi) - kölyök kutyák, sok közös játék - szocializációt tanulja meg a kutya
Középső csoport - kölyök vagy felnőttként kutyaiskolába került kutyák - itt már minden feladatot meg lehet tanulni (láb mellett menetelés/ül/fekszik/behívás/marad/stb.) és itt már nincs játék egymással, csak a gazdival.
Nagy csoport - jellemzően már legalább 1 éves kutyák - hasonló feladatok mint a középső csoportban, de nehezítve. Ilyen tudású csoportban már vannak olyan kutyák is melyek rendelkeznek esetleg valamilyen BH1 vagy BH2 vizsgával is. -
opeter87
senior tag
válasz
bubi92 #11250 üzenetére
Szobatisztaságra nevelést én is hasonlóan tanítottam meg, ahogyan fent is írták.
Evés/ivás után biztosan kell majd pisilni/kakilni, így akkor fokozottan figyelj majd rá és ha látod, hogy furán/izgatottan viselkedik, akkor futás ki/le a kertbe/utcára és ott ha elvégezte a dolgát, akkor nagy dicséret (én csak kedvesen szóltam hozzá, nem adtam jutalom falatot és így is megtanulta).
A fenti folyamatot azzal egészítettem ki, hogy pisilés közben azt mondtam neki, hogy "pisi-pisi" és ezt összekapcsolta a pisiléssel.
Most 2éves és ha azt mondom neki valahol, hogy pisi-pisi akkor pisil. Ez nagyon hasznos, mert ha autóval megyünk hosszabb útra akkor előtt meg tudom pisiltetniAz enyém kb. 6napig volt a lakásban és azóta a kertben van, de bejöhet. A szobatisztasággal akkor voltak gondok, amikor pár hónaposan bent volt velem a lakásban és párom hazajött és annyira örült a kutya, hogy örömében bepisilt. De ez is kb 4-5hónapos korára megszűnt. Azóta soha nem pisilt be/pedig szilveszterkor pl. 8 órát volt bent a lakásban.
-
opeter87
senior tag
válasz
mexicanraven #11257 üzenetére
Ahogy már előttem is írták, szerintem kérdezz itt is bátran
Nevelési tanácsként egyet tudok mondani. Mindig következetesen neveld a kutyát és mindig minden családtag következetesen nevelje a kutyát.
ez egy nagyon fontos dologLehetőleg kis korban (8hetes korától 9hónapos koráig) minden lehetséges dolgot taníts/tanítsatok meg neki. Ebben az időszakban sokszor foglalkozzatok vele (ha megoldható naponta többször is) és tanítások/séták/stb. az elején csak 5-15 percesek legyenek, de a végén már lehet hosszabb 30-60perces is.
Én mindenképpen elvinném kutyaiskolába is már 4hónapos kortól. Helyileg merre vagy? (hátha tudok mondani egy jó iskolát)
Mert a kutyaiskolában megtanulja az alapvető engedelmességi gyakorlatokat, de van lehetőség örző védőre is. -
mexicanraven
senior tag
válasz
Telomanikus #11254 üzenetére
Tulajdonosok általános tanácsaira, illetve nevelési tippekre lenne szükségem.
Szeretném ha a családdal barátságos, játkos és szerető lenne, de emelett a házőrzés/jelzés is fontos volna.
Én véletlenül jutok ilyen kutyushoz, de kezdek egyre jobban belebolondulni!canniball: mindent meg fogok neki adni!
-
canniball
nagyúr
válasz
mexicanraven #11253 üzenetére
Energiával készülj, mert neki abból kimeríthetetlen adagja lesz.
-
Nova96
őstag
Pajzsmirigy probléma hány hónap után javul?Addig kutya suliba nem is megy ,pihentetem.
-
Telomanikus
senior tag
válasz
mexicanraven #11253 üzenetére
Álmaim kutyája. (Persze csak a francia bulldogom után!)
Grat hozzá! Szerintem ide nyugodtan írhatsz, ha van bármi kérdésed. -
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Jövőhétenen kapok egy amerikai staffordshire terrier kan kiskutyát!
Szeretnék érdeklődni, hogy az itteni topikban van olyan ember, aki mondjuk ehhez a fajtához, vagy általánosan a kutyák neveléséhez ért annyit, hogy a telefonszámát megadva felhivhatnám, hogy kérhessek pár tanácsot?
Volt már kutyám, de ezt direkt módon szeretném nevelni és jó volna ha valaki tudna segiteni!Előre is köszönöm!
-
Idiofil
aktív tag
válasz
bubi92 #11250 üzenetére
Hát ebben tapasztalatom nincs, kertes házban lakunk, kutya az udvar, ház tabu neki. Amikor elhoztunk, akkor volt kb 1-2 hónapot bent (fűtött kazánházban), akkor ment mindenhova a kaka-pisi, de amikor napközben kiengedtük, leginkább akkor végezte el.Mi faforgácsot rajtunk be egy dobozba, próbáltuk abba irányítani,a ztán kint meg oda szórtunk faforgácsot, ahova szerettük volna a kutyagumikat....Hellyel közzel bejött...
XD -
lacos001
senior tag
válasz
bubi92 #11250 üzenetére
Minden ivás,evés,alvás,játék,közös tevékenység után ki a lakásból/házból,aztán idő után működni fog.Minden egyes "siker" után dicséret vagy vmi jutifalat,bár mi sosem alkalmaztuk ezt a jutalmazást.
persze a jelölgetős kis pöttyök megmaradnak biztosan,de ez hetek kérdése.......
leirhatnám bővebben is,de ez a lényeg,de ha igényt tartassz rá..... -
bubi92
őstag
a szobatisztaságra szoktatás hogy megy?
-
.bruszli.
senior tag
válasz
Idiofil #11246 üzenetére
Ez még nem látszik így kép alapján túlzottnak; náluk ez jellegzetesség,ettől ( is ) olyan jópofák.
Addig nincs is gond ezzel,amíg az íny nem sérül miatta;sajnos gyakori a túlzott előreharapásnál,hogy a felső, hátrébb levő szemfogak az alsó ínyben 'ülnek' és az ilyen sajnos gyakran begyullad,meg eleve nem egészséges,nehezen is rág így a kutya. -
Idiofil
aktív tag
De, be tudja úgy zárni a száját, hogy ne látszódjanak a fogai, de lehet egy picit túlzott az előreharapása. De mivel kizárólag hobby célra vettem, így egyáltalán nem zavar. De mivel ja, még csak 11 hónapos, így változni fog, tehát még akár normális is lehet. De ha nem, akkor sem baj, egyedi lesz
Meg hát most kötelezés volt, aztán lehet túl "izgatott" volt.... -
.bruszli.
senior tag
-
Idiofil
aktív tag
Sok szerencsét és nagy türelmet az új gazdinak
Hát ha házban lesz tartva, nem ostoba dolog mondjuk egy kutyapelenka (nem amit rá kell adni, hanem olyan mint egy kis szőnyeg). Normális bolhanyakörvet lehet és ajánlatos is venni, mert nagyon enyhe a tél. Én a Kiltix-et ajánlom, de inkább nem mondok semmit, mert jön megint a fejevés...Tápból mindenképp jó minőségűt vegyél, legalább az intenzív növekedés időszakában, nálunk a ProPlan Puppy Sensi bejött (lazacos).
De szerintem is előbb szaküzletbe menj, aztán majd ráérsz webshopozni
Tavasz környékén nyílik a mi webshopunk is.
És akkor ha már nálunk szép idő volt, akkor szolgálok pár friss, ropogós képpel is (2 órája csináltam)
-
opeter87
senior tag
válasz
bubi92 #11239 üzenetére
Én fém tálat vettem még csak (igaz vízköves lesz, de ennyi).
A fém előnye:
-nehéz (vízzel együtt főleg) így nem tudja lökdösni
-olyat vegyél aminek van gumiborítás az alsó peremén (szintén stabilabb)
-nem tudja megenni, ha esetleg unatkoznaÉn első körben elmennék egy szakboltba és majd a későbbiekben vásárolnék online. Tudnak segíteni, meg tudod fognia a játékot, stb.
Nekem már lassan 4 éve van kutyám (sajátom 2éves, de a párom nagy kutyás és őt 4éve ismerem) és a mai napig nem vettem a kutyáknak semmit online.
-
opeter87
senior tag
válasz
bubi92 #11237 üzenetére
Szia!
Gratula és kérjük majd a képeket
Én csak olyan dolgokat vennék meg, amiket nem nő ki
Ilyen a:
-vizes tál
-kajás tál
-jó minőségű bőr póráz
-vagy flexi póráz (kb. úgyis lehet tudni mennyi lesz a végső súlya)
-esetleg egy két játék
-valamilyen kullancsriasztó (bár most tél van és nem tudom mikortól lehet ilyet kiskutyára tenni)Amiket vennék, de számítanék rá, hogy kidobott pénz:
-nyakörv (úgyis kinövi)
-kis játékok (később széttépi)Kaja:
-én személy szerint az javaslom, hogy abban az árkategóriában amit meg tudsz magadnak engedni vegyél egy-egy tápot a lehető legkisebb kiszerelésben (konzerv és száraz), mert a kutya lehet nem fogja megenni az általad választott tápot és akkor kísérletezni kell. Én is a goldenemmel kísérleteztem kiskorában (mostanában ha finnyáskodik akkor is megkapja 2-3napig ugyanazt a kaját és a végén megeszi, de ezt kis korban nem mertem megtenni)elsőre ilyenek jutnak eszembe
-
bubi92
őstag
sziasztok.
leendő kutya gazdi vagyok.
jack russel terrierünk lesz.miket érdemes ELŐRE megvenni a kutyusnak?
-
opeter87
senior tag
válasz
FehérHolló #11232 üzenetére
Így már értem, hogy hol volt a gazdája.
Tenyésztő és tenyésztő közt óriási lehet a különbség. Ismerek olyan tenyésztőt, akiknél évente-kétévente születnek csak kutyák és nem a pénzszerzés a célja.
Szerintem a legjobb olyan háztól venni, ahol szerelem babák/kölykök születtek (enyém is onnan van, ahogyan írtam).
Hát a színét azért írtam, mert számomra is meglepetés volt a sajátomon tapasztalni, hogy miként lett egy hófehér pamacsból egy ilyen arany-barna kutya
-
degu
senior tag
válasz
Idiofil #11225 üzenetére
Nem veszem sertesnek,orulok minden tanacsnak!
Igazad lehet,mert ma mar megint be akart jonni a lakasba,es varta a dedelgetest!
Egyebkent a masik kolleganak is igaza lehet,mert tavalyelott csak beengedtem,es kapott egy pokrocot az eloszobaban,es elvolt.Neha raneztem,de nem patyolgattam.De iden eszmeletlen dzsembori volt az utcan.
Elvinni sajnos nem tudom sehova,mert orokoltem a blokit a haz elozo gazdajatol,es az oreg lancon tartotta,es soha sem volt kint az utcan,de sehol mashol.Az oltasra sem tudom elvinni,mert nem lehet porazon menni vele,mert allandoan huz,meg a labam kore tekeri a porazt,es majd meg fulladOreg mar ahhoz,hogy most kezdjem el iskolazni.\ilyenkor ki kell hivni az allatorvost,es beadja-helyben,egyben meg is vizsgalja./
A *nyugtato zselerol* meg nem hallottam.
Szerencsere csak egyszer van sziveszter egy evben...
Mindenesetre koszi a tippeket! -
FehérHolló
veterán
válasz
opeter87 #11230 üzenetére
Hol volt a kutya gazdája, mikor születtek a picik?
Nem ismerem a körülményeket, de egyébként egy tanya jellegű falusi birtokról van szó, így ezer okot el tudok képzelni a távollétére.Nem golden a célkutya, csak így jött ki. A kölyök különben is keverék. Én személy szerint tenyésztőktől nem szívesen szereznék kutyát, ha egyszer arra kerül majd a sor.
A színes információ pedig nagyon hasznos volt számomra.
Neked is köszönöm a választ!
-
Idiofil
aktív tag
válasz
FehérHolló #11229 üzenetére
Hát ezt így nehéz megmondani. De szerintem nem kell aggódnod. De mivel minden tulajdonság genetikailag öröklődő, de attól még lehet domináns vagy recesszív, ergo nem zárható ki semmi.
-
opeter87
senior tag
válasz
FehérHolló #11227 üzenetére
Szia!
Nekem goldenem van (már 2 éves lassan/most is itt böködi a kezemet miközben írok).
Én ilyen alomból nem választanék kutyát. Mert:"Fiatal az anyuci, nem gondozta a kölyköket. Négyet holtan talált a gazdi, az ötödik meg 3 nappal később került elő"
Hol volt a kutya gazdája, mikor születtek a picik?
"Ha nem goldi az apa, akkor ugye nem valószínű túl sok genetikai betegség?"
Egyébként meg pont a német juhásznak van köztudott genetikai betegsége. A goldennek meg nem nagyon.
Én onnan választanék goldent, ahonnan pl ez enyém is van. Azaz olyan családtól/háztól ahol van egy vagy két golden és születtek kiskutyák.
Ismerősnél 6hete így születtek kisgoldik összesen 5 (1sajnos születéskor elpusztult) és kb. 1hét alatt elvitték/lefoglalták az összeset.
A szőrszínről:
Az enyém apja és anya olyan hófehér volt, hogy az nem igaz, ehhez képest az enyém meg nagyon-nagyon aranybarna, de sehol egy fehér folt -
FehérHolló
veterán
válasz
Idiofil #11228 üzenetére
Fiatal az anyuci, nem gondozta a kölyköket. Négyet holtan talált a gazdi, az ötödik meg 3 nappal később került elő, teljesen összefagyva, étlen/szomjan. Szóval más választás nem nagyon van, de legalább egy életerős bodriról van szó.
A kérdés kicsit átfogalmazva: Ha nem goldi az apa, akkor ugye nem valószínű túl sok genetikai betegség?
A válaszod pedig köszönöm!
-
Idiofil
aktív tag
válasz
FehérHolló #11227 üzenetére
Hát szerintem a körülmények nem mutatnak nagyobb esélyt arra, hogy bármi baja legyen...A legtöbb amit tehettek szerintem, hogy azt a kicsit választjátok (amennyiben lehet választani), amelyiket bármilyen más alomból választanátok. Tehát pont az apa ismeretlensége miatt teljesen felesleges foglalkozni a genetikai háttérrel...
-
FehérHolló
veterán
Sziasztok!
Aránylag rendszeres olvasója vagyok a topicnak, bár nem sokat firkálok ide.
Valamikor régebben beszéltetek róla, hogy a golden retriever a többi agyonhype-olt fajtához hasonlóan túl van tenyésztve, ezért elég sok genetikai betegsége lehet.
Valaki mondott egy ultimate megoldást, hogy az a kutya "egészséges", amelyiknek inkább narancsba hajlik a szőrszíne és nem citromba/fehérbe.A kedvesem édesanyja kinézett most magának egy kutyát. A kölyök anyja goldi, szinte fehér a szőre. Az apa ismeretlen, valószínűleg német juhász. A kölyök szőre nem sokkal sötétebb az anyánál. Mennyire valószínű, hogy gáz van a génjeivel?
Mivel keverék kutya, szerintem rendben lesz, de érdekel a ti véleményetek is. -
Idiofil
aktív tag
Ne vedd sértésnek degu, de ezzel szerintem csak rontassz a helyzeten. Azzal, hogy pátyolgatog/simogatod/esetleg 1-2 falattal próbálod nyugtatni, a nem kívánatos viselkedést erősíted benne pozitív visszajelzéssel. Ekkor azt fogja megtanulni, hogy ha "durrognak" akkor ha futok apához/anyához, akkor extra jó lesz nekem. De szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben. Nálunk az vált be, hogy amikor szokatlan helyzetben vagyunk, akkor simán kell viselkedni.
Példa:
Amikor nálunk flexeltek, és megijedt a hangtól, akkor kimentem, leültem, de nem engedtem, hogy farkát behúzva közeledjen, ha ezt csinálta, akkor arrébb mentem. Játszottunk egy kicsit, köteleztünk,labdáztunk. Amikor vihar volt, az rosszabb, mert esett a jég, tehát ezek kilőve, de akkor csak kimentem, beálltam a falhoz - hogy ne tudjon mögém bújni -. Amikor a szomszéd kutyával összebalhézik, kapja a nyakörvet, odamegyünk a kerítéshez és leültetem, háttal a másik kutyának, rá sem nézhetett. Ha ránézett, egy kis rántás...Ha megint, nagyobbat kapott... -
degu
senior tag
Hat a fa*sza bulizas meg volt! Szamolatlan petarda,raketa,egesz ejjel
Szegeny bloki ugy be volt gazolva,hogy bejott a lakasba! /Egyebkent bevonszolni sem lehet/ Fel ejszaka nyugtatgattam,simogattam,de ugy remegett,mint a nyarfalevel,es megprobalt a puloverem ala bujni...
Nem tudom,hogy ilyen jo heccnek tartanak -e ezek a mulatozok,ha mondjuk lancra kotnenk az udvaron,es 8-10 harci-kutya probalna elfogyasztani Oket... -
GaborGh
őstag
Kimondottan csak erős idegzetűeknek és (18) éven felülieknek:
(Patakokban ömlik a vér + félelmetes fogak és állkapcsok) -
sp@rtan
senior tag
válasz
kenwood3 #11216 üzenetére
Jajj, hát Szurok eléggé kivolt...
Este elkezdtek mászkálni az utcán, petárdáztak, ordibáltak, megkötöttük hogy ne őrjöngjön, végig aludt. Éjfélkor elkezdtek nagyon durván tűzijátékozni, kimentünk hozzá. Vinnyogott, morgott, ugatott, úgyhogy elengedtük, akkor meg rohant körbe-körbe az udvaron és ugatta a minden irányból jövő tűzijátékokat.... Hát na, nem egy nyugodt kutya. -
kenwood3
addikt
Az enyémek nem féltek a petárdáktól, mondjuk nem is durrogtatták hozzánk nagyon közel. Egészen addig voltak nyugodtak amíg, olyan hajnal 3 fele meg nem jelent 3 idegen kutya. Onnantól megőrültek szét akarták szedni a kerítést
Szóval itt nagyjából nyugalom volt
-
GaborGh
őstag
válasz
Idiofil #11206 üzenetére
Nálunk is hasonló volt a helyzet, mielőtt elmentünk bulizni, HiFi bekapcs, Vivaldi berak, kutyákokra füles és szépen, édesen elszenderedtek, mint a bunda a Négy évszakra...
Sajnos Asztor eléggé rosszul viseli a petárdázást, mennydörgést, az élesebb zajokat, azonban Bettyke pont az ellenkezője, mellette ágyút lehetne sütögetni, akkor sem ébred fel álmából, bezzeg ha a kaját sütögetik, akkor azonnal ott terem és szájában az edénykéjével kéri a jól megérdemelt ebédet, vagy vacsorát... -
Kidus
őstag
Boldog Uj Evet minden kedves topic lakonak!
Nalunk is megvolt a tuzijatek meg petarda, dudak, trombitak, ami belefer.
Kutya majd kiugrott a borebol oromeben, szerintem azt hitte hajtovadaszat, menni akart bulizni -
Jovanny2
őstag
-
Idiofil
aktív tag
-
z00li
senior tag
válasz
Idiofil #11206 üzenetére
Mi elmentünk itthonról este 8 előtt, Zsömink meg meglépett, úgyhogy az éjfélt még a keresésével töltöttem. A poén az egészben, hogy a szomszédunkhoz ment át (kibontotta a kerítést), ő meg bezárta a garázsukba. Végig itt volt 10 méterre az otthonától.
Én meg már teljesen pánikba estem, hogy nem lesz meg.
Mindegy, hajnal 1-kor már megvolt szerencsére.
-
Idiofil
aktív tag
BUÉK
Zara sikeresen végigüldögélte a petárda kavalkádot. Kapott egy fotelt a garázsba, meg be lett kapcsolva a rádió, aztán nem volt semmi baja -
z00li
senior tag
BÚÉK!
-
Jovanny2
őstag
Buék!!
-
lacko99
tag
B.U.É.K!
-
Lompos48
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest