Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
borix
addikt
válasz
Helios #28485 üzenetére
tudományos módon dokumentált tesztet
ott az okosnak nevezhető töltőáramkor - az USB töltő és az akku közt - ami a mérnökök által kialakított módon szabályozza a töltési folyamatotVan aki azt mondja, hogy neki az a tapasztalata, hogy nem igazán csökken a gyorstöltéssel az akku élettartama.
Van aki meg azt, hogy neki pedig az, hogy lassú töltéssel tovább bírja az akku. -
borix
addikt
válasz
zsolesz7503 #28464 üzenetére
Megnézném másik kábellel is, ha számítógépre teszed és semmi sem történik, akkor a csatlakozó mehetett tönkre.
-
borix
addikt
válasz
zsolesz7503 #28462 üzenetére
Talán az akku csere esedékessé vált? [link]
-
borix
addikt
válasz
consono #28450 üzenetére
Most már, hogy minden Kindle készülékre felrakható egyszerűbben a koreader, több ember fogja kipróbálni és használni.
Eddig a legtöbb embernek fogalma sem volt róla, vagy ha volt nem volt képes rá, hogy feltegye, ez is sokat számít.jcrk
Send to kindle, minek kell a koreaderhez?
Felrakod, attól még használhatod a gyári felületet és a Koreadert is olvasásra.
Talán hátránynak a gatrit mondanám, hogy nem tudom, hogy az megmarad-e ha mindent visszaállítasz alapra.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
válasz
consono #28450 üzenetére
A legtöbb embernek megfelel az, hogy úgy olvas, ahogyan a bal oldalon van. [link]
Nekem pl telefonban nem szükséges komoly kamera, egy másik embernek meg sokat számít.
Koreader esetén szoftveresen úgy lesz jobb az olvasó, hogy nem került semmibe.
Koreaderben lehetőségek vannak, ki ki igényei és képességei szerint használhatja vagy nem. -
borix
addikt
-
borix
addikt
válasz
borZUr #28432 üzenetére
Engem annyira nem zavar a plusz üveg réteg de azt mondják, hogy természetesebb jobb nélküle. Feltettem a KoReadert egész más így olvasni, pl a betű kontraszt és telitettség is állítható, jobb élesebb a megjelenítés.
Az amazon gyári szoftvere fapados, elavult elég nagy a különbség. -
borix
addikt
Amazon Kindle Paperwhite Kids (2024) 7", 155 euró. [link]
Akartam venni egyet revoluttal fizetve.
Törölték a rendelésem és részlegesen felfüggesztették a fiókomat mert nem tudták beazonosítani, hogy kihez tartozik a bankkártya.
Nem azt mondták, hogy adjon meg egy másik bankkártya adatot ami rendes bankhoz kötődik, hanem személyazonosság okmányt akarnának meg vizsgálódni, elbírálni, ilyen szerencsétlenek. -
borix
addikt
Kíváncsi lennék a véleményetekre a Kindle Paperwhite 5 kapcsán, mert nem vagyok tőle elájulva levett világítás esetén.
A Paperwhite 5 olvasón 10-re beállítom a világítást akkor rendben van de levett világítás esetén sötétebb a kijelző mint a régi olvasómnak, amin még nem volt világítás.
Ez ilyen, vagy kifogtam egy sötétebb kijelzőt?[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
Ránéztem a neten.
Use your Amazon account to borrow up to 20 eligible Kindle Unlimited titles at a time. Kindle Unlimited titles display a badge in the Kindle Store for easy identification. Access borrowed titles from your Amazon device or Kindle reading app, even while traveling.
Note: Borrowed titles can be delivered to and accessed on WiFi-enabled Kindle devices or through the Kindle app, but they cannot be downloaded or transferred via USB.A számítógépről hiába vagy a fiókban VPN alatt, ha az olvasóval meg nem.
USB küldés nem lehetséges, okosan csinálják...
Valami router színtű vpn kellene.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
-
-
-
borix
addikt
Az ember vesz egy PocketBook, Onyx Boox olvasót és ha nem felel meg a gyári szoftver lazán felrakja a KoReadert és azt használja, Android esetén akár mást.
Itt van az, hogy komolyabban mókolni kell, akinek nem felel meg a gyári szoftver.
Majd jössz a nyomtatott könyvel és bizonygatod, hogy ahhoz kell viszonyitani az olvasót.
Mit akarsz bizonygatni valójában?
pl Neked megfelel ahogy van és értetlenkedsz hogy másnak miért nem? -
borix
addikt
Úgy olvasol ahogy jól esik.
A 7mm van akiknek sok mert a széléig ki van fizetve a kijelző és a nyomtatott könyveket ne keverjük ide.
Itt van az elválasztás hiánya miatt nagyobb szóközökre példa [link] a Hyphenate This-t ráengedve sokat javít rajta de nem lesz olyan mit a KoReader alatt.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
válasz
zsola32 #28345 üzenetére
Meg lehet oldani ha nincs szükség pluszban azokra a funkciókra amit a KOReader ad.
Nem tart sokáig Calibre alatt, pár könyv megvan 10-15 percen belül de minden új könyvnél újra végig kell csinálni.
KOReader feltelepítésével egy alkalommal meg van oldva.
Mikor meg (igénytelen) az ember akkor jó a gyári olvasó úgy ahogyan van.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
-
borix
addikt
válasz
Helios #28268 üzenetére
Ez az olvasó behalt úgy néz ki. Nem lenne E-Ink akkor fekete képernyő lenne.
Sorozatszám ismeretében látnák akár azt is, hogy volt e szerviz előtörténete az olvasódnak.
Nem mindegy, távsegítség lehetséges?
Nem.
Őskövület, megéri elküldeni, hogy javítsák meg, ha még vállalnák is?
Nem.
Most mit akarunk akkor kihozni az egészből??? -
borix
addikt
-
borix
addikt
válasz
Degeczi #27748 üzenetére
Az olvasót is tudod még használni pl vezetékkel külső akkuval.
A régi olvasóknál még nem volt tapasztalat és túl időtállóra tervezték, Oasis 3-at ezek szerint alul.
Az, hogy nem cserélhető az akku = költekezz itt is már.
Belenyúlhatnának valószínű úgy is, hogy a kijelző adná meg magát 4-5 év elteltével, akkor kevésbé zavarna.
pl Elöltöltős mosógépeknél bizonyos gyártók megoldották, hogy a dob összehegesztett, emiatt a csapágy csere csak nagyobb barkácsolás által lehetséges.
Egyszerű csapágycsere miatt cserélni kellene a dobot az üstházzal kompletten, ami nem éri meg az alsókategóriás mosógépeknél, így gazdasági totálkár a mosógép, jöhet a következő.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
válasz
Degeczi #27742 üzenetére
Nem volt jó hasonlat de a lényeg, hogy ha ilyen olvasód van szabadulsz tőle ha még jó, vagy ha már gond van, így jártál.
PocketBook Touch Lux 5-nél előforduló kijelző problémákra Árukeresős hozzászólás.
Egy ideig jól működött. Mi végig kemény védőtokban tartottuk, nagyon vigyáztunk rá. Egy nap meghalt a kijelző.
Visszavittük a boltba, akik előre felkészítettek minket, hogy az eddigi pár tucat hasonló hibás terméket a hazai fogalmazó az esetek 99%-ában "mechanikai sérülés miatt garancia vesztett" szöveggel visszadobja.Ez így van akkor vannak itt több gyártónál komoly gondok.
-
borix
addikt
válasz
Degeczi #27737 üzenetére
Telefonok nem így vannak tervezve? Mellé kiszúrják a szemünket 2 év Android és 3 év biztonsági frissítéssel.
Csodálkozom, hogy még nem találták ki, hogy a szoftvert vedd meg rá fél évente, vagy használod a régivel.
Fél évente 15 eurót, vagy évente 20 eurót kibírnánk még a megvételtől is, nem igaz?[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
válasz
Handball94 #27695 üzenetére
Gondolom a koreader miatt érdekelte ami 5.14.2-ig megy fel.
-
borix
addikt
Úgy néz ki csak maradok a Kindle olvasónál, pedig nem akartam.
Onyx Page (Leaf 2 utódja) és a Kobo Libra 2 amivel szemezgettem de mindkettő 90K körül van, + a tok ára.
Nagyobb olvasók meg már nem sokkal drágábbak 105K pl a Kobo Sage, PocketBook InkPad 4
Jelenleg 30k-t nem érnek nekem pluszban, így belefér a negatív margózás és a konvertálgatás időnként.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
Az alza 24 hó garanciát ír, ez valós? Jól tudom hivatalosan az Amazon 12 hó garit ad csak az olvasóira.
-
borix
addikt
Az olvasókba bekerült a EPUB formátum támogatása, vagy várható a közeljövőben belőlle valami?
-
borix
addikt
Alza vásárlás esetén, a tok amit adnak hozzá milyen minőségű lehet? [link]
-
borix
addikt
-
borix
addikt
-
borix
addikt
válasz
hampidampi #27256 üzenetére
A reklámok miatt az Amazon olcsóbban tudja adni az olvasóit, ezért az emberek elnézik az olvasó hülyeségeit, vannak is rájuk okosságok így nem zavaróak.
Az olvasó minőségével pedig nincs baj, mert elég jó minőséget képviselnek az árukhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
válasz
hampidampi #27254 üzenetére
Szerintem ez nem ízlés dolga.
Elvégezni a negatív margót AZW formátumban egy rakás könyvön, és mindet felpakolni azért, hogy lehet később vesz egy másik olvasót, ami meg EPUB-ot fogyaszt és nem kell margózni...
Amazon hülyesége, hogy nem engedi az EPUB-ot simán felpakolni és legalább engednék a régi margó átírási lehetőséget, ha már nem képesek elfogadhatóan megoldani menüből. -
borix
addikt
válasz
Celtis #27252 üzenetére
EPUB fájlokat nem látja az olvasó csak ha beküldöd és ők teszik rá.
MOBI, AZW könyveket rálehet tenni gépről is, csak az AZW fájloknál szoktak csinálni negatív margót, és úgy már a széléig kiér.
Veszel majd egy új olvasót pár éven belül ami nem Kindle arra meg EPUB fájlok a jók, nem az AZW.
-
borix
addikt
válasz
dm1970 #27245 üzenetére
Mi értelme van felpakolni egy rakás könyvet,aminek jó részét valószínű sosem olvasod majd? Letöltötte innen onnan, hogy majd ez is jó lesz... A könyvolvasó azért nem zenelejátszó.
Engem lehet, hogy jobban zavarna a margó, hogy azzal lehet-e valamit tenni, hogy a kijelző széléhez essen. -
borix
addikt
válasz
zsoltzsolt #27224 üzenetére
Szimpla próbának szántad, meg kis veszteség, akkor mit variálsz?
Variálsz, akkor meg már nem kis veszteség...
Az is lenne benne mi a garancia, hogy működik majd rendesem? -
borix
addikt
A negatív margó mókolás használható, pl olvasónál elforgatva?
-
borix
addikt
Üdv. A gyári betűtípusokon kívül használtok másokat is, vagy megfelel a beépített?
Nekem még a 4. gen. olvasóm van és mostanában elkezdett zavarni a kis felbontása és a gyári beépített font, amiből csak az egyiket használtam a három közül de az is (unalmassá vált).
Calibre programmal az AZW3-ba lehet más betűtípusokat rakni és akkor megjelenik az olvasón a Publiser Font lehetőség és kiválasztható.
Jelenleg a Source SerifPro Semibold és a Brookerly (talpasok) van tesztelés alatt.[ Szerkesztve ]
-
borix
addikt
Sziasztok.E-könyvek rendelkeznek egyedi azonosítóval?Mikor megvesszük valamelyik áruháznál bekerül a fiókunkba ha közre tesszük vissza lehet e keresni ezáltal?
-
borix
addikt
Utóirat ha egy mappába raknád a 2 könyvet úgy is jó sőt mappa nélkül is de jobb ha /külön/mappába rakod így ha kiolvastad és törölni akarod a könyvet nem fogod véletlenül másiknak a mentését törölni.
-
borix
addikt
Konvertálásnál változtatsz a könyv címén akármit majd egy külön mappába rakod az olvasónak a /documents/ mappájába.Így külön könyvjelzőt használtok te olvasod a te könyvedet barátnőd meg az övét nem kell ezt túlragozni.
Csak azt ne kérdezd meg,hogy ha elutazik az olvasóddal akkor te,hogy fogsz azon otthon olvasni.Mert azt senki nem tudja.
-
borix
addikt
válasz
ladislao80 #5534 üzenetére
24,5×17,5×4,2 cm
-
borix
addikt
K4 szerintem 7" kijelzővel kellett volna jönnie rá fért volna vagy minimálisan lenne nagyobb.
-
borix
addikt
Csalóka a méret arány K4 sokkal kisebbnek gondolná az ember de egymás mellé rakva szerintem nincs akkora nagy különbség.[link]
Nekem nem kell billentyűzet sem wifi olvasok és lapozok ennyi.Ezért a K4 nekem jobban megéri. -
borix
addikt
Kindle 4 ha lefagyna mi a teendő?
Az akkut nem lehet kivenni és külön restart gombja sincsen.
Az olvasó kijelzője mennyire érzékeny érdemes fóliát tenni rá ha tokba van akkor is? -
borix
addikt
válasz
hampidampi #4588 üzenetére
Király vagy.Az eredetiben volt benne nem vettem észre így megmaradt konvertálás után.
-
borix
addikt
válasz
hampidampi #4588 üzenetére
Kindle olvasása közben találok ilyet a szövegben elég sokat ezért zavaró.
-
borix
addikt
tár¬gyi¬la¬gos
em¬lé¬keinek
Ez elválasztásból erednek vagy nem tudom lehet valamit kezdeni velük,hogy ne legyenek ilyenek? -
borix
addikt
Kindle 4 alatt működik a margó beállítás?Nekem visszaáll hiába állítom át.
A beállítás menüben nem látom a restart-ot.
A szöveget össze lehet húzni,hogy ne legyen olyan levegős?/3. A "HORIZONTAL_MARGIN" értékét ami alapból 40 írjuk át 20-ra vagy 10-re.
A 0 érték már nagyon zavaró.
4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart/ -
borix
addikt
Kindle Touch kijelzőjének milyen a minősége meghibásodás szempontjából lehet valamit tudni?
Azért kérdem mert az USA-ból behozott,és 2-3 év múlva már gari nélkül érdekes lehet a javíttatása. -
borix
addikt
Sziasztok.A Margó állítással kapcsolatban lenne egy kérdésem.
/Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre./
Ez mit takar,és ha visszaugrik mindig újra be kell állítgatni? -
borix
addikt
Sziasztok.ide írok hátha valakinek van tapasztalata hasonló téren.
Van egy Koobe Classic-om már majdnem egy éve használom.Az utóbbi időben fölfigyeltem arra,hogy amelyik sor szabadon marad vagy csak egy szó esik csak bele az a sor picit világosabb sávú a többinél.Ezt bizonyos dőlésszögnél lehet látni.Eddig ilyesmit nem vettem észre.
Más olvasóknál is tapasztalható hasonló vagy a kijelző gyengül vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Mini 6, Purple, 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú + Pencil
- Bomba ár! HP Pavilion X2 Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gar
- Ipad Pro 12.9 6th gen 128 GB WIFI + Cellular Magic Keyboard Apple Pen Gen 2. Smart Folio
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256gb 5G - Csomagolásbontott, makulátlan, akár beszámítással
- 6. generációs iPad (6th Generation) 128 GB - Wi-Fi + Cellular
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest