- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RobbyJr #303549 üzenetére
Ykywbike, Darevie, Vendull, Kemaloce, Donen, Racmmer stb, szerintem ezeknek kb. azonos a méretezése, de a szabásuk más, pl az Ykywbike általában viszonylag rövid. Nekem az összes kínaiból eddig S-es kellett, ahogy pl. a Triban, Van Rysel, Assos, Pearl Izumi, Ziener mezekből is, de a múltkor felpróbált Castelli és Scottból is az S-es volt jó 168/54kg-ra. Szerintem nézd a mérettáblázatot, a revieweknél a képeken lesd meg hogy áll a vásárlókon és így nagyjából be tudod lőni a méretet. Néha előfordul, hogy egy mérettel kisebbet veszek az ajánlottnál, ha a táblázat és a fotók azt sugallják, hogy az ajánlott méret nem lenne elég testhezálló.
-
jjeahh
nagyúr
No, tekertem mindkét új mezemben. Egyik sem annyira szűk, mint a top kategóriás verseny mezek, de azért viszonylag testhezállóak.
Van Rysel Radr 500 M Short Sleeve Jersey: helyi boltban találtam, fogalmam sincs hogy került oda és a Decathlonban már nem is lehet kapni sem. Vagy lehet, hogy valami prototípus és még nem lehet kapni
. Nem annyira bő szabású, mint a Triban RC500, de nem annyira szűk, mint a Van Rysel Racer 2.
Szabás: 9/10
Minőség: 8/10
Szellőzés: 7/10
Dizájn: 8/10Vendull: 6-7$-ért, sőt, 8-9-ért is nagyon jó vételnek tűnik, a cipzár a leggyengébb pontja, de remélem nem döglik be. Itt most olcsóbb. A karja bővebb szabású, mint a Kemalocsinak és gumírozás sincs rajta, így könnyen felcsúszik. A mez hasonló szabás, mellben picit bő, a dereka nagyon szoros, viszont ennek a nyaka testhezálló. Egyetlen hálós rész sincs rajta, sem az oldalán, sem hónaljnál, viszont nagyon vékony anyag, így érezhetően jobban szellőzik a Kemaloce mezeknél, inkább a Racmmerhez hasonló, de lehet, hogy annál is jobb ebben.
Szabás: 8/10
Minőség: 7/10
Szellőzés: 9/10
Dizájn: 8/10Vendullt még tuti fogok venni, mert olcsó, okés és van UCI szivárványos is, de most egyelőre túl sok mezem van ahhoz képest, hogy milyen keveset tekerek
-
jjeahh
nagyúr
Ma felpróbáltam 3 Castelli mezt, egy Assos-t, egy Gore-t és végül vettem egy... Van Rysel-t
. Amúgy az Assos tűnt a legjobbnak és a belépő Castellik a legrosszabbnak, azokhoz képest komolyan a legolcsóbb Kemaloce is next level
. Semmi kétségem affelől, hogy a drágább Castellik marhajók, de belépő szinten az egyetlen ok, amiért érdemes lehet a mezeiket megvenni, az a logó és a márkafanatizmus szvsz. A Gore is egész jó volt, de a Van Rysel Racer jobbnak tűnik. Kár, hogy a nem létező bicepszemre nem feszül rá annyira, mint a Kemaloce, Racmmer, vagy akár az Assos amit nemrég eladtam, de ezt leszámítva elég race fit. Teszt hamarosan. Ja és kéne érkezzen egy Vendull is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mauimagic #299840 üzenetére
Én a Racmmert pont azért szeretem, mert sokkal jobban szellőzik a Kemaloce mezeknél, meg azért mert UCI szivárványos
, de sajnos sikerült tönkretenni és már nem szokták 13$ körül akciózni, mint régen
. 30$-t nem ér, akkor már inkább Darevie, Ykyw, Cheji. A Kemaloce amúgy tényleg nem szellőzik rosszul, csak ugy-e minden viszonyítás kérdése. Cheji-nek van egy áttetsző szupervékony meze, arra is kíváncsi lennék milyen nyáron, meg arra, hogy átlátszik-e rajta a kilapított mellkas szőrzet
-
jjeahh
nagyúr
Mellé nem nyúltál vele, szerintem kullancs ellen szinte 100%-os, rövidnadrágos túrákon legalábbis nekem nagyon bevált, csak nem árt időnként újrakenni vele a lábaimat. Bringán úgy érzem fölösleges, akkora susnyásba nem megyek.
#299837 mauimagic: nem szoktad mosni?
Vagy öblítővel mosod? Öblítő miatt nálam a Racmmer ment így tönkre, rohadt büdös ha beleizzadok, pedig azóta több tucatszor volt újramosva, de nem akar helyrejönni, el lett cseszve
. A Kemalocsikat már szerencsére kizárólag sport mosószerrel és öblítő nélkül mostam, így azok nálam nem büdösek, egész napos tekerés után sem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #298178 üzenetére
Amikor ilyen igényeim voltak, Shimano MT7-et használtam, ami már egész szellőzős, de előtte Giro Gauge cipőm volt, aminek azért nem ér a nyomába. Cserébe az MT7 egész napos túrára is okés, a Giro meg csak rövid sétákra alkalmas.
Más, ha már itt vagyok, kérdek én is: van valaki, akinek van Kemaloce és Vendull meze is? Esetleg Racmmer/Vendull? A Vendull méretezésére, szabására lennék kíváncsi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mauimagic #297049 üzenetére
Az a cenzúra odabasz
. Kemaloce nálam nem valami tartós, a szintén fillérb*szó Racmmer jobban bírja a strapát, pedig az még vékonyabb, még szellősebb. Kár, hogy azóta már alig lehet kapni és ha találsz sem 13$ körül, mint régen, 30$-t már nem ér. A Kemaloce cserébe valamivel szűkebb és még mindíg kapható. Valszeg én rendelek még majd, mert 10$-t bőven megér akkor is, ha 1-2 szezont bír, de ki fogom majd próbálni a Cheji-t is, egy ligával feljebb van és tetszenek a színek, szabások.
-
válasz
jjeahh #287992 üzenetére
azért van egy szint, ahol nem tűnik úgy, mintha a kínai megpróbált volna "nyugati" vagy "angol" nevet adni a termékének (huawei, xiaomi, hyundai)
ehhez képest az ykywbike vagy a racmmer de akár a spexcel sem tűnik kínainak. ha meg "angolos" nevet akarnak, akkor meg ne egy nyelvtörő legyen már -
ZavaBalazs
őstag
válasz
f4lcon #287991 üzenetére
most böngészés közben jött szembe egy "rsantce" is
mintha próbálnának nyugatiasan hangzó márkaneveket kreálni, de nagyon nem sikerülne. az általam eddig látott alis márkanevek közül kb a rion meg a santic hangzik úgy, mintha akár európai is lehetne, de ez a rsantce, ykywbike, racmmer, stb inkább nyelvtörőnek / wifi jelszónak illik be.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lsebestyen #276838 üzenetére
Nem és valszeg nem is fogok, mert bár a haverom többet rendelt és elképesztő az a minőség annyiért, de:
1. a mezek általában rövid "race" szabásúak, én jobban szeretem a hosszabb mezeket
2. hasonló árban a Cheji mezek színe, szabása, mintázata sokkal jobban tetszik és állítólag ugyanolyan jó minőség
3. hasonló árban lehet kapni polyamid mezeket is a Rion-tól, előbb azt próbálnám ki
4. amikor mezt rendelek, sosem tudok ellenállni a Kemaloce, Racmmer 8-13 dolláros árainak. Persze végül mindíg megbánom, hogy megint nem Chejit rendeltem. Nem azért, mert a Kemaloce sz*r, hanem mert már rég kinéztem a Chejit és ki akarom próbálni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
parandroid #274024 üzenetére
"Mezeknél is ugyanez van"
Még jó, hogy most hirdettem meg Vinted-en a Craft, Pearl Izumi, Ziener és Sugoi mezeimet, mert a 10 dolláros Kemaloce, Racmmer mezek mellett már nincs létjogosultságuk a ruhatáramban és gondoltam ha elmennek, legalább pár sör árát visszahozzák
. Viccet félretéve megfelelnének a meghirdetett "márkás" mezeim is, az egyetlen bajom velük, hogy a nagy márkák belépő-középkategóriás mezeik általában mind casual fit-ek, ergo laza szabásúak és én azt nem szeretem. Outin elmenne, de amikor terepen bunnyzol egyet, a laza szabású mez zsebeiből kiugranak a cuccok és én nem szeretném az olcsó kínai mobilomat meg a medve sprayt elhagyni
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
beholder00 #273434 üzenetére
Ezek szerint a Cheji-t nem véletlenül emlegetik egyik legjobb alis márkaként, már bánom is, hogy legutóbb nem azt rendeltem, ha jól rémlik 11.11 akcióban 20$ körül megkaphattam volna
. Nekem ami nagyon tetszik náluk, az a design, mindíg találok a kínálatukban valami érdekeset, fasza mintázatot-színeket. Ami nem tetszik, hogy polieszterből építkeznek, pl. a Rion, Golairod hasonló árban komolyabb anyagokat ad. Persze itthon ennyiért, sőt 2-3x ennyiért sem kapsz mást, csak poliesztert, szal igazából nem olyan nagy negatívum. Nem rövid amúgy a Cheji mez? Engem ez ijesztett el legutóbb, a táblázat szerint lehet rövidebb a Kemaloce, Racmmer mezeknél.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szimpláncsak #272860 üzenetére
Nálam a Kemaloce, Racmmer mezek méretpontosak, haverom sem panaszkodik erre, ő már 5-6 drágább márkától is rendelt. Én is mindíg f*sok, hogy nem lesz jó a méret, de ez miért akkora probléma? Ha veszek egy 10$-os Kemalocsit és kiderül, hogy nagy rám, veszek egy kisebbet is és a két mez árával sem érem el egy pro fit decathlonos mez árszintjét
. Amikor 11.11 vagy black friday kuponozás van, kis túlzással akkor is jól jársz, ha 3 különböző méretet veszel és valamelyik biztos jó lesz
. Aztán utána már csak annyi a dolgod, hogy a bevált méretet veszed. Nekem szerencsém van (?), eddig az összes mez tökéletesen áll rajtam, picit a Donen lazább szabású, de ez a modellfotókon is látszik. Van, aki pont azt keresi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RexpecT #272854 üzenetére
Ezek szerint egy újabb ajánlott márka. Régebben amúgy azt hittem, hogy ezek az olcsóbb mezek mind ugyanott készülnek, egyformák, csak a szín különbözik, de nem, a zsebek, szabás, cipzár, minden más.
Egyúttal összeszedem ide az eddig összeszedett alis normális ruhamárkákat, legyen meg egy helyen, ha keressük, mert a múltkor is kérdezte valaki:
Specxel (általában rövid race fit szabás a mezeknél)
YKYWbike (általában rövid race fit szabás a mezeknél)
Darevie
Racmmer (csak akkor éri meg, amikor 13$ körül megy és az eladó néha "elfelejti" feladni a csomagot)
Santic
Rion, Goairod, Jikego (ugyanaz a cég, gyakori náluk a prémium anyaghasználat)
Cheji
Donen
Lameda
Kemaloce
Hiserwa
Raudax
ZRSE
SPAKCTKesztyű, sapka, kamásli, apróságok: Rockbros, West Biking, Boodun, Kyncilor, X-Tiger, Coolchange, Giyo.
Cipő: Boodun
Szemüvegekből nálam az NRC a favorit.
Hasaggymeg, valami hozzáfűznivaló a gyönyörű, könnyen kiejthető
kínainevekhez? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Laci779095 #272137 üzenetére
A márkás alis bringás ruhák jók, talán jobbak a decathlonosnál. Egy lista: [link] + ide szúrnék még párat: Goairod, Jikego (Rion almárkák, amik drágább polyamid anyagból építkeznek), Kemaloce, Hiserwa, Raudax, ZRSE. A szabásra, mérettáblázatra viszont oda kell figyelni, mert ahogy az emberek sem egyforma testalkatúak, úgy a ruhák is különböző szabásúak, ráadásul van race fit is, ami például sokkal rövidebb mezeket eredményez. Kemaloce, Racmmer hossza kb megegyezik a decathlonos mezekkel, azokból kiindulhatsz, viszont a kínaiak szinte mind testhezállóak, ritka az rc100-hoz hasonló casual fit.
-
ZavaBalazs
őstag
de minek övtáska, ha a kabát hátulján ott van vagy 5 zseb? mármint értem, eddig nem volt, megszoktad... de most már van
#269522Fall-N: na ja, bármikor látom leírva, hogy racmmer, próbálom kiejteni, de nem gurul le a nyelvemről
a kemaloce viszont egész olaszos márkanév, majd ha egyszer lesz boteccsá biciklim kámpánnyoló csentáur szettel, csinelli kiegészítőkkel, akkor ahhoz beszerzek egy kemáloccsé mezt, az biztos.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #269501 üzenetére
Jónak tűnik annyiért, legalább rendben van minden vele, nincs semmi minőségi baki ezek szerint, én attól tartottam volna. Ugyanakkor ránézésre a Kemaloce, Racmmer mezekhez képest egy ligával lejjebb játszik, mert picit bővebb szabásúnak tűnik, főleg a karja. Szerintem ilyesmik a belépő NW mezek is szabásra, szóval mindenképp jó deal volt. A Kemaloce hosszú ujjú meze pl. ilyen, a rövid ennél is jóval szűkebb, az már teljesen feszülős. Gondolom a hosszút azért csinálták bővebbre, hogy rámenjen az aláöltözetre is. A rövidujjú alá már lehet nem tudnék felvenni egy aláöltözőt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
komlo654 #268503 üzenetére
Ezt kiegészíteném a Kemaloce-vel, kb. Racmmerrel egy szint, viszont a Kemaloce-t azonnal küldik és 9 munkanap (+hétvége) alatt itt volt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #268497 üzenetére
A zsebek durvák, az nem olyan, mint a Racmmer-en, a Kemaloce zsebei nagyobbak, a 6" mobil eltűnik bennük. Szerintem ezeknél már a mai 6.7" tepsikre is gondoltak, ami sajnos ritka, a legtöbb mez zsebéből még a 6" mobil teteje is ki szokott lógni.
-
jjeahh
nagyúr
Na nekem megjöttek a 10$-os KEMALOCE mezek!
Méret: 10/10
Szabás: 10/10
Kivitelezés: 10/10, vékonyak, ahol kell hálósak, vannak rajta fényvisszaverő elemek és egy fullos cipzár is
Mintázat: 8/10, minden oké a színekkel, de lehetne pár izgalmasabb szín is
Zsebek: 9/10, számomra 10/10, de tudom, hogy van aki szereti, ha van cipzáras zseb is. Nekem ha a zsebek elég szorosak, akkor nem kell cipzáras és ezekbe bármit rakok egyszerűen rápréseli a hátamra, meg sem moccannak benne a cuccok. Esélytelen, hogy elhagyjam a kulcsokat, vagy mobilt
Anyagminőség: ez nyilván nem 10/10, de rendben van, ennyiért senki ne várjon high end szöveteketSzerintem ezt és a Racmmert ugyanott gyártják, nagyon hasonlóak. 168cm/55kg-hoz az S-es tökéletes. Szvsz faszábbak ezek a mezek, mint a Decathlon olcsó mezei, vagy akár a nagy márkák belépő mezei, személy szerint nekem megvan az új kedvenc alis márkám
.
-
jjeahh
nagyúr
Az enyém már az országban van. Nem tudom milyen minőség-szabás lesz, de a Racmmer is 13$ körül megy általában (most nem) és egész nyáron abban tekertem, kedvenc mezem. Az anyaga lehetne jobb, de ennyiért tökéletes. Testhezálló, vékony, fullos zipzár van rajta, a zsebei is nagyon jók, amint újra leárazzák, még rendelek. Inkább azt, mint Decathlonról jóval drágábban rosszabbat, vagy 2-3x-os áron nagy márkáktól belépő mezt, ami lobog rajtam, mert belépő kategóriában kevesen adnak pro fit szabást. No meg németből rendelés esetén csak a postaköltség árából kijön egy kínai mez
.
-
Ixion77
addikt
válasz
jjeahh #267928 üzenetére
Erre e Racmmerre gondoltál, vagy erre?
Valóban, Raudax nadrág & felső együtt 15 dollár körül már gyanúsan jó ár. Egyelőre jók a visszajelzések, de még csak kevés van belőlük.
#267929 avl
Rosszul linkeltem. Ez az MTB-s. Ezek közül szerintem egyik-másiknak egész jó a mintája, bár nem vagyok otthon kerékpáros divatban. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Ixion77 #267926 üzenetére
Nekem nem igazán tetszik a mezek színe-mintázata amúgy és az sem, hogy a nadrágokba ugyanazt a random betétet rakják, amit az X-tiger meg még egy rakás másik filléres alis márka is használ. De ezeket a mezeket ennyiért én is muszáj volt berendeljem, kihagyhatatlan ajánlat, ha nem jó, akkor sem bukok sokat
. A Racmmer ami nekem nagyon bevált a 15$ alatti kategóriában és náluk sokkal több a szín is, de sajnos most 30$ körül mennek, annyiért már nem éri meg. Most a Raudax megy még jó árban, de azt sem ismerem, nem próbáltam.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon #267014 üzenetére
Haverom is azt mondja nem meri, mert nem biztos a méretben, de én ezt nem igazán értem. Mármint értem, de ha rendelsz egy métretet és picit nagy lesz, rendelsz egyel kisebbet, ami már jó lesz, aztán a két mez sem került még annyiba sem, mint egy legolcsóbb pro fit decathlonos mez. Ergo kb. nem tudsz bukni rajta, ha így vesszük
. Én a Racmmert is így rendeltem, aztán pont jó lett a méret és nem kellett még egyet rendeljek, hurrá! Azóta is a kedvenc mezem
.
168cm/56kg vagyok amúgy, S-est rendeltem a mérettáblázat alapján, remélem jó lesz. Racmmer-ből és Donen-ből jó volt az S-es.#267019 Dark Archon: NRC! Azoknak állítható az orrnyerge, így szinte biztosan illik majd az orrodhoz-arcodhoz. Én már kettőt használok, egy keretest és egy keretmentest.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HEAHEA #265918 üzenetére
Radvik és Craft tölem 200 méterre kapható, felpróbálható, de Radvik-ból még soha nem láttam S-est, mindíg M-es a legkisebb, így nekem kimarad
. Általában decathlonos áron mennek amúgy, de ránézésre nem mondanám jobbnak a minőséget, kb. egykutya lehet. A szabás az sajnos nagyon testalkat függő.
#265920 Khelben: Sportisimo áruház is itt van mellettem, de sajnos eddig tőlük is csak egyebeket vettem, bringás ruházatot nem. Tapintásra, fogásra szerintem a Radvik jobb, a Sportisimós olcsó cuccok nekem úgy tűnik, hogy a legalja, az alis Racmmer is sokkal jobbnak tűnt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #265783 üzenetére
Nálunk nincs Aldi
#265782 RexpecT: 30 dollárért nagyobb márkáktól én eddig csak olyan mezeket láttam, ami bővebb fazonú, belépő szintű, vastagabb anyagú, de lehet nem kerestem eléggé
. Decathlonból ennyiért szintén sz*rabbak vannak. Ha nagyon olcsó kell, lehet érdemes ránézned a Donen-re is, vagy megvárnod, amíg újra 13 dollárok lesznek a Racmmer-ek. Amúgy ha 50$ fölött vásárolsz, OT6 kuponnal 6$ kedvezményt kapsz most, én így vettem a cipőt.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
dom1n0 #265770 üzenetére
Mivel meghökkentem az ár/érték arányon, ali mezeknek én viszonylag alaposan utánnanéztem, de eddig csak 3 márkától rendeltem. Úgy nagyvonalakban, amit eddig tudok, hátha valakit érdekel:
Specxel: Rapha klónként indult talán úgy 7 éve, de hamar áttértek saját tervezésű mezekre, mert a kiemelkedő minőség miatt felkapott lett. Mezekből tudtommal inkább a profi irányt képviselik, ergo nagyon szűkek, rövidek.
YKYWbike: szintén Rapha klónként indult, ma már gyakran besz*rás minőségűek, alin elvileg egyik legjobb, de "sajnos" általában ezek is verseny orientált rövid, nagyon szűk szabásúak.
Darevie: passz, de okésnak tűnik, nálam listán van.
Racmmer: amikor épp 13 dollárba kerülnek a mezeik (most pl. 30$, ennyit nem ér), akkor abszolút ajánlott márka hobby bringázáshoz. Szűk, de kényelmes, nem a rövid köldökig érő fajta, viszonylag vékony, mégis tartós az anyaguk, szvsz Decathlonos mezeknél jobbak, kivéve persze a zsebeket, mert abban a Deca verhetetlen
. Az anyaguk amúgy semmi extra, de ennyiért teljesen okés. Egy gond van a Racmerrel: az eladó néha b*szik feladni a mezt.
Santic: nagyon jó minőség, de ez egy olyan "alis" márka, ami nem annyira ali specifikus, nem csak alin árulnak mezeket, más webshopokban is meg lehet vásárolni.
Rion: dettó
Cheji: elvileg egyik legjobb alis márka, YKYWbike-al egyanrangú, vagy jobb, személy szerint nekem a színek, design nagyon bejövősek, tavasszal valszeg tőlük fogok először rendelni
Donen: szerintem ezeknek a minősége a Racmmerrel kb. egy szinten van, de a filozófia teljesen más. Nem annyira szűk mezek, mint a Racmmerek, az anyaguk is vastagabb, nem kánikulába valók, cserébe strapabíróbbak.
LAMEDA: passz, de nem tűnik rossznak.
A márkátlan másolat random noname mezeket szvsz kerülni kell, inkább a fentiektől, vagy hasonló komolyabb márkáktól érdemes vásárolni, de a mérettáblázatot alaposan át kell böngészni, mert a szabások nagyon eltérőek lehetnek. Nem mindegy, hogy szűk vagy bő szabású, milyen alkatú emberre készült, ahogy az sem, hogy hobby bringázásra találták-e ki, vagy versenyzésre.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
balintbaba #264612 üzenetére
Ni, Racmmer mez
-
jjeahh
nagyúr
Nekem a Racmmer bevált aliról, de a Donen nem annyira. Ezt a Riont nem próbáltam, de majd ki fogom, ahogy a Cheji-t is. Szvsz nem olyan drágák ezek a komolyabb alis mezek sem, Decathlonból ennyiért szarabbat kapsz, nagy márkáktól meg kb. semmit. Ha valamit nagyon megéri aliról venni, az a mez.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee #260245 üzenetére
Az anyaga lehetne jobb, de ennyiért nagyon fasza, jobb, mint a decathlonos mezek nagyrésze. Nekem 168cm magassághoz szintén 55-57kg súllyal a Racmmer méretezése az etalon, ahhoz próbálok viszonyítani mindent, ezért kérdeztem. De látom a Rionból is többféle szabású van, te melyiket rendelted?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Toobee #260225 üzenetére
Milyen magas is vagy te? 170cm? Az S-es Racmmer mez is jó rád, vagy azt nem próbáltad? Mert hát a Rion-t én is nézegettem, de a méret táblázat alapján nekem úgy tűnt, hogy nem rám szabták és nem mertem megrendelni. Ha jól rémlik kb. egyforma az alkatunk, annyi különbséggel, hogy én amikor lefogyok, S-es nadrágok kellenek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
RexpecT #253967 üzenetére
Szintén 168cm, de 55kg, nekem az S-es jó lett, elsőre eltaláltam
. De úgy voltam vele, hogy ha nem lesz jó, legalább iránymutatásnak jó lesz a mez, hogy legközelebb mekkorát rendeljek. Végülis ha kettőt rendeltem volna sem lennék még egy decathlonos mez árában sem, szal mindenképp megérős. Mondjuk kétféle szabás van, az enyém pont nem ilyen, hanem a másik fajta, de ezt is ki fogom próbálni. Közben már többször használtam a picivel drágább Donen mezt is és azt kell mondjam, hogy a zipzáros zsebet leszámítva minden szempontból rosszabb a Racmmernél. Nem gagyi ez sem, csak bővebb szabású, vastagabb és terepezés közben már kilyukasztotta valami.
-
RexpecT
addikt
6 nap alatt megjött az Alis Racmmer mez. L-est rendeltem(168cm @ 71kg), de egy picit nagy(meg jobban is szeretem ha tapad a mez).
Anyagban és minőségben teljesen jónak tűnik (pár kilógó cérnaszál van csak). -
jjeahh
nagyúr
A Cheji nem annyira olcsó, de elvileg egyik legjobb, ahogy elnézem talán abból az L vagy XL áll a legközelebb a régi mezed méreteihez. Valszeg nekem is ez a mez lenne a legjobb, majd egyszer ki is próbálom. Én Racmmert is fogok venni még, mert ugyan mellben nagyon picivel szűkebb lehetne, de ezt leszámítva nagyon bevált, főleg ennyiért.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #251764 üzenetére
Igen, ennek a mérettáblázatán is látszik, hogy vagy bő lesz rajtad, vagy kisebbet veszel és rövid lesz. Amivel nincs semmi baj, ha valaki azt szereti, kantáros nadrágokkal talán jobban megy. Tegnap kipróbáltam a Donent, hát bunnyzni lehet benne, de határeset és vastagabb az anyaga a Racmmernél, kevésbé kánikula kompatibilis.
-
jjeahh
nagyúr
Megjött az alis Donen mez (többek között). Azt hittem ugyanolyan lesz, mint a Racmmer, valszeg egy gyártósorról kerültek ki különböző logóval, de nem. A karja hosszabb, a csipőmön bővebb szabású, nem mondanám nagyon bőnek, de olyasmi lehet, mint a Decathlonos RC500. A derekán a gumírozott rész viszonylag szűk, ami jó dolog és a hossza kb megegyezik a Racmmerrel, szal ezek nem köldökig érő haspólók, hanem normálisan néznek ki. Picit drágább, minőségre valamivel talán jobb és van rajta egy zipzáras zseb is. Hamarosan le is tesztelem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #251270 üzenetére
Én a belépő Northwave és Castelli mezeken akadtam ki, totál idiótán vannak méretezve. Aztán átnyergeltem alira és láttam, hogy ott is egymástól teljesen eltérő a mezek szabása. Amúgy logikus is, van, aki a rövidebbet szereti, van, aki mellre gyúr, van, aki pocakos, másnak meg a bicepsze vastag, nem vagyunk mi sem egyformák. Én most azt csinálom, hogy a Racmmer mérettáblázatát veszem alapul és ahhoz viszonyítok minden mezt, mert az nagyjából bevált, csak mellben lehetne szűkebb. Amúgy meg ha megfigyeled profi versenyzőkön a top Santini és Castelli mezeknek is gyakran nagyon "érdekes" a szabása, van, hogy a dereka a köldökük fölött ér véget
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #251268 üzenetére
Kösz, jó ezekről tudni, engem érdekel mindegyik
. A mérettáblázat szerint viszont nekem ez valszeg mellben bő lenne, a Racmmernél a "chest" 88mm és picit az is bő. A hossza okésnak tűnik. Amúgy nem azért fura pár alis mez méretezése, mert asian fit, vagy el van szabva, ha meglesed pár nagy márka mezeit, azok is teljesen különbözőek
. Asszem eddig csak a Cheji mérettáblázatát nézegetve könyveltem el magamban, hogy na ez valszeg tökéletes lenne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #250776 üzenetére
Nekem már rég nincs bajom ezzel, leakadtam róla. Ha már megszoktad a Xiaomi, Hyundai, Huawei-t meg társait, simán meg tudnád szokni a Cheji-t is. Szerintem a konzervatívabb emberek is hamar meg fogják szokni, mert pl. a kínai villanyos autók is egyre gyorsabban terjednek, a múltkor is láttam a városban egy olyan autót, amire rá kellett guglizzak, micsoda
. De nagyon jól nézett ki. A Santic, Rion, Racmmer amúgy szerintem elmenne amerikai márkanévnek is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #250764 üzenetére
Ami ma rajtad volt? Az nem van rysel? Ha arról van szó, ami a képeden van, az nekem tavaszra-őszre lenne ideális. Nem tűnik annyira szűknek, de nem is bő, pont olyan ami alá befér egy hosszú aláöltözet, azzal tökéletes lenne rajtam is
. A sok zseb is olyankor kell nekem, nyáron csak 3 zsebre van szükségem max. Nálam a pumpa a bringán van, zsepi helyett takonyrakéta van
. Amúgy pont ma számolgattam, hogy a Decathlonos mezek jó áron vannak, ha itthonról akarok rendelni, de ha külföld is játszik, akkor már nem. Az RC500 adjust fit, amelyik mez pro fit, az már annyiba kerül, mint bikeinn-en egy Siroko, ami ránézésre jobb minőségnek tűnik. Ha az alit is idevesszük, akkor egy ali szinten "prémium" márka meze is olcsóbb, pl. Santic, Rion, Cheji, Spexcel, Ykywbike. Némelyik méretezése picit fura, de a Cheji-t, Ykywbike-t tuti ki fogom próbálni. Ma a haverom amúgy Spexcel nadrágban volt és meghökkentően jól néz ki. Nekem a low budget Racmmer is jó amúgy, ilyen olcsón semmi más nem hozza ezt a minőséget és testhezálló szabást, csak nyáron lehet picit meleg lesz. Most várom a Donen mezt, arra is kíváncsi vagyok, bár szerintem ugyanolyan lesz, mint a Racmmer, lehet egy gyártósorról kerültek ki.
-
jjeahh
nagyúr
Sajnos én sokkal alacsonyabb vagyok, 168cm, 56kg. A Pro, Pro Fit Racmmer mezek rajtam mellben nem feszülnek annyira, de a karomon igen és a zsebek is szorosan a hátamhoz tapadnak. Azt mondanám, hogy szűk, testhezálló, de nem annyira, hogy a mellbimbót kirajzolja. Persze alkat függő is. Most jön nekem aliról egy Donen mez is, az $20-ba került, áfát egyikre sem kell fizetni.
-
avl
senior tag
válasz
jjeahh #250474 üzenetére
es #250479ZolkoW es barki, aki vett onnan (minel közelebb a ~187cm, ~72 kg-hoz):
multkor Decathlonban probaltam van rysel orszagutis "racer" mezt, az S-es a karomra nem jött fel, az M-esben sem ereztem olyan jol magam, hogy nyissam a penztarcamat (meg a mellbimbot is kiemelte)
ezek a Racmmer-ek meretben hogyan viszonyulnak decathlonos Van Rysel-hez ?
Mo.-ra rendelt mar valaki ? honnan pontosan ?
AFA, vám, akarminek nevezett sarc mennyi még az árra ?
az aruk jo, -
jjeahh
nagyúr
Az alis Racmmer mezek ára megint $13.95! Igaz már nincs free shipping. Zolkow!
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW #249548 üzenetére
Légyszi légyszi a Love The Pain-ról majd írj pár szavat, mivel a Racmmerhez képest, vagy úgy általában
. Vannak ott menő mezek
. A méretezése nekem tökéletes. Azért nem mertem rendelni tőlük, mert másolat, az eredetiek 120-200$-ba kerülnek és a képeket is az eredeti webshopból lopták, szal kitudja a másolat milyen...
-
jjeahh
nagyúr
No, egyet rendelgettem megint aliról (is), mert a 3 éves NRC-m lencséje mintha picit kezdett barnulni, aztán lehet mindíg ilyen volt
. Látom van hozzá külön lencse is alin, de inkább kisérletezek egyet. Ha már ali és kisérletezés, legyen fillérb*szás is, még lejjebb mentem árban
. Jön két SCVCN, egyik haveromnak lesz, két ELAX, amiből egyik szintén nem magamnak és egy Merrys, amiben mondjuk valszeg nem bringázni fogok. Mivel a Racmmer mezek ára felment, szétnéztem Decathlonon, de sajnos ami megfizethető és testhezálló, az nem tetszik, az RC500 meg társai meg attól tartok a zsebeknél, deréknál nem elég szorosak és utálom ha a mezzsebekben ugrálnak a cuccok. Szal egyet kutattam alin és végül berendeltem egy Donen-t, ennek hasonló a méretezése a Racmmerhez. A mezre kíváncsi vagyok, mert ha ez is beválik, mint a Racmmer, rendelek még párat. Remélem a Racmmereknek is lemegy még az ára, ott sok fasza szín van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
szimpláncsak #248630 üzenetére
Aztaa, remélem még visszaesik az ára, mert nagyon szeretem, én is akartam még rendelni
. A linkedre nálam nem dob semmit, csak az alit
. Én ha veszek más alis márkától mezt, a Racmmer PRO FIT méreteihez fogom hasonlítani, mert az bevált.
-
szimpláncsak
tag
válasz
jjeahh #246926 üzenetére
Közben rájöttek Kínában, hogy közeledik a nyár és már 10ezer ft körül vannak a racmmer mezek. Kellett nekem halogatni
Valami alternatíva helyette aliexpressről?Ezeket nézegetem. Egész jó színben vannak, meg a pár feltöltött kép alapján sem néz ki rosszabbnak, mint a racmmer.
-
ZolkoW
őstag
válasz
zsocy #247063 üzenetére
én az ilyen nem túl speciális ruházattal úgy vagyok, mint az ablaktörlő-lapáttal, sosem veszek párezresnél drágábbat (lapátból), de így ugyanannyi pénzből van váltás. meg mindenkinek más fontos, én pl. szeretem a sok zsebet, ami kézre áll, normális cipzárt (a Racmmeremmel nem vagyok olyan elégedett ilyen téren).. dizájnban valóban fejlődhetne még a Deca..
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #247053 üzenetére
Én is rákaptam a Decathlonra, mert annyira nem vagyok igényes a bringás ruhákra és olcsó, de a bikeinn-es Siroko mezeket azért lehet ki fogom próbálni, kb. ugyanannyiba kerülnek, mint a legolcsóbb PRO FIT mezek a Decathlonban és szvsz jobban néznek ki. Most egyelőre rácuppantam a kínai Racmmer-re is, mert ugyan nincs annyi zseb rajta, mint a Decathlonosokon, de 13-14 dollárba kerül, szal sokkal olcsóbb, mint mondjuk egy RC500. Szerintem a minősége ugyanolyan jó vagy jobb és szorosabb, testhezállóbb (a PRO FIT verzió!). Ugyanúgy áll rajtam is, mint xy.zsolt-on, csak az enyém nem halas
. Picivel többért mondjuk lehetne belőle olyan verzió is, amin van zipzáros zseb, bár az is igaz, hogy nagyon a hátamhoz szorítja a cuccokat, ebből nem esik ki semmi.
-
jjeahh
nagyúr
Tyí, megjött az alis pro fit Racmmer mez, első blikkre annyira okés, hogy már agyalok milyen színűt rendeljek még
. Persze előbb azért kipróbálom bringán is valamikor, csak legyen elég jó idő hozzá, mert nagyon szellőző fajta nyári meznek tűnik. Eléggé testhezálló is, eddig ez a legszűkebb mezem. Kár, hogy nincs rajta zipzáros zseb, de azért így is okés.
-
RexpecT
addikt
Aliról rendelt Racmmer mez árát visszakapom 1 hónap után, mert invalid tracking id-t adott meg a bolt. Innen nem érdemes rendelni: [link]
Szerk:
Mondjuk ezek után nem tudom miért nem lehet Alin pontozni az eladót. -
RexpecT
addikt
A múltkor linkelt Alis Racmmer mezet nem sikerült 10 nap alatt elküldeniük, több mint egy napja írtam az eladónak arra sem válaszolt még.
Van valamilyen más olcsóbb Alin elérhető márka amit érdemes bepróbálni? -
Ringman
félisten
válasz
Toobee #216838 üzenetére
a decás géles triban RC500-ashoz és az alis racmmerhez képest nekem kényelmesebb a betétje. 180/70-es mérettel/súllyal az M-es éppen jó szabásra, de kicsivel lehetne hosszabb a kantár (L-eset nem próbáltam, az vsz. bő lenne)
a decás rc100-as (sima fekete szivacs) és a narancs szivacsos alsónadrág nekem egyértelműen pénzkidobás volt
-
Ringman
félisten
xy.zsolt köszi a racmmer említését, rendeltem első körben egy sima és egy pro/race fit felsőt, jók, ill. méretpontosak (ill. a race fithez nem vagyok elég fitt, úszógumiból kellene leadni
)
egy kantárost is rendeltem, azt csak felpróbáltam de jónak tűnik.
---
kalandvágyból rendeltem egy fullcarbon nyerget is: [link] 3105-ös típus, de az sima aszfalton is elég extrémnek tűnikez kevesebb, mint 1 hónap alatt ért ide.
-
Nutra
tag
Ma délután a párom unokázni volt, én meg nem éreztem a monti vonzását, így mentem egy gyors kört országútival. (Mármint nem átlagban, hanem időben
)
Legalább kipróbáltam a Rion gatyát és a Racmmer felsőt. Simán megérik az árukat, köszi a tippet xy.zsolt.
A múltkor linkelt stoplibeállítós bikefit cikk is hasznos volt, megpróbálom majd eszerint picit hátrébb hozni a stoplit, a jobb talpam hajlamos zsibbadásra. Mostanában inkább a trekkinggel vagy terepen montival mentem, így most jobban feltűnt. (SPD, másik cipők, oszágútra Keo) -
xy.zsolt
őstag
válasz
ivana #191103 üzenetére
ez igaz, de ettől még a forint a béka segge alatt van az eur-hoz és minden máshoz képest.
balintbaba +1 a Racmmer-nek...azok közül is a fit pro szabásuaknak
-
balintbaba
tag
válasz
werszomjas #191101 üzenetére
Nekem 900-asom van és nagyon szeretem. Télen görgőn sem volt benne melege a lábamnak, szóval nyáron biztos nem ez lenne a gond vele. A fűzős rendszere tökéletesen működik, ha esetleg elhasználódna a deka oldalán külön meg lehet hozzá rendelni és cserélni. Nekem jobban tetszett a dupla "boás", ezért rendeltem ezt a modellt, viszont ha nem versenyzel komolyan az 520-as is nagyon jó cipő. Ja igen, nincs széles lábam, itt a toe boxot normál méretűnek mondanám, nem túl szűk, de nem is túl széles.
Más: Pont ma voltam a Decathlonban többek között a Santini vb-s cuccait megnézni. A felhozatal: fehér sapka, fekete kesztyű, fehér és fekete mez, illetve fekete gatya. Végül egy gatyával és egy sapival távoztam. A gatya elég jó minőség, a Rapha Core Bib shortomnál szerintem szebb a kidolgozása, vastagabb a betétje, viszont a kantár fekete, ami egy világos mez alatt átüt, ezt azért érdemes fejben tartani. Mezeket is nézegettem, de nem voltam elájulva sem az anyaghasználattól, sem kidolgozástól. Akkor már sokkal jobban megéri a dekás Van Rysel vagy az alis Racmmer (12 dolcsiért
), és nem csak ár-érték arányban.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
nemeth989 #170758 üzenetére
Most már én is csak Racmmer mezeket használok, azok közül is csak a fit Pro szabásúakat. A racmmer gatya nekem nem vált be hosszabb távon. A betét a kulcs, amit a Rion nagyon eltalált ebben a nadrágban, ebben az árkategóriában.....mert pl 30ezer+ ért nyilván kani hasonlóan kényelmes holmit. Annyi mindenre kell költeni ebben a sportban, hogy ha mindenhol kifizetném a nívós plecsnit akkor pont gatyára nem jutna/"még a gatyám is rámenne"
Ilyen szempontbúl irigylem a futókat, vesznek egy nívós drága cipőt aztán nincs több kiadásuk....de fiatalon már megutáltam a hosszútávfutást és a térdem sem bírná már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell E5470 Core i3-6100 (hibás)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged