- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 2,5" -os 1.0Tb Scorpio Blue Mobile HDD (WD10JPVX) winyóm. Érdekelne, hogy tudtok e ajánlani hozzá jó minőségű usb3-as racket.Előre is köszi.
-
King Unique
titán
2,5" Scorpio Blue nem eszik sokat, egy régi 250-as meg pláne, ezek pont usb2 500 mA értékére vannak többnyire belőve, jók hozzá utóbbi pár oldalon ajánlott rackek (Sharkoon, Delock, RaidSonic, Revoltec stb. ott a linkek
)
Más kérdés router, de nemrég próbáltam egy alapnak mondható Tp-Link MR3220-assal egy Tosiba vinyós 2,5"-est, amire HDS 940 mA indítóáramot írt, router hátlapján 0.85A volt és simán felpörgött, elindult vele, vsz tied is menni fog.
más kérdés névlegesből routet ténylegesen mennyit fogyaszt, mennyi biztosít usb eszköznek, mert hiába indul el, névlegesnél kevesebbel is felpörögnek, de ez hosszú távon okozhat esetleg problémákat lassab felpörgés stb., szakik usb2-nél ezért is ajánlanak általánosan Y kábelt. -
Endless
aktív tag
válasz
King Unique #595 üzenetére
Tudnál ajánlani valamilyen jó 2,5-es SATA racket amit a routerhez tudok kapcsolni és elég neki az USB a meghajtáshoz? Blue WD 250GB-os menne bele.
-
válasz
King Unique #595 üzenetére
Köszi, akkor egy ilyent fogok venni
-
válasz
King Unique #592 üzenetére
Ilyenre gondolsz?
-
Olyan létezik, hogy egy külső mobil rack tönkrevágja a benne tárolt winyót? Nincs hozzá külön tápellátás.
-
King Unique
titán
válasz
szcsaba1994 #589 üzenetére
Neked most külső usb-s (2,5") mobilrack kell, mert akkor csak ezen oldal (max elmúlt 2) linkjeit, ajánlásait megnézve találsz bőven, v odd to hdd caddy kell [link], mert ezen topic nem kifejezetten ilyenekkel foglalkozik
-
szcsaba1994
tag
Milyen aránylag olcsó, jó sebességű racket tudtok ajánlani? 1TB-s vinyó kerülne bele, amire filmeket és pár játékot telepítenék (lehetőleg arról futtatva)
Lenovo G580-ba menne. -
batagy
őstag
Nekem ez speciel sokára, 1 hónap alatt érkezett meg.
Ha a rögzítés nem gond, akkor ok.
Még annyit az általam linkelthez, hogy bár csavarozható a vinyó, de a 4 db hozzáadott csavar picit hosszabb mint kéne. Előszörre egy Toshiba vinyót raktam bele, de a kis csavarokat nem tudtam teljesen becsavarni mert a Toshibában nem volt olyan hosszú a menet. Így aztán a fedlap nem tudott rendesen rásimulni, bepattanni, mert a csavar feje eltartotta.
Aztán egy Samsung vinyót tettem bele, abban a menet hosszabb, azt gond nélkül bele tudtam csavarozni. Persze ez csak csavar kérdése, csak pont ilyen menetűt és süllyesztett fejűt, ilyen rövid méretben nehéz találni.Ez a másik, amit most linkeltél, ilyen tucatjával van az Ebay-jen, ezeket én azért nem preferálom, mert az USB csati rajta nem Mini-B, hanem rendes nagyméretű Type A, persze nincs azzal gond, bizonyos szempontból jobb is, erősebb, de a normál USB-s rackeken általában a Mini USB csati a megszokott.
Linux-szal nem lesz gond, mennek ott is.
Az, hogy 1 db USB vagy 2 hajtja meg, csak a vinyótól függ, annak áramfelvételétől. Az említett ST920217AS már nagyon régi vinyó, a speckó szerint 1 A kell neki, de eszerint 1.2 A, szóval úgy nézem ennél a vinyónál majd mindkét USB csatit be kell dugni.
-
spammer
veterán
Köszi. Neked mennyi idő alatt érkezett meg? Amúgy rögzítés annyira nem gond, mert hordozni nem fogom, lerakom asztalra, aztán annyi
Közben találtam én is ebay-en egy másikat, ez meg még olcsóbb
[link]
Amúgy 1 db USB meghajtja ezeket rendesen (laptopról)? Mert látom 2 csatlakozó is van ezekhez. Meg majd Linux alatt is lenne használva, és nem tudom, hogy ezek jók-e Linux esetében.. Amint először linkeltem DX-ről, ott írják, hogy jó minden rendszeren. (Elvileg nem lehet gond, de a fene se tudja).
-
batagy
őstag
A linkelt ház jó lesz hozzá, csak szerintem annak az a baja, hogy a vinyót nem lehet benne rögzíteni, nincs mihez csavarozni. Magyarul csak az alsó-felső fedlap fogja össze és esetleg a SATA csatlakozónak nem fog jót tenni.
Én ezt rendeltem egyet korábban, hasonlóan olcsó kategória, de ebbe legalább bele lehet csavarozni a vinyót, hogy ne lötyögjön.
-
spammer
veterán
Ezt [link] néztem ki és egy Seagate LD25.1 (20GB, Model: ST920217AS) típusú HDD-vel lenne használva. Xbox360-as volt, de már rég nincs használatban, gondoltam munkára fogom
A linkelt usb-s ház jó lesz hozzá, ugye?
-
King Unique
titán
válasz
Energie X #582 üzenetére
Szerintem ezt az uccsó oldalt szépen végigolvasod, akad ajánlás, link bőven (Delock, Raidsonic, Chieftec, Revoltec, Sharkoon stb.), szinte mind jó, megfelelne neked, aztán melyiket veszed, mennyit vagy hajlandó kiadni érte az már te dolgod...
Külső 2,5" usb vinyókban 5400-as hdd van, az ajánlott zömével, 7200-assal akadhatnak usb tápgondok, mképp Y kábeles használat javalott, usb3 port még jobb, HD Sentinel Scorpio Blackre 1150 mA felpörgési áramot ír. -
Sziasztok!
Mobil racket szeretnék venni de nem tudom melyik lenne az ideális :S
Egy WD Scorpio Black 500GB/7200rpm-es vinyó menne bele ez már megvan vagy 1,5 éve.
Ezt vinyót használnám Otthoni PC-n, laptopon, benti gépen és PS3-on (ennek csak 2db usb2 portja van). Mit ajánlanátok?
Amire gondoltam, hogy a rack USB3-as legyen és persze nem túl drága, lehetőleg minél olcsóbb fajták érdekelnének -
Dhampir
félisten
Linux alatt nem tettem fel semmit, elvileg anélkül is mennie kellett volna rádugás után.
A Sharkoonban tetszik az is, hogy csavarmentesen szerelhető. Bárcsak hamarabb felfedeztem volna.
Ez a Wintech a felismert probléma mellett olyan gagyi kínai műanyagkeretű, hogy ilyet még nem láttam. A hasa és a háta alumíniumlemez, de a csavarok helye a éppen a kritikus pontokon a gyenge műanyagkeretben van.
Szinte el sem hiszem, hogy ez a cég német, pedig ezért is volt bizalmam benne. Persze Kínában gyártatnak, de attól még lehetne jó minőségű.
A silány anyaghasználat miatt inkább a csere mellett döntenék, ha a bolt is rábólint.
-
batagy
őstag
A Sharkoon-t mint márkát itt a fórumon nagyon szoktuk ajánlani a külső rackekhez.
Mondjuk azt se értem, hogy a Wintech-hez driver kell? Elvileg nem kellene hozzá driver.
Linux alatt feltettél hozzá valamilyen drivert?Előfordult már a topikban, hogy BIOS beállítások miatt nem adott meghajtót az oprendszer a racknek. Gondolom USB-s beállítások lehettek. (vagy PNP oprendszer ?)
Amúgy, Y kábellel kapcsolatban, ez nem a racktől függ! A benne lévő vinyó áramfelvételétől függ, hogy elég-e az "egyszálú" USB kábel. Ha keveset fogyaszt a vinyó (kb 500 - 700 mA), akkor elég 1 db USB csatlakozó is. Szóval függetlenül attól, hogy Y kábelt adnak hozzá, vagy nem dugod be csak az egyiket, vagy vehetsz hozzá szabványos egyszálú USB kábelt külön olcsón, csak emiatt nem kell másik racket venni.
Persze ha a rack hibás, az más kérdés.
-
Dhampir
félisten
Megvettem, de nem jó a Wintech EX-MOB-12, hiába csatlakoztattam laptopra és asztali PC-re.
A driver feltelepül, de a meghajtó nem jelenik meg a listában. Linux alatt sem látszik, mindkét kábel csatlakoztatása után sem.A gyártó honlapján feltüntetett adatoktól eltérően Y-kábel járt hozzá. Remélem kicserélik másik házra ahol vettem.
Most már végképp nem tudom, hogy milyen gyártmányú lenne a jó. Laptophoz szeretném használni és egyszálú kábellel kellene Seagate 500GB SATA 8MB ST9500325AS notebook merevlemezhez, és erről a listáról kellene választanom.
-
batagy
őstag
Ha Ebayről nem gond rendelni, én ezt a kétfélét ajánlanám:
Ha USB 2.0-ás elég.
New Ultra Slim USB 2.0 2.5" SATA External Box Hard Disk Driver Case Enclosure #9
- Azért ezt, mert úgy tűnik, ebbe bele lehet csavarozni a vinyót, a 14 mm vastagságból is látszik.
- Ez csak 500 GB-ig fogad vinyót, de ez neked pont elég.Ha USB 3.0-ás kell, akkor esetleg ezt:
New High Speed Professional 2.5'' USB 3.0 SATA HDD Hard Disk External Enclosure -
Dhampir
félisten
Találtam egy ilyet:
Wintech EX-MOB-12, talán ez megfelelő lesz.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Seagate 500GB SATA 8MB (ST9500325AS típusú) 2,5", 5400 RPM SATA notebook HDD-hez keresek külső rack-et.
Lehetőleg egyszálas USB-kábelről szeretném üzemeltetni.
Milyen külső rack-et ajánlanátok hozzá?
Köszönöm előre is a tanácsot!
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #572 üzenetére
Annyival egészíteném ki a előbbieket, h a régebbi usb2-es Passportok és Elements portable modellek, mint a legtöbb mobilrack normál sata csatis vinyó+ráduható sata-usb átalakítóból álltak racken belül, tehát, ha ilyenennek a háza van és benne van előbbi alkatrész is, akkor ok-s a dolog, hozzá veszel egy usb2 mini B kábelt [link], ne túl hosszút, gyárilag is 30-40 cm jár hozzá, mint kb ez, de használható hosszabb is, csak gép hátlapi usb portjába legyen dugva, h kapjon elég áramot.
A másik - NYÁK-ra integrált usb csati - megoldás, ahogy látom új usb3 Elements (Passport) medelleknél van, ha ilyen a rack, annál macerásabb a helyzet, mert vsz nincs házhoz átalakító elektronika (külön veszel, ha találsz), vmint usb3 microB kábel is picit drágább [link], ennél lehet jobb, ha veszel új racket ez és a korábban említett műanyag-alu dolgok miatt is. -
King Unique
titán
Ez most mi...
2,5" WD Elements Portable házát fejtették le róla, az van üresen, v 3,5" gondoltál? Egy mezei usb2/3 kábel beszerzése meg nem nagy dolog.
Viszont a WD 2,5" külső vinyóiban (elements és passport is) a belső vinyó NYÁK-jára kerül közvetlenül az usb csati, ezáltal költséghatékonyabb a gyártás, hosszméret csökkenthető (link), ez a rack is igazából csak egy egyszerű műanyag burkolat.
Viszont a notidból kivett vinyó nem ilyen, az normál sata csatis, olyan rackbe tehető bele, amiben van külön sata-usb átalakító egység, magyarán lehjobb, ha veszel hozzá egy új usb2 v inkább már usb3-as alu (jobb hőelvezetés) racket, kábel is jár hozzá gyárilag. Szal ez van, ha Elements is olyan ilyen téren, mint a Passport, v volt benne előbb említett külön átalakító? akkor visszavonom, ez alapján lehet
-
FabioHD
csendes tag
Jó napot uraim !
Szereztem a napokban egy WD Elements külső vinyó rack-et, annyi a bajom vele, hogy nincs tápom hozzá.
Megoldható valahogy az, hogy a HDD-t USB-s áram forrással lássam el?
( A HDD még nem adott de nagy valószínűséggel Notebook HDD lesz a rack-ben. )
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Endless
aktív tag
Tudnátok pár olcsó de jó minőségű házat javasolni (sata) amihez tudok külső tápot csatlakoztatni?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
King Unique #567 üzenetére
Én ugyan semmit. Így kaptam
Azt is mondták, hogy szar, de szerencsére nem volt az. Egyébként svédországban volt kukába dobva, de szó szerint!
Van benne 5 óra, és 11 indítás!
100/100-as.
-
King Unique
titán
válasz
HeavyToys #566 üzenetére
Ezeknél pont az a cumi, h NYÁK-ra integrált usb3 csatijuk van (=költséghatékonyabb gyártás, hosszméret csökkentés), viszont így nem tehető át 2,5" külső mobilrackbe, azoknál pont az a lényeg, h normál sata vinyó+ rackben külön sata-usb átalakító...nemtom milyen házba lehetne így belevarázsolni
aztán lehet létezik ilyen
Mit csináltál vele, h háza tropára ment? Nekem is van 2 db Passportom, azok is ilyenek, de alap user inteligencia, h vigyázol rá vmilyen szinten. -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok! Van egy Western Digital wd10tmvw típusú külső winyóm, ami eredetileg egy Elements WD házban volt. Azonban a ház ripityára ment de a winyó továbbra is tökéletes. Ehhez szeretnék valamilyen USB 3.0-ás házat, ha van ilyen.
Hozzáteszem, ennek a winyónak gyárilag USB 3.0 a csatija, nincs rajta sata.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
-
Tussky
tag
WD10JPVT-hez keresnék olyan racket amit routerre kötnék. Én egy DELOCK 42467-est néztem,de nem tudom,hogy elég áramot adna-e neki.
-
spiercell
aktív tag
sziasztok
laptopomhoz vennék usb-s mobil racket (egy 500-as 2,5-es vinyó menne bele sata II-es).
A kérdés az, hogy van -e értelme usb 3.0-ásat venni, a laptopon van ilyen, csak megéri-e a plusz 1500Ft-ot?
-
batagy
őstag
Szia !
Dehogynem! Jelentősen belassítja az SSD sebességét!
Miért akarsz SSD-t külső USB házba tenni? Nincs sok értelme!
SSD elsősorban oprendszer alá való, rendes SATAIII csatlakozással.
Ha adattárolásra akarod használni, arra eleve nem ajénlott az SSD.
Ha csak az SSD csendessége miatt akarod, akkor ahelyett halk notebook vinyót érdemes venni. -
mgm81
aktív tag
Sziasztok
Ha én is beszereznék egy ilyen
Külső mobilt, az nem lassítaná a sebességét az ssd-nek? Az USB miatt gondolom. -
degec
senior tag
Tisztelet !
Lehet ősbaromság ilyet kérdezni, de mégis hátha!
Létezik olyan beépíthető belső rekk, amibe 2,5 es sata, 3,5 ös sata meg IDE vinyó is bedugahtó ?
Ár mindegy ! és persze valami jó minőségű értelmes thermalthake pl.. én csak satásat találtam..ok goggle de nem találtam semmit.. biztos nem véletlenNagyon köszönöm szépen !
külső rekk is jöhet szintén jó minőségű !
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
2,5" HDD-met beleraknám egy USB 3.0-ás tokba. Milyet ajánlotok? A megbízhatóság számít, de 10.000ft-ot nyilván nem akarok érte adni.
-
King Unique
titán
Ez mobilrack topic,nem kompakt gyári hdd,az ez Egyébként abba régebbi 3 tányéros WD10TPVT vinyó van,az se rossz,de az új (WD10JPVT) vékonyabb,gyorsabb+ hozzá itten ajánlott 2.5" rackek vmelyike (visszaolvasol 1-2 o),v a már említett másik topic. Egyébként Elements nem nagy szám,akkor inkább már My Passport....
-
Hege_89
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 1 TB-os, 2.5"-os külső vinyót, USB 3.0-val. Legfőképp adattárolásra kellene (filmek, zenék). Tudnátok mondani nekem pár típust, amit érdemes lenne választanom. Én ezzel szemezgetek, de annyira nem értek hozzá, szóval kérném a véleményeteket: 2.5" 1 TB WD ELEMENTS SE. Előre is köszönöm a segítséget!
-
McDog
aktív tag
válasz
King Unique #553 üzenetére
Köszönöm a válaszod
-
King Unique
titán
Szerintem az ezen és előző oldalon linkelt házak szinte mindegyike jó erre a célra ,ház csati szempontból mindegy,usb3-asat érdemes már,ill amit én is mondatm,h Scorpio Blue áramfelvéte pont 0-5-06A (legkisebb notivinyók közt) tehát zömében 1 usb2 port is elég neki,HD Sentinel is annyit ír rá,főleg régebbi 320-ashoz.
Azt ha más mond vmi okosabbat fogadd meg azt is... -
McDog
aktív tag
Sziasztok!
Routerhez szeretnék HDD-t csatlakoztatni. Egyik részről azt mondják 2,5"-os HDD-t ajánlanak hozzá, mert keveset fogyaszt, más részről azt mondják tápos Külső HDD ajánlott az USB 2.0 áramellátása miatt, persze az ember USB 3.0-as külső HDD-t szeretne, mert más így is van pár ősz hajszálam, nem akarok még többet, mire az adatok átmennek a PC-re, ha nem hálózaton keresztül akarom átmásolni. Milyen külső ház ajánlott mondjuk a Western Digital 320GB SATA 8MB WD3200BPVT-hoz, amit egy USB 2.0-ás router még el tud látni(, aminek csak 1 csatlakozója van, így az Y kábel kiesett)? Vagy WD esetén miután a azt mondják kicsi az áramfelvétele minden esetben elég az USB 2.0 áramellátása és mindegy USB 2.0-ás, vagy USB 3.0-ás ház megy rá?
Válaszotok előre is köszi. -
leikomessi
aktív tag
válasz
King Unique #550 üzenetére
Köszönöm a segítséget, megrendeltem az LC Powert
Bízzunk benn, hogy jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Xbox tulajok OFF topicja
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest