- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
válasz
Dark Archon #267047 üzenetére
jjeahh-nak higgy, bringás berkekben ő a jobb forrás. Az én tapasztalataim polarizált ügyben utcáról és autóvezetésből származnak. Ott qvajó, szerintem sokkal jobb a fotokromatikusnál.
Ha meg te amúgy is elégedett vagy a fényre sötétedővel, akkor biciklizésre válaszd inkább azt. -
6030D
őstag
válasz
lsebestyen #267043 üzenetére
Jövő héten 22-24 fok. Az a tél!?
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ixion77 #267042 üzenetére
Nekem amióta fotochromatikus van, azóta nem hordok mást bringán, b*romira jó, hogy induláskor felteszem, hazaérve leveszem, tekerés közben el is felejtem, hogy rajtam van. Jó napon, jó erdőben, de jó éjszaka is. Imádom a polarizált szemüvegeket is, de nem bringán, hanem utcára.
-
andrisbandi
őstag
Nice Bike!
What Do You Do For A Living? -
fulton
addikt
válasz
dom1n0 #267041 üzenetére
emlékeim szerint azon gp5000 gumik vannak, picit talán agresszívebb is, szerintem ez adhatja. Ezen már agyaltam, hogy vajon egy endu gép, és egy race gépen ugyan az lenne e a "sebesség érzet" ha az endut is ugyan olyan pozicióba állítjuk be (máramennyiben meg tudjuk tenni). Szerintem igen (ha minden más - kerék gumi azonos). Itt valszeg a kerék gumi és a pozi különbség adja a sebesség érzet különbséget, nem okoskodok csak hangosan elmélkedek.
Egy mély felnivel (aero) kerékkel azonos gumi mellett kapunk olyan durván 10 w különbséget 40 tempónál, nem hiszem hogy vázak közt akkora különbség lenne 1-2 w ami bakfitty, mármint az endu és race közt. Aero vázaknál valamivel több. Inkább a rider pozija a meghatározó.
Szakik szerint 10w az kb 0.7-1 km/h többlet sebesség. De érzetben szerintem több, mint pl sebesség tartás és hasonló -
Ixion77
addikt
válasz
Dark Archon #267039 üzenetére
A fényre sötétedő örök probléma, és még sz*ul is néz ki. A polarizált viszont adu ász. Azt vegyél.
-
dom1n0
őstag
Hat sracok ma is kimentem egy 25kilis korre a Cerveloval, meg finomhangoltam a valtot rajta, de mintha egy raketa lenne a Cubehoz kepest
Sajnos jovo hettol jon mar a lehules, nagyon gyorsan elment ugytunik az osz iden -
Fall-N
veterán
válasz
AH-Thfrstmkd #267027 üzenetére
Nem minden esetben. Gyárt több minőségben, főleg OEM gyártó is, és nem a legdrágább kategóriában vannak gyári csapágyként.
Ahogy semmiho is írta, a hajtómű terén is el vannak maradva, de legalább kétszer annyiba kerülnek. Vannak jó alkatrészek tölük, de közel sem annyira jó gyártó, mint amennyire drágák.
-
-
fulton
addikt
Erre már nem kell költeni, fejleszteni, ez így jó ahogy van. (max a kopó dolgokat)
most léptem át idén a 9000 km-t. De most tartok egy kis pihit, azt nem mondom hogy 1 hetet tekerés nélkül mert az úgyse menne, de 1 hétig csak lazán fogok menni, és rövidet (remélem).
Te hanyadikat taposod idén? -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #266993 üzenetére
szerencsés vagy. Nekem az új soron ugrik az egyik lánc terhelésnél (kiállva random) (1000 km volt a sorban), nem tetszik, nem igazán merem úgy terhelni. Érdekes mert azt hiszem a 3.ik lánc nem ugrik, sem az amivel kezdtem ezt a sort.
ezek a q anomáliák...
-
semmiho
tag
válasz
AH-Thfrstmkd #267030 üzenetére
Bocsi, a kormányok kapcsán folytatott diskurzust követtem.
Túl zanzás ez a fórum, annyi téma van ömlesztve itt, egyszerre... No mindegy, kormányból Syntace vagy Syncros ami nagyon jó. Előbbiből az alu is.
FSA csapágyak. FSA hajtóművem volt 8 évig erőmérővel. És szorult a Shimano és KCNC csapágyakban is az FSA 24 mm-e, így kénytelen voltam 3-4 szett FSA csapágyat elhasználni. 1-2 évet bírt az országútiban és széthullott mind.
Csak összehasonlításképp: egy a sokat szidott GXP SRAM 24-22mm montis csapágy 35e km, 25 verseny, tél-nyár, hó és sár és 6 év után hullott darabjaira. -
semmiho
tag
válasz
AH-Thfrstmkd #267027 üzenetére
Árnyalnám a képet az FSA ügyében. https://www.bike-magazin.de/komponenten/lenker-vorbauten/bruchgefahr-17-lenker-und-vorbauten-im-ermuedungstest/
...és: https://www.bike-magazin.de/komponenten/lenker-vorbauten/bruchtest-21-mtb-lenker-aus-carbon-and-alu/
Előfizetőként elértem a teszteket, az FSA az egyik legrosszabb minőséget hozta. -
cooi11
senior tag
válasz
Hasaggymeg #266993 üzenetére
Köszönöm!
Hasaggymeg, kuntics, zsocy.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon #267024 üzenetére
Amúgy a choice cuccok visszaküldése kínába elvileg ingyenes, most épp a Kemaloce is. Ez vajon hogy működhet?
-
-
RexpecT
addikt
Automatikus váltás
SRAM Eagle Powertrain | Meet the Range -
jjeahh
nagyúr
válasz
Dark Archon #267014 üzenetére
Haverom is azt mondja nem meri, mert nem biztos a méretben, de én ezt nem igazán értem. Mármint értem, de ha rendelsz egy métretet és picit nagy lesz, rendelsz egyel kisebbet, ami már jó lesz, aztán a két mez sem került még annyiba sem, mint egy legolcsóbb pro fit decathlonos mez. Ergo kb. nem tudsz bukni rajta, ha így vesszük
. Én a Racmmert is így rendeltem, aztán pont jó lett a méret és nem kellett még egyet rendeljek, hurrá! Azóta is a kedvenc mezem
.
168cm/56kg vagyok amúgy, S-est rendeltem a mérettáblázat alapján, remélem jó lesz. Racmmer-ből és Donen-ből jó volt az S-es.#267019 Dark Archon: NRC! Azoknak állítható az orrnyerge, így szinte biztosan illik majd az orrodhoz-arcodhoz. Én már kettőt használok, egy keretest és egy keretmentest.
-
RexpecT
addikt
válasz
Dark Archon #267019 üzenetére
Rengeten használunk a topikból Alis szemüveget. Én még mindig a 2-3 éve vett NRC-t nyúzom.
Van aki meg hetente összetöri, ugye jjeahh? -
Alis szemüveget ki rendelt már? Érdekelne, melyiket érdemes, főleg, ha van dioptriás betétje.
-
Ringman
félisten
válasz
Sleek #267010 üzenetére
szubjektív, de a pinarellon kívül a trekek sem tetszenek a túlméretes vázuk miatt (nekem a régi filigrán acélvázak az etalon mondjuk (Wilier Superleggera vagy még inkább egy méretre igazított Rih Sport), azon a vaskosabb karbon villákkal sincs bajom, pl. ritchey road logic)
-
-
-
zsola32
őstag
válasz
parandroid #267011 üzenetére
a meznek? az tényleg jó ár, lehet hogy berendelem az 1000 darabot
-
jjeahh
nagyúr
iGPSPORT SR30 - ez is egy radar
Más: Kemaloce store-ben egyes mezek most 11.11$-ba kerülnek, pl.: [link]
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg #266995 üzenetére
ez a varosim, van felénk komoly emelkedö, bolti elelmiszervasarlas utani plusz kilokkal jo ra az elöl hatul 28-28 fog
sikon meg akár 48-14 is ..ezen ez a 2 széle (48-38-28 x 14-16-18-20-22-24-28)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest