- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
D.Orion
veterán
válasz
deicide #35199 üzenetére
Végre te is endo-n vagy!
Jövő hónapban majd csatlakozz feltétlenül a szeptemberi magyar challenge-khez. Mint pl ez is. Vedd fel barátnak György "MuHHahaa" Havasit, ha még nem barát és ő küld ezekhez meghívót.
-
deicide
veterán
Beszélgetős tókör norbee2244-el, kellemes volt. Most gondoltam csak bele, hogy április óta mennyit fejlődtem, akkor ez a 24.3-as átlag nem beszélgetős tempó lett volna, hanem lehetetlen kategória...
-
Gergő_
őstag
Egyelőre megfoltoztuk a belsőt.
Igen, az ülést már beállítottam de lecsúszott, így fényképeztem le.
Viszont az ülés szögét nem tudom kulcs nélkül állítani azt hiszem. Sajnos úgy van beállítva hogy hajadon hölgyeknek biztosan igen kényelmes, de nekem nem.
Létezik olyan eszköz amivel ki lehet váltani az imbusz?kulcsot és átállítani az ülést? -
brekkhun
tag
A Bikemag aprójában tényleg nem lehet megye szerint csoportosítani az apróhirdetéseket?
-
gooool
őstag
Van valakinek esetleg elfekvőben SPD stoplija, ami használható?
Ha emberi áron megválna tőle én szívesen megvenném. -
Xantomas
őstag
válasz
salieri. #35178 üzenetére
tisztaban vagyok, hogy nem lesz eleg a keret, le is beszeltem a prodzsektrol.
A vaz erteke meg a legutolso. Nem befektetesnek szerette volna, hogy aztan x ev mulva kover matyasokert eladja, hanem, hogy hasznalja. Csak megtetszett neki a muffok formaja.
Most max 50-ert nezegetek hasznalt outikat, de elotte megyunk videkre lomishoz, hatha lesz par donornak valo, szivesen legoznek egyet.
-
Ludovicus
aktív tag
Sziasztok! A 3-as úton szeretnék tekerni Gödöllő és Aszód között és bár sűrű járok arra autóval, nem emlékszem, hogy kint van-e a tiltó tábla. Szóval lehet arra "tábla szerint" bringázni?
-
SOAD19
addikt
válasz
04ahgy #35187 üzenetére
Lehetni lehet, ehhez nem fér kétség, de nem túlzottan komfortos érzés, mikor érzi az ember, hogy a háta már biztos hót sár, és elölről is csapódik fel. Első sárvédőnek kinéztem már korábban egy biztatónak tűnő darabot ([link], [link]), de nem lehet itthon kapni. Haverom nem rég rakta össze a bicaját, és sok mindent egy német oldalról, a bike24-ről endelt, ahol lenne is a nekem tetsző sárvédő, csak már időközben összeállt haver bicaja, és nem rendel tőlük. Egyedül meg húzós lenne a szállítási ktg.
Ha, valaki mégis tudna itthon, olyan helyet, ahol árulják szólhatna. Vagy, ha ne adj isten Debrecenből lenne valaki, aki rendel, az említett német oldalról, szívesen társulnék. (kicsit esélytelen, de hátha)
-
brekkhun
tag
válasz
salieri. #35188 üzenetére
Méretben jó lenne, azt viszont még nem tudom minek nekem TT gép. Miben különbözik egy országútitól?
#35189 Értem, sajnos kimenni nem tudok, debreceni vagyok, szóval csak így tudok választani valamit. Elvileg garanciálisak ezek a gépek, de az oldalukon a garanciális feltételekről és annak időtartamáról semmilyen infót nem találtam.
-
norbee2244
senior tag
válasz
brekkhun #35184 üzenetére
Sőt talán még 95-nél is régebbi. Futár feelingje van már mai szemmel picit. A kerekek így távolról szingósnak néznek ki ami kiesős részedről. Érdemes kimenni hozzájuk és körbe nézni..neten elég szegényes a kínálatuk.
Szakbarbár: Országutira aggatott mtb alkatrészekből áll én teljes nértékben kihagynám. Csepelből csakis a fixijük az érdemi mutatvány.
Szerk.: TT=időfutam gépek . Bár ezek még a régebbiek tehát ezeket lehet használni úgymond rendes közlekedésre amire egy újabb időfutamgép már vajmi kevésbé használatos. Koskormányos bicókat less azok a "standard" országuti gépek.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Szakbarbár #35186 üzenetére
Sárvédő nélkül is lehet esőben menni. Nekem mindig sikerül. Szerintem sokan másoknak is. Pedig nekem a terepgumi jobban szállítja a vizet felfele.
HGyu
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Erről a bicikliről mi a véleményetek? [link] Kezdésnek ezt az árkategóriát lőttem be, hátha később megunom, vagy nem lesz lehetőségem biciklizni. Elsősorban melóba járnék vele (napi 2*25 km) vagy ha van egy kis szabadidőm akkor a környéken túrázgatni. A gyári, gyenge féket már kicserélték rajta. Ha jól látom sárvédőnek is van rögzítési hely, így esőben is lehet vele menni.
-
fpeter07
veterán
válasz
rétisün #35119 üzenetére
Hehe. 16 km alatt megittam egy kulacs vizet, mondjuk az átlagsebességem sem volt túl nagy. Valahogy nem egyszerű fejnyi kövek között navigálni. Túl kicsi az áttétel- túl nagy. Az emelkedőn kétszer álltam meg felfele. Régen percekig fulladoztam volna, most szinte fél perc alatt lement normál értékre a pulzusom. Csak az a baj ezzel, hogy igen szaporán fel is megy.
Fent pedig a szemöldökömről csepegett a víz.
Sportot kellene váltanom, tudom.
-
ludsimon
veterán
válasz
amargo #35180 üzenetére
Nem, dehogy!
Egyszerűen nem szeretek autózni, érdekes, de olyan unalmas szerintem. (Aludni azért jó volt.)
Túl magas vagyok. Hiába nagy hátul a hely, a hosszú lábaimnak köszönhetően kb 50-60 fokban volt a lábam, ugye akkor ideális és kényelmes, ha 90+ fokban ül az ember. Sajna nem tudok hollandul, így hátul maradtam. -
nolika
senior tag
Sziasztok!
Felmerült egy olyan probléma hogy egyszerűen használhatatlanná vált a bringám egy olajozás után. A probléma a következő:
Legnagyobb nyomatéki fokozatban nem lehet nyomatékosan meghajtani a bringát, mert '"ugrik" egyet, és 2-3 ugrás után az első lánc leesik. Ennek mi lehet az indoka?
És hogyan tudnám megszüntetni? -
Doki-HUN1978
senior tag
Nos, vásároltam egy ilyet.
Az első benyomásaim a következők:
-A max. sebességet pontosan megmutatja edzés végén, nem ugrik fel 99.9-re külső jel hatására, mint azt a régi órám tette.
- Egyszerre elég sok adatot le lehet olvasni a kijelzőről.
-Pontos mérés.Negatívumként a következőket tapasztaltam:
-A maximális pulzust nem lehet leolvasni, csupán az éppen aktuálist és az átlag pulzust.
- Nem lehet pulzushatárokat beállítani, így hangjelzést sem tud adni, amennyiben pulzusunk határértéket ér el.Akinek ezek a tulajdonságok nem fontosak,nagyon jó ár/érték arányú az óra.
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #35171 üzenetére
Ne haragudj!
Komolyan mondom 250 km autózás alatt jobban elfáradtam, meg elültem mindenemet, mint 250 km tekerés alatt.Érdekes volt ezt pont egy olyannak mesélni aki egyáltalán nem biciklizik.
A holnap sem jó. Egyszerűen nem fog ez így összejönni. Az az egyedüli szerdai nap volt szabad, de akkor dolgoztál. Túlságosan is jóra sikeredett a nyaralás.
Majd jövőre ismét szervezek egy utat, de az Fonyód-Varasd-Fonyód lesz, akkor előre le tudod a főnökkel rendezni.Norbi:
Ne haragudj! Ránézek, nincs semmi bibi, csak a nyaralás túl jó. -
-
-
ludsimon
veterán
válasz
csabi94 #35167 üzenetére
Ok. Komoly országútisnak kell kinézni és nem kapcsol le, max ha erre a célra van odaállítva.
Szki
Én aztán nem kötöm ki ki hol érzi jól magát!!Tamás
ismerem a mondást és nem is fogok vele dicsekedni, ha megállít akkor állok elébe, b#sszon meg 5 ezerre.
De amint látni azért normálisak itt a rend őrei.
A kinézet az relatív ugye mindenkinek.
Lehet, h egész más a véleménye mikor meglát, nem komoly outisnak néz. -
Toomy
senior tag
válasz
ludsimon #35165 üzenetére
Azt ismered ugye, hogy addig jár a korsó a kútra.... ?
Ha több bringás van és azért profi kinézettel akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nem foglalkoznak velük. Viszont én egyedül voltam Kaposváron és hiába volt meg a kinézetem is akkor is megvágtak 5ropira. Az viszont tök jó volt, hogy miközben írták az adataimat. Addig és a telefonon posztoltam az endora, hogy "megb@sztak a gyökerek 5000-re"Ez jó érzéssel töltött el.
Tényleg amennyit én idén már mentem tilosba -és még fogok is bőven menni- nagyon kijárt a csekk.
-
szki
őstag
válasz
rétisün #35119 üzenetére
Látom megnézted Őriszentpétert ma! Őrületesen száraz volt a levegő! Holnap akkor jó sörtúrát! Én meg egy 30 fős pincebuliban pótlom a folyadékveszteséget!
Simon: Megérte a tilosba menni 6x?
Jobb ha ezt nem reklámozod, és nem fikázod a többieket, akik inkább betartanák a szabályokat! -
hoffman_
nagyúr
válasz
superecneB #35162 üzenetére
Nincs mit, apro.bikemag messze a legjobb, én rendszeresen nézem az aprót, az esetek 99%-ban csak bikemag-ot. Többiek nevében nem szeretnék nyilatkozni(bár szerintem megtehetném), nekem volt már üzletem onnan, teljesen rendben volt.
Arra figyelj, hogy bringavásárlásnál, de még az alkatrészek nagy részénél is ne bízd a vak postára, mindenképp nézd meg, tapizd meg, ellenőrizd le, próbáld ki. Vagy jó lesz, vagy kuka a biznisz, vagy ha elhanyagolható, de mégis probléma van jelen, akkor alku tárgya.
-
dqdb
nagyúr
válasz
csabi94 #35158 üzenetére
Kiváló, elszállt az előző hosszú hozzászólásom
Tényleg dicséretes hozzáállás
Ne csak a betét hosszúságát, hanem a lábfej szélességét is mérd le. Én a Shimano cipőkről eddig nemcsak azt hallottam, hogy általában 1-2 számmal nagyobb kell belőlük, mint másik cipőből, hanem keskenyebbek is, mint az átlagos cipők.
Saját tapasztalat: mind a Specialized Tahóból, mind a Northwave Celsiusból pontosan ugyanaz a méret kellett, mint másik cipőből*. Más modellt nem is próbáltam ezen a kettőn kívül, mert nyári és téli cipő vásárlásakor is az első szembejövő darab tökéletes volt
* ugyanez megegyezik a Merrel túracipők méretével, ha ez segít valamit. Érdekes módon ez a gyártó képes arra sokakkal ellentétben, hogy konzekvensen tud méretezni. A hosszú évek alatt ~10 felpróbált modelljükből mindig pontosan ugyanaz a méret volt jó a lábamra.
Gyufaaa: nézd meg a külső oldalán a feliratokat, ott szokott szerepelni a forgásirány nyila. Gyakori egyébként, hogy ugyanazt a gumit az első és a hátsó kerékre ellentétesen kell felrakni.
Gergő_: első lépesként legalább 15 cm-t emeljél a nyergen, ha nem szeretnél térdfájást kapni. A külsőn olvasd le a szélességét, valószínűleg 26×valami vagy 559-valami formátumban szerepel. Ez alapján már tudsz olyan belsőt venni, ami ehhez a külsőhöz megfelelő. Szemre 2" környékén lehet a gumi, szóval szinte elég azt mondanod a boltban, hogy MTB-re kellene belső.
-
Gergő_
őstag
Üdv,
Kaptam ajándékba egy biciklit, így 14 év után újra kerékpározom azaz próbálkozom.
Erről mi a véleményetek?
Mit javítsak, ellenőrizzek rajta?(Őszintén szólva azt sem tudom hogy eszik vagy isszák.
A hátsó kerék elég lapos, vettem egy kis pumpát és patch kit-et. Megpróbálom megjavítani egy youtube-os videó alapján..., de nem várok tőle sokat mert az nedves kerék pumpálás közben 3 helyen eresztett. Azt hogy mekkora belsőt kell vennem gondolom a külsőről olvashatom le, ugye? -
hoffman_
nagyúr
válasz
superecneB #35160 üzenetére
-
superecneB
őstag
A bikemag aprón kívül van másik hasonló oldal (A vaterán kívül - azt nem csípem) amin kifejezetten kerékpáros alkatrészek adás vétele folyik?
-
Gyufaaa
veterán
Skacok. Nézegettem a brinyiglit és furcsának találtam, hogy más a minta formája a hátsó guminak. Közelebbről megnézve viszont látom, hogy ugyan az csak fordítva van rajta, tehát a forgás iránynak ellentétesen. Bár "virsli" gumi, de nemtom számít valamit? SOS fordítsam meg, vagy ráérek a kövi defektig?
Ilyen gumiról van szó.
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #35157 üzenetére
Igen, e-bike, megjegyzésbe leírtam az utcai cipőm betétméretét, és megrendelik a 46-osat, lemérik, és ha nem annyi, akkor rendelnek 47-eset, és akkor azt küldik.
-
csabi94
őstag
válasz
norbee2244 #35153 üzenetére
Igen, tudtam eddig is, de mindig úgy vagyok vele, hogy egy próbát megér.
A bringa bt-t nagyon szeretem, egyszer vettem már ott bringát, ott is voltam, de nem volt cipő választék... rendelni nem akartam, mert azért el kell menni, inkább megrendeltem a neten. -
Packersbay
tag
Aki bp-i használta már valaki innen az Erzsébet térőn lévő ingyenes Mol bringaszervizt? Ha igen mi a tapasztalata?
-
norbee2244
senior tag
-
sestertius
őstag
Köszönet, akkor jövőre néznem kell egy hozzá értő műhelyt, mert ezt házilag már nem barkácsolom, el ne bambázzam.
A féket sem, pláne nem a villát...
A zörgés érdekes dolog, a Normafáról lefelé jövet - a fék kellemesen bemelegedve - a hátsó féknél tapasztaltam egy kis rezonálást alacsony fékerőnél, már az alján. Hm, mennyiért kell bringát venni, hogy minden pöpec legyen? Hihetetlen....
No de azért remélem elégedett leszek vele.Még egyszer köszi!
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #35148 üzenetére
A lyukak szerintem egyeznek, jónak kell lennie. Közben beszéltem velük, azt mondta a srác, hogy rendeljek egy 46-osat, és írjam oda megjegyzésbe a talpbetétem méretét. Ha nem jó, akkor küldenek egy számmal nagyobbat.
Egyébként ezek a Wellgo pedálok nagyon gagyik, vagy csak kicsit? Ingyen kaptam ismerősömtől, mert Neki volt egy felesleges. Az árcédula nem túl bíztató (5000 Ft).
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #35146 üzenetére
-
venember83
nagyúr
válasz
csabi94 #35145 üzenetére
Nem tudom, milyen pedál van a bringádon, országútinál van több szabvány, nem árt erre is figyelni. Amúgy Shimano cipőkről csak jókat hallok, és nekem is nagyon jók a tapasztalataim. Ajánlott Specire visszatérve, igen, valóban jobban tart a csatos, ezért is vettem anno a csatos változatot Speciből, még ha drágább is volt valamivel. A tépőzár idővel gyengül, viszont a csat meg simán törhet, de utóbbi általában cserélhető.
-
csabi94
őstag
Erről mi a véleményetek? Jól néz ki, legalábbis nekem tetszik, és van mindenféle méretben.
Ma voltam a Vitálban Fehérváron, és azt mondták, hogy azért nincsenek Shimano cipőik, mert nem megfizethető kategória annyira, mint mondjuk a Chain.
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #35139 üzenetére
Nem lenne érdemesebb olyat venni, ahol 1 csat és 2 tépőzár van? Talán merevebb lehet...
Most nézem, hogy ennek sem stimmel a mérete...norbee2244: sajnos az kicsi lenne, pedig nagyon tetszik.
(#35144): 46-os lábam van, legalábbis az utcai cipőm és a Diadora Kavám 46-osak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #35130 üzenetére
Egy szó mint száz, nem kéne ily módon cseszegetni csórikámat. Lehet abban valami, amit arról írtál, hogy miért nem derült ki, ezen lehetne agyalni, de irreleváns, ami volt, elmúlt, úgy kéne hagyni, ahogy van.
Itt jön képbe Cathfaern, totál nincs értelme így kvázi büntetni egy-egy sportolót, a legtöbb esetben csak közfelháborodás az eredménye. A vázolt módszer meg ha nem is működne tökéletesen, elég nagy lépés lenne, itt viszont az jön képbe, amit a végén említesz, hogy akkor miért nem csinálják. Nyilván, mert oltári pénz van benne. A szomorú csak az, hogy nem a sportnak és az egyénnek kéne meginnia ennek a levét. Jelenleg csak bosszankodni lehet az ilyen elvett címek és az unfair eredmények ellen.
Egy nyúlfarknyit láttam élsportolói szemmel is, egy barátom kapcsán, akivel erről beszélgettem. Mit tehet a jó képességű sportoló, ha ki akar jutni az olimpiára? Önerőből nem fog. És ez elképesztően szomorú.
Az megint nevetséges, hogy ha színtiszta emberi teljesítményeket látnánk újra, mindenféle illegális szer nélkül, szerintem durván meglepődnénk az időkön, távokon, stb, a közelében se lennének a mostaniaknak.
-
norbee2244
senior tag
válasz
csabi94 #35138 üzenetére
Ha épp stimmel mákod van . 2 csat plussz tekergetőset érdemes venni most már egész értelmes áron lehet őket kapni. Nw kegyetlen kényelmes mindegyik illetve sidi-k is,de úgy ne vegyél semmit,hogy nem próbálod fel.
-
Packersbay
tag
válasz
Szakbarbár #35052 üzenetére
Engem érdekelne,ha el tudok jutni oda bp-ről valahogy akkor jövök
-
csabi94
őstag
Vettem láncnyúlásmérőt, szerencsére az Ultegra lánc még nem nyúlott, a 0,75-ös sem megy még teljesen bele. Jó lenne, ha még egy 3 ezret kibírna, vagy 4-et.
Ja, légyszi aki jártas cipő témában, mutassatok jó outi cipőt 30 ezer Ft alatt! -
norbee2244
senior tag
válasz
belaazallat #35136 üzenetére
Pedig nem tud olyan extrém lenni a dolog. Biztosan van olyan ott is aki megcsinálja szervíz szintjén. Mondjuk felénk is csak Székesfehérvár (20km) lenne az tuti.
-
belaazallat
addikt
válasz
norbee2244 #35135 üzenetére
Házilag nem szedném szét. Helyileg meg nincs olyan szerviz, ami vállalja.
Szerk:
Mire Bp-re feljuttatom a bringát meg már ott vagyok, hogy veszek egy új telót. Treckinghez, Sun Tour NCX. -
norbee2244
senior tag
válasz
belaazallat #35134 üzenetére
Szervízben 5 rongy környéke házilag 3e-től a csillagos égig vannak olaj árak ahogy láttam meg ahogy tapasztalom.
-
dqdb
nagyúr
válasz
sestertius #35126 üzenetére
Új bringánál, amely hidraulikus tárcsafékkel van szerelve, szükséges valami tenni való a fék beállításához? Netről vásárolt, nem készre szerelten kaptam a bringát, csak ezért kérdezem.
Ha súrlódik a tárcsa, akkor lazítsd ki a féknyereg rögzítő csavarjait, húzd be teljesen a fékkart, és közben szorítsd meg a csavarokat. Fontos apróság, hogy nem szabad a fékkart behúzni akkor, ha nincsen a kerék bent (azaz a fékpofák között nincsen semmi). A fékpofáknak még be kell kopniuk, szóval az elején még nem lesz teljes a fékhatás. Ja, és ezeket már egyujjas használatra tervezik jó adagolhatósággal, óvatosan a teljes tenyeres blokkolással, mert röppálya lesz a végeJa, és az komoly, hogy évente ajánlott az olaj csere benne?
Igen, komoly. Ahogyan évente a teleszkópot is illik szétszedni, kitisztítani és abban is olajat cserélni. És az is komoly, hogy rezegni-zörögni is képes a tárcsafék eszméletlenül idegesítően.belaazallat: [link]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
hoffman_ #35127 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért (csak) a sportolókat cincálják ilyenkor. Ez pont ugyanaz a kategória, mint a drog fogyasztás - drog dealerség. Elkapsz egy drogfogyasztót, és megbünteted, azzal körülbelül 0 hatással tudsz lenni az adott térség drogfogyasztására. Ellenben ha elkapsz egy dealert... Szóval amíg csak az egyes sportolókat baszogatják, addig semmit sem fognak elérni. Első körben meg kéne vágni az egész csapatot, második körben kötelezi őket, hogy adják ki, hogy kitől van a dopping szer, és őket is megvágni (ha a csapat nem hajlandó az adat kiadására, akkor ők állják a "gyártói büntetést" is). És olyan összeggel, amit meg is éreznek a csapatok, illetve a gyártók. Ha a dopping egyénileg történt, akkor is kapna a csapat is büntetést, így érdekükbe állna, hogy ők maguk is ellenőrizzék a tagok doppingolását...
Ilyen feltételek mellett nagyon gyorsan fel lehetne számolni a doppingot, csak ezzel két probléma van:
1. Eléggé bettene a sportágak jó részének, ha kiderülne, hogy az utóbbi ~100 év eredményeit se megközelíteni, se megismételni nem nagyon fogják
2. A dopping szer gyártásban nagyon sok pénz van, és hirtelen eltűnne az a pár ember, aki ezt a fenti módszert be akarná vezettetni...
És főleg ez az utóbbi az oka annak, hogy a dopping olyan mértékű, amilyen -
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
hoffman_ #35129 üzenetére
A felsőoktatási képzésért való fizetés visszamenőleg már akkor halott gondolat volt mikor ki sem találta valami szarházi hoffmannrózsa és társai.
Ez egy szabályszegés, amire most derült fény.
Valóban jó kérdés, hogy ez vajon etikus dolog-e, én személy szerint nem bántanám már Armstrongot.
Zárójelben azért hozzátenném, hogy valószínűleg aktív pályafutása alatt nem azért nem kapták el, mert nem tudták volna kimutatni a cumót a véréből/vizeletéből, henem mert bizonyos érdekek ezt így kívánták.Mivel az érdekek már nem érdekek mára, így már Armstrong "védelme" is aktualitását veszíti.
Erre mondják, hogy az életben mindennek ára van!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #35128 üzenetére
A tévés dokfilmek nekem pont annyira megbízható forrásnak számítanak, mint az internet.... Az is tény viszont, hogy nincs rálátásom az orvostudományra, tudom, hogy a röntgen se megy soha, sehova a szervezetből, és lehetne sorolni, én is valószínűnek tartom, hogy mindent ki lehet mutatni, pláne idővel, a technológia fejlődésével. De ez azon nem változtat, hogy anno nem ment - vagy ha ment is volna, nem történt meg.
Te benne lennél abban(az egyébként tervezetként létezett, királyi elgondolásban), hogy fizessenek az emberek díjat évekre visszamenőleg, lásd: felsőoktatás? I dont think so. Ez ugyanez pepitában.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
hoffman_ #35127 üzenetére
Egyszer láttam a tv-ben egy kisfilmet, egy laboratórium vezetője nyilatkozta:
"Ha sok pénzed van, megmondjuk mit szedtél, ha pedig rengeteg pénzed van, megmondjuk mit szedett a nagyanyád"
Nagyjából ennyi a történet...de tanulságos.
(#35126) sestertius:
Felesleges évente cserélni, 3-4 évente bőven elegendő.
-
hoffman_
nagyúr
Ezt én nevetségesnek tartom. Én 110%-ban doppingellenes vagyok, múltkor az esti sörözésnél egy elég komolyat vitáztunk a cimbikkel. A tény az, hogy nincs élsport dopping nélkül, ami amellett, hogy kibeba* szomorú, elfogadandó tény. Most is tolja a szert mindenki, később is fogja.
Armstrong mögött egy komplett gyógyszergyártó cég volt, ugye, biztos csak az ACC 200-at, meg Kalmopyrin-t kapott. Nyilvánvalóan nem. De amikor kellett volna, anno, nem voltak képesek kimutatni, akkor ennyi volt a móka. Ilyen elven az elmúlt 50 év sporteseményein az érmek 90%-át el lehetne venni. Álszent, nevetséges, és részemről felháborító.
Arról nem is beszélve, hogy a dopping egy plusz nagy kanna benzin az amúgy is brutálisan égő tűzre. Mindenki megkapja ezt a kanna benzint, aki tolja a doppingot, mégis Lance volt az, aki nyert vele. (esetleg a cucc minőségét és az egyénre gyakorolt különböző hatás(foká)t lehet felhozni, de whatever, aki már ezt megcsinálja, a minimum, hogy ilyen miatt nem lehet rinyálni.)
Nyugdíjas:
Uh, ja, ettől én is parázok mindig, nem is merek rámenni a sínekre csak úgy, hogy közel 90 fokot zárjak be vele, mindig ott rángatom csóri bringát.
-
sestertius
őstag
Üdv!
Új bringánál, amely hidraulikus tárcsafékkel van szerelve, szükséges valami tenni való a fék beállításához? Netről vásárolt, nem készre szerelten kaptam a bringát, csak ezért kérdezem. Ja, és az komoly, hogy évente ajánlott az olaj csere benne?
Köszönet!
-
norbee2244
senior tag
válasz
belaazallat #35106 üzenetére
Meg kell különböztetni az ébredési és a nyugalmi pulzust utóbbi átlagban 5-10 közti értékkel eltér az előbbitől. A "megakartam halni" felett áll a max pulzus akkor már hát ő..nem is tudom jellemezni
. Persze,mert az a 130-140 az állóképességi az a legjobb pulzustartomány és a leggyakrabban használt.
Fpeter: Ugyan az amit előbb leírtam ide vonatkoztatva.
Szki: Igen fő a bemelegítés . Hajtottam már átlag 195 pulzussal 35 percet igen kemény tud lenni. "besza behu bebő" mindenki egészítse ki ahogy tetszik
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Xantomas #35114 üzenetére
Nem értek nagyon hozzá. Megpróbálom leírni:
Szóval kiszedtem a hátsó tengelyt. Ott álltam szemben a racsnival. A közepén találtam 2 kis lyukat és láttam hogy körben menetes gondoltam ha nincs speckó kulcsom hozzá, kalapács + csavarhúzóval meglazítom kitekerem.
Így is tettem, ki is tekeredett. Ez valami fedő szerűség volt. Ez alatt voltak a csapágyak (a kevesebbik). Kiszedtem őket, fejre fordítottam a kereket, racsnistól, majd a kereket leemelve a fogaskoszorú másik oldaláról is kiszedegettem a golyókat (innen hiányzott 8 db + 1 törött)Megtisztítottam a két kis rugós pöcköt meg a csapágyak helyét, megkentem zsírral bőven, majd 1 golyó híján visszapakoltam mindent a helyére, összeszereltem, majd a végén kalapács + csavarhúzóval újra rászorítottam azt a valamit a helyére.
Nem szorul, és nagyon szép hangja van, abszolút nem kotyog.
Ezek szerint jól csináltam amit csináltam? -
emitter
őstag
válasz
emitter #35093 üzenetére
erre esetleg tudtok mondani vmit?
Az is jó, ha megmondjátok (ha így kép alapján látható), hogy milyen típusú/rendszerű a fogaskeréktárcsa, mert akkor neten szétnéznék, hátha akad használtan is..
A lánc is régi típusú lehet? Ha veszek egy újat, az nem fog menni a meglévő (és persze jól elkopott fogastárcsákkal)?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Mindenkinek kellemes, sín-mentes napot kívánok
-
Xantomas
őstag
válasz
Reaper04 #35113 üzenetére
Menetes racsni? Mert abból szándékosan hiányzik néhány golyó, hogy tudjon imbolyogni egy minimálisan, és így kiküszöbölje a menetes agyak törnyényszerű tengelyfáradásából eredő elcsavarodást.
Igaz nem 8-nak, hanem csak 4-nek kellene hiányozni, persze racsni válogatja. Pl az újabb Shimano TZ-21 -ből csak 2 hiányzik az agy felőli oldalon, 2 a papucs oldalán.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
norbee2244 #35049 üzenetére
Köszi a tippet, este már hagytam a dolgot.
Ma félig szétszedtem a hajtást, nem húztam meg eléggé az volt a baj. + Mikor meghúztam egy próbakör után megint kicsit kotyogott. Ezt addig játszottam amíg tökéletes nem lett.Hátsó kerék nyikorgás: Maga az agy csapágyazásával nem volt baj. Leszedtem a hátsó fogaskoszorút, vagy 8 csapágy hiányzott az egyik oldalról, valamint teljesen száraz volt. Másik oldalt ,4 hiányzott kb, + volt egy törött golyó.
Jól bezsíroztam, pótoltam a golyókat, összerak és JOBB mint új korában
A feleségem használja a bringát, már elég sok baja összejött, most minden meg lett rajt csinálva
-
belaazallat
addikt
A nyugalmit azt felkeléskor mértem.
Egyébként érzetre 130-140-es pulzussal eltekerek bármeddig.
A két napos túra során, csak akkor kezdtem el érezni hogy fáradok, ha 140 fölé ment a pulzusom tartósan(tovább, mint 10 perc). De ha tartósan vissza ment 130 alá, akkor meg se éreztem.Mindezt a két napos Bécs-Pozsony-Győr túra alatt mértem.
-
amargo
addikt
-
szki
őstag
válasz
belaazallat #35103 üzenetére
Ahogy Norbi is írja a max pulzust nem biztos, hogy egy sprinttel kihajtod. Én futással teszteltem ki: alapos bemelegítés után dombra felfutás 4-5x egymás után egyre gyorsuló tempóban. Így 195-öt mértem ki, ami alapján a koromból bőven letagadhatnék
Ezt sikerült többször is kihajtanom max erőbedobású pár km-es futásoknál is. Egyiknél közel álltam az ájuláshoz, mert hőség volt. De azon kívül gond nélkül nyomtam maxon tartósan.
Bicajnál is legjobb emelkedőre többször feltekerni egyre erősebb tempóban. De bicajjal még akarva se nagyon tudom 190 fölé vinnem a pulzusomat. Pannon Maratonon is "csak" 188-ig ment fel az utolsó 12%-on.
Íme a Bikemagról idézet:
"Pihenten, legalább 15-20p bemelegítés után emelkedőn fokozatosan növeld a terhelést 5-10 percen keresztül a maximális intenzitásig, majd amikor már úgy érzed, nem bírsz gyorsabban haladni, még egy sprintet próbálj kisajtolni magadból. A teszt alatt mért legmagasabb érték nagyjából a te egyéni maximális pulzusod. Javaslom edzőtárssal végezni mindezt, mert a versenyhelyzet magasabb intenzitást tud kihozni az emberből. Kerüld a magasfeszültségű vezetékeket és más zavaró tényezőket, melyek fals pulzusértékeket generálhatnak bizonyos pulzusmérőknél. Amennyiben máskor, egy másik edzésen vagy versenyen magasabb értéket mérsz, számolj ezentúl a magasabb értékkel."
De inkább ne teszteld így magadat! Nehogy gond legyen!
Nyugalmi pulzust ébredéskor kell mérni, de ott pár ütés ide vagy oda nem számít a zónák kiszámításában.(#35105) csabi94: Engem pár hónapja figyelmeztettek a 71-esen, és felzavartak a bicajútra
De csekket nem kaptam
-
fpeter07
veterán
válasz
norbee2244 #35104 üzenetére
Nem felkelés előtt kell megmérni a pulzusod?
-
belaazallat
addikt
válasz
csabi94 #35105 üzenetére
Rendőre válogatja. Simon mesélt nem rég egy balatoni storyt. Ellenben nem balatoni, de Toomyt pl Kaposváron megbüntették.
Egyébként én idén már sokszor voltam a Balaton környékén bringával(7szer), autóval(4szer). Egyszer sem találkoztam rendőrrel.
Ha többed magammal voltam, ahol érdemes volt, ott az úton tekertünk. Ha egyedül vagyok, akkor mindig a kerékpárúton tekerek.(#35104) norbee2244
Értem. És ezért írtam, hogy még csak ennyit mértem. Mellesleg szezon elején, két perc 42km/óra sebesség után megakartam halni(síkon).
-
csabi94
őstag
Kérdés Balcsi-körrel kapcsolatban: a rendőrök nagyon díjazzák, ha nem a bringaúton megyünk? Mert az, hogy a bringaúton tekerjünk, az ki van zárva, viszont egyik ismerősöm mondta, hogy tele a Balaton rendőrökkel, és ha elmész mellette a főúton, akkor megbüntet. Erről mit lehet tudni?
-
norbee2244
senior tag
válasz
belaazallat #35103 üzenetére
A max pulzus mérését egy gyorsulásból nem tudod megállapítani ahoz hosszabb terhelés szükséges. Egy normál terheléses vizsgálat pl 25-30 percig tart minimum bemelegítések nélkül. Nyugalmi mérése is erősen nehézkes tud lenni egyrészről előtte lévő nap kipihentnek kell lenned és utánna is érdemes még a nap első felében mérni(felkelés után 1-2 órával).
Csabi94: Táblákat nézzétek..ha nem tilt ki akkor nincs probléma.
-
szki
őstag
válasz
rétisün #35099 üzenetére
Öööö. Most az már hosszú, ha meg kell állni vízért, és nem elég egy kulacs. Nem is tekertem már 4 hete, azaz Zánka óta hosszút a hőség miatt.
Te csak ülj ma bringára, mert bírod a meleget!Holnap meg hűsölhettek az erdőben!
(#35101) belaazallat: Akkor majd kitapasztalod a pulzuszónáidat. Persze meg kellene mérni a nyugalmi, és a max pulzusodat is, és abból számolgatni. De a max pulzus kihajtása nem veszélytelen az esetedben! Biztonságosabb valamely számolásos módszer.
Armstrong a szerkereskedés miatt börtönt is kaphat, és vélhetően kap is. Nem értem, ha dől a lé egyéb bevételekből, akkor a kereskedelemből befolyó a pár tízezer dollárra mi szűksége lehetett
-
belaazallat
addikt
Valahogy ki kell deríteni mi volt Zánkára menet a probléma.
Most lesz pulzusmérőm, lesz meleg szóval minden adott lenne.
(#35100) venember83
"Biztos szedett sokféle cuccot, betegsége alatt tiltott cuccokat is"
Édesanyám rákos volt, szteroidokat kellett szednie, hogy csökkentse a kemo káros hatásait.
Ráadásul a kemo összetétele személyenként, kezelésenként, és betegségenként változik.ellenben a fönt dolog nem magyarázza az alábbi vádakat:
"A tavaly visszavonult kerékpárost doppingolással, doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, az USADA többek között azt állítja, Armstrong 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki."
Már ha igazak a vádak.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest