- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #9330 üzenetére
Jajj,bonyolult ez az esatap...az a kérdés,h lejátszóéba,PCI-E esatap-ba belemegy e sima esata+külön usb táp,mert szerintem nem és akkor az a fajta kell.
1.ha nem bele a sima,akkor mindenképp esatap mobilrack kell,amit néztél az pont jó
2. vinyó kérdést már letárgyaltuk korábban,amit néztél az szerintem 9,5 mm-es hdd-t tud fogadni,multiportnál is a ehhez hasonlónál ,v a vastagabbat kezelő szemre is teltebb. Vagyis 640 GB-ig akármilyen sata-s 2,5" hdd belemegy,sok 750-es is (pl. 2 tányéros Toshibák), 750-es és 1 TB-osból régi WD-k nem,azokhoz 12,5 mm kell,újak viszont már igen,v pl. az új samu M8 széria. Mind halk,2,5"-eknek nincs különösebb hangja,max 7200 rpm-eseknek pici.
3. Ha esatap,akkor ahhoz olyan PCI_E is kell,sima esata nem jó, viszont van kombinált esatap+esata pci-e is,ha normál esata-s cuccot is rá akarsz dugni,de az jóval drágább. Még azt is meg lehet játszani,h normál esata-sat veszel,azt gépen átalakító usb tápos Ykábellel használod külső vinyót.
4. 5,25' mobilrackre gondoltál ,mert abba csak normál esata-s van,2,5"-nél van csa kértelme esatap-nek. Van elülső "allinone" panel is,v sima usb3 nélküli,az olcsóbb.V milyenre gondoltálEgyszerűbb lett volna az élet,ha lejátszó sima esata+usb tápos,a 2 db kábel még belefért volna,de ez az esatap kicsit bekavart,mi...
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #15761 üzenetére
Először is gratula, mert általánosan elég jó ez a rack.
Gyakorlatilag akármilyen 2,5" 9,5 mm-es 5400 RPM-es HDD megteszi bele, wincheter topikban újabban a 2,5" Red-et (WD10JFCX) favorizálják, de akár az olcsóbb WD10JPVX is megteszi. Toshiba MQ01ABD100 se rossz, de elég intenzíven parkolja az olvasófejet, ahogy a Hitachi is.OPlay-en szerintem sima USB 2.0-ra épülő eSATAp/ Hibrid eSATA port van —►általában elég a fenti paraméteres notivinyóknak, de kicsit vagy/vagy kategória... Ha 3.0-ra épülő multiport lenne, az biztos, h elég, v ha TV HDD IN 1A USB-portja.
A külön a.) USB DC kábel hasznos lehet, elégtelen táp esetén, de akkor, ha van rajta + 1 USB-port, ezen meg pont van is, ha jól nézem. Ha külső tápot akarsz venni hozzá, akkor b.) aktív USB hub ajánlott, amit bedugsz a másik portba, h meg legyen eszközzel a kapcsolatban és hubra lehet kötni a Delockot. Az olyan megoldásokat, amikor különálló "töltő szerű" megoldásokat kószán rádug az ember DC-re, v Y kábel másik végére, kerülni kell, mert "feszültségkavarodás" léphet fel. Illetve, mivel nincs meg a gazdaeszközzel az adatkapcsolat, lehet, h lekorlátozza a vezérlő a kiegészítő port áramerősséget 100 mA-re...és ezeknél feszültség mellett pont az áramerősség is fontos, 500-1000 mA közötti az optimális.
Tehát, a + 1 USB miatt pont szerencsés a helyzet, ha nem indulna el 1 db aljzat áramától, akkor ott az a/b lehetőségek valamelyike.(#15762) Garsza : örülök, h összejött, erre tippeltem elsőre én is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #16073 üzenetére
Mivel Vista, 7, 8, 8.1 alatt is szinte ugyanúgy néz ki és funkcionál a tálca értesítési területén, sőt az előzetes 10 TP verzióban is (max eltáv után értesítés más), így szerintem egyértelmű... igen.
De XP-nél is lényegében így, illetve a hsz többi része is szinte uaz az említett rendszereknél.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #16917 üzenetére
Mindkettő eltérő katonai ejtésteszt szabvánnyal és vízállósági IP fokozattal rendelkezik, de a gyakorlatban kb. ugyanazt bírják ki. Bár A80 burkolata fém, így nyomást (pl. autóval áthajtást) is jobban bírja. A65 az újabb modell, ami 3 rétegű burkolattal van ellátva, mint a Transcendek, illetve jár hozzá az SP HDD Lock Utility, amivel jelszavasan zárolni lehet a meghajtót.
Átlagos user számára a + szoftveren és eltérő küllemen kívül, más különbség nem nagyon van. Vsz a belső (HDD és vezérlő) is elég hasonló, mind2 USB 3.0 Type A csatlakozós stb. Bár A65 kábelezése elég hülyén van megvalósítva és rövid is [link]. Az A80-hoz, a rövid, házba integrálhatón kívül, jár egy hosszabb kábel is.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #16931 üzenetére
Az 2 Transcend bejáratott db, maga a burkolat felépítése, kivitelezés is minőségi, hozzá adott Y kábel is jól jöhet bizonyos esetekben. SP-k se rosszak, de azokból is csak bizonyos modellek igazán jók. Ez az A65, mivel elég új, nem nagyon van róla konkrét tapasztalat.
Vehetsz akár SP-t is, én inkább az Adata HD710-re adnék a fentebb említettek miatt kicsivel kevesebb pontot. -
King Unique
titán
válasz tpeter77 #16981 üzenetére
Igen, csak aki 0-ról kezdi vele az ismerkedést, nem biztos, hogy először élesben ajánlott feltennie. No meg itt a kipróbálásról volt szó, míg képet kap róla, hogy a több 1000-ből, illetve a néhány népszerű disztróból, asztali felületből, melyik is fekszik neki igazán, arra a legjobb a virtuális gép. Sokkal tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés és utólag is könnyebb kukázni, mintsem tapasztalat híján elhamarkodott telepítéseket csinálni, utólag nekiállni (vissza)faragni...
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17432 üzenetére
Olvastam, de ezek azért nem friss dolgok, már több hónapos hírek...korábban is voltak itt PH!-n USB 3.1 kapcsán infók, illetve külföldi oldalakon akadnak sokkal átfogóbb tesztek is már egy ideje.
"ezzel megoldódna a külső merevlemezek kis áramú USB kínlódása?"
Már rég megoldódott az USB 3.0-val. 2,5" 5400 - 7200 RPM-es külső vinyóknak is elegendő a 3.0 port.
A gond mindig is a sima USB 2.0-val volt, ami szabványosan csak 500 mA áramot tud leadni. De vannak olyan gazdaeszközök, amiken ennél is többet, ezért vagy/ vagy kategória ilyen téren. -
tpeter77
addikt
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17647 üzenetére
Üdv!
Tervbe van véve, illetve már készülget egy ideje, csak más dolgom is van és még nem értem rá befejezni...
Amúgy a 2,5" és 3,5" mobil házak összefoglalója már megvan, illetve majd a napokban frissítve lesznek a táblázatok. A külső házakba kerülő HDD/ SSD meg eleve külön téma, így az ügyben alapból a topikjaiban érdemes mindig érdeklődni, ez külön fel is lesz tüntetve.
A külső vinyós ennél jóval bővebb és nagyobb horderejű, így több idő kell neki. Idén mindenképpen meglesz, de igyekszem 1-2 hónapon belül. Ha más nem megy, akkor átmenetileg egy ilyen rövid kis táblázatot majd berakok, mint a fentieknél.Szinte mindegyik 2,5" notivonyó és ebből adódóan 2,5" külső vinyó is parkol. Talán a 2,5" Red kevésbé, de az meg drága. Ezt korlátozni HD Sentinelben lehet úgy-ahogy, illetve a WD merevlemezeknél a gyártó wdidle3 programjával. Tehát, ha zavar a sok parkolás, akkor megveszed külön a külső házat és hozzá egy Redet, vagy egy Scorpio Blue-t, aminél SATA-ra kötve átállítod a fejparkolást a gyári 8 másodpercről 5 percre, vagy disabled értékre. A TV-s használat viszont eleve megdobja sokaknál a parkolási és indítás-leállítás értékeket is és ott HDS sem használható.
Transcend 25M3 és 25H3 kb. egyformán strapabíró, mert mindkettőnél ugyanaz a 3rétegű ütésálló burkolat van, csak a kivitelezés eltérő kicsit, illetve a dizájn.
kérdezel sokszor, de nem válaszolsz vissza (több topikban láttam már), na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17650 üzenetére
Max annyit tudok mondani, hogy ha fejparkolás és 2,5" belső/ külső HDD, akkor a Hitachi és Toshiba belsősek csinálják talán a legintenzívebben, főleg az előbbi. Parkol a WD és a Seagate-Samsung is, de talán kevésbé intenzíven, illetve előbbinél állítható, ami jó dolog. Amúgy meg túlreagálni sem kell ezt a fejparkolás dolgot, ha napi > 1000 és pár hónap alatt összejön több 10.000/ 100.000-es érték, akkor kell aggódni.
OK, Semmi gond, megértem, első a család. Én sem érek rá mindig a PH!-t bújni, meg azonnal mindenkinek válaszolgatni. Csak az volt kicsit fura, hogy több nap után se reagáltál rá, de nem téma, túl van tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17655 üzenetére
Szerintem ez a gyártó oldalon is tökéletesen látszik, hogy mivel tudnak többet a My Passportok. Illetve az Elements Portable kevésbé is ajánlott, mert az utóbbi időben többeknél előfordultak problémás darabok. Valamint Elements csak 2 év garis, ellenben a Passportokra hivatalosan 3 év garancia van, ami megint csak előnyösebb.
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17662 üzenetére
Jól emlékszel, csak SATA-ra csatlakoztatva lehet átállítani a wdidle3 programmal, USB-n nem működik. Ráadásul a 2,5" gyári külső WD-k mind integrált USB aljzatosak, így szétszedni sem érdemes, mert ezeket alapból nem tudod SATA-ra kötni.
Ha annyira állítgatni akarod a fejparkolást és WD merevlemez, akkor a külső házas megoldás a nyerő, mert annál normál SATA interfészes a belső HDD.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17664 üzenetére
Azt merevlemez topikban kérdezd, de úgy tudom a Black kevésbé / egyáltalán nem parkol.
Viszont külső házba elsősorban 5400-as ajánlott. Be lehet vállalni a 7200-ast is, de akkor vmi full alu, jó hővezető ház kell és USB 3.0 port erősen ajánlott a stabil tápellátás miatt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17705 üzenetére
Hivatalosan a régi Ultrára is 3 év van [link], [link] és az új is 3 év [link] + a gyártói garancia WD oldalán regisztrálva mind2-nél alapból 3 év. Viszont idehaza a boltok össze-vissza adják rá...míg szín alapján is van eltérés, fekete vs. piros, ami kicsit abszurd...
A prémium kategóriás Metal is 3 év [link], mégis sok helyen, csak 2 évet adnak [link], [link], [link]....másutt meg 3 évet [link], [link], [link].Szal így megy ez kicsiny kis országunkban...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tpeter77 #17750 üzenetére
Üdv!
Nem jobb, csak azért ezt írtam be, mert ez a ~7k, a 42488 meg 14k...és bizony az ár sem mindegy.
A 42488 belül csavaros rögzítésű, míg az IB-231StU3S-G nem, valamint előbbi tud eSATAp [Power Over eSATA] csatlakozást is, míg a RaidSonic vsz csak sima eSATA. Ami azt jelenti, hogy 2 kábellel kell használni: eSATA (adat) + USB (táp)
Maga a burkolat viszont az ICY BOX esetében full alu, míg a 42488 elülső és hátsó zárófedelei műanyagok, ha jól néztem.Találtam egy jó tesztet róla:
Prueba caja USB3 y eSATA IcyBox IB-231StU3s-GÉrdekes, hogy eSATA-n gyorsabb, és ami még inkább, hogy a leírás 3 Gb/s sebességet említ, de 349 MB/s kizárólag 6G-s vezérlővel jöhet össze. USB 3.0-án meg lehet azért tud csak ~ 200 MB-ot, mert BOT módban tesztelték, pl. Win7 alatt. A max adatátviteli sebesség csak UASP módban érhető el 3.0/ 3.1 esetén és ahhoz olyan vezérlő + Win8.x/ 10 kell. Viszont ezeket az oldal nem említi és a képen a chip felirata sem vehető ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Photos
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Path of Exile (ARPG)
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 1TB - 2TB M.2 NVMe / Kingston KC3000 2TB M.2 PCIe NVMe / 2TB WD Purple / 870 EVO
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest