- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
van egy oldalam (Bovebben: [link]) es van benne egy mailto link subject-tel, body-val
ez utobbi (csakugy, mint az oldal) utf-8 karakterkodolasu
az ie es a firefox ugyanugy jeleniti meg az oldalt, elteres csak az idobelyeg, illetve nehany ures sor meghagyasa/eltavolitasa miatt van a ket kod kozott
a problemam az, hogy ha firefox-ban kattintok a link-re, akkor a levelezoben helyesen jelenik meg a szoveg, ie-ben kattintva viszont olyan, mintha sima is-8895-x kodolassal latnam (opera meg a sajat levelezojet inditja, ami a sortorest sem kepes felismerni)
a kerdesem az lenne, hogy mikent tudnam ezt a hibat kikuszobolni
valaszaitokat elore is koszonom -
Qbi
csendes tag
Halihow!
Az lenne a kérdésem h hogy lehet kb
ilyenből:''Студентка экономического института им. Карой Роберта'' - hasonlót ehez csinálni:''' -
chop
őstag
Igy probald:
<FORM NAME=''select''>
<SELECT NAME=''lista1'' onChange=''location=this.options[this.selectedIndex].value;''>
<OPTION>Modulok</OPTION>
<OPTION value=''keret/1_0_0.htm''>WAN-ok és forgalomirányítók</OPTION>
<OPTION value=''keret/2_0_0.htm''>Ismerkedés a forgalomirányítókkal</OPTION>
<OPTION value=''keret/3_0_0.htm''>A forgalomirányítók konfigurálása</OPTION>
<OPTION value=''keret/4_0_0.htm''>Más készülékek felismerése</OPTION>
</SELECT>
<NOSCRIPT>
<INPUT type=''submit'' value=''OK''>
</NOSCRIPT>
</FORM>
A selectnek nincs size attributuma, es noscript se nagyon kell bele, bar ehhez latni kene az egesz kodot. -
tenna
tag
jpg
-
vancha2
aktív tag
válasz
paramparya #290 üzenetére
Eddig ezt sikerült összehoznom, de nem működik:
<FORM NAME=''select''>
<SELECT NAME=''lista1'' SIZE= onChange=''if (options[selectedIndex].value) window.location.href=(options[selectedIndex].value)''>
<OPTION>Modulok</OPTION>
<OPTION value=''keret/1_0_0.htm''>WAN-ok és forgalomirányítók</OPTION>
<OPTION value=''keret/2_0_0.htm''>Ismerkedés a forgalomirányítókkal</OPTION>
<OPTION value=''keret/3_0_0.htm''>A forgalomirányítók konfigurálása</OPTION>
<OPTION value=''keret/4_0_0.htm''>Más készülékek felismerése</OPTION>
</SELECT>
<NOSCRIPT>
<INPUT type=''submit'' value=''OK''>
</NOSCRIPT>
</FORM>
Mi benne a hiba? Lehet vele valamit kezdeni? -
tenna
tag
Van egy kép amit sehogy sem akar a dreamweaverbe megjeleníteni, csak szurke izé..., minden stimmel elérés...stb, amikor előszőr akartam betenni akkor kiirt vmi olyat h vmi ,,patch blabla'' már nem tudom mi volt, és ráadásul a ha dreawaerverb rámegyek h uj kép akkor ennek a a képnek nem jelenik meg a prewiaja se.., figyeltem a kis és nagy betűkre is.
-
paramparya
őstag
A ph lapozó-selectje ilyen:
<select id=''ugro1'' name=''ugro1'' onchange=''location.href='http://it.news.hu/f.php?mod=40&id=426272&start=' + form.ugro1.options[form.ugro1.selectedIndex].value + ''''>
<option value=''0'' selected=''selected''>289-260</option>
<option value=''30''>259-230</option>
...
</select>
tehát az onchange eseményre (az az, amikor változik a select értéke, tehát amikor másikat választasz a lehetőségek közül, akkor lefut, amit megadtál neki) ráfűzték azt, hogy a documentum ugorjon át arra a címre, amit ott megadtak, és picit paraméterezve van
Neked a location.href='' .... '' részt kell kicserélned window.open-re, megfelelő paraméterezéssel.
Ha megosztasz velünk kódot a környező világból, hogy mi alapján mit akarsz nyitni, akkor segíthetünk felparaméterezni is -
vancha2
aktív tag
válasz
paramparya #287 üzenetére
Na most ebből nem sokat értettem...
Én nem vagyok olyan profi mint te, ezért egy kicsit részletesebben is leirnád? -
paramparya
őstag
Hát, a ph-s megoldásnál az onchange-re rá van fűzve egy csere, ami a jelenlegi dokumentum címét cseréli.
Ugyanezt alkalmazod, csak helyette egy window.open-t raksz rá az onchange-re
MOD: megelőztél, 10 perce nyitottam a hozzászóló-ablakot, csak más dolgom volt
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
html-el sehogy, javascript-el megoldható.
a lényeg, hogy betöltésnél indítasz egy ciklust (setInterval), ami bizonyos időközönként megnézi, hogy az oldal előző futásnál eltárolt pozíciója és a mostani pozíció között van-e különbség. ha van, akkor fogja a dobozhoz tartozó div-et és lejjebb csúsztatja. a példádban látható dizájnos gyorsulós-fékezős csúsztatás elég macerás, de megoldható kis ésszel. -
supesz
aktív tag
up!
-
supesz
aktív tag
hello,
hogyan lehet megcsinálni azt, hogy: mikor lefele görgetem a lapot, akkor van egy ablak és az mindíg csúszik le vele. ahogy lefele görgetem a lapot, az is csúszik vele. mint itt: [link] -
Briganti
tag
van nekem egy kepem, es azon egy image map ... hogy lehet abbol submit buttont csinalni?
tehat van egy text tipusu input mezom, es mellette egy kep, es azon egy map, es en ezt egy form-ba kene rakjam, es majd az input erteket atadjam egy php-nak ... lehetseges ilyen? -
vancha2
aktív tag
Lehet hogy egy kicsit hülyén fogalmaztam.
Valami olyasmit szeretnék, mint ami a forum tetején van, és ki tudjuk benne választani a fórumtémát, amit aztán megnyit ha rákattintunk. Nekem ugyanilyen kellene, csak hogy új ablakban nyissa meg és nem az alapértelmezett keretben. Így már tud valaki segíteni?
-
orbano
félisten
ha jól veszem ki, akkor az a baj, hogy a dropdown listek mindig látszanak, akármi lenne felettük. ez (is) egy ie6 bug, élj vele együtt, nem tudsz mit csinálni. vagyis tudsz, mert valahogy ki lehet javascripttel sakkozni, hogy eltűnteted őket (visibility: hidden), ha vlaamit fölé akarsz rajzolni, de nem valami elegáns és ekkor sincsen tuti recept...
-
emre33
addikt
Üdv
Lenne egy kicsi, de nekem nagy gondom
[link] oldalon a cim mezőbe irjatok valamit
Megjelenik eg menü, de 6.0 explerer-el a select mezők vannak elől.
Firefox 2.0 és ie 7.0 esetében a menü van előtérben
6.0 ie esetén miért van hátul?
hogy lehetne ezen segiteni?
z-index nem segit
kösszi
Ezer hálám
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
Hogy tudok olyan legördülő menüt készíteni, aminél nem kell külön gombra kattintani, ahhoz hogy megnyissa a linket? Úgy kéne hogy rákattintok a menü egyik linkjére és az új ablakban nyitja meg a kivánt oldalt. Előra is thx!
-
orbano
félisten
nekem is van ilyen néha, hogy gondol egyet és nem jeleníti meg a (saját) weboldalam kódját... IE7 ofkorsz. azt nem tudja valaki hogy hogy lehet kikapcsolni, hogy a PH hsz szerkesztőjének a popupjait ne blokkolja az IE7?
egyébként egy kérdés:
van ez az oldal: [link]
A programs menüpont almenüjeiben IE6 alatt az utolsó almenüpont utolsó pár karaktere új sorban mégegyszer kirajzolódik. Bármit csinálok vele, ilyen marad. Az oldal kódja teljesen xhtml 1.0 transitional valid és a css kódja is 2.1 valid (leszámítva az alpha filtert), FF és IE7 alatt teljesen hibátlan, csak IE6 produkálja ezt. Valami ötlet?
Ja és a css file: [link]
Előre is köszönöm -
tkazmer
addikt
Nemrég valamilyen oknál fogva beléptem a myvip rendszerébe, és azt tapasztaltam, hogy hiába mondom azt a böngészőmnek(IE7), hogy jelenítse meg az oldal forrását, mégsem teszi. Más lapoknál ezzel kapcs minden rendben. A kérdésem az lenne, hogy milyen módon tudnám én ugyanezt elérni a saját weblapom esetében?
-
alitak
senior tag
válasz
burgatshow #269 üzenetére
Igen, végülis táblázattal lett megoldva.
Hujikolp: A kép egy nyíl, aminek van egy kis térhatása árnyékkal, és mellette a szöveg úgy tűnt, hogy nem jó helyen van, ezért volt bajom az align=''absmiddle'' paranccsal. -
D4rkm4n
őstag
válasz
paramparya #264 üzenetére
Köszi!
-
alitak
senior tag
Hogyan lehet megoldani, hogy ha egy kép van az odalon, mellette meg szöveg, akkor pont a kép közepénél (oldalán) fusson a szöveg?
|----|
|----| szövegszövegszöveg
|----|
Próbáltam az align=middle és az align=absmiddle attribútumokat, de nem az igazi egyik sem. -
D4rkm4n
őstag
Na arra viszont tényleg nem tudok rájönni, hogy ha szövegbekérő mezőt hozok létre, akkor annak a méreteit hogyan tudom meghatározni...
Pl.:
<input type=text name=nev>
vagy
<input type=password name=jelszo>
Próbáltam megadni egy értéket:
<input type=text name=nev width=50 size=20>
De nem működött... -
Jester01
veterán
Ha ez valóban így van és nem másolási hiba, akkor
* a fõ fájlban
- a content=''text-html után nincs lezárva az idézõjel
- a frameset a head részbe való
- a frameset nincs bezárva
* a frame fájlban
- a nyitótagból lemaradt egy l betû
- a content=''text-html után nincs lezárva az idézõjel
- a head taget nem zártad be
- az u tagnek így semmi értelme, kellene bele néhány li
Elsõre kb ennyi...
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
A problémám a következő: az index.html-ben megszerkesztettem a keretrendszert, de a háttérszínt a helyesen beírt kód sem módosítja.
<html>
<head>
<title> PartyPictures </title>
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html></head>
<body bgcolor=''#FFFF99''>
<frameset cols=''200,*,200''>
<frame src=bal.htm>
<frame src=kozepso.htm>
<frame src=jobb.htm>
</body>
</html>
A frame tulajdonságait pedig ugye egy másik html fájlban kell megadni így a második:
<htm>
<head>
<title> Képek </title>
<meta http-equiv=''Content-Type'' content=''text/html>
<body bgcolor=''#FFFF99''>
<font size +2> <b> <u> <br>
Képek <br>
Fórum </b> </u>
</body>
</html>
Hol rontottam el? -
D4rkm4n
őstag
Lehet HTML-ben szavazatszámlálót csinálni?
-
D4rkm4n
őstag
Hali!
Függőleges vonalat hogyan lehet HTML-ben szerkeszteni?
Mert a vízszintes ugye
<hr> width=number% size=number </hr>
Először úgy gondoltam, hogy ha az elsőhöz egyes értéket rendelek és a mérethez írok százalékos arnányt, akkor lefelé csinálja meg. De nem jött be.
Tehát: Függőleges vonalat hogyan lehet HTML-ben szerkeszteni? -
Retekegér
MODERÁTOR
Nemrég pakoltam fel egy vendégkönyvet és a post alatt az alábbi hibaüzenet jelenik meg: Fatal error: Call to undefined function: gzinflate() in /mnt/ultraweb.../gbook.php on line 879--> mit kéne lelőjek?
skera: dehogy volt bántó, no offenz
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
hali!
ebben a kódban mit jelent a * html és a #menu után levő a??
* html #menu a {width: 0%;} /* grrrrr... IE6 ... grrrrr */
Azt tudom, hogy a #menu minden tagra vonatkozik, aminek az ID-je ''menu''. De a többi részt nem értem.. -
Retekegér
MODERÁTOR
Valaki tudna egy jó kis html-be ágyazható counter scriptet ajánlani? Olyat amivel az oldal látogatottsága mérhető. Illetve ha már itt tartok, jó lenne egy hasonló letöltések nyomonkövetésére is...
-
Balamber:)
csendes tag
Köszi, kijavítottam az oldalt, most olyan amilyet szerettem volna!
Föltettem a Firefox-ot és tényleg nem tűnik el a menüpont ha megnyomom...
valamint további kellemes meglepetés volt, hogy a flash háttérszíne sem tér el a mellette levő png képektől. (az oldalt eredetileg jpg képekkel akartam megcsinálni, de nem lettek valami jó minőségűek és méretűek, ezért png-ket csináltam...viszont emiatt az ie-ben egy árnyalatnyival sötétebbnek látszik az oldal ami miatt a flash meg világosabbnak tűnik...de akkor most végülis megoldódni látszik a dolog...) -
raczger
őstag
válasz
Balamber:) #242 üzenetére
igen, meglehet, de én személy szerint nem szeretem a frameket, merthát egyrészt csúnya, másrészt pl a keresők csak a frameben megjelenített oldalt találják meg..... meg ilyenek
-
csendes tag
-
raczger
őstag
válasz
Balamber:) #240 üzenetére
helo!
az első kérdésedre: nálam nem tűnik el, lehet h azért mert én firefoxot használok
a másodikra: amiben van az oldal, annak a táblázatát állítsd 100%-ra -
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem?
Lehet, hogy a kérdésem nektek nagyon egyszerű lesz, de sajnos nem tudom megcsinálni.
A probléma a következő. (remélem sikerül megfogalmaznom érthetően, de ha megnézitek az oldalt minden egyértelmű lesz)
A bal oldalon a menü színei szépen átváltoznak ha az egeret fölé viszem, de ha megnyomom a menüpontot akkor eltűnik egy pillanatra mielőtt betöltené az új oldalt.
Ezzel lehet valamit csinálni?
(egy új lap jön le...lehet, hogy úgy kellett volna megcsinálnom, hogy a fejléc a menü fix ahol a képek vannak az meg cserélődik? Ha így csinálom meg akkor lehet középre igazítani az egész oldalt?)
A másik gond, hogy az oldalnak most általam megadott a magassága. Azt szeretném, hogy pont ott legyen vége (ott legyen a lap alja) ahol kilóg a képből alul és ne legyen oldalt csuszka ha nem szükséges.
ez a negyedik oldal amit csinálok, de a többi sem volt ennél bonyolultabb
szerk.: az oldal linkjét kifelejtettem: [link]
[Szerkesztve] -
vakondka
őstag
mindenesetre alaposan át kellene nézni mindkét script forráskódját,
persze előte külön-külön is tesztelni kellene...nem tudom, hogy ez megtörtént-e már ?
Vannak olyan php-s dolgok,amiknek mindenképpen minden más HTML kód előtt kellene lefutnia, ezek biztosan nem lehetnek a <body> után.
Gondolok itt pl. a SESSION kezelésre és a header utasításokra... -
-
Gorneck
legenda
Body-n belül, hogy lehet futtatni két scriptet? Ez egy picit hülyén hangzik, de két képcserélő vhogy nem müxik együtt...más minden jó...
-
orbano
félisten
hali!
volna nekem egy problémám. van egy <span>, amin van egy (65%-os) opacity filter. ebben a span-ban van egy <a>. hogy tudom azt megcsinálni, hogy az <a>-ra ne vonatkozzon az opacity?
Az alábbi oldal menüjéről van szó: [link] -
orbano
félisten
sziasztok!
tudtok nekem mondani egy olyan HTML objektumot, ami több elem tárolására is alkalmas (div, span, table, stb), és az onmouseout nem hívódik meg, ha egy benne lévő elemre viszed az egeret?
de egy szimpla dinamikus legördülő menü ''recept'' is érdekelne -
skera
tag
Van egy olyan TAG-ed, hogy HEAD:
<head>
...
</head>
A pontozott helyre, amit itt írtam az előbb beírsz egy ilyet:
<script type=''text/javascript'' language=''Javascript''>
<!--
function ablaknyit(cime) {
ablak_szel = 500;
ablak_mag = 560;
ablak_x = (screen.width - ablak_szel) / 2;
ablak_y = (screen.height - ablak_mag) / 2;
window.open(cime,'ablak1', ''scrollbars=1,toolbar=no,location=no,directories=no,menubar=yes,status=no,width=''+ablak_szel+'',height=''+ablak_mag+'',left=''+ablak_x+'',top=''+ablak_y+'',resizable=yes'');
}
-->
</script>
Van egy olyan TAG-ed ugyebár, hogy BODY, ahol a tartalom szokott ''elhelyezkedni''
<body>
...
</body>
Oda meg, ahova az internetes hivatkozást el akarod helyezni, oda beszúrod ezt:
<a href=''javascript: ablaknyit('http://www.quickstudio.hu');''> link</a>
Tipp: Nem tudom, mennyire ismered a Prohardver kommentkicserélési rendszerét, de ha dupla aposztrófot találsz, azt írd át idézőjelekre. Mondhatom úgyis akár, hogy a SHIFT+1 helyett SHIFT+2 -őt írsz
[Szerkesztve] -
skera
tag
function ablaknyit(cime) {
ablak_szel = 500;
ablak_mag = 560;
ablak_x = (screen.width - ablak_szel) / 2;
ablak_y = (screen.height - ablak_mag) / 2;
window.open(cime,'ablak1', ''scrollbars=1,toolbar=no,location=no,directories=no,menubar=yes,status=no,width=''+ablak_szel+'',height=''+ablak_mag+'',left=''+ablak_x+'',top=''+ablak_y+'',resizable=yes'');
}
és így hívod meg:
<a href=''javascript: ablaknyit('http://www.quickstudio.hu');''> link</a>
Ezt a példádból szedtem ki...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gift
csendes tag
Üdv.
Kis segítségre lenne szükségem html szerkesztésben.
Kezdő html szerkesztő vagyok, szeretném azt elérni, hogy egy linkre kattintva az adott oldal felugró ablak-szerűen jelenjen meg. Ne látszódjon a böngésző főmenüje, oldalsávja stb. Valami ilyesmire gondoltam: http://[link]
Köszönöm. -
bobace
addikt
A kérdésem hogy a flashekben a szöveg IE alatt nem mindenhol látszodik, Firefoxban mindig jó. Mi köze van a flash szövegnek a böngészőhöz...
-
tkazmer
addikt
Hogyan tudok div-et középre tenni?
-
Gorneck
legenda
Az miért van, hogy egy html-en belüli script vinyón működik, az ftp-re feltöltve már nem...
[Szerkesztve] -
igen de annak a 100 lapnak szerintem a 75% legalábbis 2006 ban volt külön css file amit direkt a microsoft féle böngészőnek írtak. akárki akármit mond legalábbis ahogy én látom ez a tapasztalat, hogy aki kicsit is komolyabban csinálja a weblapokat vagy szeretné rájön, hogy az ie6 már régi böngésző...
-
Gorneck
legenda
Ez már így ok IE alatt...de FF alatt mér rakja ki vajon balra?! Css-be kéne raknom?
<div style=''text-align: center; margin-top: 210px;''>
<script src=''kep.js'' language=''JavaScript'' type=''text/javascript''></script></div> -
válasz
Tele von Zsinór #200 üzenetére
hmm. 127.0.0.1 -re mit szól? milyen gondolom apache kliensed van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest