Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Reaper04

aktív tag

válasz Xantomas #35114 üzenetére

Nem értek nagyon hozzá. Megpróbálom leírni:
    Szóval kiszedtem a hátsó tengelyt. Ott álltam szemben a racsnival. A közepén találtam 2 kis lyukat és láttam hogy körben menetes gondoltam ha nincs speckó kulcsom hozzá, kalapács + csavarhúzóval meglazítom kitekerem.
    Így is tettem, ki is tekeredett. Ez valami fedő szerűség volt. Ez alatt voltak a csapágyak (a kevesebbik). Kiszedtem őket, fejre fordítottam a kereket, racsnistól, majd a kereket leemelve a fogaskoszorú másik oldaláról is kiszedegettem a golyókat (innen hiányzott 8 db + 1 törött)

Megtisztítottam a két kis rugós pöcköt meg a csapágyak helyét, megkentem zsírral bőven, majd 1 golyó híján visszapakoltam mindent a helyére, összeszereltem, majd a végén kalapács + csavarhúzóval újra rászorítottam azt a valamit a helyére.

Nem szorul, és nagyon szép hangja van, abszolút nem kotyog. :D
    Ezek szerint jól csináltam amit csináltam?

• Reaper04

aktív tag

válasz norbee2244 #35049 üzenetére

Köszi a tippet, este már hagytam a dolgot.
    Ma félig szétszedtem a hajtást, nem húztam meg eléggé az volt a baj. + Mikor meghúztam egy próbakör után megint kicsit kotyogott. Ezt addig játszottam amíg tökéletes nem lett.

Hátsó kerék nyikorgás: Maga az agy csapágyazásával nem volt baj. Leszedtem a hátsó fogaskoszorút, vagy 8 csapágy hiányzott az egyik oldalról, valamint teljesen száraz volt. Másik oldalt ,4 hiányzott kb, + volt egy törött golyó.

Jól bezsíroztam, pótoltam a golyókat, összerak és JOBB mint új korában :D

A feleségem használja a bringát, már elég sok baja összejött, most minden meg lett rajt csinálva :)

• Reaper04

aktív tag

válasz belaazallat #35046 üzenetére

Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem.
    Mai nap cseréltem első, hátsó kerekekben csapágyat mindkét oldalt, középcsapágyat és kormánycsapágyat.
    Megtisztítottam a csapágyak helyét, az újakat bezsíroztam és a helyüket is, összeraktam, de valamiért:
    - hátsó kéréknek olyan hangja van, mintha rozsdásak lennének a csapágyak, nyikorog
    - középcsapágy, tekerés közben enyhén kotyog

Mindent jól meghíztam a megfelelő helyre tettem. Hol rontottam el és mit?
    Kérlek segítsetek :R

Köszi előre is, üdv: Dave :R

Aktív témák