Hirdetés

Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz belaazallat #35103 üzenetére

    Ahogy Norbi is írja a max pulzust nem biztos, hogy egy sprinttel kihajtod. Én futással teszteltem ki: alapos bemelegítés után dombra felfutás 4-5x egymás után egyre gyorsuló tempóban. Így 195-öt mértem ki, ami alapján a koromból bőven letagadhatnék :D Ezt sikerült többször is kihajtanom max erőbedobású pár km-es futásoknál is. Egyiknél közel álltam az ájuláshoz, mert hőség volt. De azon kívül gond nélkül nyomtam maxon tartósan.

    Bicajnál is legjobb emelkedőre többször feltekerni egyre erősebb tempóban. De bicajjal még akarva se nagyon tudom 190 fölé vinnem a pulzusomat. Pannon Maratonon is "csak" 188-ig ment fel az utolsó 12%-on.
    Íme a Bikemagról idézet:
    "Pihenten, legalább 15-20p bemelegítés után emelkedőn fokozatosan növeld a terhelést 5-10 percen keresztül a maximális intenzitásig, majd amikor már úgy érzed, nem bírsz gyorsabban haladni, még egy sprintet próbálj kisajtolni magadból. A teszt alatt mért legmagasabb érték nagyjából a te egyéni maximális pulzusod. Javaslom edzőtárssal végezni mindezt, mert a versenyhelyzet magasabb intenzitást tud kihozni az emberből. Kerüld a magasfeszültségű vezetékeket és más zavaró tényezőket, melyek fals pulzusértékeket generálhatnak bizonyos pulzusmérőknél. Amennyiben máskor, egy másik edzésen vagy versenyen magasabb értéket mérsz, számolj ezentúl a magasabb értékkel."
    De inkább ne teszteld így magadat! Nehogy gond legyen!
    Nyugalmi pulzust ébredéskor kell mérni, de ott pár ütés ide vagy oda nem számít a zónák kiszámításában.

    (#35105) csabi94: Engem pár hónapja figyelmeztettek a 71-esen, és felzavartak a bicajútra :(( De csekket nem kaptam :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák