Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

A részletek. Tegnap hajnalban 3:20 kor felébredtem. Kimennék csorgatni egyet. Jobb lábam el volt zsibbadva. Próbáltam megmozgatni, de totál más volt mint egy zsibbadásnál. Próbáltam mozgatni előre-hátra a másik lábammal párhuzamosan mint amikor teker az ember. Na az nem úgy sikerült mint ahogyan terveztem. Mozgott az, csak kontrollálatlanul. Olyan csálén kitért a síkból. Illetve finom mozgásokat nem tudtam. Megmasszíroztam hátha elmúlik, de nem. Megpróbáltam lábon kimenni. Nem volt stabil. Inkább négykézláb. Visszamásztam az ágyba gondolkodni kicsit, hogy mi a tököm ez. Amikor kezdett zsibbadni a jobb karom, törzsem és arcom, akkor tudtam, hogy itt gáz van. Ez stroke lessz. Hívtam a 112-t 3:30-kor és elmondtam mi van. Kapcsoltak a mentőkhöz. Ott egyeztettünk címet. Monda a diszpécser, hogy 10 perc múlva ott a mentő. Így is volt. Akkor már kicsit jobb volt. Le tudtak támogatni a mentőig lábon. Vérnyomás és cukor mérés, aztán irány a kórház. Ott rutin mozgáskoordinációs tesztek és EKG. Csukott szemmel emeld a karod, érintsd meg az orrod ( ez szar volt, mert tudtam, hogy hol az orrom és az a parancs is ment ki, de a szememet sikerült eltalálni. Fekve emeld a lábad, bicikliző mozgás a lábaddal. Szorítsd meg az orvos kezét. Ilyenek. Utána irány az MR. Ott volt egy kis várakozás amíg beért az ügyeletes gépkezelő operátor. Kb 20-30 perc. MR után neurológiai őrző. Ott adták a vérhígító infúziót, ami egy óra volt. Már az elején nagyon hamar elmúltak a tünetek. Ez jó jel volt. Utána 24 órás megfigyelés. Mozogni felkelni nem szabadott. Katéter is volt. A vérhígító után lement még két tasak sóoldat. Gondolom azzal átmossák a rendszert, de ez csak tipp. Aztán jött a semmittevés másnap reggelig. Kontroll CT. Utána irány a sima neurológia osztály. Dokinéni, aki tegnap reggel is ott volt, mondta hogy jó hír van. Kezdődő stroke volt, ami úgy tűnik a CT alapján, hogy visszahúzódott. Nem károsodtak a környező agyszövetek. Most egy hét kivizsgálás. Többit nem tudom. Ráértem olvasgatni. Megelőzésre azt javasolják mindenhol, hogy sportolj, sok gyümölcs és zöldség, no cigi, no stressz meg ilyenek. Na kb ez én vagyok. Ennek ellenére mégis idevágott a ménkű. Persze a kaján lehet még faragni, de annyira nem rossz most sem amit eszek. Zabkása kakaópor vízzel felforralva, banán-alma-citrom, zöldségek összeszecskázva: paradicsom-paprika-répa-retek-uborka-saláta-lilahagyma-káposzta. Emellé rántotta vagy hal. Ebéd Interfood Zero menüből. Évekig kerültem minden édességet kenyeret pékséges cuccokat. Most egy ideje csalok, de mostantól nem fogok. Két-három zabszelettel elvoltam egy fél napos-napos tekerésen.

Szörnyű volt látni a betegtársakat az őrzőben. Emberi roncsok gépeken. Egyiknél légzés leállás. Na az érdekes volt, mert nem a vészhelyzetben látott őrült kapkodás és üvöltözés volt, hanem mindent nyugodtan kimértem. Telefon az ügyeletes orvosnak. Lejött. Valamit nyomkodott a gépeken. Végül sikerült összelapátolni az embert. Viszont az a mennyiségű gyógyszer, amit szerencsétlenbe benyomtak az számomra elképesztő volt. Most legyen ez. Hú erre nem reagál. Próbáljuk amazt. De az meg azt okozza. Nem baj nyomjuk, mert az korábban működött. Nem semmi. Kérdeztem, hogy mi a helyzet az egészségügyben. A válasz annyi volt hogy négy betű. Ennek ellenére küzdenek a dolgozók. Kevesen vannak, túlterheltek.

Nekem van még más bajom emellett. Egészség a legfontosabb. Legyen akire számíthatsz és megbízhatsz. Anyagi szarok majd csak a sokadik helyen jöhetnek.

Új hozzászólás Aktív témák