- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED monitor topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
MrHurricane8 #19660 üzenetére
Műszaki dolgokban ne hallgass többet erre az ismerősödre.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
MrHurricane8 #19660 üzenetére
semmi baja nem lesz
a gyári tok is mágneses -
MrHurricane8
újonc
Rendeltem egy Kindle 8-as e-book olvasót. Azt hallottam, hogy érdemes tokot venni rá, főleg ha ide-oda viszem magammal. Egy ismerősöm szerint a mágnesesen záródó tokok hosszabb távon nem jók, mert a mágnes miatt idővel megbolondulhat a készülék.
Ez mennyire igaz, és ha tényleg rosszat tehet a tokban lévő mágnes, milyen fajta tokot érdemes rá venni? Csak mágneses Kindle 8 tokokat találtam, és univerzálisakat, utóbbiak mennyire illeszkednek kifejezetten ehhez a modellhez? -
hampidampi
őstag
válasz
vegyszer #19658 üzenetére
Reklámosat csak németbe (meg talán Ausztriába) szállítanak.
szerk.: De ha egyébként amúgy is ott vagy, akkor lehet egyszerűbb egy Media Marktba leugrani és ott megvenni ugyanennyiért. -
vegyszer
addikt
válasz
hampidampi #19654 üzenetére
Szia! Egy kérdés: az általad linkelt oldalon van ugye az a 79€-s ár a reklámosra, ez milyen posta címre érhető el? (csak US, vagy akár német földön is)
-
Bosco01
tag
válasz
hampidampi #19654 üzenetére
Egy PW-n erősen gondolkodom. A jelenlegi keyboardomat mennyiért tudnám kb. elpasszolni?
-
Tangerine
senior tag
Köszi!
Már meg is vettem.
Remélem bírni fogja, és nem paperweight lesz belőle paperwhite helyett -
hampidampi
őstag
Az amazon.de-n akciós a Kindle Paperwhite (Ohne Spezialangebote - reklám mentes) és a Kindle Voyage is!
A Voyage-nak 160,07 euro, a PW-nak 106,72 euro a végösszege. -
Tangerine
senior tag
A topikösszefoglaló alapján ("Magyarországra csak az amazon.com szállít!") próbáltam a Kindle PW- rendelni magyar címre, nem tudtam, átdobott az angolra ott sem tudtam, a németen is próbáltam ott sem ment.
Próbáltam special offerrel és anélkül, de egyik sem megy.
Tehát ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag Magyarországon nem lehet hivatalosan Kindléhez jutni?
Tudom, hogy vannak a magyar webshopokban a szürkén/feketén beszerzett kétes garival, de azokat inkább kihagynám.
Most akkor lehet az amazon.com-ról rendelni, vagy nem? Az összefoglalóban sem egyértelmű, mert egyik helyen azt irják hogy igen, máshol meg hogy nem. -
Degeczi
nagyúr
Az Amazon abból indul ki, ezzel egyetértek, ők egy eszközt biztosítanak a boitjukból vásárláshoz, de nagyon meglepődnék, ha az itteni topiklátogatók min. 90%-a nem elsődlegesen magyar könyveket olvasna...
Itthon nem az Amazon boltja a fő választási ok, hanem a noname-hez képest kisebb gyártási szórás, jó minőség, jó garancia.
-
cocka
veterán
válasz
Degeczi #19638 üzenetére
Hát most mindettől függetlenül, szerintem semmi meglepő nincs azon, hogy aki Kindle-t vesz, az elsősorban nem magyar könyveket szeretne rajta olvasni. Az egész Kindle Store-ral lesz egy egész maga a Kindle, szal. aki Kindle-t vesz az jó eséllyel vásárolni is akar ebookot az Amazonról. Szerintem maga az Amazon is ebből indul ki, más kérdés, hogy valakik nem így tesznek és még csak regisztrálni sem hajlandóak a saját Kindle-jüket.
-
HardRic
addikt
válasz
hampidampi #19636 üzenetére
Nem olvasok magyar könyveket. Az Amazon saját dolgára kérdeztem rá. Na mindegy.
-
hampidampi
őstag
válasz
HardRic #19634 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, azw3 formátumhoz a Calibre Hyphenate This! plugin. Régi szótárral.
-
HardRic
addikt
válasz
hampidampi #19633 üzenetére
Itt nem a balra igazítottságról van szó. Intelligensebb az elválasztás és szóközkezelés. De most utánaolvastam jobban, a KFX formátumú könyvek tudnak jobban alkalmazkodni a megjelenítő eszközhöz, az meg csak Amazon store-os könyvek egy részén elérhető.
-
HardRic
addikt
A PW3 megjelenésekor vezette be az Amazon ezt az új szövegtördelést, ami a jobb oldali készüléken látható. Calibre-ben tudok valamit állítani, hogy 3rd party könyvek biztosan ezt használják? Holnap veszem meg a PW3-at és szeretnék előre készülni pár már meglévő könyvvel.
-
Proci85
senior tag
válasz
kovisoft #19612 üzenetére
"Egyrész, mint már többször leírtam, az "x-edik oldal az y-ból" pont ugyanannyira univerzális, mint a százalék."
Pedig nagy különbség van. A %, akkor hasznos, ha tudod, hogy minek a 10%-nál tartok. Egy 100 vagy egy 1000 oldalas könyvnek a 10%-nál. Ha valaminek a felénél tartok, minek a felénél?
Nagyon nem mindegy. Max sok olvasás után lesz olyan rutin, hogy látva a %-ok növekedését, abból ki tudod _következtetni_ hogy mekkora könyvet forgatsz. Amúgy honnan tudná az ember?Ezért az oldal/oldal egyben hordozza az arányt és az arány alapját. Egy arány, viszonyszámok nélkül elég semmit mondó.
-
vegyszer
addikt
válasz
k.kristof #19629 üzenetére
Látod, nekem meg az sose számított, hogy ég, fejezet végére érek e a buszon, metrón, stb. Bár való igaz, olykor felülre néztem a vonalra, hogy milyen messze van a fejezet határ, vagy ránéztem a tartalom jegyzéke. De ritkán. (Mert a Cool Reader beállítások között van olyan, hogy százalékos pozíció, akku százalék, könyvbéli pozíció/teljes könyv hossz, óra. 4 év után biztos nagyon hiányzik majd az elején)
-
k.kristof
őstag
válasz
vegyszer #19628 üzenetére
A locationt én nem nagyon szoktam figyelni, sokkal hasznosabbnak tartom azt, hogy az olvasási sebességem alapján megbecsüli, mennyi idő van hátra a fejezetből vagy a könyvből, és így könnyebben tudok dönteni, hogy belefér-e még egy fejezet lefekvés előtt vagy az utazásból hátralévő idő alatt.
-
vegyszer
addikt
válasz
kovisoft #19608 üzenetére
Meg tudom erősítieni. Én nook-on olvasok a Cool Reader segedelmével [még], és bizony szeretem a hosszú (1500+ oldalra törő könyveimnél), ha írja hogy 256/1536 oldalnál járok. Persze, ha állítok betűt, magót, újra számolja, de kibírom.
De lassan jöhet egy PW3. Este jobb lesz az nekem.
-
konzi
aktív tag
Uj kindle hasznalokent nagyon hasznosnak talalom a forumot !
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
juhaszroli #19623 üzenetére
Ha semmit nem teszel vele, önmagában nincs jelentősége az AZW3-ra konvertálással, attól nem lesz jobb, azonban ha sok magyar könyvet olvasol, érdemes Calibre alá telepíteni a hyphenate plugint az elválasztáshoz, és azzal feltételes elválasztásokat betenni a könyvekbe. A magyar szövegek tipikusan hosszabb szavainál ez sokkal fontosabb, mint a pl. jellemzően rövidebb szavakat használó angolnál.
(és ez is csak AZW3 formátumnál lehetséges)Gondolom a Send-to-Kindle módon ráküldött anyagok számítanak az Amazonnál "doc"-nak, mint dokumentum (és nem könyv)
-
hampidampi
őstag
válasz
juhaszroli #19623 üzenetére
1. Hát,ez passz.
2. Igen. -
juhaszroli
tag
válasz
hampidampi #19619 üzenetére
Ahol van a könyvek listája, és írja is a %-ot, ott van, hohy .doc. Pedig nem word fájl.
Akkor ajánlatos mindent azw3-ra konvertálni?
-
cocka
veterán
válasz
hampidampi #19621 üzenetére
Jó igen, csak most már az újabbakra az Amazon is mindent kfxben küld egyébként.
-
cocka
veterán
válasz
hampidampi #19617 üzenetére
Hát hogyne persze, csak nem minden ebooknál aktív az oldalszám opció. Sőt többnyire nem aktív. Csak akkor aktív ha pl. egy .kfx formátumba beleírták.
-
hampidampi
őstag
válasz
juhaszroli #19618 üzenetére
Mappázni file szinten nem lehet. A Kindle-ök úgynevezett collecion-öket (gyűjteményeket) használnak rendezésre. Ez tulajdonképpen egy metaadat, amihez hozzá lehet társítani a könyveket. Így egy könyv több collection-höz is tartozhat.
A második kérdésedet nem értem.
A formátumok közül az azw3 a legjobb.szerk.: a legáltalánosabban a Calibre-t használjuk. Elsődlegesen mint könyvtár program, másodlagosan mint konvertáló.
-
juhaszroli
tag
válasz
juhaszroli #19616 üzenetére
Még egy kérdés: lehet valahogy mappázni? Valamint a nem word formátum mellett ( nem mindegyiknél) a .doc mit jelent? Csak kíváncsiságból. Csak mobi,prc,azw3 van rajta nekem.
-
juhaszroli
tag
Sziasztok!
Az oldalfolytatásos dolog fennáll, de nem mindig, sokszor ìrja hogy x%-nál tartok de mire megnyitom az első oldal jön be. Viszont van egy könyv ami mindig ott tart ahol abbahagytam. Lehet ez a gond a formátum miatt? Ti melyiket ajánljátok, és melyik a "legjobb" kovertáló?
Köszönöm! -
kovisoft
őstag
válasz
Degeczi #19614 üzenetére
Pedig szerintem elég világosan leírtam: ugyanazt az információt hordozza, mint a százalék (még ha közönséges tört formájában is). Egyúttal utal a hátralévő időre is (ha tudom, hogy hány lapozás van hátra, akkor képben vagyok, hogy kb. mennyi ideig tart, míg a végére érek). Végezetül: ez áll a legközelebb a papírkönyv oldalszámozásához (hozzáteszem, hogy én nem szoktam állítani a betűméretet, tehát nálam nem változna az össz oldalszám).
-
Bosco01
tag
válasz
kovisoft #19612 üzenetére
Szerintem neked az epub lenne a megfelelő megoldás, mert az oldalszámot mutat. Azt viszont a Kindle alapból nem kezeli.
Nekem keyboardom van, és én arra feletttem a Doukan-t, és így már tudok rajta epubot is olvasni.
Azt viszont nem tudom, hogy a DuoKan-nak van-e paperwhite-os változata.
Ennek esetleg érdemes lenne utánaérdeklődni. Bár az itteni fórumtársak járatosabbak a témában, biztos tudnak ebben segíteni. -
kovisoft
őstag
válasz
Degeczi #19611 üzenetére
Egyrész, mint már többször leírtam, az "x-edik oldal az y-ból" pont ugyanannyira univerzális, mint a százalék. Az, hogy te nem akarsz számolgatni, a te dolgod, én (veled ellentétben) nem is akarom megmondani, hogy neked mi lenne a jó, hanem végig arról beszélek, hogy én mit szeretnék. Én, amikor papírkönyvet olvasok, akkor is el tudom mondani az ismerősömnek, hogy kb. hol tartok (papíralakban is lehet, hogy ő egy másik kiadásban olvassa, ahol nem ugyanazok az oldalszámok, mint nálam). Az vajon mennyit mond az ismerősömnek, hogy még 8 óra 20 perc van hátra a könyvből? Mégis beletették ezt a fajta kijelzést, ami leginkább csak magának az olvasónak ad információt. Pont ugyanígy tenne az általam felvázolt oldalszám kijelzés is. Nekem ez állna legközelebb a papírkönyv feelinghez, és számomra plusz információt hordozna a százalékhoz képest, ill. pontosabb képet adna a hátralevő időhöz képest.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kovisoft #19610 üzenetére
Nem, mert a % univerzális: ha vki ismerősöd is olvassa ezt a könyvet, mondhatod neki, h "a kétharmadánál tartok", el tudja képzelni, míg az oldalszám csak neked mond - mit is? Mire jó az, h az 527., csak nálam érvényes oldalon tartok? Miért, mikor lenne szükségem ilyen infóra, mire használnál egy ilyen értéket? Még akkor is, ha ott van mellette az is, h "a 783-ból." Fene se akar számolgatni, arra jó a %
(ha pedig az érdekel, az ebédszünetbe belefér-e még egy rövid fejezet, arra hasznos a fejezetből hátralévő idő - amíg el nem rontja a saccolást. De szerencsére lehet nullázni)
-
kovisoft
őstag
válasz
Degeczi #19609 üzenetére
Pont ugyanennyire "semmitmondó" szám a százalék, hiszen csak az én eszközömön mutatja ez is/az is, hogy hol tartok. Az aktuális/összes oldalszámból is pont ugyanúgy rögtön látom, hogy hol állok (hiszen a százalék éppen az aktuális/összes hányados), sőt még jobban, mert a hátralevő szövegmennyiség nagyságát is érzékelteti, szemben a százalékkal. Nem értem, miért mondod, hogy nekem erre sosincs szükségen, mikor nekem éppen erre lenne szükségem. De lehet, hogy nem értetted pontosan, amit írtam, mert én igazából két számról beszélek: "hányadik oldal" a "mennyiből".
-
Degeczi
nagyúr
válasz
kovisoft #19608 üzenetére
De mire volna jó?
Csak a te eszközödön lenne egy semmitmondó szám, amire sosincs szükséged.
A %-ból rögtön látod nagyjából hol állsz, míg egy csak nálad, csak most (amíg nem állítasz vmi megjelenítési paraméteren bármit) érvényes oldalszámból semmit, magadnak kellene fejben osztagatni a max értékkel, h képet kapj a hozzávetőleges pozícióról...A fizikai könyvekben részben azért kell az oldalszám, h könyvjelző nélkül is meg tudd jegyezni, hol tartottál: ennek szerepe kiesik, hiszen automatikus a helyzet mentése, másrészt vki más felé is lehessen hivatkozni rá, ha úgy adódna. Ez utóbbi csak abszolút hivatkozással működik, ezért a "location".
-
kovisoft
őstag
válasz
Degeczi #19598 üzenetére
Teljesen jól értelmezhető dolog lenne az oldalszám, ha mindig dinamikusan újraszámolná a készülék az éppen használt betűmérettől, margóbeállítástól, stb. függően, azaz hogy az éppen aktuális beállításokkal hány oldal (hány lapozás) összesen a könyv és ebből hányadikon tartok. Mint ahogy ezt egyébként a legtöbb androidos reader app tudja is. Több információt hordozna ez, és ezért szerintem sokkal praktikusabb is lenne, mint a százalékos kijelzés, mert a százalékon túl azt is megmutatná, hogy fizikailag mennyi szöveg van még hátra.
-
hesszan
aktív tag
én felváltva olvasom a telón és PW2-n ugyanazt a könyvet. bármelyikről megnyitva minden esetben oda ugrik ahol azon az eszközön abbahagytam, de ha közben olvastam a másikon akkor szinte azonnal fel is ugrik egy üzenet hogy current location XXX, other device location YYY + dátum idő. "Go to" gomb és cancel gomb.
Persze mindkét eszköz folyamatosan neten lóg. -
juhaszroli
tag
Mindegy is! Írtam Amazonnak, ilyen chaten, ahol a hirdetést is levették, és segítettek. Nem a legfrissebb verzió volt rajta, most már működik!
-
hampidampi
őstag
válasz
juhaszroli #19604 üzenetére
Az olvasó be van regisztrálva az Amazonon? Szinkronizálva van?
(#19598) Degeczi
"A "location" egyszerűen karaktereket számol, százvalamennyit,"
Nem karaktereket számol, hanem file méretet. 128 byte= 1 location pont. -
Degeczi
nagyúr
válasz
juhaszroli #19602 üzenetére
Passz... pont azért, mert nem beállítás, mennie kell.
De ugye e-book-ot olvasnál rajta, és nem véletlenül PDF-et? -
Degeczi
nagyúr
válasz
juhaszroli #19599 üzenetére
A képernyő jobb felső sarkába böksz, akkor közvetlenül ott a lehetőség a könyvjelző beszúrására, egyébként a felső sáv megéintésével előugró menü jobb szélén is ott van ennek ikonja.
De egyébkén mégegyszer: valóban nem normális viselkedés így, mentenie kell a pozíciót magától is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- OLED TABLET Honor MagicPad 2 (2 hetes vásárlás)
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- ALKUKÉPES ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest