Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #2898 üzenetére
Megtaláltam!!
Több mint egy órányi újabb keresés után megtaláltam! Többször is láttam ezt a beírandó sort:
<?php header("Content-type: text/html; charset=utf-8");?>, de csak most találtam meg egy oldalt, ahol azt írták, hogy a <html> tag elé kell írni. És ott működik is! -
Rickazoid
addikt
válasz
DeltaPower #2897 üzenetére
Hatástalan.
Ezt az oldalt néztem át többek között, itt van mindegyik variáció, máshol is ezeket találtam, és csak az volt hatásos, hogy:
<FilesMatch "\.(htm|html|css|js|php)$">
ForceType 'charset=UTF-8'
</FilesMatch>
Persze a php-t én írtam bele és lehagytam a text/html részt, php nélkül hatástalan, vele meg megakadályozza a PHP scripteket a futásban, text/html nélkül és vele is. A többi vagy hatástalan, vagy Internal server error a válasz. -
DeltaPower
addikt
válasz
Rickazoid #2896 üzenetére
ForceType helyett AddDefaultCharset nem jobb?
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Adott egy weboldal, minden fájl UTF-8 kódolású. Localhost-on jó a megjelenítés, előző webtárhelyen szintén. Azonban most váltottam webtárhelyet, itt viszont a szerver azt közli a böngészővel, hogy ISO-8859-2 a kódolás, az eredmény pedig olvashatatlan szövegek. Nem szeretnék többszáz fájlt átkódolni egy szerintem bajos szabványhoz, a UTF-8-cal sose volt gondom, megkérdezném, hogy tudtok-e megoldást. Nyilván a szerverhez nem férek hozzá, a tech support egyelőre nem válaszolt, nem hinném, hogy csak miattam beállítanak még pár kihagyott dolgot a szerveren, helyi szinten lenne jó valami erőltetés.
Nyilván az index.php (vegyesen használok HTML, PHP és JavaScript fájlokat, de HTML nélkül nem sokat érnek, mellesleg nincs is köze hozzájuk a problémának, ezért írtam ide végül is) fájlban lévő <meta> részben tárolt charset=UTF-8 nem ér semmit, a böngészőben ISO-8859-2 a karakterkódolás.
Találtam olyanokat, hogy:
<?php header('Content-Type:text/html; charset=UTF-8'); ?> - de ennél egy hibaüzenet kerül az oldal első sorába: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /USER/lynx/teszt/index.php:3) in /USER/lynx/teszt/index.php on line 3. Változás nincs. Találtam egy ilyet is:
<?php ini_set('default_charset', 'UTF-8'); ?> - ez mintha ott se lenne.
A PHP megoldásokon kívül találtam .htaccess fájlba írandókat, ezeknek a variációit nem írnám le, sokat kipróbáltam, az egyetlen, ami működött:
<FilesMatch "\.(htm|html|css|js|php)$">
ForceType 'charset=UTF-8'
</FilesMatch>
de ennél meg nem működnek a PHP scriptek, csak a HTML és a JavaScript, az így kapott kódolás viszont tényleg UTF-8. Értelem szerűen ha kiveszem a "php"-t a fájlból, akkor megint a rossz karakterkódolás, ha meg átnevezem az index.php-t index.html-re, akkor nem hajtódnak végre a PHP scriptek, és mivel csak a füleket kezeli a JavaScript, a szövegeket meg a HTML, lényegében üres oldalakat kapok, csak fülekkel, minden elemet PHP scriptek raknak a helyükre, és a "vendégkönyv" is részben PHP-re van bízva, tehát szerves része az oldalnak.
De mint mondtam nem a PHP-vel van a gond, hanem a karakterkódolással, azzal sincs tényleges gond, csak ez a szerver azonosítja rosszul. Egyébként a Dataglobe-ról van szó.
Minden fájl Bluefish Editorral készült, UTF-8 kódolással.
A többi lehetőség, amit találtam, mind a szerveroldali beállításokról szólt.
Valakinek esetleg van tapasztalata ilyesmivel? -
sz.j
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2889 üzenetére
A szolgáltatótól kapott infó szerint állítólag nem lehet ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2889 üzenetére
Őszintén megvallva erre nem is gondoltam ...
Amúgy valahogy jobban hiszek az itteni nagy gyakorlattal rendelkező usereknek, mint egyes szolgáltatónak (természetesen tisztelet a kevés kivételnek). -
sz.j
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2887 üzenetére
Ez most nem az ingyenes tárhelyemre lenne, hanem a család vállalkozásával kapcsolatos fizetős tárhelyére.
-
sz.j
nagyúr
Egy kis segítségre lenne szükségem .....
A honlapok kezdőoldala csak index.html lehet, vagy pl. index_akarmi.html is?
Ez azért érdekel, mert egy kulcsszót is szeretnék a weboldal címébe betenni.Előre is köszi a választ.
-
Sziasztok!
HTML-be szeretnék legördülő menüt csinálni (ráviszem az egeret, és akkor megjelennek a további almenük, remélem így hívják
), valaki tudna segíteni? Sharepoint-tal kezdtem el csinálni, nem tudom abba lehet e, elég kezdő vagyok
-
Heló!
Megnéztem az oldalt, és linuxos Operával kétszer is JS hibát jelzett (háromszor néztem meg az oldalt). Valami olyasmi, hogy túl lassan fut a script, és kérdezte, hogy leállítsa-e... Sajna, nem volt időm képernyőt menteni, mert munkában voltam, de jövő héten még ránézek, ha lesz kis időm.
Lehet, hogy nem lényeges, de a környezet: XP32-n VirtualBox-ban futó 9.10-es Ubuntu 10.61-es Operával - Az ubuntu utoljára nyár elején lett frissítve, mert minden frissítés után kézzel kell felrakni a VirtualBox Guest Addition-t, amire nincs időm. Az XP a céges szerver szerint rendszeresen van frissítve, erről nem tudok sokat, de az tuti, hogy SP3-as, és nincs feltéve minden update, mert a windowsupdate.microsoft.com rengeteg frissítést dob fel, ha kézzel próbálkozom. -
tildy
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2878 üzenetére
Ezt kijavitom, koszi
-
tildy
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2876 üzenetére
igen , meg. A fenti lenyilonal nem jott elo a problema az alatta levovel ( x per page) volt gond.
-
tildy
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2874 üzenetére
Erre gondoltam.
lapozast javitottam, hamarosan elerheto -
WonderCSabo
félisten
Lapozo az ugy mukodik, hogy 1-5ig rak ki szamokat, a jobbra balra gombbal 5-t elore/hatra lapozhatsz.
Ez eddig ok, de ha én a 10-re kattintok, és nyomok egy balra nyilat, akkor a 10-esen marad...
A 12 product /page ok. Viszont ha kiválasztok egyet, mindig az 1-es lapra ugrik.
Grat!
-
tildy
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2872 üzenetére
De, jol gondolod.
Lapozo az ugy mukodik, hogy 1-5ig rak ki szamokat, a jobbra balra gombbal 5-t elore/hatra lapozhatsz.
Megnezned jo-e a 12 products per page lenyilos resze? Ott jon elo a hiba.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
DeltaPower #2871 üzenetére
Köszi!
tildy: Amint a screenshoton láthatod, nálam a lapozó is OK IE9ben is. Viszont nem tudok balra lapozni, ha a legutolsó lap van megnyítva az adott ötös lapcsoporton belül. Egyik böngészőben sem.
-
DeltaPower
addikt
válasz
WonderCSabo #2869 üzenetére
pagination általános értelemben lapozó, lapozás.
-
WonderCSabo
félisten
tildynek küldöm sok szeretettel, és mindenkinek aki szereti.
-
tildy
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2867 üzenetére
ez az
Duplan jelenik meg a lenyiloselect, meg a pagination , de csak ie9ben es nem ertem miert. -
tildy
nagyúr
Igen.
Margin -padding problemai tipikusan a az ienek vannak. Illetve a div letores float eseten is ott jon elo, ha tul hosszu egy szoveg.Mas. Van valakinek ie9 -e, vagy maces safari 4.0.2-je? Az egyik weboldalunkon van egy div elcsuszas, es nem ertem mi okozza. Minden mas bongeszon jo.
-
válasz
Peter Kiss #2864 üzenetére
Eddig minden exetben XHTML 1.1 Strict-et használtam, és minden oldalam 100%-ig szabványos, de másoktól azt hallom, hogy lehetetlen megvalósítani az ő dolgaikat XHTML-ben, pláne strict-ben, és ezért használnak HTML4.01 Transitional-t. Konkrétumot persze nem tudnak, ezért kérdeztem.
Köszi az infót, akkor maradok az XHTML 1.1-nél, abból úgyis csak strict van, asszem. -
Peter Kiss
őstag
Semmi ilyenről nem tudok, DTD alapján megy az értelmezés.
A stílusoknál már lehet gond, de nagyobb probléma csak az Internet Explorer 6-nál (esetleg 7-nél) van. Ezért is fontos egy reset.css, ami nagyjából egy szintre hozza a böngészőket pl. padding tekintetében (nullázza).
Olvastam már olyan kretén megnyilvánulást, hogy valaki előrébb helyezte a takony kódot a szabványosnál, mert hogy azt könnyebb megcsinálni olyanra, ami minden böngészőben jól működik (meg olyat is, hogy a validator bugosan olvassa a lapot
). Ez baromság, a legfontosabb, hogy kövessük valamelyik szabványt (HTML5 még képlékeny ebből a szempontból, de nincs ok pánikra). Aztán lehet pl. feltételesen megadni egy plusz css fájlt, hogy az IE6 is jól jelenítse meg a lapokat.
Nem kel pánikolni a DOCTYPE miatt.
A véleményem az, hogy az XHTML 1.0 Strict a legegyszerűbb, de vannak olyan helyzetek, amiket nehéz ilyen dokumentumban megoldani, ilyenekre jelenthet könnyítést a Transitional (vagy egy teljesen más DOCTYPE).
-
válasz
Peter Kiss #2857 üzenetére
Ok, köszi!
Esetleg böngészőkkel való kompatibilitásban van különbség az egyes típusok között?
Pl.: van olyan hiba, amit egyik típussal könnyebb elkövetni, mint a másikkal?Köszi!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #2861 üzenetére
HTML5-nek semmi köze a lekerekített sarkokhoz. CSS-ből megy, csak ez olyan ficsőr, ami még nincs szabványosítva. Külön van rá attribútum pl. webkites, mozillás böngészőkre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #2860 üzenetére
Ezt tudom, viszont ha olyan grafikai elemeket szeretnék vele kiváltani mint a lekerekített sarkok, akkor az nem fog minden böngészőben szép lenni, így elvileg akkor még mindig jobb megoldás a grafika mint a html5.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #2858 üzenetére
Már most is bátran lehet használni. Ha az egyes böngészők nem is tudják 1:1-ben lekezelni, az sem baj, standard módba állítódnak a használt DTD miatt, emellett pedig már csak egy megfelelő reset.css állomány kell, hogy semmi gond ne adódjon.
-
tildy
nagyúr
Hasznal valaki ie9-t? Segitseg kellene.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #2857 üzenetére
Mikortól lesz létjogsáltusága a html5-nek?
-
Peter Kiss
őstag
Szerintem teljesen mindegy. XHTML 1.0 Strict-et használtam eddig, mint minden férfi, de a most készülő 2 lapomnál már HTML5 lesz a befutó. Ennek sincs különösebb oka, csak miért ne.
A Strict-et egyébként azért szeretem, mert kevesebb mindent enged meg, így nem tesz bele semmit olyat az ember a HTML-kódba, ami nem odavaló.
Nem mélyedtem bele a DOCTYPE-okba (ez látszik), de kár vele nagyon görcsölni. A lényeg, hogy ha az egyik lapod X típusú, akkor maradj meg annál végig az aktuális weblapnál. De talán egy okosabb még mond valamit.
-
Sziasztok!
Manapság milyen esetben érdemes XHTML helyett sima HTML4-et használni?
Általában érdekel, nincs konkrét igényem.
További kérdés, hogy mi értelme van a strict típusnak, a transitional helyett akármelyik HTML verziónál?Köszi!
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #2851 üzenetére
Lehetséges okok:
1. A css nem jó, tehát a "#CB_Window img" szelektor nem vonatkozik a clearbox-os képre.
2. Egy későbbi css stílus felülírja ezeket a szabályokat. Próbáld a clearbox css-t a css végére rakni.
3. Ha a fenti kettő sem megy, akkor használd az !important-ot a css-ben. (Bár általában az a tag-re szokott előjönni ez a probléma és főleg firefox-ban) -
Speeedfire
félisten
Üdv!
Inkább css probléma lenne mint html, de majd kiderül tudtok-e segíteni.
Clearboxot használok képnézegetéshez és lenne egy kis gond vele.
Az oldal css-ében van egy olyan, hogy minden képhez rak border-t és fehér hátteret, viszont a clearboxhoz is.
A clearbox a #CB_Window-ban jelenít meg mindent, ezért beraktam a css fájlba, hogy:#CB_Window img{
background-color:none;
border:none;
padding:0px
}Elvileg így működnie kellene, de semmi....
-
ForRedGlory
félisten
Bocs már hogy ide, de nem találtam megfelelő topicot a kérdésemhez
PH!-n hogy lehet a hozzászólás betűméretét növelni? Milyen kóddal? Csináltam egy topic-ba FAQ-ot, de jó lenne kicsit nagyobb betűméret egy-egy sornak.
-
v2izzy
tag
Hello!
Nem tudom hogy pontosan jó helyen járok, de weblaphoz tartozik.
Szóval ezt az oldalt csinálom egy ideje, és mint láthatjátok oldalt van például a live fül és az behoz egy uj divet (vagy is display-el átállítja hogy azt mutassa) és azt szeretném csinálni, hogy ilyenkor az url-hez hozzáíródik az hogy "/live" az alapnál meg hogy main. Csak az a baj, hogy ezek nem külön oldalak. Van erre mód?
Meg a megnyílo videóknál is ugynígy akarom hogy az url-hez hozzáíródjon a neve(valami id), amivel lehet hivatkozni rá közvetlenül. De mikor bezárom akkor persze vissza.Előre köszönöm a segítséget!
-
rebugra
aktív tag
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a Sharing in Sexy dolgot hogy lehet megoldani, sima HTML oldalamhoz??
-
R
senior tag
szeretnék kérni: egy olyan index.html, ami a bal (menu.html) oldalon kattintva a linkre a jobb (oldali).html-be behozza és mindig látszik a két oldal, ilyen klasszikus egyszerű weboldal keret, tudnátok nekem linkelni ilyet? (módosítani szövegszerkesztővel már tudni fogom talán...)
-
PazsitZ
addikt
Most egy-egy statikus tartalom include-olásától gondolod, hogy lassú lesz az oldalad?
Másrészt meg egy ajax kérés még akár gyorsabb is lehet, mint egy teljes oldal újratöltés-renderelés.
Példa, mennyire lassú a dolog: [link] (reload gombbal tesztelheted egy ajaxos tartalom behúzását.) -
válasz
x123456 #2841 üzenetére
Ja, igen, csak nálam a szerver oldali programozás = PHP. És mivel egy lassú ingyenesen vagyok, szeretném, ha fickósabb lenne az oldal.
Kipróbáltam simán HTML-lel, de nem akarok se frame-et, se minden html-be beletenni az egész keretet.
iframe-ről nem sokat tudok, de utánanézek.
köszi! -
Sziasztok!
Guglizok órák óta, de nem találtam olyan megoldást, hogy az oldal újratöltése és JS nélkül egy megadott <div>be küldjek egy html-t...
Persze a főoldal stílusjegyeivel... A linkeket nem muszáj a div-en belül tartani.
Létezik erre megoldás?Másik kérdés, hogy PHP nélkül meg lehet-e oldani, hogy egy oldalon belüli cikk linkelhető legyen, és csak a tartalmat cserélném az url-nek megfelelően egy adott div-ben.
Jelenleg PHP include-dal megy, de ha lehet, statikusra akarom csinálni.
Köszi!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2838 üzenetére
úgy néz ki h a prototype-nak nem tettszik valami, kiakad a firebug:
reference to undefined property window.attachEvent Line 13
IE: !!(window.attachEvent && !window.opera),
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Az miért lehet, hogy a lightbox a desktop felbontásánál nagyobb méretben jeleníti meg a képet?
pl ha 1024-es felbontás van és 1600-as képet nyitok meg akkor kilóg a kép -
válasz
Sk8erPeter #2835 üzenetére
WOW, pont erre voltam kiváncsi!
Köszi szépen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hi!
j0k3r! válasza igaz, praktikusabb osztályokat alkalmazni, de megoldhatod úgy is, hogy globálisan pl. minden div, p, span stb. elemre vonatkozzon egy stílusbeállítás.
Pl. ha azt akarod, hogy az összes div-ben piros legyen a szövegszín (és egyéb stílusbeállítás nem írja ezt felül), akkor ezt így is megoldhatod CSS-sel:
div {
color:red;
}(itt is láthatók példák: [link], ha a body elemnél adod meg a fentit, akkor az alapszín az egész oldalnál (egyéb stílusbeállítás hiányában) piros lesz)
Szerk.: (#2834) Bici: ugyanígy megadhatsz globális stílusbeállítást az ul és/vagy li listaelemekre is.
pl.:
li {
color:red;
}(#2836): nincs mit
-
Az lett volna az eredeti elképzelésem, hogy csak annyit írok, hogy:
<ul>
<li><a href="akármi1"></a></li>
<li><a href="akármi2"></a></li>
<li><a href="akármi3"></a></li>
<li><a href="akármi4"></a></li>
</ul>
És a css-ben megadok valamit, ami az összes <ul> és <li> elemre érvényes lesz.
A link esetén műxik ez a dolog...Ez akkor nem megvalósítható?
-
j0k3r!
őstag
hello!
epphogy a class valo erre css-ben.
html:
...
<a class="menulink">egy</a>
<a class="menulink">ketto</a>
<a class="menulink">harom</a>
<a class="menulink">negy</a>
<a class="menulink">ot</a>
...css:
.menulink
{
color:#FFFFFF;
}
.menulink:hover
{
color:#FF0000;
}gyakorlatilag csak 1 helyre irtad be a menulink class attributumait, de barhol felhasznalhatod az oldaladon.
-
Heló!
Újabb problémával állok szemben.
Azt szeretném megoldani, hogy ha a weblapomon van sok olyan menü, és/vagy sok DIV, amikre azonos beállítások érvényesek, akkor ne kelljen mindegyiknek megadni, hogy class="akármi", hanem csak egyszer a CSS-ben. Úgy, ahogy a link esetén is érvényes mindegyikre, ha beállítom az a:... {} dolgokat.Köszi!
-
válasz
DeltaPower #2830 üzenetére
Mindig elfelejtem, hogy a style-t lehet használni...
Én a type-pal próbálkoztam.Köszi!
-
Sziasztok!
XHTML 1.1-ben hogy lehet eltüntetni a kis bogyókat a listaelemek elől?
Köszi!
-
Hequila
őstag
Talán már kérdezték, de keresővel nem találtam, tulajdonképp azt sem tudom, hogy mit keresek.
Szóval szeretném megváltoztatni a böngésző fülön lévő kis képikont egyszerű HTML oldalon. Nem tudom mi a neve. Miképp tudom megtenni? -
x123456
aktív tag
Egyébként csak megerősíteni tudom amit előttem írtak: netre kitett anyagot ne lehet megvédeni a másolástól. Képekre rakhatsz vízjelet, berakhatod őket flash animációba, de ezek is másolhatóak, max. egy fokkal nehezebben, mint az e nélküliek. Láttam már olyat, hogy stock oldalról lopott, vízjeles képet használtak egy reklámban.
-
sz.j
nagyúr
Igaz csak nagyon távolról érinti a topik témáját, de mivel nem találok jobb helyet a problémámnak itt teszem fel ....
Amióta a Google a különböző kulcsszavak alapján "előkelőbb" helyekre sorolta a honlapomat azóta egyre sűrűbben másolják a szöveges tartalmat (olykor még a vízjellel ellátott képeket is!!!) és teszik fel a saját weblapjukra.
Az illegális másolás másik weboldalon való megjelenését a Copyscape progi Free válatozatával síkerült észlelnem, és ezt követően többnyire rövid levelezés után töröltetni a plágiumos rész.
De mivel ez egyre sűrűbben fordul elő, szinte képtelenség hatékonyan védekezni a plágiumoktól.Ti tudtok valami hatékony megoldást a problémára?
A Copyscape progi fizetős változatáról tudtok valamilyen konkrét infót adni? -
scream
veterán
na megint itt is vagyok ...
Szoval, adott egy tablazat :
HTML :
<!-- menü és egyebek -->
<div id="container">
<div id="menudiv">
<ul id="menu">
<!-- <li><a href="spec.html">Speciális szemüvegek</a></li> -->
<li><a href="home.html">Főoldal</a></li>
<li><a href="visit.html">Szemvizsgálat</a></li>
<li><a href="lens.html">Kontaktlencse</a></li>
<li><a href="equip.html">Kiegészítők</a></li>
<li><a href="about.html">Rólunk</a></li>
<li><a href="connect.html">Kapcsolat</a></li>
</ul>
</div>
</div>CSS :
body {
background-color: #999999;
float: inherit;
margin-bottom: 10px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-top: 20px;
}
menudiv {
font-family: "Tahoma";
}
a {
font-size: large;
color: #000000;
padding-left: 15px;
padding-right: 15px;
}
a:link {
text-decoration: none;
}
a:visited {
}
a:hover {
}
a:active {
}
#menudiv {
width: 1500px;
margin:0 auto;
}
#container
{
margin: 0 auto;
height:150px;
}
#menu li
{
float:left;
list-style-type:none;
margin:20px;
}
#menu li a
{
color: #EB5E05;
font-size: 20px;
vertical-align: middle;
line-height: 50px;
}
#menu li a:hover
{
color: #000000;
font-size:20px;
} -
j0k3r!
őstag
<div id="oldal">
<div id="logo"></div>
<div id="minden"></div>
</div>valahogy igy. mind 3 divnek azonos szelesseget es margin: 0 auto tulajdonsagot.
+pozicionald a diveket egymas ala.
divek pozicionalasa -
scream
veterán
1.)
beallitottam hatternek, hogy tudom kozepre helyezni a div-et? margin= 0 auto ?
szerk. : rajottem, ugy kell
2.)
koszonom ilyenre gondoltam
3.) MAS
akkor mar kozepre van igazitva a top logo div hatterekent (1200 x 350 px) , namarmost szeretnem ha a weboldal tartalma ez alatt a kep alatt legyen (tehat a szelessege ne haladja meg az 1200px-t) es ott kezdodjon ,ahol a kep
Itt is az a megoldas,hogy csinalok egy div-et ,majd hatternek a kivant szint es margin= 0 auto ?
-
j0k3r!
őstag
Egy HTMLbe szurt kepet ,hogy tudok kozepre igazitani ? (TOP Logo)
en ugy szoktam csinalni, hogy csinalok egy divet megfelelo meretekkel (akkora, mint a kep) es a divnek a hatterenek allitom be a kepet, aztan a divet igazitom kozepre.
mellesleg igy nehezebb a kepet is "lelopni", nem csak jobbklikk->kep mentese, bar egy kis forraskodturas utan konnyu igy is lementeniMeg az oldal osszes tartalmat ugy kene igazitani,hogy mindig kozepen legyen (legyen egy fix szelessege ) ,hogy a kissebb felbontasu monitorokon is lathato legyen minden, ne kelljen odalra scrollozni, ez hogy oldhato meg ?
nemtudom pontosan mire gondolsz, de ha csinalsz egy fodivet, amiben van az osszes tobbi, akkor azt eleg, ha kozepre helyezed: margin: 0 auto;
nalam igy mukodik, es minden felbontasban horizontalisan kozepen van az oldalam. -
scream
veterán
Egy HTMLbe szurt kepet ,hogy tudok kozepre igazitani ? (TOP Logo)
Atmenetes hatteret ,ha jol tudom lehet CSSel is csinalni, vagy azt erdemesebb PSel szerkeszteni es a kesz kepet beszurni ?
Meg az oldal osszes tartalmat ugy kene igazitani,hogy mindig kozepen legyen (legyen egy fix szelessege ) ,hogy a kissebb felbontasu monitorokon is lathato legyen minden, ne kelljen odalra scrollozni, ez hogy oldhato meg ?
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #2809 üzenetére
soha nem kellett módosítsam ezeket, lehet ezért működik nálam
4 táron üzemel. -
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #2807 üzenetére
valami baj van nálad, ugyanis 1db include
ha meg akarod paraméterezni, akkor is könnyű, hogy pl egyes textarea-nál kevesebb menü jelenjen meg.
default konfiggal szárnyal. -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #2803 üzenetére
használd a spaw2-t, nekem bevált
-
Speeedfire
félisten
válasz
DeltaPower #2804 üzenetére
ebből is hiányolom sajnos az automatikus átméretezést
külön fel kell tölteni még 1x ha akarok thumbnail-t -
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #2803 üzenetére
Ajax File Manager
korábban ez volt a tinymce mellé, mielőtt a sajátjára cserélték. -
Speeedfire
félisten
Üdv!
Weblaphoz kellene valami tinymce vagy ckeditor-hoz vagy más egyéb ilyen szövegszerkeszőhöz, fájlmenedzser.
Már nézegettem őket, de nem találok megfelelőt. A tinymce hivatalos pluginje fizetős, a ckeditor hivatalos pluginje meg nem működik megfelelően, hiába állítom be, hogy lehessen feltölteni/tallózni stb azt írja ki, hogy nincs engedélyezve.
Valaki ismer ezekhez plugint? Vagy esetleg hasonló szövegszerkesztőt amihez van megfelelő képkezelő?
Lehetőség szerint lehessen feltölteni kis képet is, illetve ha lehet törölni is az sem hátrány. -
CarrGomm
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki valami más megoldást régebbi explorerek megjelenítésének tesztelésére, mint az IETester? Vagy az IETester teljesen jó, és ha valaki régi explorerrel nézné egy oldalam, akkor úgy látja, ahogy abban?
Egyébként mi a véleményetek, meddig érdemes visszamenni az explorer verziószámban, hogy arra is optimalizálva legyen az oldal? Érdemes-e pl még tesztelgetni, hogy IE6-ban is jól megy-e az oldal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Quadro FX 570 eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged